Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Please log in to reply
1322 replies to this topic

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Pifaki: erõsen kell húzni és közben billegtetni elõre-hátra. A pofa belsõ végén van két kis szétálló fül, a féktesten meg egy erre ráfogó íves laprugó. Abból kell kicibálni. Ja, és mindezt lehetõleg úgy, hogy ne hajtogasd össze a pofákat széttoló rugót, mert az SOK extra macerát okozhat.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
De csak, ha tényleg görbe.
A pofa belógása miatt nem lehetsz sose teljesen biztos.

NEKED sikerült már kivenned a pofát és visszarakni? _Nekem még sosem_

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A vadonatúj stimmel. A síkköszörült is stimmel, de ebbõl a "sík" csak a technológiára utal, az eredményre nem annyira. És ha egyszer görbe, akkor valamit tenni kell.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A "hogyan csesszünk el egy vadonatúj síkköszörült tárcsát" címû rovatunkat hallották. :-))

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Én úgy próbálta, hogy a kérdéses helyen egy lyuknál megtámasztottam egy nagy imbusz kulcsot és azt csapkodtam valami nehézzel. Csak hát így bowden meg fékkar nélkül eléggé hülye dolog, mert nem nagyon van mihez viszonyítani.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Gány módra
Ha tényleg picit nyolcas, akkor mint a centrírozásnál, megnézem, hogy hol merre nyeklik, majd a csavarhúzót nekilendítem, mert ha én fejtek ki erõt, azzal csak rosszabb lesz.
A pofa meg mindenféleképpen bele fog valamilyen szinten lógni egyébként. De mindkettõn sokat javít, ha összekoptak már.

Este csörgess meg, hogy fotózzak. Most nagyon szita agyam van. Na jó, nem szita, csak tele van.
Overflow error.
x0xxx 101101101111000001100101

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Írtam annak az iljicS gyereknek, de nem válaszolt. Acc azé nekem képeket majd?

Különben feltettem a féket csak úgy szárazon minden nélkül, és nekem is cicceg jól a tárcsa. És mivel akkora, mint egy cintányér, olyan hangja is van. Kell még állítgatni rajta.

Tényleg, te hogy csináltad a centrírozást?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hát bótban drága, nagykerben nem van (nem vót), iljicS viszont meghozza, árat majd tõle.
Fotókat holnapra.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Charon: csinálnál pár close-up képet arról a telifém kabátról?
(full metal jacket)

Valamint mibe is kerül egy készlet az elsõ fékhez?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Még nem. De "dolgozunk rajta".:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Charon: Csak neeem? Amúgy a második harmad végéig, ha nincs probléma, akkor bármit lehet, igaz, csak módjával. Nagyon kifáradni nem szabad.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ha így van akkor kérdezz rá iljicSnél az árakra és a szállítási idõre. Amennyiben sürgõs.

Este mikorra jössz a falhoz Trifo?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én említettem a pike-t
de 203 asa avidra ne várjál az ebiktól !
aztmondták, hogy csak 185-öst fognak kapni, majd egy hónap múlva avgy mi..
én töröltettem a rendelésem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Valaki valamelyik topicban említette, hogy Pike SL csak bõ hónap múlva lesz, mert a nagyker akkor rendelte csak meg. Sram+RS+Avid+Truva egy kalap.

Nektek a doki engedélyezett tekerést (light) anno, és hanyadik hónapig?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Bravó! Jó kis történet!

Én meg jól beszoptam a fékünkkel, mert mielõtt eladtam a SRAM-ot, felhívtam az íbájkot, hogy mikor lesz 203-as Avidjuk. Azt mondta, hogy a múlt hét végére érkezik szállítmány mindenképpen. Én meg jól megrendeltem. Aztán most hétvõn írtam nekik, hogy mivan, oszt írtak vissza, hogy Óóóódehátaztkitudjahogymikorlesz, mert még a nagyker se tud rendelni a gyártótól se. Na, kapják be jól! Most aztán honnan lesz fékem???

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Éjááéjáááóóóó!
Förszt trip to wörkplésziz. Kistarcsáról az Örsig, onnan Stadionok, Hõsök tere, Oktogon, körút, Margit híd, 91-es busz útvonalán fel a Pusztaszeri útig gond nélkül.
Gyönyörûen irányítható, bár tandemmel még inkább elküldöm a pics.ba azt aki olyan közel rakta/rakatta a kerékpárutakra az oszlopokat. Lámpák elõtt jól lehet lassítani, viszaváltogatni, esetleg leszállás nélkül nekidõlni fának, villanyoszlopnak, esetleg a sárgáknál Tóóóóóóóóóóóóóóóóód neki! átslisszanni. Hatalmas lendület, hatalmas nyomaték, atom stabilan halad. Ha mégis meg kell állni (pl. Stadionok buszpályaudvar résznél) ösztönösen mind a ketten lerakjuk a jobb lábunkat, de ez nem okoz gondot. Dawn már úgy tud visszaülni, hogy szinte észre sem veszem, hogy fent van már, pedál elõre és indul.
A 91-es busz szerpentinjén pedig megtapasztaltuk, hogy milyen erõ van két emberben személyenként max 10 kilós bringával. A 22-es fogaskereket nem használtuk sehol és csak a rend kedvéért váltottam le a 32-es középsõre ott, ahol egyébként normálisan már mókuskerék lenne. 32-28-ban másztunk olyat, hogy na. Közben meg folyton kérdezgettem, hogy nem nyomja-e túl erõsen Kedvesem, de azt mondta, hogy laza. Hmm....
Egy rémisztõ élmény és egy kellemes végül. A Hõsök terénél, ha a sétány felõl jövünk, fel kell menni a padkára. Na ezt lazán túléli a Pike, a lockout kiold, viszont a hátsó kerék akkora ütést kapott, vagy leglábbis csattant, hogy azt hittem felütöttük, vagy nyolcas, vagy valami. De semmi, hála a jó égnek. A kellemes pedig egy keresztutcából kijövõ (minket majdnem elütõ...) 20 éves szõke néni Mercedes SLK (vagy mittomén kétüléses sport) kormánya mögött bambult, és a mögötte jövõ rádudált, hogy ne csapjon el.
Kazánfûtõ nélkül dh-zni pedig nagyon fun. A Pike tényleg marha jó villa, mindent kimozog, csak kazánfûtõ nélkül nagyon magasan ülök, és ez félelmetes.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Eszti bácsi végre kész van, csak valamikor arra kellene járnom.
5600 HUF.
Khmm. Ezüstacél, vörös izzásig kellene hevíteni, majd sárga színig hûteni vízben.
Még nem tudom, hogy ez mit, és milyen hõfokokat jelent, de legalább edzhetõ anyagból lett.
Ha valaki tud segíteni, írjon!!!

Egyébként igen erõs érzésem van, hogy lehúztak. :-(
Kala bácsi, biztos, hogy ilyen drága?

Yikes yól megkérte az árát!
Nekem pl. a 4 tengely másnapra anyaggal 1800 Ft volt,csak gondolom,nem igazán le7 összehasonlítani a kettõt mert ez 1 fokkal 1szerûbb mint amit te kértél :-/
Hát,max legközelebb más helyen is kérek ajánlatot,és kiderül:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
:lol1: De belül viszont :rocketman :wallbange

A másik megoldás még mindig drágább lett volna (evvel vigasztalom magam)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
majd 6ezer forint 4 kis csavarér?
azdeszép.....
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Körtelefonálgattam óradíj ügyben. 2e-nél szerencsére nincs olcsóbb, csak egy szerelõ sokallta itt nálunk, akivel beszélgettem. Végülis aludhatok nyugodtan.

Edzés ügyi kérdés áll.