Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Manitou

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3554 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
uj rugó is kell, mert ha távtartózod kisebbre, akkor annyira elõfeszül a hosszu rugó, hogy nagyon kemény lesz.
ilyen 1-2 centit is észre fogsz venni, nemhogy 3-mat vagy többet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jamiroquai

Jamiroquai

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Heló, az lenne a kérdésem, hogy Travis Single 150-nél tudom-e valahogy csökkenteni ideiglenesen a rugóutat (esztergáltatok távtartót vagy ilyesmi), úgy hogy késõbb az eredeti állapotába vissza tudjam csináltatni, tehát úgy hogy rugóból meg ilyesmikbõl ne kelljen faragni.

Köszi a válaszokat az elõzõ kérdésre.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hát figyelj ezt neked kell eldönteni:D, nem mi fogunk vele nyomulni hanem te:D erre a válaszom: ahogy érzed

Gedeonbácsi

Gedeonbácsi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
rob: Nagyon köszönöm az okosítást... ...akkor így nem is biztos, hogy érdemes pepecselnem a rugó keménységével? Lehet, jobban járok, ha hozzáhízok a rugóhoz...:D
Egyébként a kövérebb letörések leugrásakor pont kellemes ez a rugókeménység, nincs koppanás, pont jól jövök ki rugóútból...:)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
köszi a választ!!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Elméletileg egy centivel magasabb a Travis, a Flick Plus 05 150-en 532mm, a Travis 150 pedig 542mm magas.

Jamiroquai

Jamiroquai

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
2005-ös Sherman Flicknél mennyivel nagyobb a Travis 150 beépítési magassága?

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hát nem tom ti h vagytok de én kimondottan nem szeretek puha telóval ugrálni, ja és ha ív bõl ív be ugrasz akk szinte semmi erõ nem hata a csuklódra h szóval tanulj meg ugraniXD:D Sherman Jumper 80kg ra van számolva:D nekem is az volt csak anyagi okokból el kellet adnom.ja a rugó az meg 5 v 7 k volt bele:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem akarok erõszakoskodni, meg tolakodni, meg a témát bunkón megszabdalni,
de ha már ilyen prímán vágjátok, hogy melyik villának hol kell keményednie és mennyire kell lineárisnak lennie, akkor azt esetleg nem tudnátok megmondani, hogy a '05-ös sherman firefly+ villák milyen keménységû rugóval jönnek alapban a gyárból?

azt hiszem 80kg-ra van tervezve benne a rugó.
a velotrade szerintem hoz bele rugókat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Na ezt én se tudtam, ez esetben már végképp nem éri meg, jópár 10ezer forint lenne sztem(csak egy csillapítórúd 9900Ft, és az csak FFD:) )..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy a fekete becsúszós king pinemben ki lehet cseréltetni a becsúszót krómra? Mármint,hogy ez technikailag kivitelezhetõ?
Ja és ez mennyit kóstálhat? kb?
Elõre is köszi a választ

ha arra gondolsz, hogy az idei crómos csövet szeretnéd, az sajnos nem fog menni, mert a tavalyihoz képest megnövelték a falvastagságot.
így nem férnek bele a TPC+ csillapítófejek. de ha azt is cseréled.....

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy a fekete becsúszós king pinemben ki lehet cseréltetni a becsúszót krómra? Mármint,hogy ez technikailag kivitelezhetõ?
Elõre is köszi a választ

Nemhiszem hogy a belsõ alkatrészeken bármi is változott volna, szóval sztem kivitelezhetõ, de nem lesz olcsó. Ja, és lehet úgy járnál mint ahogy én jártam: Ha a Kingpin becsúszójának a tetején ugyanolyan a menet mint a staticnak, és gondolom így van, akkor az Air Assist-et el kell hogy felejtsd, mivel a 05-ösön a menetes rész ugy fél miliméterrel nagyobb átmérõjû, tehát nem tudod beletekerni az Air Assist kupakot a 06-os becsúszójába..én is így jártam, bár én csak egy kupakot rendeltem, szerencsére ingyen volt:)
Tényleg, abból a menetbõl menetvágóval le lehet szedni vhogy fél mm-t nem?:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
duplavállas?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
õõ nem értek a teleszkópokhoz. azt hallottam hogy a 170-es trevisz :D -t kilehet húzni 200-ra. ki kell venni belõle egy távtartó gumibakot vagy mit.
igaz ez?
jaja duplavállas telóról 2006-os instric vagy mi.

Gedeonbácsi

Gedeonbácsi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nem akarok erõszakoskodni, meg tolakodni, meg a témát bunkón megszabdalni,
de ha már ilyen prímán vágjátok, hogy melyik villának hol kell keményednie és mennyire kell lineárisnak lennie, akkor azt esetleg nem tudnátok megmondani, hogy a '05-ös sherman firefly+ villák milyen keménységû rugóval jönnek alapban a gyárból?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Elõre is köszi a választ
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Nem nagyon értek a Manitou-hoz, nem igazán nyerte el a szimpátiámat soha, de az R7 és a Nixon családban is vannak jól sikerült darabok, nem?

hmm nalátod ezt nem tudom... én alapvetõen a durvulósabb kategóriákra értettem, ott kevés jó villájuk volt, bár 1-2 talán minden évebn akadt... nemrég kezem közé került egy tpc+os sherman flick+ és tényleg rossz volt a travishez képest.. kb mint egy boxxer :D

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Ja, viszon ne csodálkozz hogy ha elég gyorsan bemondja a villád az unalmast...vagy csak egyszerüen eltöröd egy rosz érkezéskor.. az DJ/Gold label/RS argyle széiák erre lettek kitalálva...a tora meg egy cc villa..

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
én nekem olyan hogy ugy 5 centit simán mozogja mer nagyon puha.tehát gyorsabb vagyok vele mert mindenféle követ kimozog..stb..(lehet hogy nem egy 100 ezres darab a tora de nem vagyok annyira gazdag gyerek-(mert 15vok)...de az 5 centi után már kicsit keményebb tehát még sose koppant le.nem csak dirtözöm,mer én olyan mindenes vagyok,de dirtön még nem éreztem h a puhasága hátrány lenne.

megjegyzem aszfalton nagyon rossz vele menni mert folyton "pogózik"(nembiztos h ezt igy hivják)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Én úgy vok ezzel, hogy sztem nem a keménység számít, hanem hogy mennyire keményedik fel. Ha az eleje puha és lineáris az rossz dirtre mert könnyen lekoppan, ha viszont az eleje puha és kimozogja az apróságokat is úgy-ahogy aztán pl az út közepe, 3/4-e körül fölkeményedik és nehéz lekoppantani az jó.

mod: LL gyorsabb volt..én inkább ezt streetre írtam, mivel nem nagyon dirtöltem még ezért ezeket még nem tapasztaltam:)