Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
belédkötök:
ez 3 éves:-P

na de a viccet félretéve: Toyota
szvsz
volt/van pár ismerõsnek carinaII/carina e és nem panaszkodnak.
toyota tud jó autót csinálni...ritkán romlik el.
mindjárt tolok egy érdekes linket mert eszembe jutott vmi.
daewoo-hoz is drága az alkatrész, de az még gyakrabban el is romlik.
Autist Team:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ezmeg csak 3éves :D
azok a fránya számtan órák :)

editelni nemér ;)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
jóvanna', nem a linkre írtam a példát... :)
3 éves Daewoo 43e km-rel

Gyk. nem tud számolni, de sunyi módon editálja a hozzászólásait, és még le is bukik... :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

motor hangját nem hallom etc...

az nemis autó, aminek nem hallod a hangját ;)

I
Ha sokat fogod hosszabb távon használni az autót, akkor csak véget tegyél rá, mert az erõsebb hang hosszú távon fárasztó!!! Ez saját tapasztalat. a diesel 2-es Golfomnak szép hangja volt ezzel a dobbal, de egy Miskolc-Budapeset-Miskolc azért már lefárasztott engem is rendesen.

Ezt azért így nem jelenteném ki.
Bátyám haverja nyáron kölcsönadta nekünk a Corradoját, amíg külföldön volt (3nap).
Na neki oylan hangja volt, hogy alagútban nem tudtam annyira kiabálni, hogy halljam a saját hangom, valamint az 1000es mocin ülõ motoros bácsi is félve hátra nézett, hogy na, ez mi volt.
És én mégis élveztem a hangorkánt. Mondjuk, aki nõ ült benne az ellenezte, hogy fúúú ez hangos, meg fáj a fejem :)
különbenis... szegény Ferrari, Lambo, Pagani, Porsche tulajok....
mondjuk legnagyobb távolság, amit eltöltöttünk benne az Pécs-Bikal-Pécs volt
szumma ~110km

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
azért a daewoo nem 3 éves...
van az 6 is...;)
Autist Team:)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

megpóbálok válaszolni a kérdésekre, amiket teljesen jogosan tettetek fel:
-miért egyhatos: hát nem mindig az ésszerû dolgok döntenek. :) Nekem pl. jó tudni, hogy van alattam plusz erõ, amit városban nem használok, de néha jól jöhet... Sztem nem fogyaszt sokkal többet ugyanolyan stílusú vezetésnél, mint egy 1,4-es, a biztosítás meg B10-ben nem sokkal több

-hogy került a Daewoo pl. a Carinával egy kategóriába: nehéz ügy a szülõket meggyõzni, hogy egy 10 éves autó 120e km-el (pl. Carina) jobb vásár lehet, mint egy 3 éves 40e-el (Daewoo). Bár a két autó egy árban van...
Carina E
Daewoo

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én igazából rendes dobot akarok venni. nem a sport a lényeg, hanem hogy valami króm cucc, a kimenet meg pont nem is számít nekem.
tehát tólem aztán lehetne egy 3 centis kis csõ is....
csak ne rohadjon ki, és szép legyen:-)
tehát valami egyszerû, nem vastag csö véggel, és szolid kiszereléssel.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Igen. Magával vonzza. Kisebb folytás, nagyobb kilépõ sebesség a gázoknál, illetve magasabb kilépõ hõmérséklet. Picit magasabb fogyasztás. (nem kószál annyit a gázrészecske a lamellák között, hanem sipirc kifelé)
Ha sokat fogod hosszabb távon használni az autót, akkor csak véget tegyél rá, mert az erõsebb hang hosszú távon fárasztó!!! Ez saját tapasztalat. a diesel 2-es Golfomnak szép hangja volt ezzel a dobbal, de egy Miskolc-Budapeset-Miskolc azért már lefárasztott engem is rendesen.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
huh. magával vonzza a hangot ennyire a sportdob?
bár én még fiatal vagyok:-)
még fizetésfüggõ a választás, addig úgyis bicikliznem kéne, erõnlét!:-)
de köszi LG!

a féltengelyes dolgokat köszi, ennek tényleg utánanézek, és ez alapján csinálok valamit.
törzsvendég leszek a szervízben:-)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Golf tanács féltengely-csukló ügyben:
Az 1-es Golfot kétfélével szerelték:
1: Külsõ zégergyûrûs és
2: belsõ zégergyûrûs.
Az 1 esetben a zégergyûrû látszik a csukló kikönnyítésénél. Egy fogóval benyúlva szétnyitható és a csukló lehúzható.
A 2. esetben a gyûrû nem látszik, nem hozzáférhetõ kívülrõl. Ebben az esetben egy kalapáccsal kell megûtni a csuklót, hogy lecsússzon a tengelyrõl.
A két csukló nem szerelhetõ fel egymás helyére!!!
Kívülrõl nem látszik, hogy melyik van rajta, csak a gumiharang leszedése és a zsír eltávolítása után.

Egyébként van egy használt, de hibátlan sportdobom, igaz, a 2-es Golfomon volt egy darabig, csak hosszú távon fárasztó volt a hangja. Nem az a háromutcás üvöltõ, hanem egy POWERFUL. Jó a hangja, csak arra a célra, amire használtam az autót, nem volt alkalmas.
Ovális véggel..
Itt pihen a pincében....
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de ez egy olyan autó, aminek az alkatrészeit kicserélem újra(folyamatban van, és már nem kevés %-a megtörtént!) akkor egyben lesz rendesen.
ez nem egy orosz meg keletnémet csoda... hanem még egy rendes autó.
legnagyobb gond azzal van az autóval, hogy az elõzõ tulaj vigyázott rá. csak nem akart költeni rá semmit, így mindent haveri alapon meghegesztett, megbütykölt. ez egy ideig okés, de mikor több a folt a kipufogón, mint az ép rész, és a bütykölés megadja magát, akkor... akkor az autó továbbra sincs tönkremenve, csak azt az alkatrészt illene újra cserélni. és én ezt fogom megtenni, azért jó ez, mert olcsó. tehát filérekért megtehetõ ez ennél az autónál.
a dob meg ha már lúd, legyen kövér(mindamellett hogy nem drágább a sportdob, mint a gyári....)
na szal folyamatban van, és olcsóbb még mindig ezt kifizetni, és felújítani, ,mint megvegyek én újba 1M ft-ért egy oylat, amire nem kell költeni.
erre az autóra meg amúgyis érdemes, mert cult tud lenni, szép, ritka, egyedi... nem egy kommersz lada...:-)
na szal hirtelen ennyi pénzem volt, kaptam érte egy jó alapot, csak helyre kell pofozni teljesen.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Ugyan Endroo, csak egyszer kell jól összerekni, aztán meg rendesen karbantartani és nem lesz semmivel sem rosszabb mint egy újabb autó.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

meg úgyis akarok rá új kipufogót, kap valami remust/zeus-t

ja és az máris megduplázza a kocsi "értékét"

csak költséges, de a kocsi árát ráköltve pöpec masinát tudok majd készíteni belõle.

ezt azért gyorsan felejtsd el + nem olyan kellemes ha többet van a szervízben a kocsi, mint nálad

nem akarok szemétkedni, én is itt kezdtem annak idején egy 16 éves trabanttal majd egy 20 éves zsigulival, csak mi megcsináltuk a motorgenerált az utcán :lick:

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Kakukk:
Szerintem is Carina-e (kombi), nekünk is ez van, 3éve vettük használtan és ezeddig semmi probláma nem történt vele.
1,6 16V, 109HPs, 2 légzsák, ABS
Semmi extra, de nagyon pöpec kis családi verda.
Nem fogyaszt sokat és elég jól is megy.
Jó áron kilehet fogni nagyon jókat, mi 1,6ért vettük annó.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

3adszor:-)
még mindig nem tecc.

jujuj. botsch..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tudod, friss vagyok.
kipakoltunk egy 40 lábas kamiont, tele rubena gumikkal, meg belsõkkel. majd egész nap rohangáltam és szedtem össze a cuccost:-)
esti frissesség.
:-)

jaja, gyönyörû autókat lehet készíteni. csak helyre kell pofozni, utána ilyen lesz... elõbb utóbb.
csak pénzkérdés:-)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
bazz gyors vagy ma nagyon thez

Ez a barna meg dönörûûû

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
3adszor:-)
még mindig nem tecc.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
valami nagy dolog készül, valami illetlen....
lehet, elõbb utóbb bedöglik a pumpabiznisz? :-)
http://www.michelinm...e01102005a.html

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kösz ;-)
ezt igazából az tudja, aki használtan vesz egy ilyen korú autót (80as évek legeleje)
vele jár, teljesen természetes....
csak költséges, de a kocsi árát ráköltve pöpec masinát tudok majd készíteni belõle.
és milyen szép lesz!!!

egyedi, gyönyörû autó....
http://www.carstylin...wer.php?id=9622
hasonló kaliberû.