Úgy érted egy napon mentek 100-150km-eket terepen?
Igen, ilyen távokon versenyzünk.
Nekem már az egész technikám úgy van kialakítva, hogy a lábam mindig be van csatolva a pedálba így nem okoz gondot.
Úgy érted egy napon mentek 100-150km-eket terepen?
A sebesség mindent megold.
Ha nem lenne kemény a talpa akkor fájdulna csak meg igazán a talpad. Rossz stoplibeállítás vagy egyszerûen nem a te lábadra van kitalálva az a cipõ. 50-60km nem kell hogy sok legyen, mi ennek a 2-3szorosát tekerjük mindenféle talpfájdalom nélkül.
...Ha egy meredek lejtõn hátra leugrassz akkor vagy seggre esel, vagy a bicaj magával ránt és lezúgsz, nem?...
Én is kihagytam a félkemény talpú túracipõ jellegû fázist. Egy téli SPD cipõvel kezdtem, kb. tíz centis hóban.
Ezt a meredek lejtõn le kell ugrani hátrafelé szituációt nem igazán értem. Ha egy meredek lejtõn hátra leugrassz akkor vagy seggre esel, vagy a bicaj magával ránt és lezúgsz, nem? Én még ezt nem próbáltam. Mi a titka? Mondjuk már nem is fogom kipróbálni, mert spd-vel nem kivitelezhetõ.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Vegyél rögtön pedált is. Nem kell túlmisztifikálni, hogy szokni kell. Nem hiszem el, hogy ne lehetne a nap végére belejönni.
Ha nem lenne kemény a talpa akkor fájdulna csak meg igazán a talpad. Rossz stoplibeállítás vagy egyszerûen nem a te lábadra van kitalálva az a cipõ. 50-60km nem kell hogy sok legyen, mi ennek a 2-3szorosát tekerjük mindenféle talpfájdalom nélkül.Szélességben tökéletes. Ezekben vékony betét van, a talpa kemény mûanyag. A Mecsek pedig durva.. 50-60km-eket megyek, a vége felé nem csodálom, hogy megfájdul a lábam. 47-es az utcai méretem, a Shimano alá van számozva. Ez 49-es, van még egy másik 48-as, de vastag zoknival már nem jönne fel. Ilyen méretekben még külföldön is nagyítóval kell cipõt keresni, kishíján letettem róla, hogy egyáltalán kapok. Utaztam miatta 450km-t oda-vissza, jó drága cipõ lett. Váltogatni nem nagyon tudnék.
már csak az a kérdés, hogy mennyire fogja bírni a cipõ talpa a platformpedált
Akkor válts át másik cipõre ha passzol a lábadra nem fog fájni lehet hogy szélesebb kell.
most éppen arra gondoltam h vennék 1 Specialized Tahoe-t, használnám platform pedállal és majd késöbb spd-vel. Szerintetek ez életképes 5let?
Köszi,
B
hasonlon dilemmaztam en is nemreg, csak januar ota hasznalok spdt. vegulis a merevtalput valasztottam (shimano 181), mert ugy voltam vele, hogy ezzel tudom kiprobalni, hogy kell e nekem spd. hat kell nem mondom, hogy nem tudnek nelkule tekerni (a varosi kerora nem raknek), de jo dolog.Sziasztok!
Elsõ spd-m megvétele elõtt állok.
Filózom 1 puhább, utcaibb cipõ megvételén, amiben jobb gyalogolni (nagy távokat nem akarok, de azért néha jó lenne) - konkrét modellt még nem néztem ki. Kérdésem az, hogy 1 ilyen cipõnek van-e értelme, vagy ez a kategória olyan ami semmire sem jó igazán? Bringán ülve mennyire kevésbé hatékony 1 ilyen cipõ szemben merevebb cipõkkel?
Nem szeretem a félmegoldásokat, mind2 célra nem létezik 1 cipõ, tekerés a fontosabb, tehát gondolom merevebb mellett fogok dönteni, de érdekelne a véleményetek!
Köszi,
B
SPD kompatibilis cipõvel tudsz tekerni taposópedált is, késõbb belerakod a stoplit. (Kivéve, ha már gyárilag lyukas a stopli helyén.) Én nem bírnék taposópedállal menni, szó szerint hozzánõttem az SPD-hez, amióta elkezdtem használni. Annyi, hogy minél merevebb a talpa, annál jobban megfájdulhat benne a lábad a sok tekeréstõl, ütõsebb terepen. Nekem egy Shimano versenycipõm van, néha elõfordul a lábfájás, de ez bringázás után elmúlik.