Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ti raktatok már rá sárvédõt, meg csomagtartót?
Ahogy elnéztem a tárcsafék komolyan bezavar a csomitart felrakhatóságának... Pedig jó lenne, ha esetleg túrázni is szeretnénk.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nyugi, azért annyira nem bonyolult darabok, hogy egy kezdõ esztergályos ne tudja megcsinálni.

Én meg minden nap megsimogatom a tandemet aztán úgy marad. Tegnapelõtt lebontottam róla az elsõ féket, ennyi volt a legnagyobb hozzányúlás kb 2 hónapja.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jól tetted. Azóta kicsit cetrírozgattam a tárcsákat, hogy ne ciccegjen annyira, és fullra közel állítottam a pofákat, meg átszabtam a bowdenházakat rövidebbre, hogy ne nyúljon. Viszont ahogy írtam is asszem - az elsõ út végén megadták magukat az új csavarok, és másképpen nem szereltem össze a hajtómûvet, mert 2+1 felállásban is kellett volna alátét.
Az esztergályosnak meg rossz napja volt és nem is nyúlt hozzá a múlt héten. Azt hittem, hogy a hétvégén már mehetünk megint vele. :-( De elvileg egy ma kezdõ kollegájának lesz kiadva. Vajh' miért félek?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: bekopott végül az Avid fék? Csak mert végül eladtam a SRAM-ot és 3 perce rendeltem meg egy ugyanolyat, mint a tiétek.

--Trifo

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
jól mutattok rajta!

egyenmez a legjobb :)
nekünk két pár is van :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Final setup: http://forum.bikemag...2160#post282160

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://pix.bikemag.h.../album421/test/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
14-es hatlapú + esztergálva a "felfekvõ rész" 12-es átmérõre, hogy jól belefeküdjön a lánckerékbe.

Sosem volt még ezer forintos csavarom. Feltöltött kép

Szerettünk volna egy DM rövid-középtávot a mezõny után tekerve lenyomni, de asszem nem lesz kész addig. Meg a terepgumink sincs használható. :-( Bár Para felajánlott egy pár Tiogát. Na meg ha jól megy, akkor költözésnél kell segédkezni.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Na és akkor most anyagköltség plusz munkadíj? Azért 1 óra alatt csak lenyomja az öreg. Tényleg, milyen feje lesz a csavarnak? Imbusz gondolom nem nagyon lehet.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Na mekkora volt?

Voltam a bácsinál. Furcsa egy fazon, majdnem megtanított mûszaki rajzot rajzolni. Meg le kellett ülnöm, amikor megmondta, hogy 2500 HUF az órabére. Na meg, hogy nem két perc alatt fogja megcsinálni a dolgaimat.
Végül csavart is (bár tök felesleges, mert szabványhoz közeli anyát csináltattam, tehát pótolható lesz) anyát is, meg távtartót is csináltattam. Pár napba telik.
Reszketek, hogy milyen lesz.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Szerintem van alátét, és úgy emlékszem, hogy van még belõle otthon egy marékkal. De ha hazamentem megnézem. Amúgy itt a Mester u-ban vettem a Csavarbolt nevû csavarboltban, ami azóta megszûnt.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ha még olvasod Trifo: honnan vetted a hat milcsit? Mekkora a távolság a két tányér között? Nálad is van alátét, vagy alapból jó? (A képeken nincs)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Király! Na akkor várjuk az eredményt!

--Trifo

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Yeee ez az:)
Uhh,kár,h nem tudtam elõre,h ma mész,mert nekem is kellett volna stuff,és akkor megkértelek volna rá,h szólj a bácsinak:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A kiszemelt áldozat. Orczy térnél.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Aha értem. Ez tényleg egyszerû. De ahogy magamat ismerem, tutira levágnám valamelyik ujjamat. :-D
Nekünk csak két hónap múlva lesz meg a felirat. Szimpla ragacsos mûanyag, csak nyomdában nyomva. A felülfóliázást meg meglátjuk.
Még egy kérdés: Héven elfér a tandem? Vonaton? (A marhavagonban tuti, azt tudom.)

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
a felirat A4 irodai papírra volt kinyomtatva mint sablon, és egy körömvágó ollóval vágtam ki a sablon alapján a fekete öntapadós tapétát. Felragaszttottam betûnként a vázra, majd a vázat körberagasztottam a felirat fölött átlátszó öntapadós tapétával körbe.

A régi montimon is ezt a módszert használtam, olcsó, ha ügyesen csinálod igényesen is néz ki, és bizonyítottan tartós.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

alkonyfény natúr alu bármilyen bevonat/lakkozás nélkül (illetve aluminium-oxid van rajta :)

De a felirat? Csak úgy natúr rá? Vagy az festve?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dehogy fikázom, az enyém is ms pain ™ rajz volt. Ha ahosszú anyát megcsináltatom, az rendesen központosít mindent, tehát okés. Ugyanakkor a csavarból a rövidet megintcsak nagy terhelés fogja érni azért. Nem olyan extra nagy, de ha egyszer lehet hosszú, mé' ne legyen az?
Az elõzõ esztergányos nagyon örült, hogy nem akartam az anyát hosszabbíttatni. A mostani nem ússza meg.

A távtartót meg egyszerûbb megcsináltatni akkor rögtön nem? Nem értem, hogy mi gondod ezzel?
Ha mondjuk hasraütök (otthon fel van írva, de le is tudom mérni, hogy mi volt a már mûködõképes alátéthalom vastagsága) és azt mondom, hogy 5 mm alátét és 6.5 mm plusz anyahossz, meg megfelelõ hosszban csavar, az tiszta ügy.
Az anyánál a vége (keresztbe bevágott + perem) a csavarnál meg az imbusz nem tetszett a szakinak. Milyen legyen a rögzítés típusa? Hatlapú?

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

alkonyfény szinteterezve van?

alkonyfény natúr alu bármilyen bevonat/lakkozás nélkül (illetve aluminium-oxid van rajta :)