Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kösz ez gyors volt. Mennyi, ha nem titok? Lehet, hogy naiv vagyok, de körzeti orvosi rendelõben nincs ilyen?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Mesélj, hogy lehet görgõn max pulzust kiszenvedni? Én küszöbnél megdöglök - görgõn persze.
"Nice boys don't play rock and roll"

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
nekem tegnap csináltak ilyen vizsgálatot elõször mióta tekerek, már csak az ez alapján megadott pulzuszóna szerinti edzésben bízok, hogy fejlõdhetek.......

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
http://www.cyclingsportcenter.hu/csc

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hol csinálnak olyan terhelés tesztet, ami alapján be lehet lõni az edzés zónákat?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Üdv, csak minimális izomzat fog nõni, ha köredzel. Tehát ha gyúrsz, akkor ne csak egy-egy izomcsoportot mozgass, hanem mindent egy edzés alatt talpadtól a fejed búbjáig :), így kevésbé nõ a testsúlyod. Plusz ez nagyon jól elégeti a zsírt is.
"Nice boys don't play rock and roll"

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Csinálhatod a többit is, mint járolékos edzés, csak többlet súlyod lesz a plusz izomzatból.
Fekvõtámasz mellre megy, mellizom, tricepsz, fûrészizom és kartávolságtól és kézfej állástól függõen járulékos izmok.
Guggolás full combra megy, de jellemzõen az elsõ részére, a felhúzás a másik oldalra, a combhajlítókra.

Nem vagyok szaki, csak egy ideje súlyzózgatok.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
akkor csak ilyen alapgyakorlatokat, mint pl.: fekvõ, guggolás, felülést csináljak?

OFF: Te nagyon szakinak nézel ki... tényleg valaki olyannal állok szemben?:D

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Jó ez a gép, de nem teljesen arra, amire szeretnéd. izoláló gyakorlatokra tökéletes, amivel fokozod a szeparációt, de ez a bringázás szempontjából huszadlagos. Ha mazochista vagy, akkor egy erõedzést lenyomsz mondjuk kedden, oylasmit, amit írtam. És pénteken edzel ezzel a géppel is.
Más szempont, hogy 13 évesen nem igazán ésszerû erõedzéseket végezni a lágy csontvégek miatt, gyk azok megkeméynednek és nem nõsz nagyobbra.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
13 éves vagyok
igen... edzõ nem ártana... én eddig csak edzések végén nyújtottam 10-15 percet... kondiban szériapihenõkön nem, csak az edzés végén ugyanúgy 10-15 perc
igen... guggolásnál már nekem is roppant meg már úgy a térdem, hogy 3 napig csak bicegtem
30 perc futástól már fáj a medencecsontom
edzõgép van itthon... ilyen Hammer Muscle Tower http://www.evendi.de...Info/57021.html ezen szoktam nyomni a lábgépet(mindkettõt), a vízszintesen karos kinyomót, meg amit le kell húzni... ja meg a lábemelgetést szoktam csinálni a képen látható bal oldali részén

persze fekvõ, felülés guggolás az alap... meg néha gyûrûre felhúzom magam

ja... Csúcsformában meg van... szoktam is olvasgatni(NAGYON JÓ motivációs alap szerintem), csak a karácsony még messze van, így az átlagpulzusmérés... és a satöbbi is:D

úszni szerintem el fogok járni péntekenként...
a reggeli edzésekbe(az esetek 50%-ban még a délutáni edzésekbe is) beleszól a suli

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért aki komolyabban akar edzeni ne ez a topik alapján tegye. Inkább beszéljen egy edzõvel vagy olvasson szakirodalmat. ;)

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én novemberben munkába jártam bicajjal, ez volt az edzés :D eddig, mától túl hideg lett. Hétvégén megjön az o.útim, utána görgõzés. Mennyit érdemes abból csinálni, mondjuk 2 naponta?

amennyit bírsz :)
1,5 óra körül eléggé idegörlõ tud lenni :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én novemberben munkába jártam bicajjal, ez volt az edzés :D eddig, mától túl hideg lett. Hétvégén megjön az o.útim, utána görgõzés. Mennyit érdemes abból csinálni, mondjuk 2 naponta?

"Persze, több ciklus van." Nõknél általában :P
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Kondi, erõsítésre:

Heti egy nap, nagyjából 2-3 nap regenerálódással kell számolni, gyk ennyi napon keresztül fogsz nyöszrögni a lépcsõkön és fogsz átmenet nélkül leülni.
Elsõ némi vádlizás, attól függõen milyen gép van az illetõ teremben, viszonylag kis izomcsoport, szerintem elég rá két gyakorlat. Általában ülõvádli, állóvádli és szamárvádli gép van a termekben. Az elsõ kettõ gondolom logikus, a harmadik egy nagyjából pucsitó pózban történõ ygakorlat, ami a medencédnél támaszt fel, a mozgás nagyjából egyforma, lehet variálni a lábfej állásával. Ha nincs egyik gép sem, akkor 2-2 10kg-s tárcsa a földre, lábfej eleje rátesz, a lábujjak végig feküdjenek fel és usgyi. Nálam az ismétlés szám változó 10-12, de csak akkor kezdek számolni, ha már ég és elég 5 sorozat belõle. Sorozatok közt 1-1,5 perc pihi és közben nyújtás.
Következõ a guggolás, a lábedzés alfája-omegája. élszerû valami magasítót tenni a sarok alá, hogy a súlypont elõrébb helyezkedjen és ne billegj, mert elég veszélyes üzem. Természetesen zárt, a bokát jól fogó cipõben, szandál, papucs, stb kizárva. Nyakba a rúd. stabilan rögzítve a kézzel, le addig, hogy a comb teteje vízszintes legyen. Fontos, hogy a térd és a lábfej egyirányba nézzen. Pro-k leérinthetik az ülepet is, de fokozottan sérülésveszélyes mozdulat. A súly legyen minnél nagyobb, de megfelelõ bemelegítéssel természetesen, nagyjából addig kell felmenni a súllyal, hogy a végén egy 3 sorozatos ciklus menjen 3 ismétléssel, majd szépen lépcsõsen csökkenteni a súlyt addig, hogy az utolsó sorozatban 20 ismétlés legyen.
utánna jöhet a felhúzás. Ez két formában adom elõ, elsõ a merevtérdes. Fogjuk a rudat és merev térddel elõre hajolunk, a lábujjak alá lehet tenni egy tárcsát, ha szimpatikusabb, majd szép lassan felhúzzuk a rudat és a végén homorítunk, jól hátra hajolva, de nem hanyatt esve, a lényeg a szép kontrolált mozgás, nem jazz-balett. Az ismétlések sorozatok hasonlóak a guggoláshoz, érzés szerint.
Levezetésnek pedig egy kis lábtolózás. Itt is figyelni kell a lábfej-térd állásra. Az ismétléseket tartsuk 15-20 között és legalább 6 sorozatot toljunk le. Jut eszembe, hogy lábtolón is lehet vádlizni.
Ez után nyújtsunk egy jót, ha van szauna, akkor lehet ücsörögni ott egy kicsit. Nagyjából egy óra alatt le lehet tolni.

Lorka

Lorka

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás

Én így novemberben heti 10 órát megyek, általában kedd-csütörtökön másfél órákat, s hétvégén hosszabbakat. Nekem a minden nap 1 óra nem olyan jó, de mások a célok, én hosszútávokra készülök, oda meg nem nagyon van értelme a rövid meneteknek. Amit Lorka ír, az szerintem elég kemény még így novemberben, szóval az alapozáson belül is több ciklus van, ha így bekezdesz, mi lesz majd februárban? :)

Igen ez valóban attól függ,hogy milyen távokra készülsz! :) Tavaly a rövidtávú maratonokra és a rövidtávú OXekre készültem így. Végül középtávra mentem OXen, a rövidtáv kevésnek bizonyult.
Persze, több ciklus van. Februárban már alig vártam ,hogy vége legyen a télnek ;) De november 21tõl márciusig alapoztam, de két év kihagyás után valahogy fel kellett magam hoznom, mégcsak nem is edzettem magam túl. Szerencsére! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én így novemberben heti 10 órát megyek, általában kedd-csütörtökön másfél órákat, s hétvégén hosszabbakat. Nekem a minden nap 1 óra nem olyan jó, de mások a célok, én hosszútávokra készülök, oda meg nem nagyon van értelme a rövid meneteknek. Amit Lorka ír, az szerintem elég kemény még így novemberben, szóval az alapozáson belül is több ciklus van, ha így bekezdesz, mi lesz majd februárban? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lorka

Lorka

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás
Pro Bike Gear: Alapozáskor fontos ,hogy alacsony pulzussal ( idõtartamban) sokat tekerj, illetve görgõzz vagy fuss én úsztam is bár azt egy héten csak egyszer. Tavalyi alapozásom úgy nézett ki ,hogy reggel 1 óra futás, este 1,5 óra görgõ ez mondjuk volt egy keddi nap akkor szerdán reggel 1,5 óra görgõ, este 1,5 óra kondi és így sorjában a hetet. A 7 napból egyet pihentem az pedig mindig a hétfõ volt. A hétvégeket általában megnyomtam akkor úgy edzettem,hogy reggel 1 óra futás aztán, rögtön uszoda kb az is egy óra, majd ha volt erõm akkor kondi 1 óra. 4 hetes ciklusokat csináltam ebbõl két hét kemény edzés volt két hét meg lazább. Ha érdekel, leírom szívesen ,hogy mikor mit edzettem. Én így készültem az OXre és a maratonokra.

Ma reggel koszacicával nagyon kellemeset futottunk a HHH-n, mindenkinek tudom ajánlani, a kora reggeli erdõ valami gyönyörû szép! :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

hetenként hány alkalommal? én most ilyen heti 4db 1órás edzéssel kezdtem... ez jó? (cél: versenyek nyerése, fõleg ox, de maraton is szóba jöhet;))

Egy jó edzõ nem ártana, ha van a közelben, ilyen célokkal lehet megéri.

Nem tudom mennyi idõs vagy, de a 4x1 óra nekem kevésnek tûnik. Ilyenkor alapozás elején megyek heti nagyjából 8 órát (futás, bringa vegyesen), esetleg 10-et. A legtöbb márciusban 12-14ó hetente.

Év végéig nyugodtan mehet a lassú tempójú kilométergyûjtés, emellett heti 2-3 kondi közepes súlyokkal, magas ismétlésszámmal. Intervallt én nem végeznék, max. görgõn ilyen koordinációs feladatokat. És a lényeg, a szezon még messze van, csak nyugodtan!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

leginkább úgy, hogy a céloknak megfelelõ legyen(lásd: elõzõ hsz.-omban)
szóval mindkettõt

Heti egy erõedzés, rövidebb intenzív edzés, erõs emelkedõ, stb..Max 90 perc, ami még hasznos ebbõl a szempontból. Edzés elõtt kb. 1,5-2 órával egyél, legyen elegendõ energia az edzésre, majd edzés végén kaja, hogy legyen elegendõ energia az izomzatépítéshez.
A többi meg hosszabb távú vegyes lejtõ-emelkedõ-síkterep.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Attól függ mit akarsz fejleszteni, kitartást, erõt...

leginkább úgy, hogy a céloknak megfelelõ legyen(lásd: elõzõ hsz.-omban)
szóval mindkettõt