Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha holnap hoznának egy alkotmánymódosítást, hogy minden polgárnak egy spd cipõje lehet csak, akkor fájó szívvel, de megválnék az MT40-tõl :)
...

off
na ötletelj, mert megcsinálják :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Montenbájkos spd hátránya mondjuk hogy tényleg szar benne gyalogolni aszfalton...

az outisban is :)

Nekem van egy Speci taho-m meg egy sport mtb-m, mindkettõben lehet gyalogolni de ha nagyon muszály akkor a Tahot választanám. Bringázni meg ég és föld a kettõ. Ha tekerni megyek akkor a merev talpúban megyek a puhát már csak melóba járkálni, meg a városban használom.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Kis távokat gyalogolni teljesen jók a merev talpú cipõk is. Aszfalton tényleg kényelmetlenebb vele lépni de hát ha bringázni mész, úgysem fogsz gyalogtúrázni. A merevebb talpú cipõvel sokkal jobb pedálozni, ez fõleg hosszabb túrán érezhetõ. Én tök kényelmesnek érzem a merev talpú cipõim is.
Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nekem Shimano MT40 van, városba szerintem tökéletes, persze valamivel kényelmetlenebb, mint egy utcai cipõ. Hegyre van egy M230 is, szóval van összehasonlítási alap.
Hosszú aszfaltos túrákhoz, vagy városi kiruccanásokhoz eszembe sem jutna a vaddisznót vinni, ezekre tök jó az "utcai" spd.
Persze a talpa nem elég merev, a fûzõ-tépõzár kombót lehetetlen úgy megtépni hogy rendesen tartson, de ez nem is erre való.

Ha holnap hoznának egy alkotmánymódosítást, hogy minden polgárnak egy spd cipõje lehet csak, akkor fájó szívvel, de megválnék az MT40-tõl :)
Montenbájkos spd hátránya mondjuk hogy tényleg szar benne gyalogolni aszfalton...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bridgedale

bridgedale

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Elsõ spd-m megvétele elõtt állok.
Filózom 1 puhább, utcaibb cipõ megvételén, amiben jobb gyalogolni (nagy távokat nem akarok, de azért néha jó lenne) - konkrét modellt még nem néztem ki. Kérdésem az, hogy 1 ilyen cipõnek van-e értelme, vagy ez a kategória olyan ami semmire sem jó igazán? Bringán ülve mennyire kevésbé hatékony 1 ilyen cipõ szemben merevebb cipõkkel?
Nem szeretem a félmegoldásokat, mind2 célra nem létezik 1 cipõ, tekerés a fontosabb, tehát gondolom merevebb mellett fogok dönteni, de érdekelne a véleményetek!

Köszi,
B

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Shimano SH-MT22 kerékpáros fûzõs cipõ - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Köszönöm, írok is nekik, hogy van-e készleten náluk.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok,
Budapesten nem tudtok olyan boltot, ahol lenne készleten shimano sh-mt22-es cipõ, képeken nagyon tetszik, szeretném élõben is megnézni és próbálni sem lenne rossz, mert még nem volt shimano cipõm, így a méretemet sem tudom ezért rendelni sem merek látatlanban. Ha nem lehet direktbe boltnevet írni akkor jöhet privátba is :)

Shimano SH-MT22 kerékpáros fûzõs cipõ - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok,
Budapesten nem tudtok olyan boltot, ahol lenne készleten shimano sh-mt22-es cipõ, képeken nagyon tetszik, szeretném élõben is megnézni és próbálni sem lenne rossz, mert még nem volt shimano cipõm, így a méretemet sem tudom ezért rendelni sem merek látatlanban. Ha nem lehet direktbe boltnevet írni akkor jöhet privátba is :)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Sokunknak nincs nyomatékkulcsa. Egy jó módszer, hogy nem egy mozdulattal húzod meg, hanem több rövid húzással.

igen, igy szoktam enis

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

A kulcsoknak nem véletlenül van adott hosszuk huzd meg, de!! ne úgy hogy hajoljon az imbusz azaz nem kell megtépni.

ezekhez a kis imbuszokhoz marokszerszamot hasznalok, ott meg mindegyik ugyanolyan hosszu.. probalom persze nem megtepni.. eh jo lenne egy nyomatekkulcs..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Sokunknak nincs nyomatékkulcsa. Egy jó módszer, hogy nem egy mozdulattal húzod meg, hanem több rövid húzással.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A kulcsoknak nem véletlenül van adott hosszuk huzd meg, de!! ne úgy hogy hajoljon az imbusz azaz nem kell megtépni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Orokke bajban vagyok ezekkel a meghuzasi nyomatekokkal (miutan nincs nyomatekkulcsom), hulye kerdes, de erzesre mit jelent 5-6 nm meghuzasi nyomatek (pedalstoplinal ennyit irnak)?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

ha van garanciád akkor mindenképp vidd vissza

van, es mindenkeppen visszaviszem. elotte kiprobalom egy mar bevalt regebbi stoplitarto lemezzel, ha azzal nem lesz gond, akkor csak a cipohoz adott lemez volt szar, es csak azt kene cserelniuk (persze lehet hogy ilyenkor csak az egesz cipot lehet cserelni? az jo nagy hujeseg lenne..)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

vadiuj shimano ciponel (mt-42) elhajlott a stoplitarto lemez. hatso ket menetbe volt a stopli becsavarva, viszonylag hatra volt tolva (nem teljesen), es az eleje felhajlott ugy, hogy mar a talpamat nyomta, es a vizzaro matricat is atszakitotta. menet kozben tortenhetett vmikor. mitol lehet ez? volt mar vkinek ilyen?

ha van garanciád akkor mindenképp vidd vissza
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

hogy szedjem ki -ha kompatibilis a sirrus-hoz- a pedált...

Egyik oldalit sem tudod leszedni? A baloldali ugyebár balmenetes. Ha ezt eddig is tudtad, akkor bocs!

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
vadiuj shimano ciponel (mt-42) elhajlott a stoplitarto lemez. hatso ket menetbe volt a stopli becsavarva, viszonylag hatra volt tolva (nem teljesen), es az eleje felhajlott ugy, hogy mar a talpamat nyomta, es a vizzaro matricat is atszakitotta. menet kozben tortenhetett vmikor. mitol lehet ez? volt mar vkinek ilyen?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
shock spray- kémiai csavarkulcs eddig mindent megoldott volt hogy 3-an rángattuk aztán befújtuk és félkézzel és a kulccsal orrba vágtam a kollégámat mikor megindult.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elég nagy esély van rá :)

husz_on_kilenc

husz_on_kilenc

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Kerócserebere llesz a jövõ héten és az öreg harcos rockhopper-emet elcserélem egy fürge sirrus expert-re, csakhogy azon normál pedál van és át szeretném rakni rá a deore xt gyorskioldós pedálomat, csakhogy nem tudom, kompatibilis-e az én pedálom az expert hajtókarával (menetelés eltérhet, vagy az egységes szabvány szerint van függetlenül attól, hogy az egyik mtb, a másik meg hibrid...) (Szerintem mûködni fog a dolog, de ha tuti nem, akkor nem veszõdök vele, ugyanis az alu hajtókarba az acél pedál "beleette" magát, kézi erõvel kiszedhetetlen...)
ÉS: hogy szedjem ki -ha kompatibilis a sirrus-hoz- a pedált... módszereket várok! Melegítéssel próbálkoztam, de semmi... már megevett egy inbuszkulcsot és elégettem 3765 kalóriát a próbálkozásokkal. Valami faszányos, boszorkányos házi praktika kellene, mert elektromos csavarhúzót nem veszek, és a hülye angol keró-szervízesek csak pingvineztek és inbuszkulcsot akartak rámsózni, hogy "ezzel próbáld meg..." -kösz...
Szépnapost!