Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Igen kell licensz az ox versenyekhez + orvosi igazolás. Licenszet a szövetségnél lehet kérni fénykép + igénylõlap + pénz. (Azt nem tudom, hogy idén mennyi.

Lobmayer

Lobmayer

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

Ha el szertnék indulni egy Ox versenyen,ahoz mi kell?Kell valamilyen licensz?

Üdv!

Vikvuk

Vikvuk

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Lens: ezek nagyon jók :) Köszi!
Ha a pokolra jutsz, legmélyére térj - az már menny, hisz minden körbeér.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nos, ha a Pilis-re rákattintasz, (ezen a linken: http://velo.hu/index.php?id=246 ), ott láthatod az eddig általam gyûjtötteket. Ez persze egyelõre csak a téli túra szekció, azért is van benne annyi betonos, mert ha a betont hó fedi, az már tul.terep és nehezebb is jóval rajta menni.
Mindjárt kész van néhány börzsönyi útvonal is, és még tervezek pár másikat. Kb. egy hónap múlva kezdem el szerintem felrakni a nem télieket.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Hát emberkék kibújt a medve a barlangjából!! Annyi bringást láttam ma a HHH felé hogy azt hittem már nyár van. Úgy van ahogy Vili mondja ha már betanultad nem lesz gond emelkedõknél meg addig nyomhatod nyugodtan spdben míg nem érzed azt hogy nem bírod és eldõlsz oldalra, de nálam ha ez a helyzet akkor már úgyis gyorsabban megy tolva!! Melegen ajánlom a HHH-t mert még van hó de akinek a beton kell az meg már szinte száraz!!
join your life, join your bike

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Nem fogsz problemat tapasztalni a betonhoz kepest.Onnantol kezdve hogy hozzaszoktal a mozdulathoz,tok mind1 hogy terepen vagy betonon mesz,osztonosen ki fogod tudni venni a labad minden helyzetben.
Mondjuk manualozni ne tanulj spd-vel :D Bar ha lejjebb veszed a rugoerot,akkor ott sincs semmi gond.
Talan inkabb a visszalepessel lehet gond elsore.Pl technikas maszasoknal hogy mindig elsore bele tudj lepni.Emlekszem nekem ez sokkal tobb ideig tartott mint a kilepest megszokni

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszönöm a jó tanácsokat, tippeket. Természetesen minden versenyen (legalábbis kezdetben) a legrövidebb távot választom.
Mi a helyzet az SPD pedállal? Három éve használom, úgy érzem elégge megszoktam már, ami az ilyen városi környezetet illeti. Ti. legtöbbször Kispest, Lõrinc és a budai oldalon lévõ kerékpárutakat használom. Azokon az utakon nem volt semmi gáz. Mennyire kell az embernek egy ilyen hegyi terepen ki-be rángatni a lábát?

Parej

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
és persze fontos hogy a saját tempódat mend ne másét hagy menjen aki akar ha az erõnlénted jobb úgyis visszaelõzöd!!! Ha meg nem akkor sincs gáz csak oszdd be az erõd mert nem 10-20 km a táv!!
Lensver: hogy áll a túra gyûjtögetés én is gondolkoztam hogy tudnék-e valamit felhozni de még semmi konkrétat nem agyaltam ki ez persze idõ kérdése
pl: HHH-Virágosnyereg-Üröm-Pilisborosjenõ-Csobánka-Pomáz útvonal szerintem aranyos

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ja igen, és nagyon fontos, hogy vegyél föl kesztyût, mert ha esel és a kezedre esel, az megvéd sok kellemetlen horzsolástól! És ne felejts el szemüveget vinni, mert az meg a portól, becsapódó apró kövektõl és ágaktól fog megvédeni.

És mindig legyen nálad defektszerelõ készlet, azaz: pumpa, imbuszkulcskészlet, pótbelsõ illetve folt+ragasztó. Ja, és ha még nem tudsz, akkor maraton elõtt mindenképpen tanulj meg defektet szerelni, mert helyetted senki se fog, max az aki nagyon barátságos és ráér a versenyen.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Üdv Parej!! Senki sem kezdte 200 000es bicajon (vagy aki igen az külön társadalmi osztályba tartozik:) ), na szerintem is egy maratonon rövid távot vállald be, tényleg arra ügyelj hogy amit tud a bringád azt tudja (pl: fékezni, mint már lensver említette) és ha nincs akkor vegyél bukót!! mert ez alap követelmény a maratonon (meg asszem az utcán is (EU-s dolog)). Aztán indulsz egy -két versenyen nyomsz egy-két túrát és ráérzel hogy ez-e a sport amire vágytál.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Szerintem inkabb maratonon indulj.35 evesen talan jobb azzal kezdeni,jobban is fogod sztem elvezni.A hangulat meg ott is meg van.Valaszthatsz tavot,sajat tempodban mehetsz,nezheted a tajat is kozben.Lehet h nem kene cc versenyen rogton 200as pulzussal nyomatnod :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Üdv Parej! Ha jó csapatot, hangulatot szeretnél, jó helyen keresgélsz. A bikemag fórumból emelt létszámmal szoktunk megjelenni a versenyeken. :D Ha jót akarsz túrázni, figyeld a Bringás Lányok topikot, ahol folyton valami túra van alakulóban.

Szerintem elõször elég az a felszereltségû bringa, ami neked van, mivel az igényeid úgyis változni fognak. Hiába mondom azt neked, hogy inkább vegyél valami jobb bringát, mondjuk egy Giant fully-t (össztelós) xt-xtr-sram felszereltséggel, Sid vagy Fox telóval. Én azt vallom, hogy elõször az igénynek kell kialakulnia, és utána a cuccoknak. Vágj bele azzal, amid van, bár nem árt, ha a minimális követelményeknek megfelel a bringád, azaz:

- fogjanak azok a fékek (a fék jól legyen beállitva maraton elõtt, mert ha csak immel-ámmal van, nagy a valszinûség, hogy elállitódik és egyáltalán nem fog majd)
- váltsanak a váltók
- teló: olyan teló kell, ami azért nyújt némi komfortot és rugózást. A tied sajna csak kinézetre teló. Ami javasolható már montizásra, azok a Suntour M2000, M3000, ezek legalább már rugóznak és szépen kimozogják azt a hat centit. Vagy ott van a Suntour XC60 - ezek még csak a városi komfort kategoriák, de legalább mûködnek. Ha montis telót szeretnél, akkor amit érdemes venni az a Suntour XCP75. Ha még tovább, akkor Rock Shox Judy, de annak már az ára is jóval több.
Persze mindig lehet tovább menni, és árban is hamar el lehet hagyni a százezret is, de olyan bringába, ami maga nem ér annyit mint egy teló, nem érdemes olyan drága elsõ villát rakni.
- a váz geometriája se mindegy, mert ha nagyon meredek vagy túl rövid, akkor azzal nem fogsz tudni biztonságosan közlekedni, sokkal rosszabbul fogsz tudni mászni fölfeléken, és lefele talán még halálfélelmed is lesz. Na de azért remélhetõleg nagyjából cc-s geometriákkal rendelkezik az a Hauser.

Nekem most nagyjából ennyi jut eszembe.

Attibike, Paul, köszi a helyzetjelentést. Hát én is remélem, hogy nem vágják ki a HHH fél erdejét, mert lehet, hogy 3 generáció múlva ismét kinõ az erdõ, de engem ez nem vigasztal meg!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hello Mindenkinek a Fórumon !

Richard vagyok, 35 eves amatör bringas. Iden szeretnek elindulni egy (talan kettö v. több) kerekparversenyen. Szeretnem megismerni a hangulatat, belsö vilagat egy ilyen versenynek. Nem beszelve arrol, kivancsi vagyok, vegig tudok-e tekerni egy ilyen versenyen. Ami engem illet, az elejen a legnagyobb celom, celba erni lehetöleg egyben. :)
Ezzel kapcsolatban szeretnek nehany kerdest feltenni. Mik a minimalis követelmenyek a bringaval szemben? Nekem egy sima MTB kerom van, elöl-hatul V-fekkel. Acera valtok vannak rajta, Hauser vaz es Exceeed 260 tipusu teleszkop elöl. Eleg egy ilyen felszereltseg ahhoz, hogy egy darabban (a bringa is 1-ben, es en is 1-ben :) ) be tudjuk fejezni a versenyt? Esetleg vmi komolyabb gep a minimum? Hangsulyozom, csak a minimum a celom, nem versenyezni szeretnek, hanem biztonsagban celba erni. Ami a kerekparozasi tapasztalataimat illeti, nem vagyok egy egy nagy penge, parszor mar tekertem a Harmashatar - hegyen es azon a környeken.

Elöre is köszönöm szepen a segitsegeteket!

Ricsi

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Valaki járt a Pilisben, vagy legalább a HHH környékén? Mit tud mondani a hóról: porhanyós maradt, vagy elnehezedett?

HHHn nem voltam, csak a Normafán, kicsit fagyott a hó, de szvsz pont jó így, majdnem porhó, pár ösvény meg le van már járva keményre. Pilis zsír nagyon, van még csomó szûzhavas rész, de bringával sztem sok a 20-30 centi, marad a futóléc.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Na Lensvernek és a többi érdeklõdõnek akkor most egy kis hó jelentés a HHHról!!
Aki menni akar hóbájkozni az nyugodtan teheti mert még temérdek van belõle fenn! A beton szépen le van takarítva, de lefelé azért a kanyarokban érdemes lassan menni mert a "magyar beton" kiszámíthatatlan! Ja és az erdészek rendesen végzik a feladatuk habár nem tudom hogy a vihar is közrejátszott-e, de szépen megritkult az erdõ egyik része, csak nehogy a HHH is a Tátra sorsára jusson!! De nem volt annyira vad hideg azaz mindenki kimerészkedhet lassan, pl. most sem láttam egy bringást sem!! na de én már sapka alatt is hallottam a madarak csicsergését azaz mindjárt itt a tavasz!!! nyááá

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Feltöltött kép

van erre a célra egy topic

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat igen,eleg egyszeru a megoldas: ha nem tetszik,ne vegyetek meg.
Vegyetek a Bringat vagy a Pedalt,azok aztan g*ci jo ujsagok... :P
(ugye a konkurens lapok fikazasa nem utkozik forumszabalyzatba? :D )

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

nah szóval ott tartottunk h nem tom megrendelni:)
ezt a rózsaszíncsekk+400Ft-os dolgot nem értettem!

400 Ft-ot fizetsz a Postának mikor feladod a rózsaszín csekket.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na, inkább azt mondjátok meg, hogy tekertetek-e a héten? Mi voltunk a hétvégén a hegyekben, akkor még szupra hó volt. Viszont érdekelne, hogy a mai olvadás milyen hatással volt a hegyekbéli hóra! Valaki járt a Pilisben, vagy legalább a HHH környékén? Mit tud mondani a hóról: porhanyós maradt, vagy elnehezedett?

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Bocs, még Lord Leslie-nek üzenem hogy az unokatesóm flatlandes és nagyon komálom a srácot azaz nem evvel van a gond, hogy nem bírom azt aki nem montis csak nem izgatnak hogy a szegedi srácok melyik rámpáról ugratnak hova!! De különben ha külföldön jártok nézzetek meg egy nagyobb újságárust és akkor mindenkinek tiszta lesz a kép hogy mirõl beszéltem!! (pl:Bike magazin, Mountain Bike Rider,..) na de most már tényleg off a téma és bocs hogy így elhúztam!! sorry az untatásért!!!