http://pix.bikemag.hu/143602-2/2005_0716_101732.JPG
Azt nem tudom, hogy itt jó nagyot ugrattál vagy alacsonyan repülsz?
Most pár napja 28.-án a kánikula elsõ napjaiban este 5 óra felé indultam Békásról és feltekertem aszfalton Pilis.szt.kereszt-ig onnan tovább P.szántó felé és az aszfalt út legmagasabb része környékén balra van egy erdei leágazás a Hosszuhegyire. Gondolom sokan ismeritek (talán mindenki a környéken). Beljebb jön egy sorompó és azután az út az erdõben rövid szakaszon felfelé majd azután végig lefelé vezet.Ez egy "szabad" ország, mindenki azt ír alá, amit akar... Ránk ez még nem lesz kötelezõ...
Egyébként a 8-18 közötthöz hozzátartozik, hogy csak hétvégén vagy munkaszüneti napon, tehát hétköznap egyátalán nem... :-X
A törvények viszont sajnos eléggé korlátoznak, de ezzel eddig sem sokat foglalkoztunk, amíg nem cseszgetnek minket, addig jó.
Tehát éjszaka (mondjuk nyáron nem tudom miért jó a 18 órás limit???) nem lehet ott lenni, és egyébként is csak a kijelölt utakon, amibõl nincs túl sok...
ja télleg hogy erre nem gondoltam....Biztos egy motoros dobta el, a qrva *{£]£÷¨¢½^>*ß...
Ez azért nem egészen így van...hála istennek! Ugyanúgy létezik bringaút terepen is, nézd meg Szlovákiát, vagy bármely EU tagállamot. Nálunk is van vagy 20 kilométer:)Az a baj a motorosokkal, meg a kvadlikkal, hogy ha õk mennek sajnos megyünk mink is. Ahová motoros nem teheti be a lábát, oda birngás sem mehet. Abban pedig nem lehet bízni, hogy a cm önkorlátozó tevékenység lenne, ahhoz túl biztonságos.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
ja és lehet én néztem be, (siettem munkába) de az az újonnan üzemelõ bánya mintha pont ott lenne ahol azelõtt a kék jött le csobánka felé...egyébként a térképen olyan össze vissza van a ttv határa hogy én ki nem igazodok rajta hogy védett-e mndenesetre gyakorlatban addig védett amig a kamaz ki nem tapossa a tvt táblát...Nem, én arra a sárga kocsis középkorú fazonra gondolok. Õt többször is láttuk, és azt mondta, természetõr.
Más. Sajna attól még, hogy egy hegy védett, lehet az oldalában építkezni, szemetelni, stb... Pl. vegyük a Pilist! Az oldalában bánya van, tehát folyamatosan hordják el az olyan nagyon védett hegyet.
A másik. Most láttam a Kevély aljában levõ régi homokbányát (Csobánka felõl), feltámadt hamvaiból és ismét nagyüzemi kitermelés folyik. Máris eltávolítottak a Kevélybõl egy darabkát. Ilyenkor bezzeg senki se jön oda, hogy "ejnye bejnye, letapostátok a védett virágokat". Mondjuk fura is lenne ez a szöveg, mikor itt az egész hegyoldal kompletten eltûnt, flórával, faunával együtt!A Kevély védett egyébként? Mondjuk ha védett, ha nem, marhára mindegy, mert egyre kevesebb marad abból is. (és ugye ott van a másik bánya is, Csillaghegy felõl)