Jelentkezz be Regisztrálj
Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!
Írta 2005. szeptember 27. - 17:45
vagy a sárgán, és le sárga kereszten szentkeresztre...sza valami mocsok meredeken ahol garantáltan összetörik magukat
Szentlászló hegytetõröl, a kék meg tele van keresztbe fektetett fákkal.....és a természet nem szokott tök egyenes vágásfelületet produkálni
Összefutok rendõr haverral megkérdem a turistaházat, az minden ilyet tud....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. szeptember 27. - 16:58
Viszont a forrásnál találkoztam 2 quadossal - az erdõbõl gurultak ki épp, majd megkérdezték tõlem, hogy hogy juthatnak el P.szentkeresztre. Nem tudtam, hogy mi a legjobb magatartás, ezért kimérten csak annyit mondtam, hogy fogalmam sincs. Majd tehetetlenül elnéztem, amint elindulnak monstrumaikkal be az erdõbe! Szerintem õk rosszabbak a crosszosoknál, mert jármûvük már kétnyomvonalú. Igaz, olyan meredek helyeken se tudnak felmenni, szóval nem tudom, mi a rosszabb. (a hétvégén pedig egyszerre 9 quadossal találkoztunk a Börzsönyben - mind csupa sár: http://kep.tar.hu/ko...2291/16163916#2 )
Egyébként a Pilisben, ahol ma jártam elég vészesek voltak a széles erdészeti utak - legalábbis azok, amelyek kövesek. Néhol már térdnyi mély vizmosások, a kövek szerteszét, fölfele valahol le kellett szállnom. Ez a jelenség természetesen ott volt csak, ahol szokott lenni erdészeti forgalom. Hogy ... be!
Írta 2005. szeptember 20. - 17:51
asszem németekhez, nem is nagyon engedik be õket...ki kéne õket küldeni olaszországba, itt csak pénzbe kerülnek...
amúgy ez az olaszokra általában jellemzõ (nem elõítéleteskedni akarok), hogy sokan átjönnek ide a vadászhajlamaikat kiélni. Amivel igazából csak az a baj, hogy nem kontrollálják õket (eléggé), de nem is lehet. szal gátlástalanul pusztítják a vadállományt
NA EZEKET KÉNE LEKAPCSOLNI, NEM A BRINGÁSOKAT!!!!!!
f*ck off
Írta 2005. szeptember 20. - 17:16
amúgy ez az olaszokra általában jellemzõ (nem elõítéleteskedni akarok), hogy sokan átjönnek ide a vadászhajlamaikat kiélni. Amivel igazából csak az a baj, hogy nem kontrollálják õket (eléggé), de nem is lehet. szal gátlástalanul pusztítják a vadállományt
NA EZEKET KÉNE LEKAPCSOLNI, NEM A BRINGÁSOKAT!!!!!!
f*ck off
Írta 2005. szeptember 20. - 14:44
na ja...de azért reméljük...Nekem csak ez nem tetszik a dologban:
"A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen, így ügyük a Baranya Megyei Bíróságra került."
Szóval lehet, hogy nem is kapnak majd bûntetést? Már ezen se csodálkoznék!
Írta 2005. szeptember 20. - 14:35
nem pilis, nem bringa, de vadászok :
http://www.origo.hu/...20iteletet.html
Nekem csak ez nem tetszik a dologban:
"A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen, így ügyük a Baranya Megyei Bíróságra került."
Szóval lehet, hogy nem is kapnak majd bûntetést? Már ezen se csodálkoznék!
Írta 2005. szeptember 20. - 14:20
Írta 2005. szeptember 14. - 10:11
még nem volt idõm utána nézni, itthon fetrengtem betegen 2 hétig..Kiderült valami a túristaházzal kapcsolatban ?
Írta 2005. szeptember 14. - 08:16
Jaja, ez a túristaház dolog engem is érdekel. Már kb. egy éve nem látok semmi mozgolódást arrafelé.
Kiderült valami a túristaházzal kapcsolatban ?
Írta 2005. szeptember 05. - 20:48
csak ésszel kéne.....nem úgy hogy a természetvédelmi terület határa táblára szerelje az új lakó a kosárpalánkot.....Azért,vhol lakni is kell,nemde? Bár ahogy fogyunk...asszem' nem olyan vészes a túlnépesedés kérdése nálunk... most pedig képzeljetek el egy outist azon az úton felétek...
Írta 2005. szeptember 05. - 20:44
Írta 2005. szeptember 05. - 20:34
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. szeptember 05. - 20:27
lehet, csak az a baj hogy a tervszerû fakitermelés (bár azt se szeressük) azt feltételezné hogy 2-3 év múlva telepítenek helyette, viszont itt a pilisben szvsz a rendszerváltás elõtt volt utoljára pótlás.....igy "fölé mész" és nem látsz mást csak hatalmas foghíjakat...és magától az sem áll helyre, mert ha valahol tarra vágják az erdõt és utána nem nyúlnak hozzá ott jó ideig csak cserjés, bokros lesz helyette...pld a papréti út, (aki ismeri tudja) ahogy elhagyjuk az esõházas kanyart, utána kicsit emelkedik majd kiér egy majdnem sík részre, ott balkéz felé tipikus cserjés cucc, ott 8-10 éve még erdõ volt..Bikertigger,bocs,hogy csak bekontárkodok ide...,de ezt amit focipályának tartasz az erdõben,az nem 1 1xÛ tervszerû fakitermelés? Mármint,itt a bükki np körül szoktak részeket kivagdosni és ezen fákat feldolgozni,de ezt csak és csakis ott végzik,ahol az erózió nem okozhat vissza nem fordítható "arculatváltozást" és szépen mindig vissza is állt eddig a természet. Vagy ez tényleg vmi szeméttelep?
1-éb "jó hirek" (szintén annak aki ismeri) Kõhegy lába ...ha jössz lefelé szentlászlóról közúton, petrocelli büfé mellett ránézel a kõhegy aljára ott ilyen lankás, lekopasztott rész van, na oda tervezik az új temetõt, amihez ugye infrastuktúra is kell....másik fele a lakótelep felõl,(bézboll pálya feletti rész) pedig lakópark lesz...hurrá hurrá...
Írta 2005. szeptember 05. - 20:20
Írta 2005. szeptember 05. - 20:17
Írta 2005. szeptember 05. - 14:58
busz megy de csak 7végén....Sziasztok! Nem közvetlenül ide tartozik, de nem tudja valaki hogy mi van a Lajosforrási turistaházzal ? Mióta van ilyen állapotban, ki a tulajdonosa, lesz-e valami csoda, ami megmenti ezt a hatalmas épületet ?
Nagyon régen jártam arra, és most hétvégén szembesültem vele, hogy milyem elhagyatott, romos, gazdátlan az egész ...
Valóban igaz, hogy már a busz sem megy fel oda ?
a túristaházat nem tudom, de ha akarod utánanézek...
Írta 2005. szeptember 05. - 14:40
Nagyon régen jártam arra, és most hétvégén szembesültem vele, hogy milyem elhagyatott, romos, gazdátlan az egész ...
Valóban igaz, hogy már a busz sem megy fel oda ?
Írta 2005. augusztus 01. - 23:29
szellem, a lába meg ugrik, ha megy
Írta 2005. augusztus 01. - 22:38
http://pix.bikemag.hu/143602-2/2005_0716_101732.JPG
Azt nem tudom, hogy itt jó nagyot ugrattál vagy alacsonyan repülsz?
off
mint tudod a tigrisek nagyokat tudnak ugrani, sõt mitöbb a tigrisek az ugráláshoz értenek a legjobban....
end off
Írta 2005. augusztus 01. - 20:55
Na ha durvát akartok, akkor earth.google.com, szatelitfotó adatbázis, érdemes pest megyét végigsassolni, különös tekintettel a számomra sajnos aktuális gödöllõ-nagytarcsa környéken gombaszámra szaporodó szemétbányákra (tudjátok, ahol sok-sok köbméter építési törmeléket temetnek el, a kiírtott "tájidegen akácos" helyébe...) - nagyon durva, hogy gyakorlatilag ûrbõl látható sebhelyek ezek...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás