Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Please log in to reply
1607 replies to this topic

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Jé tényleg, köszi, én feljebb keresgéltem.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Csõ!
itt a bekarikázott résznél van a nyúl:
http://forum.index.h...17087&t=9006401
Sok sikert :)

ui:de genya, nem hagyja kinagyítani a linkrõl. Keress rá az index KT2.0 fórumban erre a hozzászólásra, oszt ott meg tudod nagyobban is nézni.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Tán nem ez a jó topik, de hátha.
Némi nosztalgiaroham tört rám a minap, és megpróbáltam végigjárni a tavalyi csillebérci OX pályát. Sajnos a patakmeder után elakadtam, az istennek sem találom a rossznyulat.... valaki tudna segíteni esetleg?
Például itt egy térkép:
http://www.unitis.hu..._csilleberc.jpg
itt a 45-ös és a 42-es pont között, nagyjából féltávon az a barna vastagabb duplacsík a patakmeder, az még megvan. Innen hogyan tovább?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Crosskovácsi Maraton pályabejárása lesz Paul vezetésével vasárnap, ha elég érdeklõdõ van. A maraton most más útvonalon fog haladni, érdemes megnézni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Ébresszük fel a topikot!

Holnap, azaz szerdán 17 órától megyek technikázni a Hármasra. Találkozó Fenyõgyöngyénél, 5 perccel 5 elõtt.

Ki jön?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
http://www.oliworld....9&page=sporttud igen, itt minden megvan:)
Eddig mindig úgymond észnélkül mentem, de most, hogy "öregszem" és vettem végre egy jó órát, így jó lenne ésszel menni:)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
A sportkórházban azt is mérik. A terheléses lépcsõk végén fülbõl, vagy ujjbegybõl vérmintát vesznek a laktátérték meghatározásához. Minél magasabb a terhelés annál nagyobb a laktát. Van pár töréspont, amit ilyenkor meghatárzonak (egy ideig nagyjából lineárisan nõ a terheléssel együtt, aztán bedobja a törlközõt a szervezet) , de ebben már nem vagyok okoska, úgyhogy ennek inkább nézz utána :).
Olivér oldalán a fenti linken szépne le vagyon írva.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ahh, köszi! A sportkórház már folyamatban is van. itt kimérik a VO2max-ot, meg a savasodási küszöböt is, meg a max pulzust is...mondjuk ja 10 rugó:(
A laktátmérés még nem tom mire jó, de próbálok keresni róla valamit...
Üdv:Thy

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Sajna nekem egyébként nem nagyon tért el az átlagtól a vo2maxom. :(
Persze egy Hurkától más nem is nagyon várható :)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Szia Thommey!
A sportkórházban egy kerékpáros terheléses teszt során a VO2 maxot is megadják, sok egyéb paraméter mellett. Sajna a bringájuk elég ratyi volt másfél éve, amikor én voltam, de hát ez van...
http://www.sportkorh...olgaltat_04.htm
Lõrincz Olivér is végez laktátmérést, a pillanatnyi erõnléti állapotot méri fel egy - a sportkórházihoz képest - pontosabb wattmérõvel, valamint tanácsot ad mire érdemes rágyúrni (légzésfunkciók, VO2max nála nincs.)
http://www.oliworld....8&page=sporttud
Érdemes szerintem elmenni bármelyikre.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Thommey!
Nekem S520-om van. Abban van egy Fit. test nevû teszt amivel „megállapítható” A VO2 max. Lehet, hogy a tiedben is van valami hasonló?

Igen, van benne (S720), de az ennyire megbízható lenne? Mert úgy tudom, hogy ezt doki méri ki valami terheléses teszt alatt....
Gyalogkakukk: köszi, megnézem!
Gabe84: simán be tud utalni egy terheléses tesztre? Mert úgy tudtam az valami 10 rugó??

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Doki 300 ft-ért ír neked beutalót, ahol megmérik minden szinted :)

KonaBazsee

KonaBazsee

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
A friss Magban volt szó egy XC-edzõkörrõl... Arra lennék kíváncsi, h pesterzsébetrõl hogy lehetne a legkönnyebben és legbiztonságosabban eljutni arra a környékre... remélem tud vki segíteni egy fõvárosi biciklizésben nem túl jártas ifjú titánnak:P
Köszi:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

thommey: találtam a wikipedia-n egy cikket errõl (VO2 max), ott pl. van pár érdekes képlet, meg kalkulátor. Állítólag lehet becsülni Cooper teszt eredmény alapján is...

ott azt írták, hogy Greg LeMond-nak 92,5, Indurainnak 88 volt a rekordja ;) (a pálmát persze egy Cross County sielõ viszi...)

Mert a cc síelõk használhatják a legtöbb epo-t legálisan.

A sebesség mindent megold.

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Thommey!
Nekem S520-om van. Abban van egy Fit. test nevû teszt amivel „megállapítható” A VO2 max. Lehet, hogy a tiedben is van valami hasonló?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
thommey: találtam a wikipedia-n egy cikket errõl (VO2 max), ott pl. van pár érdekes képlet, meg kalkulátor. Állítólag lehet becsülni Cooper teszt eredmény alapján is...

ott azt írták, hogy Greg LeMond-nak 92,5, Indurainnak 88 volt a rekordja ;) (a pálmát persze egy Cross County sielõ viszi...)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mennyi egy edzetlen, de sportos ember VOMax értéke? Mert kéri a Polar az alapbeállításoknál...vagy ezt hol lehet kiméretni?
Üdv:Thy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
megtalálod az adatlapomon is;)

KonaBazsee

KonaBazsee

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
persze, h kell...de ha gondolod felveszlek msn-en:P priviben küldd el a címed;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
illyés gyula gimnázium, budaörs, jelenleg a 10. évfolyamot erõsítem...:D

(nade kell budai-hg. turistatérkép vagy akad egy?;))