Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Veszélyben a Pilisi montizás, avagy Ne hagyd magad becsapni!

- - - - -

• Please log in to reply
399 replies to this topic

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
khm...
szóval tényleg szezon van. vigyázzatok!
És a turista ösvényeken kék sárga stb . yelzés talán-talán biztonságosabb..:(
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És hová sorolád jogilag ha egy taxis leszorít egy bringást és az elesik? KRESZ megsértése (oldaltávolság nem megtartása) vagy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés? Szerintem mellesleg jogilag sem baleset, ha egy vadász tilosban (vadásszezonon kívül, lezáratlan területen) vadászik, s úgy kap valaki sörétet "véletlenül".

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
A vadászatot nem lehet az autózással összehasonlítani.
Mondtam, hogy a baleset az a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, és nem esik olyan súlyos, mint a KRESZ megsértése, vagy az emberölés. Külön jogi kategória, ha csak ki nem derûl, hogy szándékosan tette, de ez sosem derûl ki.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts

Dori Te merre voltál tegnap, ahol elkaptak?
OFF: Ha tényleg meg akarod mászni a Damavandot, szóljál van egy nagyon jó térképem hozzá, sehol nem lehet kapni, csak a hegy lábánál egy helyen; de azt is ki kell érdemelni.

Bocs, idéztem volna, csak lehagytam az idézõjelet, elbambultam. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én azokat a rohadt Lada Nivákat nem értem meg soha - osztrák erdészt turistaúton, sõt erdõgazdasági úton is gyakrabban láttam sílécen, gyalogosan, vagy bringán. Csak mert mindig szidják a montit a talajerózió miatt (ami nagy fékezések esetén igaz is, de egyébként minimális), de mostanság igyen gyakran látok szétgyalázott erdészeti utakat. Érdemes megfigyelni, hogy egy osztrák erdõírtás hogy néz ki (hihetetlen, de még ezt is lehet kultúráltan csinálni), s egy magyar - itthon az összes út duplájára szélesített és szét van farolva, ráadásul tele gallyakkal.

Ami meg a vadászbaleseteket illeti, nekem nagyon furcsa, hogy még SOSEM ültettek le senkit az elmúlt években ilyen eset kapcsán - merthogy "baleset". Csak nem értem, hogy lehet ezt összehasonlítani mondjuk egy autós gázolással - mikor a puska egy olyan tárgy, aminek viselése több felelõsséget követel - mivel közvetlenül veszélyezteti az emberéletet... Baleset az, ha a vadász véletlenül bokánlövi magát tárazás közben. Ha célzással - hibás célpont azonosítással - emberre lõ, s meg is öli, akkor az inkompetenciából elkövetett emberölés. Szerintem. Csak mert már nagyon elegem van, hogy havonta van egy ilyen hír. És nem hiszem, hogy ezt pénzbüntetéssel és/vagy fegyvertartási idõleges bevonásával kellene büntetni.

Lensver;

Tehát: szalaggal, egyébbel lezárni az utakat, ösvényeket, vagy táblával adni tudtára az arra járóknak.

És meg is teszik a rohadékok - szeptembertõl az egészet úgy ahogy van lezárják, beleértve az összes turistautat. Az a durva, hogy nem két hétre. Fél évre. :mad: :toiletcla

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Az erdész kétféle embert ismer: a havert és minden mást.A minden másba beletartozik : montis , motoros, autós egyszóval mindenki.
Pedig mi nagyon jól tudjuk mi a különbség.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
üdv...

na hogy ne csak az erdészeket köpködjük, multkor a következõ emelkedett beszélgetés fûltanuja voltam...full extrás toyota land cruiserbe (jól írtam?) cuccolnak át zöld emberkék egy VW passatból, mindez (aki ismeri tudja hol van) szentlászló hegytetõ parkolóval szemben a "vízmûtartály" mellett....szal cuccolnak ezek a dolgos emberek és olyasmit beszélnek hogy " a Q..anyjukat azt mondták ide nem mehetünk be....nem baj rohadjon meg a xxxx. polgármester jó haverom kirugatom az egész bandát a p....ba....
na szerintetek az erdészek szeretik õket ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

A kedvencem az, amikor sokan azzal jönnek, hogy "áá mi csak az öregeket és betegeket öljük meg."
Kicsit elgondolkodtató: fasza csávó az a vadász ha meg tud különböztetni egy vemhes szarvastehenet egy nem vemhestõl, de egy embert nem tud megkülönböztetni egy vaddisznótól (mondjuk néha én sem :) )

Nem is olyan könnyû megkülönböztetni õket, fõleg ha be van b@szva az ember. Ez az igazán veszélyes a vadászokban, nagyrészük egyébként is tahó, nagy vadászatokon pedig gyakran becefréznek... :mad:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

Közben utánanéztem, mai napság, hivatalosan lehet vaddisznóra, õzbakra és félvad-kacsára vadászni. Nagymamára, Piroskára, turistára, montisra nem. Máskülönben tényleg félelmetes, hogy egyesek vadászpuskával a kezükben flangálnak az erdõben és illegálba lövöldöznek... :mad:

Dori Te merre voltál tegnap, ahol elkaptak?
OFF: Ha tényleg meg akarod mászni a Damavandot, szóljál van egy nagyon jó térképem hozzá, sehol nem lehet kapni, csak a hegy lábánál egy helyen; de azt is ki kell érdemelni.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
A kedvencem az, amikor sokan azzal jönnek, hogy "áá mi csak az öregeket és betegeket öljük meg."
Kicsit elgondolkodtató: fasza csávó az a vadász ha meg tud különböztetni egy vemhes szarvastehenet egy nem vemhestõl, de egy embert nem tud megkülönböztetni egy vaddisznótól (mondjuk néha én sem :) )

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts
Közben utánanéztem, mai napság, hivatalosan lehet vaddisznóra, õzbakra és félvad-kacsára vadászni. Nagymamára, Piroskára, turistára, montisra nem. Máskülönben tényleg félelmetes, hogy egyesek vadászpuskával a kezükben flangálnak az erdõben és illegálba lövöldöznek... :mad:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Atyavilág, nem semmi, hogy mik történnek veletek! Ez a gödöllõi dolog hatalmas disznóság! Egyébként most beszéltem egy ügyvéd barátommal, aki azt mondta, hogy vadászni csakis vadászszezonban lehet, és törvény irja azt elõ, hogy a vadászatot mindenképpen jelezni kell. Tehát: szalaggal, egyébbel lezárni az utakat, ösvényeket, vagy táblával adni tudtára az arra járóknak.
Sajnos manapság a vadászat is kezd gengszter-sporttá fajulni, rengetegen vadásznak illetéktelenül. Pl. haverom ismer valakit, akit az õ rokona visz el magával vadászni Pásztónál. A csávónak semmi engedélye se vizsgája nincsen, de kap egy puskát a kezébe, azt csá. Lõheti õ is a vadat.

Én szívem szerint az egészet betiltanám. Vadat irtani csakis az egyensúly fenntartásának céljából lehetne, sportból, hobbiból nem és azt, aki mégis megteszi, börtönnel vagy magas dijjal büntetném!!!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts
Ami meg az erdészeket/vadászokat illeti - tagnap a Gödöllõi Dombságban KÉTSZER is belénkkötöttek - ráadásul belém ma délután is...(tegnap mondta a csóka, hogy "izé erre ne járjunk estefelé, mert vadászat folyik" erre mi kérdeztük, hogy mikor, erre õ "hát minden nap!" )

Vadászat? Ilyenkor? Mire lehet lõni júniusban??? :hmmm:

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Na azért az emberszerelõket sem kell félteni... A szegedi "malõr" után egy betegtologatón verték el a port. Bevédik magukat rendesen, falaznak egymásnak folyamatosan.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
De legalább egymást is írtják.
Boncoláson láttam egy vadászt. Lemászott a lesrõl sz@rni. Bebújt egy bokorba, és a kollegája a másik lesrõl hasba lõtte. Csúnya látvány volt.
Persze ezeknek konzekvenciájuk nem nagyon van (pont ma kérdeztem), foglalkozás korében elkövetett veszélyeztetés. Kb olyan súlyosságú mint amikor az orvos rossz embert mût meg súlyosabb konzekvenciák nélkül, azzal a különbséggel, hogy a vadász ki tudja fizetni a bírságot, és nem az állásába kerül, csak a hobbijába, pár hónapra. (kb. mint amikor Császár Elõd újra autóba ült.)

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
A vadászok már csak ilyenek. Mindenkinek mindenhez joga van az erdõben, fõleg ha még puska is van nála. Hát persze hogy ki akarnak ûzni az erdõbõl, még elriasztod a pénzes olasz vendégvadász elõl a prédát! És tényleg lõnek is mindenre ami mozog: a TV híradása szerint a napokban lõttek le egy nõt az erdõben.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Ilyenkor szoktak a magaslesek eldölni!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Stiggs: A Nagyszénást olvasva nekem is ez jutott eszembe. Meg az, ha jól tudom Magyarországon itt kaptak el elõször motorozókat összehangolt akció keretében. De ide gyaloglábon sem léphetsz be, csak engedély birtokában!

Ami a Nagy Szénást illeti...nem túl rég erre tekeregtem, bár tudtam, hogy elvileg tilosban járok. Mint minden napos hétvégi napon, hemzsegtek a túristák. (szóval azt a "gyalog se léphetsz be" szabályt nem hiszem el - legfeljebb úgy, hogy az ösvényrõl nem léphetsz le) Elkeserített, az az IRDATLAN szeméthalom (átlag 1 db eldobott izé minden négyzetméteren), ami az egész füves rétet borította - ez lett a Nagy Szénásból?! Egy éve még nagyon kellemes emlékeim voltak a hegyrõl - most viszont egy hatalmas csalódás volt. Ja, és lefelé majdnem lenyomott az útról egy quad-os csapat...

Ami meg az erdészeket/vadászokat illeti - tagnap a Gödöllõi Dombságban KÉTSZER is belénkkötöttek - ráadásul belém ma délután is...(tegnap mondta a csóka, hogy "izé erre ne járjunk estefelé, mert vadászat folyik" erre mi kérdeztük, hogy mikor, erre õ "hát minden nap!" ) Ma nagyon kompromisszumkészen ugyanarra tekertem, csak ezúttal lefelé...ráadásul délután 3kor - és ugyanaz a csóka fogadott, hogy "nem megmondtam, hogy estefelé erre ne biciklizz?" Délután 3kor. Na jóh... Legközelebb meg sem állok. :wtf:

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Pitechus: Welcome to Hungary! Ez van, senki nem fog semmit csinálni, mert a szemetelõket nem tudják elkapni, a kármentesítés meg rengeteg pénz.
Talán érdemes a KVVMnél érdeklõdni, ott talán nem sz@rják le az egészet.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Kicsit hozzászólok a témához, mivel a kedvenceim közé tartozik:
Pár napja a Gödöllõi Dombságban (holmáshol) tekergek. Egy tarvágás szélén megláttam egy zöld nivát. Persze rögtön fékeztem, sosem lehet tudni, hogy kérdeznek vagy rögtön rámlõnek (sajna kis túlzással már volt ilyen). Persze mással voltak elfoglalva. A niva mellett egy barkasz parkolt, és a kis zöld emberkék HORDÓKAT pakoltak le róla, a TVK közepén. Ééérted. Késõbb megnéztem (azóta is ott vannak), valami azonosíthatatlan folyadék van bennük, de biztos, hogy nem õztáp.
Szégyeltem magam, hogy elhúzok a helyszínrõl, de én is tilosban voltam..és ki tudja azok kis marslakók mi mindent meg nem tettek volna, hogy az ügyködésük titokba maradjon.
Természetesen utánnaérdeklõdtem a megfelelõ szerveknél ( bíró), azt kaptam, hogy ad 1 megfoghatatlan hogy mit csinálhatnak az erdõkerülõk a területükön belûl és mit nem, bármit belemagyarázhatnak és bárminek az ellenkezõjét.
ad2 nincs bizonyítékom
ad3 a TVK területén történt, 3kmre a legközelebbi túristaösvénytõl, nem lehettem volna ott, pláne bringával
ad4 mire kimegy egy hatósági személy eltûntetik
ad5 ki se megy

nem szeretem a zöld emberkéket