Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Ha 39.5, de inkább és maximum 40-es utcai cipõket hordok, be merjek vállalni egy 40-es

Minimum ebbõl 41, fõleg ha széles a lábfejed

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem 47-es a lábam. Kihagyhatatlan akció és a netes méretezés okosságok miatt rendeltem 48-as Shimanot. Határeset volt, hogy szorít, végül nagy nehezen eladtam. Ekkora méretben nagyon nehéz cipõt venni. Amikor a 49-es Shimanom vettem (ez egy más típus, más méretezés), ott 48-as nem volt. Ez kicsit nagyobb mint kellene (elöl van még minimum 1.5cm) de nem bánom, nagyon kényelmes és nem zavar a tekerés hatékonyságában. A talpa rövidebb, mint a 47-es utcai cipõmétõl, tehát ezeknél a méreteknél 2+ számmal alá van méretezve. Nemrég vettem sportcipõt, amiket próbáltam, ha 0.5-1cm van elöl, már szorított (40-es körül még lehet elég annyi is). Engem kifejezetten irritál ha a lábam a cipõ végéhez hozzáérhet, ezek a cipõk általában szorítanak is, de lehet, hogy neked úgy jön be. A cipõk szabása, formája elég változó, próba nélkül szerintem nincs mirõl beszélni.

Shimano cipõbe 49-es talpbetétet lehet venni külön?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Ha 39.5, de inkább és maximum 40-es utcai cipõket hordok, be merjek vállalni egy 40-es SH-R087W cipõt? A jelenlegi SH-MT43L cipõm 41-es, mert úgy tudtam, hogy Shimano-ból egy számmal nagyobbat kell venni. Viszont hegyeken zavar leginkább, erõsebb húzásoknál, hogy a cipõ talpától elemelkedik a lábam, ami érzetre is a hatékonyság rovására megy. Egyszerûen már nem tudom lent jobban meghúzni a fûzõt, ha pedig fent is és mindenhol még jobban megszorítom, alkalomadtán elzsibbad benne a lábam (lábujjam). Valahol 0.5-1.0 centit elõre is tudom tolni a lábam a cipõben úgy, hogy a lábujjaim még épp, hogy nem érnek a cipõ orrához (tehát még nem nyom). Ha megnézitek a linket, elég komoly akció, még önmagában is megéri megrendelni 9 EUR-ért. Bár az õsz közepe elõtt nem tudnám hordani (még MTB-zek), viszont épp van még belõle 40-es, az ár kihagyhatatlan és a jelenlegi MT43-as cipõm érzetre mintha nagy lenne. Szerintetek rendeljem? Legfeljebb elvateráznám...

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Üdv.
Tud valaki Budapesten olyan kerékpár boltot ahol a Shimano cipõket és talpbetéteket hõvel a lábformára tudják alakítani?
Kb milyen áron mennek ezek a mutatványok?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

én nem vagyok orvos, okoskodni nem szeretnék.
Csak ismételni tudom az orvos kérdését, amire sem ott, sem pedig azóta nem tudom a helyes választ, de a véleményetek érdekel.

Vegyél új stoplit és pedált lényegesen szûkül a kotyogás.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
én nem vagyok orvos, okoskodni nem szeretnék.
Csak ismételni tudom az orvos kérdését, amire sem ott, sem pedig azóta nem tudom a helyes választ, de a véleményetek érdekel.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Eddig azt hittem, hogy pont az rossz a lábnak, ha nincs oldaljátéka a pedálnak.
Marci

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok!
kis önsérülést okozva jártam az ortopédian, ahol az orvos kérdezte milyen pedált használok, mert szerinte túl sokat mozog ránézésre a pedálom (meg nem mondom, hogy ezt mibõl látta be).
Mondtam, hogy 4fokot mozgó spd-t, s kérdezte, hogy kell-e nekem az a négy fok? Erre nem igazán tudtam választ adni neki.

A kérdésem felétek: Van-e kevés fokot mozgó spd?
Lehet-e limitálni a mozgásterüket?
A shimano single side release és a multi release között van különbség a kötés merevségében? Vagy azonos módon tartanak? jelenleg shimano sm-sh-51es stoplim van, de teljesen kikopott már és minden irányban old...
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 posts
Igazad van!Köszi.
Különben már googléztam speciket,sikerült találnom.Remélem beválik.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Vennék Én szívesen specit,de 46-os a legnagyobb amiket találtam:(
És ha Én vagyok a +1-es akkor meg felteszem az apróba féláron.

Lehet nem tûnt fel. amit linkeltem az 47-es...

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 posts
Vennék Én szívesen specit,de 46-os a legnagyobb amiket találtam:(
És ha Én vagyok a +1-es akkor meg felteszem az apróba féláron.

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Utcai cipõbõl 42-est hordok, Spec. Comp MTB-bõl 43-mast vettem, és - vastag zoknival ugyan, de - jó lett.
A merrel meg gondolom, inkább Merrell Címlap

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem is 45-ös a speci sport, de a vevõk többségének meg a +1 a kényelmes, specibõl meg shimanóból.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

általában +1

nekem a specialized es a shimano cipom is 43as, futo adidasom 43.1/3, merrel bakancs szinten 43
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Stabil 46-os a lábam,ezek szerint a mavic 46 és 2/3-jával nagyon mellé nem lõhetek...
Köszi.

Ez egy jó cipõ, ismeretségi körömben van három felhasználó és mindenki szereti, az egyikõjük egy Mavic cipõt tett fel a polcra, inkább ezt használja.

Specialized Sport MTB | Termékek > RUHÁK, CIPÕK, VÉDÕFELSZERELÉSEK > Cipõk - - Tutti Bringa Kerékpárüzlet és szervíz Kaposvár

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 posts
Stabil 46-os a lábam,ezek szerint a mavic 46 és 2/3-jával nagyon mellé nem lõhetek...
Köszi.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
A Specialized Sport mtb cipõm 43-as, utcai cipõm van 41-tõl 43-ig, vedd meg és ha nem jó fél áron dobd fel ide az apróba. Valaki biztos örömmel megveszi.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 posts
Hát netrõl rendelném,ezért kérdem a tapasztalatokat.Mtb-cipõ lenne ha ez számít.
Egyébként a bikestore24-rõl venném.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Hmm,de kár.Mavic-ból mekkora kell?

Mavicból (Alpine) én 3/4 számmal nagyobbat vettem, mint az utcai cipõméretem. 1/2 szám is elég lett volna, de ennek ellenére évek óta használom és nincs vele gondom.
Próbálni kell. Én a Mavicot netrõl rendeltem, de mivel az Adidas El Moro (szintén van, ehhez viszonyítottam) tök ugyanez, ezért mertem bevállalni kintrõl.

Mavic országúti cipõbõl passz..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mi lenne ha megpróbálnád ?
márkán belül is lehet eltérés, azon kívül nekem pl utcai skechersbõl 10,5-es kell nike-ból 11-es. akkor most melyikhez viszonyítsak ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való