Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2013. April 05. - 00:41
Posted 2013. April 04. - 22:01
https://picasaweb.go...072967125125666
a gyaloglás is kényelmes volt,de csak rövid teszt volt!
Gaerne etna...22 pénz az ára..
4 bringa 4db 520-as pedál..az "öreg" 8 éves már..hibátlanul mûködik..tisztántartás és egy kis "kence" talán ez a titok?
Posted 2013. March 22. - 13:28
Northwave Sparta cipõt próbáltam ma, igen kényelmesnek tûnt. Van valakinek tapasztalata ezzel a modellel? Túl sok mindent nem találtam róla, gondolom annyira rossz nem lehet, pár évet csak kibír, nemde?
Posted 2013. March 21. - 16:17
Posted 2013. March 19. - 16:47
Melyik budaörsi / budapesti boltokba érdemes elmennem, ahol tudok SPD cipõket próbálni, van készlet? Lábam 40-es. Pedál szett vagy az M520-as vagy az M540-es lenne.
Az M520 pedál ár/érték arány már már legendásan kiváló. De az M540-re azt írják, hogy kevésbé kotyog, finomabb, valami bearing jobb, koszt jobban viseli és hogy ezüstben alig láthatóak rajta a késõbbi sérülések. Valakinek az egyik 520-as pedál 2000 km után kotyogni kezdett, majd a másik is 3000 km után. Egyesek viszont azt vallják, hogy nem éreznék különbséget az M520 és az M540 között. [540-esnél nem akarok drágább pedált]
Cipõben elõször a Shimano M077, majd már a Shimano M087-est nézegetem. Komolyabbnak tûnik, az a csatos állíthatóság is szimpatikus. Bikeradaron is jót írnak róla. Alapvetõen nem ragaszkodok Shimano-hoz, de nagyon szimpatizálok vele (ha a pedál is az, legyen a cipõ is alapon). Felhasználás: aszfalt, erdõ túrák. [087-esnél nem akarok drágább cipõt]
Még sosem használtam SPD rendszert.
Ha elkezd kotyogni akkor szétszedem kipucolom és beállítom Én is 520ast vettem most. Szerintem ha nem versenyzõ vagy nem lesz gond azzal se. 520 is van ezüstben.
540nek ugyanaz a dokkolórendszere, csak a tengely más, meg talán a csapágyazás picit, de a koszt ugyanúgy kell bírnia az 520nak is.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Posted 2013. March 19. - 14:32
Szia!
A talpban van a különbség, az mtb cipõk talpán van minta, lehet bennük gyalogolni is és ennek megfelelõ stopli van a talpukon, ami nem lóg a talp/minta síkjából. Az országúti cipõk talpa sima, maximum néhány gumi darab van rajta, nem alkalmas gyaloglásra, sokkal nagyobb a stopli és leér gyaloglás közben. Az országúti cipõk jelentõs részére is lehet rakni mtb stoplit, de ettõl sem lesz kényelmesebb bennük járni, de ekkor lehet mtb pedállal használni õket. Az országúti cipõk, országúti pedállal használva merevebb kapcsolatot eredményeznek.
Nagyon szépen köszönöm, én is erre gondoltam, megerõsítettél benne.
Posted 2013. March 19. - 13:42
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy mi a különbség az országúti és a mtb cipõk között?
Köszi
Lina
Szia!
A talpban van a különbség, az mtb cipõk talpán van minta, lehet bennük gyalogolni is és ennek megfelelõ stopli van a talpukon, ami nem lóg a talp/minta síkjából. Az országúti cipõk talpa sima, maximum néhány gumi darab van rajta, nem alkalmas gyaloglásra, sokkal nagyobb a stopli és leér gyaloglás közben. Az országúti cipõk jelentõs részére is lehet rakni mtb stoplit, de ettõl sem lesz kényelmesebb bennük járni, de ekkor lehet mtb pedállal használni õket. Az országúti cipõk, országúti pedállal használva merevebb kapcsolatot eredményeznek.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. March 19. - 12:46
Tudna valaki segíteni, hogy mi a különbség az országúti és a mtb cipõk között?
Köszi
Lina
Posted 2013. March 12. - 09:53
pl. itt is lehet aránylag olcsón:
Shimano PD-M540 Pedale
Ha valaki rendel állj össze vele és a postaköltség sem vészes, én egy hónap múlva fogok rendelni tõlük, szívesen segítek, remélem a juró is összeszedi magát addig és még kedvezõbb lesz az ára.
Igazából már most megérné innen rendelni. 34 EUR a pedál és 8 EUR a szállítás = 12.5e. Míg itthon 15-18e között van.
Posted 2013. March 12. - 09:22
pl. itt is lehet aránylag olcsón:Nem titok: itt az apróhirdetések között hírdette egy srác. Vadi új volt, vmi bicajról bontották le. Sokat nem gondolkodtam rajta, rögtön hívtam, h kell.
Shimano PD-M540 Pedale
Ha valaki rendel állj össze vele és a postaköltség sem vészes, én egy hónap múlva fogok rendelni tõlük, szívesen segítek, remélem a juró is összeszedi magát addig és még kedvezõbb lesz az ára.
Ridley Noah Fast
Posted 2013. March 12. - 08:58
ncc1701: hol vettél 9.5 ezerért 540-est? Jöhet privibe is, ha ide nem akarod leírni.
Nem titok: itt az apróhirdetések között hírdette egy srác. Vadi új volt, vmi bicajról bontották le. Sokat nem gondolkodtam rajta, rögtön hívtam, h kell.
Posted 2013. March 12. - 07:29
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. March 12. - 07:28
viszont most lecseréltem egy a530-asra, mert az kétoldalas, de ugyanaz a csapágyazása
Posted 2013. March 12. - 03:17
540es talán 1-2 van a klubbanAkit írsz, hogy cseréltek komolyabbra a súly miatt... hát a súly miatt biztos nem vennék 540-est, mert a különbség kevesebb, mint egy karbon kulacstartó súlya.
igazából ami fix , hogy a szerelhetõsége az 520asnak rosszabb. de részemrõl még erre sosem volt szükség és nem is nagyon találkoztam olyannal akinek baj lett volna vele. egy kattogó 520ast sikerült hallgatnom , de az valószínûleg a stopli rész miatt bajlódott - az viszont ugyan az az 540nél is!
Decathlon-ban vannak Shimano cipõk?
Nem nagyon , túra cipõ verzióból talán 2 , sport verzióból meg az az egy leárazott volt... de be kell menni megnézni , a honlapjuk egy forintot nem ér , abszolút nem aktuális. Jelenleg meg azt érzem , hogy a saját márkás cipõjük árát picit túllõtték.
Ennek a régi színváltozatát használtam 2.5 éven át , lehet benne járni és meglepõen tartós volt, fõleg annak fényében , hogy még autóval is találkozott ami pont bokánál kapott el - nem sok reményt fûztem volna hozzá , hogy egy ilyet szétszakadás nélkül kibír , de igen. Még mindig megvan , használnám is , de kéne egy stopli rá.
Amiben a deca nagyon jó az a garancia intézése , de ez már nem ide tartozik.
A morcos.
Posted 2013. March 12. - 02:20
Decathlon-ban vannak Shimano cipõk?
Posted 2013. March 12. - 01:45
És akkor , hogy szintén nehezítsem a dolgod , haveri körben (Serrenõk - sár , sziklák , stb) mindenkinek tartós volt az 520as, pusztán súly és külsõ miatt vettek drágábbat (leginkább xt és xtr szintet)
pluszban annyi , hogy viszont az egyik barátomnak legutóbb vett bringáján pont egy 540es volt tropára menve , de hát ki tudja hány km után.
pedálban rossz döntés nincs , de ha a cipõ kérést egy hónappal elõbb léped meg akkor javasoltam volna a budaörsi decathlonban egy 086os gyönyörûséget 40es méretben féláron 14ezerért!
Kezdõként viszont PRÓBÁLJ és PRÓBÁLJ cipõket , érezni fogod melyikben tudsz járni , a merev talpúakban elég nevetségesen és nehezen.
A morcos.
Posted 2013. March 11. - 23:56
Amúgy, annyira nem vészes járkálni a versenyesebb, kemény talpú cipõkben sem. Minimálisan jobb velük a pedált nyomni, cserébe egy árnyalattal rosszabb bennük kemény talajon menni. De boltba, kocsmába bemenni, kilátóba fölmenni tökéletesen lehet bennük. Nekem már van/volt egy rakás cipõm minden féle formájú, fajtájú, kivitelû, nincs olyan nagy különbség köztük. Utolsó vételem a Shimano 077-es, mint följebb írtam is, hogy eddig ez a legkényelmesebb cipõm. Szó szerint olyan érzésem van, mintha a lábamra öntötték volna és mintha egy kicsit hatékonyabb lenne vele a pedál nyomása, mint a többi cipõmmel.
Ha rám hallgatsz, azt veszed, amelyik tetszik a szívednek, lelkednek. Úgysem ezek lesznek az utolsó cipõd, pedálod. Akkor meg már a sok év használat után tudni fogod, neked mi is a fontos ezekben az alkatrészekben.
Posted 2013. March 11. - 23:39
Két pár 520-as pedált is használok. Az egyik 4 éves, a másik talán még több, használtan került hozzám. Láttak már sarat, patakot, sziklát, ami csak létezik. Soha szét nem szedtem õket, bõven 10e km fölött vannak, nem kotyognak, nem panaszkodnak. Úgy forognak, mint új korukban.
Ilyenkor legyek okos. Ezek után pedig akkor lennék okos, ha az olcsóbbat venném.
Posted 2013. March 11. - 23:20
Posted 2013. March 11. - 22:24
ncc1701: hol vettél 9.5 ezerért 540-est? Jöhet privibe is, ha ide nem akarod leírni.