Kisebb áttétellel menni és pörgetni
vagy
nagyobb áttétellel nagyobb erõt kifejtve (esetleg emiatt lasabban).
Valaki szaki mesélne picit?
Hogy lehetek ésszerûbb?Elkeseredésre semmi ok! A falmászás nagyon jó kiegészítö csak valamivel ésszerübben.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Az alapálóképesség edzésének 2 fokozata van. Az elsö 60-75% a második 75-85%. Ez a Te esetedben 120-150 ill. 150-170-nek felel meg. Te pillanatnyilag a kettö határán mozogsz. Szerintem maradj még alacsonyabban.
engem az zavar még kicsit, hogy ha másik módszerrel számolom a zónákat ( (max-nyugalmi)*0.5+nyugalmi ), akkor teljesen más értékeket kapok. Pl az 50%-om 127-nél van. Melyik lesz itt nekem a jó?
Ha Armstrong és Carmichael könyve segít ebben akkor holnap már viheted is!engem az zavar még kicsit, hogy ha másik módszerrel számolom a zónákat ( (max-nyugalmi)*0.5+nyugalmi ), akkor teljesen más értékeket kapok. Pl az 50%-om 127-nél van. Melyik lesz itt nekem a jó?
Csak szeretnék tisztán látni, semmi kötekedés...Mentem ma 1,5 órát 131-es átlaggal, gondolom az már közelít az ideálishoz.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Az alapálóképesség edzésének 2 fokozata van. Az elsö 60-75% a második 75-85%. Ez a Te esetedben 120-150 ill. 150-170-nek felel meg. Te pillanatnyilag a kettö határán mozogsz. Szerintem maradj még alacsonyabban.
A sebesség mindent megold.
És ez az izomláz, amit neked a bowlingozás okoz, az azt jelenti, hogy azok az izmok fejlõdnek? Ha a bowlinghoz szeretnél erõsödni, akkor ez jó jel? Vagy inkább kevesebbet kéne bowlingoznod?Az izomláz nem következménye az anaerob munkának. Edzetlen izomcsoportok túlterhelése az oka. Az atlétikában pl. a legnagyobb savasodás a 400m-es futóknál mérhetö, izomlázuk még sincs. Ezzel ellentétben pl. én, ha bowlingozok (ami nem rendszeres) annak ált. izomláz a következménye.
köszi a válaszokat. :)Az "5-6 órák" remélem nem azt jelenti, hogy egyszerre kéne ennyit menni...
55ös nyugalmi és 198as max pulzussal jó nekem, ha 145-155 közötti pulzussal alapozok?
(tudom rendesen be kellene lõni a pulzuszónákat, de most sajnos nincs alkalmam rá)
A sebesség mindent megold.