Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
nem, nem õk, õk vették meg az utolsó :( :( alu vázat a scwinntõl, gyárilag sárga, szép kis gép lett belõle, marzo teló, kétoldali hajtás tracer hajtómûszettel (nagyon jól néz ki az 52-es tányér az átkötõláncnál.) viszont XT V-fék, ami eddig állítólag jól mûködik, és nem kell tárcsa :) Hát ez majd kiderül :)

most kaptam sms-t vissza, most ugyan egy hónapig nem tudnak tandemezni sérülés miatt ha jól értettem, de nincs kizárva a dolog, lehetne róla szó.

felhívom Harangot a részletekért jól.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Õk nem a Pilisben laknak véletlenül?:) És 2 ill. 3 gyerek?
Mert akkor õk tolják a miénkkel:)
Amúgy most sajnálom nagyon h be kellett áldozni a tandemet mert a jelenlegi bnõ (is) imád tekerni és a tandemet ha le7,még yobban imádta,meg az exszel is beszélünk újra,szal még kazánfûtõ is lenne hozzá :-/

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

Hányan vagyunk összesen, akik szóba jöhetnek?

Ismerek egy frissen épített tandemes párt (Annamari a Hungarobike boltból + barátja), õket is meg tudom kérdezni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
terepre is akarod vinni?
mert akkor igen...
a menetes kormányszár elég gyorsan kirázódik meg amúgy is ez a régi rendszer kevés már akkora terheléshez
hátul meg a 2 db Vfék cibálja majd yól az 1 db támvillát és le7,még így is kevés lesz a fékerõ
próbáld meg ezt így Ladni,mert ettõl függetlenül aszfaltos túrához,örömködéshez 1 kevésbé komoly kerózó párnál nagyon bevállhat
de elsõnek érdeklõdj,h 1általán van-e még alu tandem

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
(át)építés valszeg indul.
ilyen vázunk van:
http://www.schwinncs...s/tandem26n.jpg
érdemes-e ebbõl kiindulni vagy vegyek alut?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Nos, Trifóéknál már nem lehetséges. Növekszik a baba, Jenõ már nem nagyon erõltetheti meg magát, az erõs rázás se nagyon használ, a félelemfaktorról nem is beszélve. Majd pár év múlva talán, mikor már a kis kukoricagombócunk önálló akarattal rendelkezik és nem kell éjjel-nappal mellette lenni.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szabályok:

- Minden csapatból mindig csak egy versenyzõ lehet a pályán,

De Haranggal meg lehet sztem beszélni.

Ha elfér a tandem a pályán, mi is jelen lennénk, mert addigra tutira készen lesz.
(Köv hónap eleje az uccsó alkatrész beszerzése.) Fõleg, hogy 24h-n ismerkedtünk meg két éve. (Igaz akkor szeptemberben volt...)

Viszont nem tudom, hogy Trifoéknál lehetséges-e még, vagy már nem.
+ Kaláék

Hányan vagyunk összesen, akik szóba jöhetnek?

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
hát ez egy elég érdekes ötlet, párom találta ki, de végülis elég buli lenne :)

Lesz ugye idén is a 24 órás verseny (aug 20-21), mi mindketten akarunk indulnií, a csapatunkban lesz lánycsapat meg fiú kezdõ/haladó is, de sokkal izgalmasabb lenne tandemes csapatot indítani.

Persze egy ilyen rövid, kanyargós pályára egyáltalán nem illik a tandem, de nem is ez a lényeg. :)
Nincs kedvetek esetleg ígyrajthoz állni? Ugye 6 fõs max egy csapat, az 3 tandem = 8 óra bicajozás páronként, még simán túl lehet élni.
Szerintem a csapatunk (mivel úgyis indul sok ember) biztosítaná a hátteret, lenne csapatsátor pihenési lehetõséggel meg finom tésztákkal :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ott kezdtem. A tizenötödik boltnál feladtam, amelyik nem létezett, nem vették fel a telefont, etc.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
www.aranyoldalak.hu - Szakmák=kötõelemek

és ott lesz 15 oldalnyi csavarbolt.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Már azt hittem sose jutok el eddig: fûzik a kerekeimet. Singletrack felnik, Novatec agyak (átütõs elsõ), Sapim black 2 mm küllõk 2x36.
Meg van KMC Z9000 láncom is, meg apró bizbaszok, mint nyeregbilincsek, etc.

Csavarbót a Faborin kívül? A gond a sûrû menet. Esküszöm, ha találok, egy marékkal veszek belõle.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja, végülis egy pár kerék.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
A tihanyi révnél is szimpla kerékpárnak számolták tavaly, de azért nézett a pénztáros csaj nagyon.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Elvileg ugye teljesen tilos tandemet vinni a MÁVon,

Miért tilos tandemet vinni? Ne már! Hol van leírva? A tandem az is kerékpár!!!!
Nem mondod. :chin:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Márokföld...Akkor a szomszéd faluban voltatok miközben nagyban füvet nyírtam épp kb 5 percnyire onnan:)
MÁVval csak az a száksz h ha yól Mléxem Bobáig jár(t) a binyiglisvagon általában,és az Örséghez azért az nincs közel :-/

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

Óhóóóó
Akkor titeket láttalak Csesztreg-Nemesnép-Szentgyörgyvölgy vonalon!
Akartam is kérdezni,h esetleg vki innen,de aztán arra gondoltam,h tuti németek.De akkor nem.
Hogy szállítottátok a gépet?

Aha, valószínüleg mi voltunk, szombat kora este járhattunk arra, épp aktívan táborhelyet kerestünk, aztán Márokföldön találtunk is egyet :)
Szép környék nagyon.

Szállítást MÁV-val oldottuk meg, megnéztem Elvira-n melyik járatokon lesz külön bicajos vagon, és arra terveztük az utat.
Elvileg ugye teljesen tilos tandemet vinni a MÁVon, de bicajosvagonban nem szólnak/szóltak érte, 1 bicajosjeggyel simán elment oda meg visszafele is.

Egy szintén tandemes ismerõs külföldre is vitt már vonaton (Ausztria) tandemet, de ott meg kellett kenni az ellenõrt párezer forinttal még indulás elõtt.

Szóval meg lehet oldani.

Zaki

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kihasználtuk a kellemes háromnapos hétvégét és mentünk egy Zala megyek - Õrség - Burgenland túrát a tandemmel.
nagyon kellemes volt, azt leszámítva hogy a fenekünk kikészült a 220km végére, és én úgy érzem ezen semmilyen yeregrúd vagy nyereg nem fog soha segíteni, egyszerûen nem lehet megszokni. (a 3. nyerget próbálom, hátul páromnak csillapít az airwings, sokszor kiálltunk gurulás közben, mégis fáj)

van túrabeszámoló is:

http://www.happybike...mtura_small.pdf

Trifo: Charonnal találkozni tekertél ma reggel? ;)

Óhóóóó
Akkor titeket láttalak Csesztreg-Nemesnép-Szentgyörgyvölgy vonalon!
Akartam is kérdezni,h esetleg vki innen,de aztán arra gondoltam,h tuti németek.De akkor nem.
Hogy szállítottátok a gépet?

Csavarbolt cím,ha belváros közeli,nekem is yöhet.Kéne M10es önzáró a tengelyre :-/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hamár homár. Küldjél nekem Trifo csavarboltcímeket, mert én kifogytam a helyekbõl.

Hajtómûtányércsavarokra vadászok. Elvileg 6x1-es, tehát M6 átmérõ, 1mm-es menetemelkedés, de utóbira nem teszem rá a nyakamat. A lényeg, hogy hosszabb legyen az eredetinél.
Kezdek be-csavar-odni. :mad:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Az a következõ lépés már be van tervezve :) A ballaszt már készül, csak az utánfutót kell beszerezni, mire ülni tud majd.

Amúgy a tavalyi Critical Masson volt egy ilyen konfig: tandemen a papa-mama, utánfutóban meg 2 csemete. Gyönyörû :)

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Igazi Critical Mass.

A következõ lépés. De ez is érdekes.