Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Köszönöm a segítséget! :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Itt is, Fahrrad, Fahrrder, Rennrder, Mountainbikes, Trekkingbikes, Kinderrder, Rahmen, Radteile, Bekleidung, Zubehr a lap alsó harmadában van egy méret összehasonlító táblázat Diadora, Shimano, Sidi cipõkre. Én is így vettem, nálam pontos volt.
Marci

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Cipõ ügyben találtam valami hasznosat: a Art's Cyclery oldalon a cipõknél a "Show me how it fits" gombra ha beírod a jelenlegi cipõd típusát, méretét, akkor 3D-ben mutatja hogy egy másik modell hogy illeszkedne a lábadra. Az én esetemre (Shimano vs Sidi) pontosan azt adta amit a valóságban tapasztaltam. Impresszív! Shimano, Sidi, Speci, Giro, Mavic cipõkre mûködik.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Kicsit kevered a fogalmakat. Stoplirögzítés (cipõtalp furatozás) tekintetében van két nagyobb standard, a kétcsavaros (eredetileg Shimano SPD) és a háromcsavaros (erdetileg LOOK). Elsõ MTB / ATB felhasználásra második országútra. A Shimano országúti rendszere (SPD-SL) is háromcsavaros! Ugyanakkor a stopli-pedál kapcsolat már ahány gyártó annyiféle, gyakran gyártón belül is többféle, azaz pl. SPD-SL pedált csak SPD-SL stoplival tudsz használni.
Országútira teljesítményorientált felhasználásra háromcsavaros outis rendszert szoktak ajánlani (LOOK KEO, TIME XPRESSO, SHIMANO SPD-SL...), de ha most ismerkedsz a patentpedállal javasolnám a sima SPD-vel kezd és olcsóbb Shimano cipõvel, ezekbõl nagy a választék itthon is. Ha nem akaszt montis cipõt, akkor az olcsóbb Shimano outi cipõk fogadnak SPD-SL melett sima SPD-t is, csak ebben az esetben célszerû stoplivédõ keretet is fölszerelni, erre a montis cipõnél nincs szükség és gyalogolni is sokkal jobban lehet abban...
Amatõr szinten szerintem kimutathatatlan a SPD-SL elõnye a sima SPD-hez képest, legalábbis én sem lassabbnak nem éreztem, sem kevésbé komfortosnak (a kisebb támasztófelület miatt van aki érzi a különbséget). Viszont: az sima SPD kétoldalas, könnyebb belépni, kioldani, jobban tûri a sarat, kezdõknek alkalmasabb.

Én a helyedben ebbõl az akcióból válogatnék:

Sziasztok!

Sosem volt spd/look cipõm eddig de most szeretnék egyet. Országútizáshoz használnám ilyen 60-150 km-es tekerésekhez sport céllal (nem túrázgatásra). Mennyit érdemes rákölteni hogy olyan minõségût vegyek ami már nem gagyi? Egyáltalán mi a különbség a look és a shimano rendszer között? Esetleg tudtok ajánlani valami konkrét márkát/típust vagy boltot Budapesten ahol viszonylag nagy a választék?

Elõre is köszi!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Az a táblázat megtévesztõ, mert azok a cm-es méretek a talpbetét hossza, de a saroknál ki vannak formálva a SIDI cipõk, tehát hátrafelé túlnyúlik a betéten a sarok. Nem azonos a méretünk de talán segít, a Shimano országúti cipõm 44-es (27,8cm) épp jó, a 44-es SIDI-t amit tegnap próbáltam már szûknek éreztem, a 44 1/2 lenne tökéletes. Az utcai méretem 43. Ez alapján nekem a Shimano-ban utcai + 1 szám, Sidi-ben utcai + 1,5 szám a jó méret.

Vannak ilyen összehasonlító táblázatok, elsõ blikkre ez kb. reaélisnak tûnik.

Valaki, akinek Sidi cipõje van, megmérné nekem, hogy valóban ezek az adatok a mérvadóak? Sidi Genius 5 Pro országúti cipõ fekete 2012 Modell :: HIBIKE

Konkrétan, a 29.5-ös belsõ talphosszhoz 49-es méret tatozik?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Valaki, akinek Sidi cipõje van, megmérné nekem, hogy valóban ezek az adatok a mérvadóak? Sidi Genius 5 Pro országúti cipõ fekete 2012 Modell :: HIBIKE

Konkrétan, a 29.5-ös belsõ talphosszhoz 49-es méret tatozik?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Ha valaki téli cipõt keresne, ez nagyon jó áron van. Diadora Chili Zero Schuhe - mountainbikes.net
Marci

cashpoint

cashpoint

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok!

Sosem volt spd/look cipõm eddig de most szeretnék egyet. Országútizáshoz használnám ilyen 60-150 km-es tekerésekhez sport céllal (nem túrázgatásra). Mennyit érdemes rákölteni hogy olyan minõségût vegyek ami már nem gagyi? Egyáltalán mi a különbség a look és a shimano rendszer között? Esetleg tudtok ajánlani valami konkrét márkát/típust vagy boltot Budapesten ahol viszonylag nagy a választék?

Elõre is köszi!

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
"Szerk: holnaptól indul a Shimano cipõ plusz pedál akció, annak akit érdekel :).[/QUOTE]"[/COLOR]

Ez vmilyen titkos akció? :-) Mert a neten nyomát sem lelem. :-(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ilyen akciót hirdet valamelyik bolt az apróban pár napja. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv.
Tud valaki Budapesten olyan kerékpár boltot ahol a Shimano cipõket és talpbetéteket hõvel a lábformára tudják alakítani?
Kb milyen áron mennek ezek a mutatványok?

Csak a felsõ kategóriás cipõket lehet formálni.
Ennek is csak akkor van értelme, ha a lábad valami oknál fogva deformált.
Ha most kényelmes akkor sütés után is ugyan olyan marad

Szerk: holnaptól indul a Shimano cipõ plusz pedál akció, annak akit érdekel :).

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Hát igen nekem is eggyel nagyobb méretet kellett vennem a Shimano SPD cipõmbõl is,szerintem eltévesztették a méretezést.

Nagy János

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Nekem van Etna, ugyanolyan méretû mint a többi cipõm.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!
Kérdésem az lenne,hogy ismeri-e vki a Gearne Etna cipõt?Nagyon szemezek ezzel a cipõvel.Érdemes 1 számmal nagyobbat rendelni(vastagabb zokni bele).Vagy esetleg a számozása ennek is olyan,mint a Shimano-knak,hogy alapból 1-gyel nagyobbat kell választani?!

Nekem Gaerne cipõm van és másik két ismerõsömnek is, de egyik sem ez a modell. Viszont mindenkinek egyel nagyobb kellett. Bp-en tudok nagyon jó boltot ahol jó áron hoznak ilyen cípõt neked és próbálhatsz is méretet...

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Üdvözlet mindenkinek!
Kérdésem az lenne,hogy ismeri-e vki a Gearne Etna cipõt?Nagyon szemezek ezzel a cipõvel.Érdemes 1 számmal nagyobbat rendelni(vastagabb zokni bele).Vagy esetleg a számozása ennek is olyan,mint a Shimano-knak,hogy alapból 1-gyel nagyobbat kell választani?!
Magellan-os

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
köszi, Marci!

nézegettem az árakat és úgy döntöttem, beszállok az idõgépbe, irány 2004! a kirándulás nem volt eredménytelen, jutányos áron szereztem egy utolsó darab chilit. :) otthonos és megszokott mint az összes eddigi diadorám.

Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Szerintem mindegyik cipõnél nagyjából ugyanazon a területen van a stoplit tartó rész.
Max. bemész egy boltba és megfordítod az összes cipõjüket. De nagy különbség nem lesz.
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

arra szeretnék tippet, hogy van-e olyan márka/típus, aminél a stoplit tartó rész elõrefelé jobban ki van vágva.

erre valaki?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
kb 5 év után eltört a cipõm talpa (mivel nagyon erõs vagyok :D). egy diadora geko modell volt. elégedett voltam vele, de most itt az idõ újat venni. arra szeretnék tippet, hogy van-e olyan márka/típus, aminél a stoplit tartó rész elõrefelé jobban ki van vágva. mivel szupercsini :D rövid lábujjaim vannak, eddig minden cipõmön faragni kellett, hogy megfelelõen elõre tudjam tolni a stoplikat.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Minimum ebbõl 41, fõleg ha széles a lábfejed

Rossz hír. :( Egyébként nem széles, szerintem normál szélességû.