Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
4 db csavarról van szó, anyáva és azzal a kis csõdarabbal együtt, nem? Mert ha így van, akkor szerintem nagyjából rendben van, tekintve az eleve megadott 2000Ft-os óradíjat.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Eszti bácsi végre kész van, csak valamikor arra kellene járnom.
5600 HUF.
Khmm. Ezüstacél, vörös izzásig kellene hevíteni, majd sárga színig hûteni vízben.
Még nem tudom, hogy ez mit, és milyen hõfokokat jelent, de legalább edzhetõ anyagból lett.
Ha valaki tud segíteni, írjon!!!

Egyébként igen erõs érzésem van, hogy lehúztak. :-(
Kala bácsi, biztos, hogy ilyen drága?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csészét is kellett beleütni, nem a vázon fut a csapágy közvetlenül.
Ettõl még persze terheli.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Az esztergályost felhívtam. Nincs kész és nem is lesz kész ma sem. Sõt holnap se menjek érte, mert nem szereti ha úgy mennek, hogy nincs biztosan kész. Egyébként most dolgozik rajta egy szaki, kiadta feladatul. Majd telefonáljak.
Ffffffffffffffffff. Szerda csüt megint esõs idõ. És még õ dolgozik órabérben.
:mad: :zygi:

Tyû,ez az a hely,amit én ajánlottam?Mert akkor bocska... :-/ Idáig 3 alkalommal dolgoztattam ott,de akkor gyorsak voltak,igaz,1szerû nagyszerû dolgokat kértem tõlük...

Én inkább a fejcsapi miatt paráznék...Mert fõként a nagyon lapos szög + az erõs,a villát bólogatásra kényszerítõ fék + a gigantik erõkar + nagy terhelés miatt elkezd lassan szétverõdni a váz,annyira,h a végén kihullik belõle a csapágy...De ne legyen igazam!!!
A sajátomon 4 hónap után már észre le7ett venni erre utaló jeleket...Jobb lenne az a módi,h hagyományos olcsó csapágy,ami elöbb hal meg,mintsem a váz kinyúlna...De még akkor is yobb,mert akkor max le7 betétezni...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha egy fejcsövet leszaggatni egy meridán agressziv felhasználás mellett kb 2 év volt, akkor tandemezés közben meddig tart szted trifo?:) nó para. nem szakad le semmi sehonnan

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Az esztergályost felhívtam. Nincs kész és nem is lesz kész ma sem. Sõt holnap se menjek érte, mert nem szereti ha úgy mennek, hogy nincs biztosan kész. Egyébként most dolgozik rajta egy szaki, kiadta feladatul. Majd telefonáljak.
Ffffffffffffffffff. Szerda csüt megint esõs idõ. És még õ dolgozik órabérben.
:mad: :zygi:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Még egy kérdés: Héven elfér a tandem? Vonaton? (A marhavagonban tuti, azt tudom.)

..

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ahogy néztem nem olyan hosszú a teló, mint amilyennek gondoltam, a Pike viszonylag alacsony beépítésû. 95-100 körül alacsonyabban van, mint a Manitoum. A törést azért nem hiszem, hogy olyan gyorsan jelentkezne, az azért durvulástól is függ.
Alacsonyra ültetve viszont nagyon gyors és ideges az irányítása, így amíg nem szokom meg teljesen, addig magason leszünk.
A tárcsa miatt nem aggódok, mert a hátsó fék is bivalyul fog ahhoz képest, hogy hátsó. Hát igen - tandem. Kiegyenlítettebbek a fékerõviszonyok, amennyire eddig láttam, meg nem vagyok az fajta bringás, aki minden megállásnál blokkolni akarná a kerekeket. Autóban pl. mellettem lehet kávézni, sminket készíteni, aludni...

Szerintem életemben nem ejtettem magamon annyi sebet, mint te a tandemszerelés közben. Pedig sikerült párszor...

A snitcer nem tandem related, de egyébként lehet, hogy igazad van. Mostanában nagyon kétbalkezes vagyok. Már amíg megvannak. :-)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Szerintem életemben nem ejtettem magamon annyi sebet, mint te a tandemszerelés közben. Pedig sikerült párszor...

Amúgy mit gondolsz, nem fogja a hosszú teló és a nagy tárcsafék jól leszaggatni a fejcsövet a vázról? Én egy cseppet félek tõle. Sõt, nem is egy cseppet, hanem inkább nagyon. Mert akkor aztán lehet menni Silvesán Máriuszhoz, hogy hegesszen másik fejcsövet a gépre és akkor már erõsítse is körbe jól, nehogy megint baj legyen. Csak hát az meg gondolom nem kevés pénzmag lenne.
De ha egyszer erre sor kerül, olyan hagyományos fejcsapágyasra csináltatom, hogy csak na! Soha többé integrált!

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Majdnem. :-) Csak megvágtam sniccerrel és ragasztószalag volt kéznél. Nosza. És mûködött. (Nem véreztem el ;-))

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Levágtad az egyik ujjadat és visszaragasztottad?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Vagy szigszalag :-P :-DDD Hétvégén rájöttem, hogy majdnem mindenre jó.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
igen, igen, ez az pontosan. Csak kell hozzá venni egy halom csavart amivel a bringára rögzíted, mert nem adnak hozzá semmit.

--Trifo

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
yeahh
rég néztem akkor sárvédõt:)
nálam ez nem volt alapkiszerelés,úgyhogy ment rá a kóláspalack

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
http://siteadmin.web...78&O=277&X=HU#1

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
kala: cáfolom! Az én Bike+ sárhányóm tökéletesen teszi a dolgát a városi bringán tavaly õsz óta a legnagyobb esõben is és utána is. 30-as tempónál se verõdik fel a cucc a hátamra, se sehova máshova. Pálcás, fülecskés modell. A sárkányók hátsó végénél van egy kis hátrafelé nyúló fülecske, ami nagyszerû védelmet nyújt.

--Trifo

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
NINCS olyan sárhányó boltban,ami elég lenne,ha száraz akarsz maradni.
Van viszont az,h pálcás modell (magában is egész pöpec) és arra rögzítesz még 1 kis lapocskát/fóliát h földig lógjon (azért nem hosszabbak gyárilag mert pl. elsõ keréknél belerúgnál néha,neadjisten L is esnél és akkor elõvehetnék a gyártót - így házilag kell rá applikálni toldást)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Kultúrált közlekedésre kizárólag a kereket teljesen fedõ sárhányó alkalmas, mint amilyen a városi bringámon van. Az egy B+ cucc, kb 3000Ft-ért. Az már más kérdés, hogy a telóra való rögzítése enyhén szólva macerás. De a felcsattintós SKS cuccok csak arra vaók, hogy ne haljál meg a szemedbe repülõ fél disznóktól, nem arra, hogy minden kosztól megvédjen. Hátsó sárhányó helyett túrán megteszi egy belülrõl jól szigetelt bringástáska egy kis meghosszabbítással hátrafelé.

--Trifo

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Yepp.
Ha találsz képet-linket a sárvédõkhöz plíz.
Mennyire védnek mondjuk Pesti aszfaltbizonylatban? Terepen nem zavar a mocsok, de kulturhált közlekedés néha nem árt ha esik az esõ. Márpedig arra nagy az esély mostanában.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Sárhányó van (SKS müanyag felcsattintós). Csomagtartó is volt már, de akkor még nem volt fenn a hátsó tárcsa. Amúgy ötletem van, hogy mit lehetne tenni, csak ahhoz barkécsolni kell egy kicsit: van mindkét oldalon 2 lik a csomagtartónak, ahhoz lehetne 2 csavarral felfogatni egy konzolt (szélesítés) és abba lehetne rögzíteni a csomagtartó szárát.

--Trifo