Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok! DH-ra keresgélek spd pedált meg cipõt szóval mindent,esetleg ha vkinek van tapasztalata arról h meik jó,milyen árba,lehetõleg vmi megfizethetõ kategoriás. Elõre is kösz! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Tudnátok mondani pár boltot,ahol nagy választékban van Shimano cipõ?Konkrétan pl SH-M086.Esetleg Northwave cipõk.

Nem tudom, az jó-e neked, de a CRC-n rengeteg shimano cipõ van 50%-os, vagy még jobb akcióban.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Sziasztok!
Tudnátok mondani pár boltot,ahol nagy választékban van Shimano cipõ?Konkrétan pl SH-M086.Esetleg Northwave cipõk.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

De elsõre ne húzd teljesen a + irányba mert nagyon sanszos ha bele is tudsz lépni, kivenni már nem fogod tudni és ez menet közben érdekes lehet, azért azt is nézd meg rendesen meghúztad-e a stopli csavarját.

Köszönöm a jó tanácsokat, de ezeket már aznap egybõl megcsináltam amint hazaértem, és sajnos akkor is kattogott.:(
Ma megint megpróbálkoztam a rendbehozásával, hátha múltkor figyelmetlen voltam. (Egyébként akkor mindkét felé eltekertem maximálisan, és úgy sem mûködött.) Szóval megint megnéztem a stoplikat, és megint eltekertem a kis csavart, elõször úgy tûnt, hogy mûködik, úgyhogy ennek örömére el is mentem egy rövidebb túrára.
Az út elején semmi gond nem volt, aztán jött egy keményebb emelkedõ, ahol rendesen kellett taposni a pedált, amiért ismét elkezdett kattogni.:( Aztán síkterep jött és a hang elmúlt, aztán megint emelkedõ és a hang visszajött. Az út végére azonban már az emelkedõkön sem kattogott.
Én ezt már teljesen nem értem! Egyszer kattog, egyszer meg nem!? És miért csak a jobb oldali? A bal még akkor sem csinálja ezt, ha teljesen negatív irányban van eltekerve! Lehet, hogy selejtes? Van még valami lehetõség amivel rendbe lehet hozni? Válaszotokat elõre is köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Meghúzod a rugó feszítõ-csavarját és jó lesz.

De elsõre ne húzd teljesen a + irányba mert nagyon sanszos ha bele is tudsz lépni, kivenni már nem fogod tudni és ez menet közben érdekes lehet, azért azt is nézd meg rendesen meghúztad-e a stopli csavarját.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Sziasztok!

Múlt hét szombaton végre megvehettem életem elsõ SPD rendszerû cipõjét és pedálját! Baromira boldog voltam, a mai napig...:scared:
Mikor elállt az esõ, gondoltam teszek egy rövidebb túrát (tehát nedves környezetben mentem, de nem volt sár, csak az aljnövényzet volt vizes) . Már az út elején a jobb oldali pedál furcsán viselkedett, nem tartotta úgy a cipõt mint ahogyan eddig, kicsit mintha csúszkált volna benne a stopli. Az út végére pedig már elkezdett kattogni, szörnyen szomorú lettem, hogy kb. 50-60 km után már ilyen problémái vannak. Mikor haza értem jobban szemügyre vettem a dolgot. És észre vettem: a stoplit nem tartja meg rendesen a pedál. Van kb. egy 2mm-es rész a stoplin ami felfele és lefele tud mozogni a pedálban, és tekerés közben ez adja ki a hangot.
Mit tudok ezzel kezdeni? Vagy ez természetes? Bár más bicikliseknél nem hallottam, hogy kattogott volna a pedál. Kérlek segítsetek, nagyon elkeserítõ a helyzet!
Amúgy egy PD-M520-as pedálról, és gyári stoplijáról van szó. A cipõ pedig egy Merida MTB Pro, bár szerintem ennek nincs köze a problémához.

Meghúzod a rugó feszítõ-csavarját és jó lesz.

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Múlt hét szombaton végre megvehettem életem elsõ SPD rendszerû cipõjét és pedálját! Baromira boldog voltam, a mai napig...:scared:
Mikor elállt az esõ, gondoltam teszek egy rövidebb túrát (tehát nedves környezetben mentem, de nem volt sár, csak az aljnövényzet volt vizes) . Már az út elején a jobb oldali pedál furcsán viselkedett, nem tartotta úgy a cipõt mint ahogyan eddig, kicsit mintha csúszkált volna benne a stopli. Az út végére pedig már elkezdett kattogni, szörnyen szomorú lettem, hogy kb. 50-60 km után már ilyen problémái vannak. Mikor haza értem jobban szemügyre vettem a dolgot. És észre vettem: a stoplit nem tartja meg rendesen a pedál. Van kb. egy 2mm-es rész a stoplin ami felfele és lefele tud mozogni a pedálban, és tekerés közben ez adja ki a hangot.
Mit tudok ezzel kezdeni? Vagy ez természetes? Bár más bicikliseknél nem hallottam, hogy kattogott volna a pedál. Kérlek segítsetek, nagyon elkeserítõ a helyzet!
Amúgy egy PD-M520-as pedálról, és gyári stoplijáról van szó. A cipõ pedig egy Merida MTB Pro, bár szerintem ennek nincs köze a problémához.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tudnátok abban segíteni,hogy hol lehet kapni SIDI illetve NW-cipõhöz mászó tüskét???

Itt vagy a partnerüzletekben
http://biker.hu/weba...ci18-mtb-stopli

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha jobb mint egy northwave akkor mi baj az ar/ertek viszonnyal? az hogy nem olyan nagy marka semmiben nem fogja kenyelmetlenebbe tenni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
A Rockridert én szeretem. Csak az a gond vele, hogy 3ezerrel drágábban már veszel egy Northwave-et, szóval nem igazán jó az ár/érték/márka aránya...

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok.

Tudnátok abban segíteni,hogy hol lehet kapni SIDI illetve NW-cipõhöz mászó tüskét???

Elõre is köszi.

lancast cipõ menthetetlenül szétszakadt,úgy tûnik lesz egy kölcsön cipõm lor-tól, kéne nézni utánpótlást már,de ha lúd,már legyen alapon valami jófajtát.Eddig 4 félét néztem:
SIDI Blaze
Agu AQ 620
Chain Adventure
Rockrider (Decathlon)
a Chain a legolcsóbb,az Agu és a decathlonos egy árban van,a SIDI kicsit olcsóbb.Vélemények?1 nem is kicsi probléma van:csak a decathlonosat tudom felpróbálni,de még megkérdem a környék bicajboltjaiban.elég ha csak a talpbetét hosszát kérdezem meg,vagy még valamit figyelembe kellene venni?ha ismertek még valami ilyesmi fajta cipõt,szóljatok

Nézd meg a SIDI Bullet 2-t.Nem olcsó,de nagyon jó!!!Versenyre is.
SIDI-nél egy mérettel nagyobb kell,mint az utcai cipõ mérete.A többi márkát nem vágom:)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Köszi Bikertigger
Megnézem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Nem tudom ezek mennyibe kerülnek, de az intersportba láttam jó Northwave cipõket azt is érdemes megnézni.

sok helyen tudnak is hozni. ha próbálni kell, akkor a BikeArt-ot keresd. az NW cipõk nagyon jók, én csak ajánlani tudom õket...nekem egy régebbi 3 tépõzáras (talán kameleon? néven futó) modelljük van, hibátlan.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A talp a lényeg.
A bringabutikban megengedték hogy hétvégére hazavigyek egy Shimanot de ezt nem mindenki teszi meg, neki meg csak shimano van.
Nem tudtok olyan bringaboltot akik inkább ruházat és cipõ irányban mozognak?

bergusonnak van a bringabolt mellett kifejzetten bringás és túra ruhaboltja is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

lancast cipõ menthetetlenül szétszakadt,úgy tûnik lesz egy kölcsön cipõm lor-tól, kéne nézni utánpótlást már,de ha lúd,már legyen alapon valami jófajtát.Eddig 4 félét néztem:
SIDI Blaze
Agu AQ 620
Chain Adventure
Rockrider (Decathlon)
a Chain a legolcsóbb,az Agu és a decathlonos egy árban van,a SIDI kicsit olcsóbb.Vélemények?1 nem is kicsi probléma van:csak a decathlonosat tudom felpróbálni,de még megkérdem a környék bicajboltjaiban.elég ha csak a talpbetét hosszát kérdezem meg,vagy még valamit figyelembe kellene venni?ha ismertek még valami ilyesmi fajta cipõt,szóljatok

Nem tudom ezek mennyibe kerülnek, de az intersportba láttam jó Northwave cipõket azt is érdemes megnézni.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
A talp a lényeg.
A bringabutikban megengedték hogy hétvégére hazavigyek egy Shimanot de ezt nem mindenki teszi meg, neki meg csak shimano van.
Nem tudtok olyan bringaboltot akik inkább ruházat és cipõ irányban mozognak?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hát igen
én is hallottam a "válaszd ki neten, elhozzuk" dolgot
egy kormánnyal mûködhet, de cipõ...

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Savanyúgabi én amúgy is kerülöm a multikereskedelmet, mert benne dolgozok és huhuuu.
Na mindegy csak bringaboltokba mászkálok de most nagyon visszafogottak a készletek.
Mindenki inkább olyan dolgokat vesz a boltjába amit hamar elad.
Hát ez sem egyszerûbb mint az öltözködésem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
probalj olyanokra vadaszni amiknek kicsit ruganyosabb anyagbol van a szeluk...

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Ez volt a tervem.
Csak gondoltam valaki ad tippet hogy milyet, mert a bringaboltokban leginkább azzal találkozok hogy nincs méret,és választék,rendeltetni pedig nem tudom hogy érdemes-e hiszen a boltban megtekintett 42-es nem tudni milyen széles lessz 46 vagy 48 as méretben,mert ugye ez is változik.
Minden variációt pedig egyetlen bringabolt sem fog odarendelni, hogy aztán egyet elvigyek a többi meg rajtamarad.