Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Pumpáld fel a telót az elõírt nyomásra (Skarebnél: a testsúly 100-130%-a PSI-ben). Ez percekig is eltarthat, közben nézd a nyomásmérõt. Ha elérte az elõírt nyomást, hagyd rajta a pumpát. Ha ránehezkedsz a telóra növekeni kell a nyomásnak. Ha pár perc és némi nyomogatás után lemegy 0-ra, akkor tényleg a telód ereszt.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás

Elsõre tényleg csalóka lehet. Pl. Acor telópumpával kb. fél percig hokizni kell (nem kis csapásszámmal), mire a Center X teló nagyobbik légkamráját felnyomja 1,5 bar-ra. Levegõ nélküli telónál kb. 10-15-dik pumpálásnál kezd elindulni a nyomásmérõ mutatója.

A pumpa mérõje sztem jó, mert felpumpáltam, és mutatta, hogy 100 psi, csak hát miután leszedtem, és újra rácsavartam, mér semmit nem mutatott. Arra tudok gondolni, hogy mikor rácsavarom, akkor a szeleptût elõbb nyomja le és kiszökik a levegõ, miközben még csavarom. Ez lehet?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás

Hát igen ez az amit nem tudok bizonyítani, lehet, hogy csak én beszélem be magamnak.
Ha ereszt is, nem "látványosan" teszi
Viszont azért kéne mutatnia valamit annak a nyomásmérõnek, nem?

Elsõre tényleg csalóka lehet. Pl. Acor telópumpával kb. fél percig hokizni kell (nem kis csapásszámmal), mire a Center X teló nagyobbik légkamráját felnyomja 1,5 bar-ra. Levegõ nélküli telónál kb. 10-15-dik pumpálásnál kezd elindulni a nyomásmérõ mutatója.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Hát igen ez az amit nem tudok bizonyítani, lehet, hogy csak én beszélem be magamnak.
Ha ereszt is, nem "látványosan" teszi
Viszont azért kéne mutatnia valamit annak a nyomásmérõnek, nem?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Viszont a teló keményebb lett, bár volt egy olyan érzésem, hogy minél többet nyomkodom, annál puhább lesz...

tehát ereszt? :)

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
tegnap vettem egy telópumpát, azonmód neki is álltam kipróbálni egy 2002-es manitou mars elite-n. Viszont rácsavarom, aszondja, nincs benne nyomás. Remek, mondom, felfújom, lecsavarom, á ez kevés, visszacsavarom a pumpát, megint semmit nem mutat. Ez normális?

Viszont a teló keményebb lett, bár volt egy olyan érzésem, hogy minél többet nyomkodom, annál puhább lesz...
ákos

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
static sem kevésbbé.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

már nem azért de manitou stance hogy a fenébe lehet túl puha?:D nekem épp az a problémám h túl kemény.. nekem flow van és tudtommal a flow haosnló a kingpinhez csak kisebb
ennyit jelent a súly? igaz én 60 kiló vagyok

úgy, hogy semmi köze a két villának egymáshoz, a nevükön kívül.
kingpin télleg puha alapból

kamikazoli27

kamikazoli27

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

már nem azért de manitou stance hogy a fenébe lehet túl puha?:D nekem épp az a problémám h túl kemény.. nekem flow van és tudtommal a flow haosnló a kingpinhez csak kisebb

Köszi az infót de én versenysúlyom 95kg

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
köszi az infot!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

egy R7 (comp) milyen karbantartást igényel és milyen gyakran?

évente egy olajcsere, és minden bringázás után kivülrõl rendszeres takaritás.
ha egyéb baj van - goto szakszerviz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Helló mindenki.Segitsetek rajtam,ki tudja hogyan tudok keményíteni egy Manitou stance kingpin dupla vállas ( crom becsuszó) telon ,mert nekem nagyon puha könnyen mozog.Elöre is köszi.

ha komolyabb keményítés kell, rugócserével!

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
egy R7 (comp) milyen karbantartást igényel és milyen gyakran?

kamikazoli27

kamikazoli27

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Helló mindenki.Segitsetek rajtam,ki tudja hogyan tudok keményíteni egy Manitou stance kingpin dupla vállas ( crom becsuszó) telon ,mert nekem nagyon puha könnyen mozog.Elöre is köszi.

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Bocs, már nem tudtam az eredeti üzenetemet módosítani.

Lenne még egy kérdésem:
-Ti milyen teleszkópot ajánlanátok?

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Merida Matts Special Edition Disc '06 merev vázba a 90-120 mm-es Manitou Black Super Air teleszkóp beépíthetõ? A biciklit gyárilag 80 mm-es Axel Platinum Click it teleszkóppal szerelik.Tudom a 120 mm már túl sok, de 90 mm-en használva már talán jó lehet.

-180 mm-es hidraulikus tárcsaféket elbír a villa?
-Van tapasztalat, hogy mennyire tartósak ezek a villák?
-Mire kell odafigyelni, ha kéz alól használtan veszem meg?
-Mennyire megbízható ez a típus?

Válaszotokat elõre is köszönöm!

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
bocs az offért, nem vagyok mod vagy ilyesmi, de ha megengeded felhívnám a figyelmed az x percig mûködõ "módosít" gombra ;)

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

az megérné!
én is annyiér vettem ugyan olyan telót az Ebike-n,csak arra AXEL SUPER van írva..:D

különben milyen váz?
a gyártó milyen hosszú villát ajánl hozzá?

Merida Matts Spec. Ed. '06 TFS váz. Eredetileg Axel Platinum 80 Click-it villa van benne, de arról nem sok jót hallottam.Azt mondják,hogy felejtõs.
Gondolkodom rajta,hogy néhány ismerõssel elindulnánk egy-két maratonon majd ha a gép elkészül.Elég sokat tekerek és igyekszem minõségi,jól mûködõ alkatrészekbõl összerakni a biciklimet.Ha kész van nem akarok már cserélgetni rajta semmit.

Mi a véleményed?Mekkora és milyen telót tennél a vázba?
Az Axel ugyan az lenne mint a black?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Sziasztok!Új vagyok a fórumon!Merevvázas mtb-be keresek telót.Manitou black super air 90-120 tcp 2005-ös 40000 Ft-ért megérné?A választ elõre is köszönöm!

az megérné!
én is annyiér vettem ugyan olyan telót az Ebike-n,csak arra AXEL SUPER van írva..:D

különben milyen váz?
a gyártó milyen hosszú villát ajánl hozzá?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr