Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Volt ma szerencsém egy M088-as cipõhöz. Micsoda felüdülés ez az MT43-hoz képest, úr isten (nem feltétlen csak külsõre). Olyan precízen be lehet állítani, hogy az hihetetlen. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ez egy 30 ezres cipõ, mit ad a 60 ezres?! Számomra már nem sok mindent tudna adni úgy érzem, ezt annyira tökéletesnek éreztem. Pedál nem volt alattam, de már látatlanban éreztem, hogy a hajtókarral mennyire eggyé olvadna a lábam. Az életbe nem lesz több fûzõs cipõm.

Szerintem erõsen tech-placebo függõ vagy.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Volt ma szerencsém egy M088-as cipõhöz. Micsoda felüdülés ez az MT43-hoz képest, úr isten (nem feltétlen csak külsõre). Olyan precízen be lehet állítani, hogy az hihetetlen. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ez egy 30 ezres cipõ, mit ad a 60 ezres?! Számomra már nem sok mindent tudna adni úgy érzem, ezt annyira tökéletesnek éreztem. Pedál nem volt alattam, de már látatlanban éreztem, hogy a pedállal mennyire eggyé olvadna a lábam. Az életbe nem lesz több fûzõs cipõm.

öröm, boldogság! :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Volt ma szerencsém egy M088-as cipõhöz. Micsoda felüdülés ez az MT43-hoz képest, úr isten (nem feltétlen csak külsõre). Olyan precízen be lehet állítani, hogy az hihetetlen. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ez egy 30 ezres cipõ, mit ad a 60 ezres?! Számomra már nem sok mindent tudna adni úgy érzem, ezt annyira tökéletesnek éreztem. Pedál nem volt alattam, de már látatlanban éreztem, hogy a hajtókarral mennyire eggyé olvadna a lábam. Az életbe nem lesz több fûzõs cipõm.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Kár, hogy akkoriban nem kerestem még, mert a 46-os méret pont jó lett volna nekem is. :)

Nekem közben megjött a cipõm az USA-ból, ilyen.
Jó lett a méret, hihetetlen könnyû, kényelmes, karbon stb... de a kinézetét még emészetenem kell :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Ez tökéletesen karcmentes volt a bõr részeken, a talpon azért látszott a használat, 46-os méret és sokáig fent volt az apróban mire rámozdultam, a plusz talpbetét(kék) amit adott hozzá a srác az a középmagas lábboltozathoz való, nekem azzal tökéletes, azóta vettem montihoz is egy új Speci pro-t ez is akkor tökéletes ha a gyári piros helyett átteszem a kék talpbetétet, sajnos 11.000 a lista áron egy ilyen talpbetét még hozzá.

Kár, hogy akkoriban nem kerestem még, mert a 46-os méret pont jó lett volna nekem is. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én is nézem folyamatosan a használtakat, de nehéz jó állapotút, jó árban kifogni, ami ugye még nem elhanyagolható módon méret helyes is.

Ez tökéletesen karcmentes volt a bõr részeken, a talpon azért látszott a használat, 46-os méret és sokáig fent volt az apróban mire rámozdultam, a plusz talpbetét(kék) amit adott hozzá a srác az a középmagas lábboltozathoz való, nekem azzal tökéletes, azóta vettem montihoz is egy új Speci pro-t ez is akkor tökéletes ha a gyári piros helyett átteszem a kék talpbetétet, sajnos 11.000 a lista áron egy ilyen talpbetét még hozzá.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Én az apróból vettem egy Speci Pro országútit 23 ért, +egy kék új talpbetéttel, nehezen tudok kényelmesebb cipõt elképzelni(persze ez azért láb függõ is), merevsége hibátlan.

Én is nézem folyamatosan a használtakat, de nehéz jó állapotút, jó árban kifogni, ami ugye még nem elhanyagolható módon méret helyes is.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi!

A keskenység probléma lehet.:( Sajnos csak a normál verzió van 150 Euró környéki áron, a szélesített maradt a 250 :( Az egyoldalas nyelvrögzítés nekem kimondottan szimpatikus, mert a mostaniban mindig elcsúszik és egy idõ után ez elég kellemetlen tud lenni. Szívem szerint ennél többet (150 Euró) nem adnék érte. Eredetileg Specialized-et kerestem, de errõl elég sokan lebeszéltek. Nézegetem a használtakat is, de ott meg nehéz megfelelõ méretût találni.

Én az apróból vettem egy Speci Pro országútit 23 ért, +egy kék új talpbetéttel, nehezen tudok kényelmesebb cipõt elképzelni(persze ez azért láb függõ is), merevsége hibátlan.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Inkább fizess többet és válaszd a SIDI-t. Az Kipróbált, profi mezõnyben is, és cserélhetõek az alkatrészei (csat, sétáló "bütyök" stb) idõtálló befektetés. Viszonyításképpen: A jelenlegi shimano R077-em 44-es, SIDI-ben a 44 szûk volt (épphogycsak) így 44 1/2 kell, a fizikben a 44-es hatalmas volt, abból 43 lenne a jó.

Igazad lehet. Én is inkább Sidi párti vagyok cipõben, mint Fizik. De néha attól tartok, hogy csak a sznobizmus beszél belõlem. :D

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Én konkrétan meg is rendeltem a fekete-fehér Fizik R3-at, de akkor még nem tudtam hogy nagy méretezésû. 1 számmal nagyobb lett, továbbadtam itt a bikemag apróban. 100 EUR volt akkor a bike-discount.de, azóta ott fölemelték az árát 120 EUR-ra. Nekem tetszett felpróbálva a talpkiképzés, de ugye nem tekertem benne. A talp karbon, merev, maga a cipõ egy gyönyörû kézmûves remekmû, viszont a felsõrész talán túl puha és tartóssága kérdéses. Összességében inkább kiállítási tárgy mint ütömvágom everday shoe. Inkább fizess többet és válaszd a SIDI-t. Az Kipróbált, profi mezõnyben is, és cserélhetõek az alkatrészei (csat, sétáló "bütyök" stb) idõtálló befektetés. Viszonyításképpen: A jelenlegi shimano R077-em 44-es, SIDI-ben a 44 szûk volt (épphogycsak) így 44 1/2 kell, a fizikben a 44-es hatalmas volt, abból 43 lenne a jó.

Igen, így utólag jutott eszembe, hogy talán felmehettem volna ma korábban Pestre, és próbálhattam volna 1-2 cipõt, de ez már nem jött össze. Holnap meg kora reggel indulunk Bécsbe biciklivel, aztán másnap vissza, szóval próbálgatásra nem lesz idõ. A franc se tudja mikor jutok fel legközelebb.

Akkor ezért lehet olcsóbban kapni fekete-fehér színben az R3-at? No ezt nem is tudtam. Köszi!

Specit meg kimondottan használtban nézegetek. Van egy lengyel srác, elég sok jó állapotú cipõt árul. Egyszer majd csak lesz nála megfelelõ méret is. Bár igazából nem olcsó, még így sem.

Az a baj amúgy a cipõkkel szerintem, mint a nyereggel, hogy csak használat közben dõl el, valóban megfelel-e. Persze vannak egyértelmûen kényelmes megoldások, de attól, hogy pár percre felhúzva jó, nem biztos, hogy 3 óra múlva is így érezni majd. Te milyen márkában/típusban gondolkodol egyébként?

vejnecske: 60 GBP nagyon jó ár, csak most "picit" elbizonytalanodtam, hogy ha ez az a régi verzió, akkor rizikós beleugrani.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

A SIDI online se nagyon olcsóbb, legjobban jársz ha feljönnél Pestre próbálni, venni, elõtte telefon a boltba, hogy van-e amit kinéztél. Speci dettó, azt ráadásul nem is engedik külföldre forgalmazni. A fizik-kel csak óvatosan, egyrészt nagy méretezésû a számozása, másrészt az elõzõ széria (így a fekete-fehér és piros R3) talpkiképzésén nagyon magas a harántboltozat alátámasztás, ami sokaknak nem jön be.

Ja a speci body geometry lényege, hogy kicsit kifelé dönti a lábfejet, ez valakinek bejön valakinek nem. A huzalos boa rendszer tartósságáról is eltérõek a vélemények.

Igen, így utólag jutott eszembe, hogy talán felmehettem volna ma korábban Pestre, és próbálhattam volna 1-2 cipõt, de ez már nem jött össze. Holnap meg kora reggel indulunk Bécsbe biciklivel, aztán másnap vissza, szóval próbálgatásra nem lesz idõ. A franc se tudja mikor jutok fel legközelebb.

Akkor ezért lehet olcsóbban kapni fekete-fehér színben az R3-at? No ezt nem is tudtam. Köszi!

Specit meg kimondottan használtban nézegetek. Van egy lengyel srác, elég sok jó állapotú cipõt árul. Egyszer majd csak lesz nála megfelelõ méret is. Bár igazából nem olcsó, még így sem.

Az a baj amúgy a cipõkkel szerintem, mint a nyereggel, hogy csak használat közben dõl el, valóban megfelel-e. Persze vannak egyértelmûen kényelmes megoldások, de attól, hogy pár percre felhúzva jó, nem biztos, hogy 3 óra múlva is így érezni majd. Te milyen márkában/típusban gondolkodol egyébként?

vejnecske: 60 GBP nagyon jó ár, csak most "picit" elbizonytalanodtam, hogy ha ez az a régi verzió, akkor rizikós beleugrani.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Fizik R3 most plánet x-en van nagyon akciós

Fizik R3 Road Cycling Shoes
http://www.planet-x-...d_cycling_shoes

ha találsz méretet, megérheti (én is tõlük vettem cipõt, "hasraütésszerûen" (igazából méricskélés meg kérdezõsködés után) és perfekt)

egyébként érdekes.. hétfõn rendeltem tõlük egy csomagot, paypallel fizettem.. levonták az összeget, ami rejtélyes módon újra megjelent a számlámon :o A csomagot meg feladták, lgalábbis a "shipped" levelet már megkaptam.. remélem, a pénz marad : )

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A SIDI online se nagyon olcsóbb, legjobban jársz ha feljönnél Pestre próbálni, venni, elõtte telefon a boltba, hogy van-e amit kinéztél. Speci dettó, azt ráadásul nem is engedik külföldre forgalmazni. A fizik-kel csak óvatosan, egyrészt nagy méretezésû a számozása, másrészt az elõzõ széria (így a fekete-fehér és piros R3) talpkiképzésén nagyon magas a harántboltozat alátámasztás, ami sokaknak nem jön be.

Ja a speci body geometry lényege, hogy kicsit kifelé dönti a lábfejet, ez valakinek bejön valakinek nem. A huzalos boa rendszer tartósságáról is eltérõek a vélemények.

Képben van persze a Sidi is. Nagy problémám amúgy, hogy itt lenn délen, nincs semmi se raktáron, relatív "drága" kategória meg végképp nincs, szóval nehézkes próbálni bármit is. A Sidivel a méretezésnél vannak gondjaim, bár ha az általad írtakat veszem alapul, akkor +1 szám és kb. rendben vagyok.

A Fizik R3 is ott van mint opció, de ettõl meg ódzkodok valamiért.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Valamelyik Sidi Mega nem jöhet szóba? Az a szélesített kivitel. A Sidi-k nagyon jók, a bikeepress.hu-nél most 150 EUR-nyi HUF-ért kapsz Genius 5 PRO-t, kérdezz rá van-e Mega kivitelben. Sajnos nekem feles méret kellene (44.5) és az csak a wire-bõl van raktáron.

Képben van persze a Sidi is. Nagy problémám amúgy, hogy itt lenn délen, nincs semmi se raktáron, relatív "drága" kategória meg végképp nincs, szóval nehézkes próbálni bármit is. A Sidivel a méretezésnél vannak gondjaim, bár ha az általad írtakat veszem alapul, akkor +1 szám és kb. rendben vagyok.

A Fizik R3 is ott van mint opció, de ettõl meg ódzkodok valamiért.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Valamelyik Sidi Mega nem jöhet szóba? Az a szélesített kivitel. A Sidi-k nagyon jók, a bikeepress.hu-nél most 150 EUR-nyi HUF-ért kapsz Genius 5 PRO-t, kérdezz rá van-e Mega kivitelben. Sajnos nekem feles méret kellene (44.5) és az csak a wire-bõl van raktáron.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Mennyit szánsz a dologra?

(Én is cipõvásárlásban vagyok azért vagyok rákattanva a témára)

Köszi!

A keskenység probléma lehet.:( Sajnos csak a normál verzió van 150 Euró környéki áron, a szélesített maradt a 250 :( Az egyoldalas nyelvrögzítés nekem kimondottan szimpatikus, mert a mostaniban mindig elcsúszik és egy idõ után ez elég kellemetlen tud lenni. Szívem szerint ennél többet (150 Euró) nem adnék érte. Eredetileg Specialized-et kerestem, de errõl elég sokan lebeszéltek. Nézegetem a használtakat is, de ott meg nehéz megfelelõ méretût találni.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A cikkben az ultimate-ot tesztelték nem a sima zxelliumot, elõbbi könnyebb és merevebb a talpa. De amit róla mondtak:
- állítható csat és szíjhossz
- talpszellõzés
- kis méretezésû cipõ
- keskeny fazon, a rüsztnél nyomhat
- az egyoldalas nyelvrögzítés a belebújást megnehezíti
- könnyû (Ultimate: 514g, de a sima nehezebb!)
- drága

Mennyit szánsz a dologra?

(Én is cipõvásárlásban vagyok azért vagyok rákattanva a témára)

Köszi! Sajnos egy szót se tudok németül. Ha esetleg segítesz a fordításban, az nagyon jó lenne! (Igazából azért érdekel a dolog, mert most 100 Euróval olcsóbban megvehetõ fehér színben és ez már elgondolkodtatott.)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

ITT letölthetõ a Tour magazin 2012 márciusi számából egy elég alapos felsõkategóriás outi cipõteszt, benne a Zxellium Ultimate is. Ha tudsz egy kicsit németül menni fog, ha nem privben segítek. Valós mért tömegadatokkal, merevségi mutatóval. Ha korábban rátalálok, akkor tudtam volna hogy Fizikbõl 1 számmal kisebbet kellett volna rendelni....

Köszi! Sajnos egy szót se tudok németül. Ha esetleg segítesz a fordításban, az nagyon jó lenne! (Igazából azért érdekel a dolog, mert most 100 Euróval olcsóbban megvehetõ fehér színben és ez már elgondolkodtatott.)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
ITT letölthetõ a Tour magazin 2012 márciusi számából egy elég alapos felsõkategóriás outi cipõteszt, benne a Zxellium Ultimate is. Ha tudsz egy kicsit németül menni fog, ha nem privben segítek. Valós mért tömegadatokkal, merevségi mutatóval. Ha korábban rátalálok, akkor tudtam volna hogy Fizikbõl 1 számmal kisebbet kellett volna rendelni....

Van valakinek tapasztalata a MAVIC Zxellium cipõvel?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata a MAVIC Zxellium cipõvel?