Jelentkezz be Regisztrálj
Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!
Írta 2005. június 23. - 00:13
szóval tényleg szezon van. vigyázzatok!
És a turista ösvényeken kék sárga stb . yelzés talán-talán biztonságosabb..
Írta 2005. június 22. - 23:26
Írta 2005. június 22. - 15:25
Mondtam, hogy a baleset az a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, és nem esik olyan súlyos, mint a KRESZ megsértése, vagy az emberölés. Külön jogi kategória, ha csak ki nem derûl, hogy szándékosan tette, de ez sosem derûl ki.
Írta 2005. június 22. - 09:50
Dori Te merre voltál tegnap, ahol elkaptak?
OFF: Ha tényleg meg akarod mászni a Damavandot, szóljál van egy nagyon jó térképem hozzá, sehol nem lehet kapni, csak a hegy lábánál egy helyen; de azt is ki kell érdemelni.
Bocs, idéztem volna, csak lehagytam az idézõjelet, elbambultam.
Írta 2005. június 21. - 22:59
Ami meg a vadászbaleseteket illeti, nekem nagyon furcsa, hogy még SOSEM ültettek le senkit az elmúlt években ilyen eset kapcsán - merthogy "baleset". Csak nem értem, hogy lehet ezt összehasonlítani mondjuk egy autós gázolással - mikor a puska egy olyan tárgy, aminek viselése több felelõsséget követel - mivel közvetlenül veszélyezteti az emberéletet... Baleset az, ha a vadász véletlenül bokánlövi magát tárazás közben. Ha célzással - hibás célpont azonosítással - emberre lõ, s meg is öli, akkor az inkompetenciából elkövetett emberölés. Szerintem. Csak mert már nagyon elegem van, hogy havonta van egy ilyen hír. És nem hiszem, hogy ezt pénzbüntetéssel és/vagy fegyvertartási idõleges bevonásával kellene büntetni.
Lensver;
Tehát: szalaggal, egyébbel lezárni az utakat, ösvényeket, vagy táblával adni tudtára az arra járóknak.
És meg is teszik a rohadékok - szeptembertõl az egészet úgy ahogy van lezárják, beleértve az összes turistautat. Az a durva, hogy nem két hétre. Fél évre. :mad: :toiletcla
vendég_pier_*
Írta 2005. június 21. - 22:31
Pedig mi nagyon jól tudjuk mi a különbség.
Írta 2005. június 21. - 18:08
na hogy ne csak az erdészeket köpködjük, multkor a következõ emelkedett beszélgetés fûltanuja voltam...full extrás toyota land cruiserbe (jól írtam?) cuccolnak át zöld emberkék egy VW passatból, mindez (aki ismeri tudja hol van) szentlászló hegytetõ parkolóval szemben a "vízmûtartály" mellett....szal cuccolnak ezek a dolgos emberek és olyasmit beszélnek hogy " a Q..anyjukat azt mondták ide nem mehetünk be....nem baj rohadjon meg a xxxx. polgármester jó haverom kirugatom az egész bandát a p....ba....
na szerintetek az erdészek szeretik õket ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. június 21. - 17:12
Nem is olyan könnyû megkülönböztetni õket, fõleg ha be van b@szva az ember. Ez az igazán veszélyes a vadászokban, nagyrészük egyébként is tahó, nagy vadászatokon pedig gyakran becefréznek... :mad:A kedvencem az, amikor sokan azzal jönnek, hogy "áá mi csak az öregeket és betegeket öljük meg."
Kicsit elgondolkodtató: fasza csávó az a vadász ha meg tud különböztetni egy vemhes szarvastehenet egy nem vemhestõl, de egy embert nem tud megkülönböztetni egy vaddisznótól (mondjuk néha én sem )
Írta 2005. június 21. - 16:44
Közben utánanéztem, mai napság, hivatalosan lehet vaddisznóra, õzbakra és félvad-kacsára vadászni. Nagymamára, Piroskára, turistára, montisra nem. Máskülönben tényleg félelmetes, hogy egyesek vadászpuskával a kezükben flangálnak az erdõben és illegálba lövöldöznek... :mad:
Dori Te merre voltál tegnap, ahol elkaptak?
OFF: Ha tényleg meg akarod mászni a Damavandot, szóljál van egy nagyon jó térképem hozzá, sehol nem lehet kapni, csak a hegy lábánál egy helyen; de azt is ki kell érdemelni.
Írta 2005. június 21. - 16:41
Kicsit elgondolkodtató: fasza csávó az a vadász ha meg tud különböztetni egy vemhes szarvastehenet egy nem vemhestõl, de egy embert nem tud megkülönböztetni egy vaddisznótól (mondjuk néha én sem )
Írta 2005. június 21. - 12:15
Írta 2005. június 21. - 12:10
Sajnos manapság a vadászat is kezd gengszter-sporttá fajulni, rengetegen vadásznak illetéktelenül. Pl. haverom ismer valakit, akit az õ rokona visz el magával vadászni Pásztónál. A csávónak semmi engedélye se vizsgája nincsen, de kap egy puskát a kezébe, azt csá. Lõheti õ is a vadat.
Én szívem szerint az egészet betiltanám. Vadat irtani csakis az egyensúly fenntartásának céljából lehetne, sportból, hobbiból nem és azt, aki mégis megteszi, börtönnel vagy magas dijjal büntetném!!!
Írta 2005. június 21. - 11:44
Vadászat? Ilyenkor? Mire lehet lõni júniusban??? :hmmm:
Írta 2005. június 20. - 23:51
Írta 2005. június 20. - 23:03
Boncoláson láttam egy vadászt. Lemászott a lesrõl sz@rni. Bebújt egy bokorba, és a kollegája a másik lesrõl hasba lõtte. Csúnya látvány volt.
Persze ezeknek konzekvenciájuk nem nagyon van (pont ma kérdeztem), foglalkozás korében elkövetett veszélyeztetés. Kb olyan súlyosságú mint amikor az orvos rossz embert mût meg súlyosabb konzekvenciák nélkül, azzal a különbséggel, hogy a vadász ki tudja fizetni a bírságot, és nem az állásába kerül, csak a hobbijába, pár hónapra. (kb. mint amikor Császár Elõd újra autóba ült.)
Írta 2005. június 19. - 21:42
vendég_pier_*
Írta 2005. június 19. - 20:36
Írta 2005. június 19. - 20:30
Stiggs: A Nagyszénást olvasva nekem is ez jutott eszembe. Meg az, ha jól tudom Magyarországon itt kaptak el elõször motorozókat összehangolt akció keretében. De ide gyaloglábon sem léphetsz be, csak engedély birtokában!
Ami a Nagy Szénást illeti...nem túl rég erre tekeregtem, bár tudtam, hogy elvileg tilosban járok. Mint minden napos hétvégi napon, hemzsegtek a túristák. (szóval azt a "gyalog se léphetsz be" szabályt nem hiszem el - legfeljebb úgy, hogy az ösvényrõl nem léphetsz le) Elkeserített, az az IRDATLAN szeméthalom (átlag 1 db eldobott izé minden négyzetméteren), ami az egész füves rétet borította - ez lett a Nagy Szénásból?! Egy éve még nagyon kellemes emlékeim voltak a hegyrõl - most viszont egy hatalmas csalódás volt. Ja, és lefelé majdnem lenyomott az útról egy quad-os csapat...
Ami meg az erdészeket/vadászokat illeti - tagnap a Gödöllõi Dombságban KÉTSZER is belénkkötöttek - ráadásul belém ma délután is...(tegnap mondta a csóka, hogy "izé erre ne járjunk estefelé, mert vadászat folyik" erre mi kérdeztük, hogy mikor, erre õ "hát minden nap!" ) Ma nagyon kompromisszumkészen ugyanarra tekertem, csak ezúttal lefelé...ráadásul délután 3kor - és ugyanaz a csóka fogadott, hogy "nem megmondtam, hogy estefelé erre ne biciklizz?" Délután 3kor. Na jóh... Legközelebb meg sem állok. :wtf:
Írta 2005. június 19. - 11:33
Talán érdemes a KVVMnél érdeklõdni, ott talán nem sz@rják le az egészet.
Írta 2005. június 17. - 20:11
Pár napja a Gödöllõi Dombságban (holmáshol) tekergek. Egy tarvágás szélén megláttam egy zöld nivát. Persze rögtön fékeztem, sosem lehet tudni, hogy kérdeznek vagy rögtön rámlõnek (sajna kis túlzással már volt ilyen). Persze mással voltak elfoglalva. A niva mellett egy barkasz parkolt, és a kis zöld emberkék HORDÓKAT pakoltak le róla, a TVK közepén. Ééérted. Késõbb megnéztem (azóta is ott vannak), valami azonosíthatatlan folyadék van bennük, de biztos, hogy nem õztáp.
Szégyeltem magam, hogy elhúzok a helyszínrõl, de én is tilosban voltam..és ki tudja azok kis marslakók mi mindent meg nem tettek volna, hogy az ügyködésük titokba maradjon.
Természetesen utánnaérdeklõdtem a megfelelõ szerveknél ( bíró), azt kaptam, hogy ad 1 megfoghatatlan hogy mit csinálhatnak az erdõkerülõk a területükön belûl és mit nem, bármit belemagyarázhatnak és bárminek az ellenkezõjét.
ad2 nincs bizonyítékom
ad3 a TVK területén történt, 3kmre a legközelebbi túristaösvénytõl, nem lehettem volna ott, pláne bringával
ad4 mire kimegy egy hatósági személy eltûntetik
ad5 ki se megy
nem szeretem a zöld emberkéket