Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Posted 2008. November 29. - 15:56
Posted 2008. November 29. - 15:55
Posted 2008. November 29. - 15:50
Posted 2008. November 29. - 15:48
Posted 2008. November 29. - 15:40
Posted 2008. November 19. - 16:00
Posted 2008. November 18. - 22:00
Fekvõtámasz mellre megy, mellizom, tricepsz, fûrészizom és kartávolságtól és kézfej állástól függõen járulékos izmok.
Guggolás full combra megy, de jellemzõen az elsõ részére, a felhúzás a másik oldalra, a combhajlítókra.
Nem vagyok szaki, csak egy ideje súlyzózgatok.
Posted 2008. November 18. - 21:52
OFF: Te nagyon szakinak nézel ki... tényleg valaki olyannal állok szemben?
Posted 2008. November 18. - 21:37
Más szempont, hogy 13 évesen nem igazán ésszerû erõedzéseket végezni a lágy csontvégek miatt, gyk azok megkeméynednek és nem nõsz nagyobbra.
Posted 2008. November 18. - 21:31
igen... edzõ nem ártana... én eddig csak edzések végén nyújtottam 10-15 percet... kondiban szériapihenõkön nem, csak az edzés végén ugyanúgy 10-15 perc
igen... guggolásnál már nekem is roppant meg már úgy a térdem, hogy 3 napig csak bicegtem
30 perc futástól már fáj a medencecsontom
edzõgép van itthon... ilyen Hammer Muscle Tower http://www.evendi.de...Info/57021.html ezen szoktam nyomni a lábgépet(mindkettõt), a vízszintesen karos kinyomót, meg amit le kell húzni... ja meg a lábemelgetést szoktam csinálni a képen látható bal oldali részén
persze fekvõ, felülés guggolás az alap... meg néha gyûrûre felhúzom magam
ja... Csúcsformában meg van... szoktam is olvasgatni(NAGYON JÓ motivációs alap szerintem), csak a karácsony még messze van, így az átlagpulzusmérés... és a satöbbi is:D
úszni szerintem el fogok járni péntekenként...
a reggeli edzésekbe(az esetek 50%-ban még a délutáni edzésekbe is) beleszól a suli
Posted 2008. November 18. - 20:14
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. November 18. - 20:11
amennyit bírszÉn novemberben munkába jártam bicajjal, ez volt az edzés eddig, mától túl hideg lett. Hétvégén megjön az o.útim, utána görgõzés. Mennyit érdemes abból csinálni, mondjuk 2 naponta?
1,5 óra körül eléggé idegörlõ tud lenni
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. November 18. - 20:02
"Persze, több ciklus van." Nõknél általában
Posted 2008. November 18. - 19:03
Heti egy nap, nagyjából 2-3 nap regenerálódással kell számolni, gyk ennyi napon keresztül fogsz nyöszrögni a lépcsõkön és fogsz átmenet nélkül leülni.
Elsõ némi vádlizás, attól függõen milyen gép van az illetõ teremben, viszonylag kis izomcsoport, szerintem elég rá két gyakorlat. Általában ülõvádli, állóvádli és szamárvádli gép van a termekben. Az elsõ kettõ gondolom logikus, a harmadik egy nagyjából pucsitó pózban történõ ygakorlat, ami a medencédnél támaszt fel, a mozgás nagyjából egyforma, lehet variálni a lábfej állásával. Ha nincs egyik gép sem, akkor 2-2 10kg-s tárcsa a földre, lábfej eleje rátesz, a lábujjak végig feküdjenek fel és usgyi. Nálam az ismétlés szám változó 10-12, de csak akkor kezdek számolni, ha már ég és elég 5 sorozat belõle. Sorozatok közt 1-1,5 perc pihi és közben nyújtás.
Következõ a guggolás, a lábedzés alfája-omegája. élszerû valami magasítót tenni a sarok alá, hogy a súlypont elõrébb helyezkedjen és ne billegj, mert elég veszélyes üzem. Természetesen zárt, a bokát jól fogó cipõben, szandál, papucs, stb kizárva. Nyakba a rúd. stabilan rögzítve a kézzel, le addig, hogy a comb teteje vízszintes legyen. Fontos, hogy a térd és a lábfej egyirányba nézzen. Pro-k leérinthetik az ülepet is, de fokozottan sérülésveszélyes mozdulat. A súly legyen minnél nagyobb, de megfelelõ bemelegítéssel természetesen, nagyjából addig kell felmenni a súllyal, hogy a végén egy 3 sorozatos ciklus menjen 3 ismétléssel, majd szépen lépcsõsen csökkenteni a súlyt addig, hogy az utolsó sorozatban 20 ismétlés legyen.
utánna jöhet a felhúzás. Ez két formában adom elõ, elsõ a merevtérdes. Fogjuk a rudat és merev térddel elõre hajolunk, a lábujjak alá lehet tenni egy tárcsát, ha szimpatikusabb, majd szép lassan felhúzzuk a rudat és a végén homorítunk, jól hátra hajolva, de nem hanyatt esve, a lényeg a szép kontrolált mozgás, nem jazz-balett. Az ismétlések sorozatok hasonlóak a guggoláshoz, érzés szerint.
Levezetésnek pedig egy kis lábtolózás. Itt is figyelni kell a lábfej-térd állásra. Az ismétléseket tartsuk 15-20 között és legalább 6 sorozatot toljunk le. Jut eszembe, hogy lábtolón is lehet vádlizni.
Ez után nyújtsunk egy jót, ha van szauna, akkor lehet ücsörögni ott egy kicsit. Nagyjából egy óra alatt le lehet tolni.
Posted 2008. November 18. - 11:49
Én így novemberben heti 10 órát megyek, általában kedd-csütörtökön másfél órákat, s hétvégén hosszabbakat. Nekem a minden nap 1 óra nem olyan jó, de mások a célok, én hosszútávokra készülök, oda meg nem nagyon van értelme a rövid meneteknek. Amit Lorka ír, az szerintem elég kemény még így novemberben, szóval az alapozáson belül is több ciklus van, ha így bekezdesz, mi lesz majd februárban?
Igen ez valóban attól függ,hogy milyen távokra készülsz! Tavaly a rövidtávú maratonokra és a rövidtávú OXekre készültem így. Végül középtávra mentem OXen, a rövidtáv kevésnek bizonyult.
Persze, több ciklus van. Februárban már alig vártam ,hogy vége legyen a télnek De november 21tõl márciusig alapoztam, de két év kihagyás után valahogy fel kellett magam hoznom, mégcsak nem is edzettem magam túl. Szerencsére!
Posted 2008. November 18. - 11:26
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. November 18. - 11:17
Ma reggel koszacicával nagyon kellemeset futottunk a HHH-n, mindenkinek tudom ajánlani, a kora reggeli erdõ valami gyönyörû szép!
Posted 2008. November 17. - 20:31
hetenként hány alkalommal? én most ilyen heti 4db 1órás edzéssel kezdtem... ez jó? (cél: versenyek nyerése, fõleg ox, de maraton is szóba jöhet;))
Egy jó edzõ nem ártana, ha van a közelben, ilyen célokkal lehet megéri.
Nem tudom mennyi idõs vagy, de a 4x1 óra nekem kevésnek tûnik. Ilyenkor alapozás elején megyek heti nagyjából 8 órát (futás, bringa vegyesen), esetleg 10-et. A legtöbb márciusban 12-14ó hetente.
Év végéig nyugodtan mehet a lassú tempójú kilométergyûjtés, emellett heti 2-3 kondi közepes súlyokkal, magas ismétlésszámmal. Intervallt én nem végeznék, max. görgõn ilyen koordinációs feladatokat. És a lényeg, a szezon még messze van, csak nyugodtan!
Race, no Rest!
Posted 2008. November 17. - 20:29
leginkább úgy, hogy a céloknak megfelelõ legyen(lásd: elõzõ hsz.-omban)
szóval mindkettõt
Heti egy erõedzés, rövidebb intenzív edzés, erõs emelkedõ, stb..Max 90 perc, ami még hasznos ebbõl a szempontból. Edzés elõtt kb. 1,5-2 órával egyél, legyen elegendõ energia az edzésre, majd edzés végén kaja, hogy legyen elegendõ energia az izomzatépítéshez.
A többi meg hosszabb távú vegyes lejtõ-emelkedõ-síkterep.
Posted 2008. November 17. - 19:31
Attól függ mit akarsz fejleszteni, kitartást, erõt...
leginkább úgy, hogy a céloknak megfelelõ legyen(lásd: elõzõ hsz.-omban)
szóval mindkettõt