nézd, don, tényleg nincs lövésem az országúti sportról. de nincs is rá szükségem, hogy pár egyszerű szabályt megértsek és betartsak (kresz). a közlekedés résztvevőjeként ez kötelességem, mint mindenki másnak is, aki részt vesz a forgalomban. igaz az is, hogy én sem minden szabályt tartok be (persze ezt nem én írtam, ha bárki kérdezné) és azt is tudom, hogy az élet és a valós körülmények sokszor nem harmonizálnak a szabályokkal. gyakran ezt még súlyosbítják is különböző szervek és közegek.
teljesen megértem a szempontjaidat. egyetlen dolog, amire ugrok, mint foxi a lábtörlőre: edzés. közúton. nem veled van bajom, hanem azzal a mentalitással, hogy "hol oldjam meg az edzéseimet?" "miért nincs megfelelő út az országútizáshoz?" őszinte legyek? nem érdekel, mert ez csak egy hobbi, mint a legtöbbek számára. míg a közlekedés, az utak használta nem az. ...és nagyon nem örülnék, ha olyan utakon, ahol ki van táblázva, hogy nincs biciklizés, bringásokat kellene kerülgetnem. tudod miért nem? mert autóval 2-3-4-szer akkora sebességgel és teljesen más dinamikával közlekedik az ember, mint bringán és ne kelljen olyanok feltűnésére számítani, akik ott sem lehetnének. mert veszélyes.
tudom azt is, hogy van, ahol elférnek/elférnének a bringások. nem is szokott különösebben érdekelni, ha találkozok velük, szép nagy ívben kikerülöm és annyi. megértem, sőt örülök annak is, ha a rendőrök nem piszkálják azokat a bringásokat, akik felelősségteljesen, a dolgok mikéntjének ismeretében, szabálytalanul ugyan, de mégis használnak ilyen tiltott utakat. ez ugyan némileg ellentmondásban van az előző bekezdéssel, de megmagyarázom: az olyanok, mint te, tudják mit csinálnak, tudják, hogy az autósok nem feltétlenül számítanak rájuk, de van annyi gyakorlatuk, rutinjuk és eszük, hogy (jó esetben) ellensúlyozni tudják mindezt. de a fent is említett, "edzenem kell", "nekem ez jár", "mindenki hülye aki nem ért hozzá" hozzáállás nagyon nem szimpatikus és nem is hiszem, hogy használna a sportnak és a bringások megítélésének.
amit kohasz írt: "Az tény, hogy józanul gondolkodó, értelmes felnőttnél elvárható lenne, hogy maga döntse el hol is biztonságos neki kerekeznie. Sajnos, ez nálunk másképpen alakult ki." teljesen egyet tudok vele érteni. itt tényleg nem ilyenek az emberek, felnőttek állnak ovis szinten. sokat segítene, ha legalább a közeg fel tudná mérni, ki a szellemileg ovis és ki az előzőekben említett gondolkodni tudó bringás. előbbit lezavarni a padkára vagy vissza a legközelebbi bringaútra (kezében egy csekkel) utóbbit meg nem macerálni. ehhez persze egyrészt rendőrök kellenének, nem sünök, másrészt diszkriminatív lenne, még ha ésszerű is.
szóval béke és vigyázz magadra az úton!
Kisherceg módosította - 2015. július 15. - 10:31