Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2013. September 12. - 19:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. September 12. - 19:04
Meg vagyok vele elégedve,igényes cipõ,de azért lehetne melegebb is.A száránál túlságosan szellõzik/beázik.
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2013. September 12. - 18:50
Most akarok venni teli cipõt. Az nyilvánvaló, hogy csak membrános jöhet szóba. A Northwave, Vaude és Mavic modeljein gondolkozom. Kinek milyen tapasztalata van?
Köszi!
Posted 2013. September 09. - 06:05
Nekem a nyári Shimano cipõm 44es, a téli Shimano bakancsom ( https://www.bike-com...ing-Schuh-.html) viszont 45ös ! Annál pl. nagyon vigyázz a méretezésre.
Nekem úgy tûnik, kicsit változtatott a méretezésen a Shimano az utóbbi pár évben, pár mm-el nagyobb lett az azonos mérethet tartozó cipõhossz. A korábban vett MTB-s cipõm 45-ös, kicsit nagy, de a 44 már szûk volt, outis cipõben meg a 44-es pont jó lett.
Posted 2013. September 09. - 00:50
Nekem a nyári Shimano cipõm 44es, a téli Shimano bakancsom ( https://www.bike-com...ing-Schuh-.html) viszont 45ös ! Annál pl. nagyon vigyázz a méretezésre.
MT41-ben a 48-as kicsi volt. Amit hordok az egy más típus, 49-es és hosszabb a talpa mint amekkora indokolt lenne rám. Lehetõleg próbálnám a cipõt, akkor elkerülöm a méretbeli és egyéb kellemetlenségeket. Ha valaki tud Ausztriában jó helyeket, kérem jelezze. Még Bécs is sokkal közelebb van hozzá mint a fõváros. Végsõ esetben rendelek webshopból, ha nem jó, visszaküldöm..
Posted 2013. September 09. - 00:24
Posted 2013. September 08. - 20:50
Posted 2013. August 27. - 09:34
Van egy fekete Shimano M087-es cipõm aminek a csatját megviselte az idõ, szeretném lecserélni. Magyarországon hol kapok hozzá csattot?
Ilyet keresek csak feketében:
Cipõvel is foglalkozó bringabolt vagy forgalmazó. Németeknél raktáron pl. itt, bár nem fekete.
Posted 2013. August 27. - 08:41
Ilyet keresek csak feketében:
Posted 2013. August 26. - 13:54
megkerestem neked. shimano m058
tekerni azért nem szerettem benne, mert nem tartotta úgy a lábam mint egy igazi spd cipõ, néha akadt a karban vagy a láncvillában.
gyalogolni azért nem volt jó benne, mert közel sem volt olyan kényelmes, mint egy normál utcai cipõ és mert a stopli folyamatosan kopogott, néha meg is csúsztam miatta. pluszban alulról (a stoplinál) be is ázott.
Na ez tényleg egy bumszli nagy dög.Ehhez képest az én MT51-em kis filigrán versenycipõ.(hozzáteszem több , mint egy éve nem volt a lábamon)
Posted 2013. August 26. - 11:24
tekerni azért nem szerettem benne, mert nem tartotta úgy a lábam mint egy igazi spd cipõ, néha akadt a karban vagy a láncvillában.
gyalogolni azért nem volt jó benne, mert közel sem volt olyan kényelmes, mint egy normál utcai cipõ és mert a stopli folyamatosan kopogott, néha meg is csúsztam miatta. pluszban alulról (a stoplinál) be is ázott.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2013. August 26. - 10:55
volt olyan shimano cipõm mint az mt 51 és mt52, de nem emlékszem a számára (barna velur, ugyanez a fazon, fûzõs-tépõzáras). mindenre jó volt, de semmire sem igazán. tekerni bumfordi volt, sétálni a stopli miatt kényelmetlen.
Akkor mégsem ugyanolyan volt talán?Sejtem melyikre gondolsz , azért az csak annyiban hasonlít , hogy fûzõs-tépõzáras.
Én az MT 51-el egy egész telet végigfutárkodtam (kamáslikkal persze) és tök jó volt még akár 5-6 emeletnyi bérházsprintre is.Vagy irodaházban bolyongásra , vagy szebb idõben sétálgatásra biciklitolással ismerõssel való beszélgetés közben.Nyilván nincs mindenre jó cipõ , de nekem elég elég univerzálisnak tûnt használat közben.Igazi átlagfelhasználókonak , vagy spd-szüzeknek valónak gondolnám.
A "tekerni bumfordi" érdekelne amúgy , hogy az tulajdonképpen mi is?Széles?Nehéz?Elakad a hajtókarban?Sz@arul néz ki oldalról?Vagy ebben a sorrendben?
Posted 2013. August 26. - 10:03
szerintem nem azt írta, hogy attól jobb, hogy drágább.
Szerintem se. Szavak kiforgatása az megy.
Posted 2013. August 26. - 09:05
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2013. August 26. - 08:45
De azért utalt rá:"Ilyenkor elgondolkozok, hogy ez egy 30 ezres cipõ, mit ad a 60 ezres?! "
Ami tény : nekem is van MT 51 fûzõsöm , és bár nem a legkeményebb a talpa , meg nehéz , bõrbõl van és kevés kényelmesebb cipõvel találkoztam , ráadásul sétálni - pont az említett okok miatt - olyan mintha túracipõ lenne rajtam. Versenyre , edzésre nyilván nem azt használja az ember , de városban , vagy túrákhoz , ahol esetleg még sétálgatsz is ezért-azért-várromért tökéletes.
Posted 2013. August 26. - 06:43
Ez igaz azonban az egyik legjobb cipõm az MT 42 (ez az egyetlen fûzõs)és 3 northwave 1 nyári, egy átmeneti, 1 téli és 3 másik párat már amortizáltam. Attól hogy valami drágább rohadtul nem feltétlen jobb egy átlag felhasználónak mint egy viszonylag alap modell.
Posted 2013. August 26. - 06:36
Ez igaz azonban az egyik legjobb cipõm az MT 42 (ez az egyetlen fûzõs)és 3 northwave 1 nyári, egy átmeneti, 1 téli és 3 másik párat már amortizáltam. Attól hogy valami drágább rohadtul nem feltétlen jobb egy átlag felhasználónak mint egy viszonylag alap modell.A boldolt szövegrészt úgy értettem, hogy a cipõ annyira ráolvadt a lábamra, mintha dedikáltan nekem gyártották volna az MT43 után (mind a kettõ azonos méret). Szükségtelen a szavak kiforgatása, de ha igényled, nyiss neki topicot, adom hozzá a nevem.
zeezoltano: azért mert egy év után lecserélnék egy Acera szettet SLX-re, attól még nem hiszem, hogy ez így van. De ha ezt így érzed, akkor nem értem miért nem tescos biciklit tekersz, hiszen az is gurul. Attól függetlenül, hogy te többszörösét letekerted már annak, mint amennyit a következõ pár évben én lefogok tekerni.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. August 26. - 01:42
Igazad van ! Fûzõssel csak a kezdõk járnak.
A Shimano cipõk szerintem is jók, nekem is olyan van és én is nagyon kényelmesnek találom. (az enyém "csak egy 077-es)
Posted 2013. August 25. - 22:15
Ez a komment mehetne a vilagokorsegek koze is.foleg a kiemelt resz.
A boldolt szövegrészt úgy értettem, hogy a cipõ annyira ráolvadt a lábamra, mintha dedikáltan nekem gyártották volna az MT43 után (mind a kettõ azonos méret). Szükségtelen a szavak kiforgatása, de ha igényled, nyiss neki topicot, adom hozzá a nevem.
zeezoltano: azért mert egy év után lecserélnék egy Acera szettet SLX-re, attól még nem hiszem, hogy ez így van. De ha ezt így érzed, akkor nem értem miért nem tescos biciklit tekersz, hiszen az is gurul. Attól függetlenül, hogy te többszörösét letekerted már annak, mint amennyit a következõ pár évben én lefogok tekerni.
Posted 2013. August 25. - 21:00
Volt ma szerencsém egy M088-as cipõhöz. Micsoda felüdülés ez az MT43-hoz képest, úr isten (nem feltétlen csak külsõre). Olyan precízen be lehet állítani, hogy az hihetetlen. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ez egy 30 ezres cipõ, mit ad a 60 ezres?! Számomra már nem sok mindent tudna adni úgy érzem, ezt annyira tökéletesnek éreztem. Pedál nem volt alattam, de már látatlanban éreztem, hogy a hajtókarral mennyire eggyé olvadna a lábam. Az életbe nem lesz több fûzõs cipõm.
Ez a komment mehetne a vilagokorsegek koze is.foleg a kiemelt resz.
regi/hibas agyvaltokat veszek.