Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tájkerékpározás

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
442 hozzászólás a témában

#161
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
A balatonfüredi Világkupára készülve Balatonfüred és Veszprém között, kicsit távolabb a megszokott helyektõl

Dátum: 2009 április 22, csütörtök

Találkozó: Nosztori autõspihenõ, "Strucc farm"

Térkép itt

Elsõ rajt: 16:00
Utolsó rajt: 18:30

A várható pályák
hosszú: 8km légvonal / 12km tekerve (edzõ kategória)
rövid: 4km / 6km (népszerüsítõ kategória)

Nevezés: Elõnevezés nem kötelezõ - de nagyban segíti a Rendezõség munkáját, és biztosítja hogy a késõn érkezõknek is marad térkép.
Részvételi költség: 300 Ft fiataloknak (-17), 400Ft érettebbeknek (17+)

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek!

További információk
web: cstsz.mtbo.hu
email: cstsz.info@gmail.com

Mindenkit szeretettel várunk!

#162
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás
[CsTSz 2010 tavasz 3. forduló]

És nem maradt el. Pedig esett, nem volt elég az idõjárásnak az elmúlt három nap.

Találkozó fent a KFKI-nál, Normafától egy köpésre. Messze van a munkahelytõl. Ha nem esõben kellett volna több mint egy órát tekerni a rajtig, azt is mondanám, hogy bemelegítésnek kell ennyi.

Minden tiszteletem a szervezésnek. Megérkezéskor Rózsa Laci hátán végignézve, aki a pontokat kirakta, Szilvásvárad meg az összes saras maraton eszembe jutott. Mondjuk a bringáján nem voltak sárcsimbókok, és ez is valami.

Elöljáróban annyit, hogy megint tanultam valami új térképjelet. Sajnos csak este, otthon tudatosult, hogy a narancssárga terület rétet jelent, nem pedig épülettömböt :-)

Szóval az aktuális hosszú etapon 8 pont + célba vissza volt a feladat.

Részidõk: Cstrtki Tjbringa Szria - 2010. - Rszids eredmnyek 3. Csillebrc, 04.15.
Térkép: http://astrois.hu/mt...

1(48): teljesen sima ügy volt. Az aszfaltról lekanyarodva kiderült, hogy vizesen csúsznak a kövek, és ezt jobb lesz észben tartani.

2(49): az út egyértelmû volt, de sok-sok elágazás volt, amire oda kellett figyelnem, ezek beazonosítása még nem megy rutinból. Az átmenet elsõ felében figyelõsen mentem ezért.

3(50): ahogy néztem, két logikus út volt. Elsõ lehetõség: szinte a 3-4 pontot összekötõ vonalat követve. Második: jóval hosszabb, de (nekem) kevésbé elkavarhatós verzió: fel a Csacsi rét mellett, kis mászás, katonasírnál balos, és száguldás le egy széles lejtõn. A másodikat választottam, de a lejtõs száguldásból nem lett semmi. Az út csúszott, és itt lehetett elõször olyan tempót menni, hogy felcsapta az elsõ kerék a trutyit és telerakta a szememet (pedig szemüveges vagyok). Szóval vigyázós volt, az ereszkedést össze sem lehetett hasonlítani a száraz tempóval.
A részidõket nézve (itt 4. lettem, pedig tiszta átmenet volt) biztos nem ez volt a nyerõ útvonal.

4(51): Hosszú, mászós szakasz, ez fekszik nekem. A kisvasút elõtt balra leborítunk, lejtõ, sima pontfogás.

5(52): balra vagy jobbra kerülve érdemes? Abszolút tudatosan észrevettem, hogy balra kerülés szaggatott útja plusz sok szintvonal ilyen sárban talán nem lesz nyerõ. Ezért irány jobbra, nem is volt probléma. Azért egy fa-híd elõtt leszálltam, és áttoltam a bringát, ismerem a vizes fahidakat, mint a rossz pénzt.

6(53): Ismét kis sikerélmény, mert észrevettem a térképen, hogy ott kell balra felkanyarodni, ahol jobbról is van valami út. Elég meredek kisösvény volt, de sikerült kitekerni sárban is, ismét megállapítottam, hogy a Z-Max gumi nagyon jól kapaszkodik.

7(54): A 6-os ponton sokat néztem a térképet. A 7-esig nagyon kusza úthálózat van. Végül elindultam vissza a lejtõn, amerrõl jöttem, a térkép széléhez. Tekerek, nézem a térképen, hogy valami narancssárga paca van balra. Mi lehet, nem tudom. Látok egy sorompót, ez sincs a térképen. Illetve dehogynem, a 7-es ponthoz vezetõ szaggatott út mászás elõtt. Már ott lennék? Képtelenség. De hasonló irányba vezet egy meredek ösvény fel. Akkor mégis ez lesz az. Egyszercsak elfogy az ösvény, körös körül növendék bozót. Ismét térkép nézegetés. Fogalmam sincs, merre vagyok. Vissza az egész, visszagurulok, menjünk tovább. Elindulok egy úton, és elhatározom, hogy a következõ keresztezõdésnél találom ki a pozíciómat. És jé, ez volt a 7-esre vezetõ emelkedõ alja. Az emelkedõ egy idõ után túl saras volt, tolni (futni) kellett, de végül meglett a pont! (Erre az átmenetre 6-7 perc helyett majdnem 12 perc jött össze).

8(55): Elvileg sök sima átmenet lett volna. Csakhogy a Makkosmária templom rétjét (átkozott narancssárga paca!!!!!) épülettömbnek nézem. Így aztán nem a rét mellett jobbra, hanem a meglátott épülettömbök mellett soroltam jobbra. Ami persze bevitt lakott területre. Sejtettem, hogy valami gebasz van, az épületblokkot (nem)jelzõ narancs területnek már réges-rég véget kellett volna érnie. Mérges voltam a térképre. Mindenképpen vissza akartam jutni, ezért elhatároztam, hogy folyamatos balra tartással térek vissza valami ismert részhez. Az elsõ balratartás egy magánút vagy zsákutca volt. A második már nyert, pár száz méter után megint balos, megint magánút, ugató kutyák. Gyerünk vissza, szerencsére az erdõben is vezetett egy párhuzamos ösvény, ami kivitt végre egy ismert helyre (a sorompóhoz, egy saroknyira a Makkosmária templom rétjétõl).

A majdnem a pontig tartó murvás lejtõt végigsprinteltem. 6-7 perc helyett több mint 10 perc jött itt össze.

C (Cél). Száraz idõben lehetett volna rövidebb utat választani, de az elágazásoknál világosan látható volt, hogy a földes út hanyagolandó ma.
Az utolsó aszfaltig sem vállaltam be a rövidítést, azt kis szintet is inkább betonon kívántam leküzdeni. Itt még egy combgörcs is majdnem befigyelt.

Otthon aztán rekonstruáltam a történteket. Pár perc alatt rájöttem, mekkora egy tökkelütött voltam. Gondolatban százszor leírtam: Narancs=rét, Narancs<>épülettömb.

A sárral ezen a terepen nem voltak gondok, legalábbis a bringára nem rakódott rá szinte semmi anyag. Viszont elsõ sárvédõ muszáj lenne.

Elismerésem minden bátor harcosnak! Remélem, lesznek publikus fényképek is.

#163
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
Az erdõ jelenleg zajló portalanítása nem befolyásolja a mai tájbringa esemény megtartását a KFKI-nál
- legalábbis a rendezõk szerint ;)

#164
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
Bár idén másként alakult a szervezés a Világkupára, nagy örömmel láttunk és látunk idén is! Lesz mindennap Nyílt kategória, ahol odatévedõ érdeklõdõk és pihenõ szpíkerek kipróbálhatják a tájékozódva tekerést április 23-25 között bármelyik nap. mtbo.hu

#165
vintage52

vintage52

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás
...az elmult évben volt az elsõ MTBO igazán reklámozott verseny...imádtam csinálni, nagyon jó fej a társaság, mind rendezés, mind versenyzõk... bár inkább külföldiül kell beszélni...remélem idén több hazai induló lesz...sajna ebben az évben nem jómagam leszek a komment-moderátor...tán jobb is így, lassan már a csapból is az én hangomat halljátok...szép idõt - jó versenyt kívánok mindenkinek.
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

#166
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
Csütörtökre már jó idõt jósolnak, úgyhogy reméljük megint összejön az 50 körüli induló

Dátum: 2009 április 15, csütörtök

Találkozó: KFKI parkoló Térkép itt

Elsõ rajt: 17:00
Utolsó rajt: 18:30

A várható pályák
hosszú: 12km légvonal / 16km tekerve (edzõ kategória)
rövid: 6km / 9km (népszerüsítõ kategória)

Nevezés: Elõnevezés nem kötelezõ - de nagyban segíti a Rendezõség munkáját, és biztosítja hogy a késõn érkezõknek is marad térkép.
Részvételi költség: 300 Ft fiataloknak (-17), 400Ft érettebbeknek (17+)

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek!

További információk
web: cstsz.mtbo.hu
email: cstsz.info@gmail.com

Mindenkit szeretettel várunk!

#167
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás
[CsTSz - Tájbringa 2010 tavasz 2. forduló]

A Macis parkolóig szûk negyven perc alatt értem fel. Bemelegítésnek tökéletes volt. Ebéd óta már sok idõ telt el, ezért gyorsan elmajszoltam egy Cerbonát, majd neveztem a hosszúra. Mindössze 6 pont volt, de még a "világ végére" is jutott egy.

Részidõk itt: Cstrtki Tjbringa Szria - 2010. - Rszids eredmnyek 2. Hrmashatrhegy,04.08
Térkép emitt: http://www.astrois.h...cstsz2010_2.gif

Nézzük az elsõ pontot. Hát azt hittem, elsírom magamat. Jól megígértem magamnak, hogy figyelek, erre rögtön hibázok. Korábban fordultam le balra, aztán egy újabb balkanyarral még tetéztem a hibát. Aztán meg amikor már tudtam (tudni véltem) a hollétemet, csak nem jött a pont, megálltam térképezni. Jó nagy kerülõt tettem.

Második pont, világ vége. Kb. a vitorlázóreptér végétõl kellett eljutni a HHH túloldalán futó szintútig. A két, szerintem szóba jöhetõ út közül a Fenyõgyöngye-HHH-ra vezetõ út aszfaltját választottam. Onnan a szintútra be és egy kis futással megfogtam a pontot.

Három. Helye a motokrossz pályától nem messze. Vagy kerülni kell a szintúton a Virágosnyereg felé, vagy toronyirányt át a HHH bunkerei alatti részen + szuszogó köves-sziklás lefeléje. Az elsõ megoldást tavaly választottam, nem volt valami izgalmas. Ezért most a hegyen át mentem. A szuszogó lefelé is élvezetes volt, a frissen szétszedett teló gyönyörûen csillapított. De sajnos az életösztön miatt túl sok helyen bele kellett fékeznem, valószínûleg feleslegesen.

Négy. Vissza a motokrossz pályán át a szuszi alját érintve. A hangár alatt a füvesen még élvezetes volt a száguldás, aztán a reptér füve felé a vízmosásos régi lejtõ már odafigyelõs. Átvágva a reptéren két lehetõség volt, vagy megmászok egy kis dombot egy avaros süppedõs miniösvényen, vagy kerülök a szélesen. Az útminõség miatt utólag az utóbbi lett volna a nyerõ, fõleg hogy minimális kerülõt jelentett (ha a reptéren eleve jó irányt tartok)

Öt. Ez is hosszú átmenetnek néz ki. A Katonasíroktól nem messze vagyok és valahol az Árpád kilátónál van a pont. A katonasírokig egy technikás (Sárga jelzés) ösvényt választok. Talán rövidebb, de mászósabb mint a visszakerülés a reptér melletti sétányon. Felfelé tök ismeretlen (lefelé ismerem, arra sokkal jobb :) Határ nyereg, onnan nagyjából szintben tekerek. A pontot hiba nélkül elértem, csak a kilátónál kellett egy oldalösvényen kerülni, pár egyvonalban futó emberke miatt.

Hat. Sima lett volna, de egy lejtõn nem figyelek a jobbraútra és jócskán túlmegyek rajta. Visszamászok.

Cél: A Macis parkolóhoz vezetõ útig felhõtlen lejtõzés volt, csak a legjobb részen ne lett volna egy keresztbe dõlt fa :-(. Érdekes módon itt egy elsõ idõt sikerült mennem.

Km. órám alapján (nettó idõ, bár a megállások után még mér egy kicsit)
15,68km 51:27 max=59km/ó
Hivatalos idõ: 51:35

Jó edzés volt, asszem magamtól nem hajtottam volna ennyit.

#168
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás
Nem is igazán volt az elrejtve. A túlnyomó többség simán megtalálta.
Viszont csütörtökön úgy néz ki, szuper idõ lesz. És remélem zúzós pályaszakaszok, mint tavaly, nyamm....
Le is szedem elölrõl a slickre kopott edzõgumit, ezen a terepen fog kelleni egy kis mintázat.

#169
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Pinyó nincs is abban semmi izgalom, ha simán végig száguldasz a pályán.
A bolya elrejtése csak a lopás miatt van, mivel ez elég forgalmas park, elõvigyázatosnak kell lennünk.

Ha holnap nem esik én is ott leszek a Hármashatár hegyen. :)

#170
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás
Múlt héten megvolt az elsõ forduló, sok-sok résztvevõvel, ismerkedõvel és "profi"-val egyaránt.

Részidõs eredmények itt: Cstrtki Tjbringa Szria - 2010. - Rszids eredmnyek 1. budai-sziget, 04.01. (bár még a honlap nem frissült a linkkel).

A térképek linkje az eredmények alatt található.
A hosszú pálya kétkörös volt, fordítós térképpel. A rövid egykörös, de itt is jó sok pont volt.

Csakúgy, mint tavaly, az iskolai tavaszi szünetre esett a kedvcsináló forduló.

Ezúttal is Balázs fiammal tekertem ki. Tavaly még közösen ismerkedtünk a térképpel a hosszú pályán. Idén már egyedül hagytam kóborolni az egykörös röviden. Végülis hibázás nélkül teljesítette a 14 pontot. (Kicsit féltem a technikai gondoktól, odafelé úton befordult a hátsó váltója a küllõk közé és blokkolóra fékezte a kereket. A váltó szerencsére nem szakadt le, kézzel valamennyire visszaegyengettem és fiam lelkére kötöttem, hogy kerülje a belsõ fokozatokat.)

Az én futamom erõsen felejthetõ volt. 23 ellenõrzõpontból hármat nem találtam meg csak nagysokára.

Érdekes okok:
- 5(35) (<- ez a pont azonosító): fatörzs túloldalára helyezett pont; persze hogy elrobogtam a fa mellett, majd kínomban egy közeli másik pontot fogtam meg elõször
Gyanítom, hogy ez a túloldalra helyezés egy "szokásos" trükk lehetett :-)
(-0:50 veszteség)

- 10(40): (-1:20 veszteség). Azt hittem, hogy a tõlem 50 méterre megpillantott pont egy korábbi, már megfogott pont. Rosszul hittem, valószínûleg kicsi az önbizalmam :-). Ezért visszafordultam és keringtem egy sort, mire meggyõztem magamat az igazságról.

-16(46): (-2:00 veszteség)
Ez volt a legidegesítõbb hiba. A pontot az út és a Duna között kerestem, jobbra tekintgetve, holott az út baloldalán világosan látható volt a narancssárga bólya. Kétszer mentem el ide-oda, mindig csak a Dunaparti meredek bozótost vizslatva. Aztán konkrétabban is megszemléltem a térképet, feltekintettem a másik irányba és persze majdnem ott álltam a pont mellett.

Így aztán hiába volt három legjobb részidõm, csúnya idõ lett a végeredmény.

Érdekes egy ilyen sprintpálya, mire ki kéne találni az útvonalat, már meg is érkeztem a ponthoz. Nagyjából mindenhol rövidítettem, bár a füves-rögös talaj miatt talán nem volt mindig nyerõ ötlet.

Tavalyhoz képest fejlõdés volt, hogy pár helyen figyelembe vettem néhány, a térkép úthálózatán kívüli jelzést is.

Pl: sötétzöld paca = bokortömörülés. Nagyon örültem, hogy a térképi beazonosítás után a való életben is elmentem mellette és láttam, hogy hol tartok.

A futam után mondogatták, hogy a hosszú pálya megegyezett a tavalyival így ragyogó összehasonlítási alapot nyújtott. Többen rá is jöttek állítólag :-)

#171
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
A CsTSz elsõ fordulóján 56 induló volt (30%-kal több mint tavaly) ami eddigi rekord a sorozat történetében.

A II. forduló részletei

Dátum: 2009 április 8, csütörtök

Találkozó: Macis parkoló, Görgényi út vége
Térkép itt

Elsõ rajt: 16:30
Utolsó rajt: 18:30

A várható pályák
hosszú: 12km légvonal / 16km tekerve (edzõ kategória)
rövid: 6km / 9km (népszerüsítõ kategória)

Nevezés: Elõnevezés nem kötelezõ - de nagyban segíti a Rendezõség munkáját, és biztosítja hogy a késõn érkezõknek is marad térkép.
Részvételi költség: 300 Ft fiataloknak (-17), 400Ft érettebbeknek (17+)

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek!

További információk
web: cstsz.mtbo.hu
email: cstsz.info@gmail.com

Mindenkit szeretettel várunk!

#172
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás
Még mindig beteg vagy?

#173
Makakk0

Makakk0

    vendég

  • fórumtag
  • 129 hozzászólás
Emllékszem tavaly nagyon jó volt, idén sajnos nem mehetek. Jó tekerést!

#174
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Paul rakja ki a pályát, én is segítek ott valamit. Hajógyári sziget sík, csak lesni kell a térképet, az utakat, meg a pontokat. Tudjátok, mint a kincskeresés. :)

Gyertek, jó móka lesz!

era

#175
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
Dátum: 2009 április 1, csütörtök

Találkozó: Óbudai sziget, nagy parkoló utáni buszforduló (Mozaik utca felõl)
Térkép itt

Elsõ rajt: 16:00
Utolsó rajt: 18:00

A várható pályák
hosszú: 12km légvonal / 16km tekerve (edzõ kategória)
rövid: 6km / 9km (népszerüsítõ kategória)

Nevezés: Elõnevezés nem kötelezõ - de nagyban segíti a Rendezõség munkáját.
Részvételi költség: 300 Ft fiataloknak (-17), 400Ft érettebbeknek (17+)

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek!

További információk
web: cstsz.mtbo.hu
email: cstsz.info@gmail.com

#176
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
Indul a Tájbringás Szezon

Úgy néz ki, hogy az idõjárás is kegyes lesz, s 10 nap mulva indul a tájbringás szezon!

Az elsõ esemény ideális kezdõknek: könnyû sík terepen lesz, ahol mind a bringázás, mind a tájékozódás viszonylag egyszerû feladat lesz - még ha a kettõ együtt versenysebességgel meg tud tréfálni sokakat.

március 20-21 V. Maccabi Kupa és Pontbegyüjtõ OB Pusztavacson
Részletek: Maccabi VAC

április 1-tõl pedig indul a Csütörtöki Tájbringa Széria 6. évadja az Óbudai szigeten
Részletek: CsTSz Info

Várunk minden érdeklõdõ és gyakorlott kerékpárost, aki szereti saját maga eldönteni hogy merre gyorsabb! ;)

#177
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás
KandÚr, néztem a maratonos eredményeidet, ha jössz jövõre, erõs motivációt kapnak a jelenlegi gyorsak. De sajnos a sebesség csak arra jó, hogy az útvonalválasztási idõveszteségeket csökkentsük :-)

#178
KandÚr

KandÚr

    vendég

  • fórumtag
  • 161 hozzászólás
Nagyon tetszett a tegnapi tájbringa!
Szerencsém, hogy ismerem a környéket, különben lettek volna gondok-nem könnyû menet közben kiigazodni a térképen, és figyelni a kis ösvényeket!
Úgy érzem nem ez volt az egyetlen tájbringázásom.

#179
NagySün

NagySün

    vendég

  • fórumtag
  • 85 hozzászólás
RG-ért Makakk0 a felelõs - reméljük szól, ha meglesz.

A fontosabb: holnap LESZ tájbringa a Szépvölgyi úton!

#180
Pinyo

Pinyo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 585 hozzászólás

Lakat akart lenni - ami a pont biztonságos rögzítéséhez kell.


Aha, úgy látszik egyszer már kellene bontanom is, csak mindig sietek haza.

Lesz RG a múltkoriról?