Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Írta 2013. augusztus 13. - 22:24
Írta 2013. augusztus 13. - 21:37
Írta 2013. augusztus 13. - 18:39
Írta 2013. augusztus 13. - 12:42
Országútira teljesítményorientált felhasználásra háromcsavaros outis rendszert szoktak ajánlani (LOOK KEO, TIME XPRESSO, SHIMANO SPD-SL...), de ha most ismerkedsz a patentpedállal javasolnám a sima SPD-vel kezd és olcsóbb Shimano cipõvel, ezekbõl nagy a választék itthon is. Ha nem akaszt montis cipõt, akkor az olcsóbb Shimano outi cipõk fogadnak SPD-SL melett sima SPD-t is, csak ebben az esetben célszerû stoplivédõ keretet is fölszerelni, erre a montis cipõnél nincs szükség és gyalogolni is sokkal jobban lehet abban...
Amatõr szinten szerintem kimutathatatlan a SPD-SL elõnye a sima SPD-hez képest, legalábbis én sem lassabbnak nem éreztem, sem kevésbé komfortosnak (a kisebb támasztófelület miatt van aki érzi a különbséget). Viszont: az sima SPD kétoldalas, könnyebb belépni, kioldani, jobban tûri a sarat, kezdõknek alkalmasabb.
Én a helyedben ebbõl az akcióból válogatnék:
Sziasztok!
Sosem volt spd/look cipõm eddig de most szeretnék egyet. Országútizáshoz használnám ilyen 60-150 km-es tekerésekhez sport céllal (nem túrázgatásra). Mennyit érdemes rákölteni hogy olyan minõségût vegyek ami már nem gagyi? Egyáltalán mi a különbség a look és a shimano rendszer között? Esetleg tudtok ajánlani valami konkrét márkát/típust vagy boltot Budapesten ahol viszonylag nagy a választék?
Elõre is köszi!
Írta 2013. augusztus 13. - 12:18
Vannak ilyen összehasonlító táblázatok, elsõ blikkre ez kb. reaélisnak tûnik.
Valaki, akinek Sidi cipõje van, megmérné nekem, hogy valóban ezek az adatok a mérvadóak? Sidi Genius 5 Pro országúti cipõ fekete 2012 Modell :: HIBIKE
Konkrétan, a 29.5-ös belsõ talphosszhoz 49-es méret tatozik?
Írta 2013. augusztus 13. - 11:22
Konkrétan, a 29.5-ös belsõ talphosszhoz 49-es méret tatozik?
Írta 2013. augusztus 12. - 22:08
Írta 2013. augusztus 07. - 12:53
Sosem volt spd/look cipõm eddig de most szeretnék egyet. Országútizáshoz használnám ilyen 60-150 km-es tekerésekhez sport céllal (nem túrázgatásra). Mennyit érdemes rákölteni hogy olyan minõségût vegyek ami már nem gagyi? Egyáltalán mi a különbség a look és a shimano rendszer között? Esetleg tudtok ajánlani valami konkrét márkát/típust vagy boltot Budapesten ahol viszonylag nagy a választék?
Elõre is köszi!
Írta 2013. augusztus 01. - 07:43
Ez vmilyen titkos akció? :-) Mert a neten nyomát sem lelem. :-(
Írta 2013. július 30. - 18:53
Csak a felsõ kategóriás cipõket lehet formálni.Üdv.
Tud valaki Budapesten olyan kerékpár boltot ahol a Shimano cipõket és talpbetéteket hõvel a lábformára tudják alakítani?
Kb milyen áron mennek ezek a mutatványok?
Ennek is csak akkor van értelme, ha a lábad valami oknál fogva deformált.
Ha most kényelmes akkor sütés után is ugyan olyan marad
Szerk: holnaptól indul a Shimano cipõ plusz pedál akció, annak akit érdekel .
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. július 29. - 22:24
Nagy János
Írta 2013. július 29. - 16:33
Írta 2013. július 29. - 13:58
Üdvözlet mindenkinek!
Kérdésem az lenne,hogy ismeri-e vki a Gearne Etna cipõt?Nagyon szemezek ezzel a cipõvel.Érdemes 1 számmal nagyobbat rendelni(vastagabb zokni bele).Vagy esetleg a számozása ennek is olyan,mint a Shimano-knak,hogy alapból 1-gyel nagyobbat kell választani?!
Nekem Gaerne cipõm van és másik két ismerõsömnek is, de egyik sem ez a modell. Viszont mindenkinek egyel nagyobb kellett. Bp-en tudok nagyon jó boltot ahol jó áron hoznak ilyen cípõt neked és próbálhatsz is méretet...
Írta 2013. július 29. - 13:51
Kérdésem az lenne,hogy ismeri-e vki a Gearne Etna cipõt?Nagyon szemezek ezzel a cipõvel.Érdemes 1 számmal nagyobbat rendelni(vastagabb zokni bele).Vagy esetleg a számozása ennek is olyan,mint a Shimano-knak,hogy alapból 1-gyel nagyobbat kell választani?!
Írta 2013. július 22. - 22:18
nézegettem az árakat és úgy döntöttem, beszállok az idõgépbe, irány 2004! a kirándulás nem volt eredménytelen, jutányos áron szereztem egy utolsó darab chilit. otthonos és megszokott mint az összes eddigi diadorám.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 22. - 00:07
Max. bemész egy boltba és megfordítod az összes cipõjüket. De nagy különbség nem lesz.
Írta 2013. július 20. - 23:14
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 16. - 10:18
Minimum ebbõl 41, fõleg ha széles a lábfejed
Rossz hír. Egyébként nem széles, szerintem normál szélességû.