Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
19790 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Ja, valaki küldje már el a Házibuli 2 zenéjét lécci. MSN vagy emil. Puszi. Romantikáznék egy sör mellett.

mija házibuli eredeti címe?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Hallgass Nightwish lassukat akkor :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ja, valaki küldje már el a Házibuli 2 zenéjét lécci. MSN vagy emil. Puszi. Romantikáznék egy sör mellett.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én mára már szinte mindent magam szerelek, amit nem, szakértelem vagy szerszám híjján, ahhoz 3 ember nyúlhat: Balooka, LCs, Atom.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
egy biztos, látthattad õt Scrap-pel a bikemagban. megnéztem ;)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Õ egy specivel volt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Begbie-nek volt (van) egy Scrap-je asszem.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ki a volt tulaja annak a bringának szombaton, ami egy scrap vázra épült valami xtr v-fék meg ilyesmik voltak rajta, mintha láttam volna valamelyik bikemagban.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
én elég sokat szerelek, ezért úgy szoktam nézni, hogy én mennyiért csinálnám meg..

egy kerékfûzést pl. biztos nem csinálnék meg 3500-4000-ért, amennyiért nekem fûzik (munkadíj) -nem akciósan, de egy fék feltöltést sem csinálnék meg 3000 alatt.

sõt kerékfûzésbe bele sem kezdenék itthon, az a legnagyobb idõpocsékolás...
úgyhogy megfizetem a szakértelmet ha kell.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Egyebkent en ezert nem valtanek bringas boltot. Naluk vettem eddig szinte mindent. Cserebe viszont korrekt hozzaallast kapok, maximalisan utanajarnak ha kerek valamit es amennyire en emlekszem csak a tarcsafek felrakasaert kertek szerelesi dijat, a tobbi ott vasarolt cuccot csak felraktak, csereltek. Mondjuk a fel felrakaskor is kertem centirozast, felni szingorol autosra furast, belso cseret meg nehany aprosagot es ezekert nem kertek kulon penzt. Ha kellett ket csavar vagy huzagolo akkor azt is a kezembe nyomtak es mindig az volt a mondas hozza, hogy ezert nem fognak penzt kerni. Szoval az en tapasztalatom az, hogy ha egy bejaratott helyre jarsz vasarolni, akkor meg tudjak becsulni a korrekt vevot nagyon is. Emiatt szinte csak naluk vasarolok es ha valaki jo bringasboltot keres, azonnal oket ajanlom. Es ezt teszem azert is, mert tudom, hogy milyen a kiszolgalas, tehat az ismerosnek is jo es a boltnak is.
Amugy az mar csak hab a tortan, hogy a komplett bringa vasarlasakor egybol jott a kerdes, hogy minden jo ahogy van vagy valamit csereljunk le. Mert ott es akkor uj aron szamoljak be, de ha ket nap mulva talalom ki, akkor mar hasznalt a cucc es azt nem lehet ujnak eladni. Az ulesre meg azt mondtak menjek vele mondjuk ket hetet es ha kenyelmetlen es nem teszek benne kart, akkor beszamoljak egy masikba, mert az ulesrol nem derul ki a helyszinen, hogy jo vagy sem.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jaja, természetes vörös a szakállam az ír õsök miatt, lehet hogy ezt könnyebb lenne színezni. Holnap megkérdem a fodrászomat is, hogy õ mit tud ajánlani.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

De !! Pont kék kellene ! :D De nem hajra, szakállra... ;)
Néhai páromnak volt valami tubusos dolga, ilyen krémszerü, azzal csak be kellett kenni és 1 perc alatt kész volt, aztán 1 perc alatt lejött.

A képen (az avatarodon) vörös volt a szakállad, szerintem azt befogja, de lehet, hogy nem jön le egy lemosás után. :-)
A hajam ezzel lett beszinezve, de elõtte ki kellett szõkíteni, mert nem nagyon látszott volna.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

félre ne értsetek, én nem akartam ingyen szereltetni, csak mert ismerem õket!!!

Én sem ezt akartam mondani...
Csak a reális árakról...amiket pl autó, számtech..stb szervízben nem sokallunk...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

szerintem meg tök jó, hogy ilyen apróbb dolgokért csak pár százast kérnek el. ha bringázok, nem viszek magammal 4 ezer forintot és nem is költeném el, feleslegesen.
ha annyit kérnének egy mondjuk hajtókar cseréért, soha a büdös életben nem mennék boltba. most se gyakran, de néha jól jön.

a boltok még nem zártak be, sõt, jani is azt mondta, hogy jól megy a szekér, a kezdetekhez képest... minek kéne emelni? miért baj, ha valami olcsó és nem luxus?
senki (kevesen) nem él kacsalábon forgó palotában, ez van...

én nem azt mondtam hogy szeretném annyi legyen, csak abból lehetne megélniük normálisan, persze ehhez nekünk is többet kéne keresni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

Kicsit késõn írok, de talán jó lesz lezárásnak:)
Én csak annyit mondanék,hogy asszem a legtöbb oldalról láttam már bringaboltot...mint újságíró,magánszemély,szerelõ, eladó,boltvezetõ,nagykeres...
Ahol kezdtem boltban, ott is az volt, hogy az összes haver odajárt, és szinte mindenki ingyen(alig valamiért) szeretett volna szereltetni...ha akkoriban azt hagytuk volna, akkor a vásárlóréteg 40%-a lett volna ez, mert hát akik versenyeznek nem kevés pénzt hagynak a boltban...persze kaptak kedvezményt, de üzletben tényleg nem lehet barátság...a haszon rovására megy...Vizdinek lehet vagy 1300 "haverja" a városban, ha még az alig ismert:) Salát nem is vesszük...
Mikor boltvezetõ lettem a jelmondatom az volt, hogy nincsen 1000ft alatt javítás senkinek. Mert ha egyszer csak elmozdul a fékpofa, és azt mondod az állítás 100ft, akkor késõbb, mikor nagyobb gond van a fékkel , és szívsz vele fél órát, akkor azt fogja mondani, hogy de ez csak annyi, hogy meghúzod, és kész...nem lesz a munkádnak értéke...ezért van az, hogy nem szabad azonnalra vállalni semmit, hanem minimum egy óra...mert komoly munka ez...ha ez nincsen meg, akkor nem fogsz tudni elkérni úgy sok pénzt (amibõl majd megélsz), hogy ne legyen a vevõnek rossz szájíze.
Sajna magyarországon a szervízeknek sokkal magasabbra kell vinni a díjjakat, a csökkenõ alkatrészeladások miatt, a keselyûcégek (Ebike), és a külföldrõl netes rendelések miatt.
Üdv:Thy

félre ne értsetek, én nem akartam ingyen szereltetni, csak mert ismerem õket!!!
Van állásom...:bananadan

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szerintem meg tök jó, hogy ilyen apróbb dolgokért csak pár százast kérnek el. ha bringázok, nem viszek magammal 4 ezer forintot és nem is költeném el, feleslegesen.
ha annyit kérnének egy mondjuk hajtókar cseréért, soha a büdös életben nem mennék boltba. most se gyakran, de néha jól jön.

a boltok még nem zártak be, sõt, jani is azt mondta, hogy jól megy a szekér, a kezdetekhez képest... minek kéne emelni? miért baj, ha valami olcsó és nem luxus?
senki (kevesen) nem él kacsalábon forgó palotában, ez van...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Én csak annyit mondanék,hogy asszem a legtöbb oldalról láttam már bringaboltot...mint újságíró,magánszemély,szerelõ, eladó,boltvezetõ,nagykeres...
Ahol kezdtem boltban, ott is az volt, hogy az összes haver odajárt, és szinte mindenki ingyen(alig valamiért) szeretett volna szereltetni...ha akkoriban azt hagytuk volna, akkor a vásárlóréteg 40%-a lett volna ez, mert hát akik versenyeznek nem kevés pénzt hagynak a boltban...persze kaptak kedvezményt, de üzletben tényleg nem lehet barátság...a haszon rovására megy...Vizdinek lehet vagy 1300 "haverja" a városban, ha még az alig ismert:) Salát nem is vesszük...
Mikor boltvezetõ lettem a jelmondatom az volt, hogy nincsen 1000ft alatt javítás senkinek. Mert ha egyszer csak elmozdul a fékpofa, és azt mondod az állítás 100ft, akkor késõbb, mikor nagyobb gond van a fékkel , és szívsz vele fél órát, akkor azt fogja mondani, hogy de ez csak annyi, hogy meghúzod, és kész...nem lesz a munkádnak értéke...ezért van az, hogy nem szabad azonnalra vállalni semmit, hanem minimum egy óra...mert komoly munka ez...ha ez nincsen meg, akkor nem fogsz tudni elkérni úgy sok pénzt (amibõl majd megélsz), hogy ne legyen a vevõnek rossz szájíze.
Sajna magyarországon a szervízeknek sokkal magasabbra kell vinni a díjjakat, a csökkenõ alkatrészeladások miatt, a keselyûcégek (Ebike), és a külföldrõl netes rendelések miatt.

ezért mondtam hogy 3-4 K lenne a reális óradíja a szervíznek...csak ezt momentán nem tudod elkérni....
1ébként én pont azon szoktam +lepõdni hogy mien nevetséges összegeket kérnek egy egy melóért (ezt most ne olvassátok probájkosok :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
át kell vennie mindennek a mûhelyszagot.
:-)

ez így van.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Részben igaz, de azért mindenkitõl nem fogja egy órára elkérni a gépet a szerelõ..
Mondjuk hozzáteszem én úgy szoktam ügyeskedni hogy ha veszek valamit akkor szereltetek és akkor vagy nem kérnek érte pénzt vagy jutányos áron.
Kivétel a bringa összerakás.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts