Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor 1.8 körüli oktávia...
mind1, álomautó. semmi kiugró tulajdonság, nagy, szép, erõs, biztonságos. és szééép.
nem is drága, és német.
mi kell még nekem:-)
csak ki az aki elcserélné velem egy golfra...:-)
áh...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
octaviához:
apám használt pár hónapig egyet, céges kocsit, átmeneti állapotként.
amikor megkapta volt benne 200.000+ km
belesasoltam a szervízkönyvbe, és azt vettem észre hogy nem sok dolog volt rajta lecserélve.
komolyabb tétel asszem a váltó volt.
más csak a szokásos dolgok, ha jól emlékszem.
szóval jó kis autó, és 190+ centivel még a hátsó ülésre is be lehet férni.
csomagtartó is jó nagy.
ja ez mondjuk 1.6-os volt, szóval ment is rendesen...
jó kis autó;)
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a vw konszern egynégyes 75 lovas motorja elég khmmm.... polo-ba való. :)
inkább a 100 lovas fsi, de az meg nem volt octavia 1-ben.
ha most autót kellene venem, én az octavia 2-re szavaznék, a 100 lovas fsi-vel :)
(vagy egy 4 ajtós megane-ra)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

ll:
1.4 skoda octavia 1.
nekem tökéletesen megfelelne, legalább bírnám benzinnel.
alig van hangja, mégis tökéletes, hatalmas autó.
vagy ugyanez, csak 4es golfban(azonos alváz mondjuk:-D)

Azonos alváz ellenére az Octavia I kínálja a legnagyobb helyet a hátul ülõk részére is! Messze-messze! (Audi A4-ben utaztam hátul a magam 167 centijével félezer kilométert, bõrüléseken. Senkinek nem kívánom.)
Másrészt a csehek nem úgy szerelnek, mint a VAG konszern egyéb "leányvállalatai". Szerencsére. Nagyon pontos, nagyon szûk illesztések - egy Golfhoz vagy A3, A4-hez képest is. Viszont az 1.4 motor nagyon csiken. Egy Octavia majdnem 1.3 tonna. Azt pedig hadd ne mondjam, h. a kétszeres teljesítményû motorváltozattal akár alacsonyabb fogyasztást is lazán produkálhatsz!
"In idem flumen bis non descendimus"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vááá
ez a kaján vigyor a hûtõmaszkba... tisztára mint JOKER (batman)
eleje tiszta skoda(ugye?:-))
hátulja meg egyértelmû bmw.....
na meg Tudor ujra köztünk je:-)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
Posted Image

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ll:
1.4 skoda octavia 1.
nekem tökéletesen megfelelne, legalább bírnám benzinnel.
alig van hangja, mégis tökéletes, hatalmas autó.
vagy ugyanez, csak 4es golfban(azonos alváz mondjuk:-D)

tam:

http://www.kia.com/amanti/index.php

Posted Image
Posted Image
Posted Image

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ez nem kérdés... Nem is akartalak kínozni ilyen feltevésekkel... :D:D:D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hááát egy STI? nemtudom olyan izééééé lejárt lemez..
esetleg, ha nincs más, akkor nagy duzzogva
vagy feketén, vagy fehéren, vagy subaru kéken, de arany felnivel, abból nem engedek ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

így teljesebb az idézet..
szóval én az ilyen "Hétköznapi" autókra gondoltam (nem M5-re ;)) kis családi autók, városi szöszimöszik, stb..
szal ott jön mögötted és nem hallod, pedig a motortól 2méterre vagy.
szerintem az gáz..
nem kell feltétlen ordítania, de valami egész pici halk duruzsolás azér legyenmár...

Akkor egy Impreza WRX STI tökéletesen megfelelne, igaz?!?! Nekem is!!! :D:D;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
olyan daewoo lanost ne vegyetek... most ültem egyben, hááát. az egy kalap ....

meg a tulaj is panaszkodik rá. mindig van vele valami baj. elektromosan nincs a toppon. :P

Thez:

Posted Image
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

és ha tehetném énis vennék valami drága, jó autót...de nincs rá keretem.
sajnos.
pedig milyen szép lenne, bepattanok, klíma bekapcsol, motor hangját nem hallom etc...
nyammm!!

így teljesebb az idézet..
szóval én az ilyen "Hétköznapi" autókra gondoltam (nem M5-re ;)) kis családi autók, városi szöszimöszik, stb..
szal ott jön mögötted és nem hallod, pedig a motortól 2méterre vagy.
szerintem az gáz..
nem kell feltétlen ordítania, de valami egész pici halk duruzsolás azér legyenmár...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jaj, a hang az jó, nekem is jó lesz majd az Akropovic dob;)
Bár elvileg tilos, de ha majd rendõr jön csendesen megyek..

http://www.roadstar-...s.de/sounds.htm itt nézzétek meg az Akropovic kipuff hangját menet közben;) nem gyenge;) bár "csak" egy LC4-esen van de ezen sem egyszerû:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
A hang tényleg nem minden... Egy kedves ismerõsömnek van egy M5-öse... Nagyon szép gép... Na, annak nincs hangja, csak amikor kell. Nagyon szeretem aamikor csendben elkezd mocorogni és csak akkor csattan fel, amikor tényleg fel kell neki...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
(akkor tényleg õk voltak, csak gyorsan elrohantak, igaz majdnem begyalogoltam eléjük véletlenül, mert valami nagoyn morbid kinézetû KIA-t sasoltam épp (van benne merci, jaguár, octavia far, lexxus lámpák. lényeg a kompatibilitás ugye:-))
(mi jót kaptatok?:-))
on

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
(valszeg õket láttad)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

az nemis autó, aminek nem hallod a hangját ;)

Ezt azért így nem jelenteném ki.
Bátyám haverja nyáron kölcsönadta nekünk a Corradoját, amíg külföldön volt (3nap).
Na neki oylan hangja volt, hogy alagútban nem tudtam annyira kiabálni, hogy halljam a saját hangom, valamint az 1000es mocin ülõ motoros bácsi is félve hátra nézett, hogy na, ez mi volt.
És én mégis élveztem a hangorkánt. Mondjuk, aki nõ ült benne az ellenezte, hogy fúúú ez hangos, meg fáj a fejem :)
különbenis... szegény Ferrari, Lambo, Pagani, Porsche tulajok....
mondjuk legnagyobb távolság, amit eltöltöttünk benne az Pécs-Bikal-Pécs volt
szumma ~110km

ll: csak annyit szeretnék megsúgni neked, hogy a lambóban, porséban VAN hangszigetelés.
ami csodákra képes, felhúzott ablaknál csak annyiból tudod, hogy jár a motor, hogy remeg az autó.
ellenben a golffal, corradoval.
és tegyük fel nekem sem minden vágyam h mindeki engem figyeljen, mikor elmegyek mellette. csendes autó sokkal jobb, minimális motorhanggal.
találtam ma egy srácot, ismerõs, golfmániás, õ végre fog is valamit csinálni az autóval, mert az elõzõ meglehetõsen átverés érzés volt:\
és 10.ed áron. nem tesz rá mindenre 3000ft-os órabért, meg ilyen röhejes dolgok.
szal zsír. holnap visszük helyrepofozni a gépet.

(ma mintha láttam volna LCS-t egy corsában csepelen:-) nemtom télleg ö volt e az, de egy lány vezetett....)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
gyk: azért ne várd el az 1,6-os vagy akár a 2,0-ás carinától, hogy a székbe paszíroz az a motor csak arra van, hogy megmozgassa azt a bálnát.

thez: azért el fogsz költeni havi szinten annyit a kocsira mint én a részletre. most nem kell jönni a KGST csodáival ok, annak idején én a fét tüdõmet odaadtam volna ha lehetett volna egy olyan golfom mint most neked (ez kb 13 éve volt)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Thez:

Ha egy szakértõvel cserélteted a dobot, akkor az profin be tudja lõni, hogy kérésednek megfelelõen körülbelül melyik sebességtartományban legyen a legerõsebb a hang, ill. honnan kezdve ne kinozzon a morgó hang!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
meg is van:
kéremszépen ADAC Pannenstatistik 2000
azaz megbízhatósági lista, az alapján hogy melyik autótípus mennyiszer hibásodott meg.
idézek:
In der Mittelklasse liegen der Toyota Carina (8,7) und der Mitsubishi Carisma (9,9) ziemlich gleichauf an der Spitze. Audi 80/A4 (11,7) und die C-Klasse von Mercedes (13,3) folgen auf den Plätzen. Der Renault Laguna, kürzlich erst vom ADAC als sicherstes Fahrzeug im Crashtest hoch gelobt, bildet mit 35,6 Pannen pro 1000 Fahrzeugen das Schlusslicht. Alarmiert durch das Pannendebakel hat man bei Renault jedoch eine Qualitätskampagne gestartet, die sich für die neueren Modelle bereits auszuwirken beginnt.

léyneg:
A Toyota Carina E az elsõ helyen szerepel
szóval igencsak megbízható autó;)

japó autó powa

edit:
http://www.fahrschul...o/20010427.html
a teljes cikk.
amúgy gugli és "adac pannenstatistik"
Autist Team:)