Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
399 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
le kellet volna küldeni õket, sárgán kõhegyre, onnan meg le a zöldön pomáz felé...
vagy a sárgán, és le sárga kereszten szentkeresztre...sza valami mocsok meredeken ahol garantáltan összetörik magukat :)

Szentlászló hegytetõröl, a kék meg tele van keresztbe fektetett fákkal.....és a természet nem szokott tök egyenes vágásfelületet produkálni

Összefutok rendõr haverral megkérdem a turistaházat, az minden ilyet tud....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ma voltam a Lajos-forrási túristaháznál, de mindene zárva volt, semmi sincs kiirva. Nagyon úgy néz ki, hogy a hely lassan az enyészeté lesz.

Viszont a forrásnál találkoztam 2 quadossal - az erdõbõl gurultak ki épp, majd megkérdezték tõlem, hogy hogy juthatnak el P.szentkeresztre. Nem tudtam, hogy mi a legjobb magatartás, ezért kimérten csak annyit mondtam, hogy fogalmam sincs. Majd tehetetlenül elnéztem, amint elindulnak monstrumaikkal be az erdõbe! Szerintem õk rosszabbak a crosszosoknál, mert jármûvük már kétnyomvonalú. Igaz, olyan meredek helyeken se tudnak felmenni, szóval nem tudom, mi a rosszabb. (a hétvégén pedig egyszerre 9 quadossal találkoztunk a Börzsönyben - mind csupa sár: http://kep.tar.hu/ko...2291/16163916#2 )

Egyébként a Pilisben, ahol ma jártam elég vészesek voltak a széles erdészeti utak - legalábbis azok, amelyek kövesek. Néhol már térdnyi mély vizmosások, a kövek szerteszét, fölfele valahol le kellett szállnom. Ez a jelenség természetesen ott volt csak, ahol szokott lenni erdészeti forgalom. Hogy ... be!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ki kéne õket küldeni olaszországba, itt csak pénzbe kerülnek...
amúgy ez az olaszokra általában jellemzõ (nem elõítéleteskedni akarok), hogy sokan átjönnek ide a vadászhajlamaikat kiélni. Amivel igazából csak az a baj, hogy nem kontrollálják õket (eléggé), de nem is lehet. szal gátlástalanul pusztítják a vadállományt
NA EZEKET KÉNE LEKAPCSOLNI, NEM A BRINGÁSOKAT!!!!!!
f*ck off

asszem németekhez, nem is nagyon engedik be õket...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
ki kéne õket küldeni olaszországba, itt csak pénzbe kerülnek...
amúgy ez az olaszokra általában jellemzõ (nem elõítéleteskedni akarok), hogy sokan átjönnek ide a vadászhajlamaikat kiélni. Amivel igazából csak az a baj, hogy nem kontrollálják õket (eléggé), de nem is lehet. szal gátlástalanul pusztítják a vadállományt
NA EZEKET KÉNE LEKAPCSOLNI, NEM A BRINGÁSOKAT!!!!!!
f*ck off
...And Justice For All

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem csak ez nem tetszik a dologban:

"A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen, így ügyük a Baranya Megyei Bíróságra került."

Szóval lehet, hogy nem is kapnak majd bûntetést? Már ezen se csodálkoznék! :(

na ja...de azért reméljük...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

nem pilis, nem bringa, de vadászok :
http://www.origo.hu/...20iteletet.html

Nekem csak ez nem tetszik a dologban:

"A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen, így ügyük a Baranya Megyei Bíróságra került."

Szóval lehet, hogy nem is kapnak majd bûntetést? Már ezen se csodálkoznék! :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nem pilis, nem bringa, de vadászok :
http://www.origo.hu/...20iteletet.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kiderült valami a túristaházzal kapcsolatban ?

még nem volt idõm utána nézni, itthon fetrengtem betegen 2 hétig..

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Jaja, ez a túristaház dolog engem is érdekel. Már kb. egy éve nem látok semmi mozgolódást arrafelé.

Kiderült valami a túristaházzal kapcsolatban ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azért,vhol lakni is kell,nemde? Bár ahogy fogyunk...asszem' nem olyan vészes a túlnépesedés kérdése nálunk... most pedig képzeljetek el egy outist azon az úton felétek...

csak ésszel kéne.....nem úgy hogy a természetvédelmi terület határa táblára szerelje az új lakó a kosárpalánkot.....

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Azért,vhol lakni is kell,nemde? Bár ahogy fogyunk...asszem' nem olyan vészes a túlnépesedés kérdése nálunk... most pedig képzeljetek el egy outist azon az úton felétek...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Itt nálunk, éppen tegnap döbbentünk rá Pitével a fakitermelés áldásos hatására - már az erdõ közelében lévõ utak is, teljesen eródáltak, ahol régen 40-el lehetett pörgetni, oda már egy össztelós is kevés lassan, 40 centis letörések egész sorai mindenhol. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bikertigger,bocs,hogy csak bekontárkodok ide...,de ezt amit focipályának tartasz az erdõben,az nem 1 1xÛ tervszerû fakitermelés? Mármint,itt a bükki np körül szoktak részeket kivagdosni és ezen fákat feldolgozni,de ezt csak és csakis ott végzik,ahol az erózió nem okozhat vissza nem fordítható "arculatváltozást" és szépen mindig vissza is állt eddig a természet. Vagy ez tényleg vmi szeméttelep?

lehet, csak az a baj hogy a tervszerû fakitermelés (bár azt se szeressük) azt feltételezné hogy 2-3 év múlva telepítenek helyette, viszont itt a pilisben szvsz a rendszerváltás elõtt volt utoljára pótlás.....igy "fölé mész" és nem látsz mást csak hatalmas foghíjakat...és magától az sem áll helyre, mert ha valahol tarra vágják az erdõt és utána nem nyúlnak hozzá ott jó ideig csak cserjés, bokros lesz helyette...pld a papréti út, (aki ismeri tudja) ahogy elhagyjuk az esõházas kanyart, utána kicsit emelkedik majd kiér egy majdnem sík részre, ott balkéz felé tipikus cserjés cucc, ott 8-10 éve még erdõ volt..

1-éb "jó hirek" (szintén annak aki ismeri) Kõhegy lába ...ha jössz lefelé szentlászlóról közúton, petrocelli büfé mellett ránézel a kõhegy aljára ott ilyen lankás, lekopasztott rész van, na oda tervezik az új temetõt, amihez ugye infrastuktúra is kell....másik fele a lakótelep felõl,(bézboll pálya feletti rész) pedig lakópark lesz...hurrá hurrá...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jaja, ez a túristaház dolog engem is érdekel. Már kb. egy éve nem látok semmi mozgolódást arrafelé.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Bikertigger,bocs,hogy csak bekontárkodok ide...,de ezt amit focipályának tartasz az erdõben,az nem 1 1xÛ tervszerû fakitermelés? Mármint,itt a bükki np körül szoktak részeket kivagdosni és ezen fákat feldolgozni,de ezt csak és csakis ott végzik,ahol az erózió nem okozhat vissza nem fordítható "arculatváltozást" és szépen mindig vissza is állt eddig a természet. Vagy ez tényleg vmi szeméttelep?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok! Nem közvetlenül ide tartozik, de nem tudja valaki hogy mi van a Lajosforrási turistaházzal ? Mióta van ilyen állapotban, ki a tulajdonosa, lesz-e valami csoda, ami megmenti ezt a hatalmas épületet ?
Nagyon régen jártam arra, és most hétvégén szembesültem vele, hogy milyem elhagyatott, romos, gazdátlan az egész ...
Valóban igaz, hogy már a busz sem megy fel oda ?

busz megy de csak 7végén....
a túristaházat nem tudom, de ha akarod utánanézek...

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok! Nem közvetlenül ide tartozik, de nem tudja valaki hogy mi van a Lajosforrási turistaházzal ? Mióta van ilyen állapotban, ki a tulajdonosa, lesz-e valami csoda, ami megmenti ezt a hatalmas épületet ?
Nagyon régen jártam arra, és most hétvégén szembesültem vele, hogy milyem elhagyatott, romos, gazdátlan az egész ...
Valóban igaz, hogy már a busz sem megy fel oda ?

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
A Tigris az mindig egy jellem, sõt, jellem és Tigris az Egy, a szemébõl süvít a
szellem, a lába meg ugrik, ha megy
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
[quote name='Balu1']Húúú, hol vetted ezt az áramvonalas spoylert a bringára?
http://pix.bikemag.hu/143602-2/2005_0716_101732.JPG

Azt nem tudom, hogy itt jó nagyot ugrattál vagy alacsonyan repülsz?

off

mint tudod a tigrisek nagyokat tudnak ugrani, sõt mitöbb a tigrisek az ugráláshoz értenek a legjobban....:)

end off

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jól felkapja az orrát nyulazásnál mi? :D

Na ha durvát akartok, akkor earth.google.com, szatelitfotó adatbázis, érdemes pest megyét végigsassolni, különös tekintettel a számomra sajnos aktuális gödöllõ-nagytarcsa környéken gombaszámra szaporodó szemétbányákra (tudjátok, ahol sok-sok köbméter építési törmeléket temetnek el, a kiírtott "tájidegen akácos" helyébe...) - nagyon durva, hogy gyakorlatilag ûrbõl látható sebhelyek ezek...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)