Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ha a lábfejem fel le tudom benne mozgatni, az eléggé lötyög. Hátul, a bokámnál meg szinte elszorítja a vérkeringésem olyan szoros.

Menj a cipõddel együtt egy cipészhez (nem mister minit, hanem igazi cipész ) ha van a városban ortopéd cipész az még jobb az egyik ismerõsömnek elég (találkoztam vele vagy 5x) elcseszet lába van õ neki egy öreg cipész csinált egy elég érdekes cipõ betétet, azóta tud bolti spd cipõket használni. Visszaküldés elõtt megér egy próbát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Még nem vettem le a cimkét, visszaküldhetõ állapotban van. 165 EUR azért nem kis pénz ilyen kompromisszumokkal. A méreteim miatt viszont kénytelen vagyok kompromisszumokat kötni, ha visszaküldöm, nem lesz téli cipõm egyáltalán.

Kérdés, hogy ekkora lötyögésel tekerés közben nem fog úgy járni a lábamon fel-le mint a kacsa*egge? Bevállalható vagy ne erõltessem?

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Mint korabban irtam, nekem ugyanez volt a gondom ezzel a modellel. 43-asban hasonloan lotyog, a 42-es meg nyomja a labujjamat, annyira rovid es szuk. Az a gond, hogy az elvileg megfelelo meret orresze minden iranyban tul tagra van szabva (bar nyilvan ez a labfej formajatol is fugg).
Shimano MW81-est viszonyitott valaki a Celsiushoz?

Ha a lábfejem fel le tudom benne mozgatni, az eléggé lötyög. Hátul, a bokámnál meg szinte elszorítja a vérkeringésem olyan szoros.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Vastag zoknival próbáld ha télre vetted. És közben az is legyen benned, hogy tekerni vetted nem túrázni, nem feltétlen úgy kell belemérni a lábad mint egy túra cipõbe.
Szerintem ha nem lötyög és kényelmes, akkor ne spirázd túl a dolgot.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Sorry, hogy részletekben írom. Kivettem a talpbetétet, pontosan ugyanakkora mint a Shimano cipõmé, 32cm. Tehát a hosszával nincs gond. Viszont az aggaszt, hogy az elejében a lábujjaim 90°-ban is be tudom hajlítani, akkora a hely. NW Celsius GTX tulajdonosok, a tiétek is ilyen? Tegyem bele a stoplit és fogadjam el így vagy küldjem vissza a webshopnak? Persze, akkor a téli cipõ projekt kilõve, más gyártó nem gyárt ekkora méretben...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Próbáltam a fûzõvel és a tépõzárakkal játszani. Azt el tudom érni, hogy ne szorítson a szár résznél. A cipõ hátsó fele fogja a lábam, elöl akkora tér van, hogy 90°-ban be tudom hajlítani a lábujjaim. Sajnos rosszul adta meg a méreteket a webshop. Akármelyik cipõmmel mérem össze, kb. 1cm-el hosszabb mint a többi. Viszont nem hiszem hogy a kisebb méretnél az orrész annyival alacsonyabb lesz..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Sziasztok!

Tegnap vettem egy nw GTX celsius téli cipõt. Sízokniban mentem le próbálni. A 44-es kicsi volt, a 45-ös kicsit nagynak éreztem, de azt mondták, az kell az téli cipõben. El is hoztam, bár volt egy olyan érzésem, hogy inkább fél számmal kéne kisebb. De hát nincs :)
A ma reggeli zimankós idõben ki is próbáltam egy átmeneti zokniban. Érzésre állati jó. Elálltam bõven. Nem fázott, isteni volt :) Nos az tapasztaltam, hogy marhára nem hatékony a tekerés. Húzva nem tudok átadni erõt. nem fogja rendesen a lábam. Beugrottam a boltba utána és ezzel az átmeneti zoknival már tökéletes lett volna a 44-es is :(
Az lenne a kérdésem, hogy a tapasztaltabb rókáknak mi a véleménye, tapasztalata? Másnak is feltûnt, hogy nem fogja annyira a lábat (csak nem zavarja vagy érdekli). Esetleg más típusoknál ez nem jellemzõ? Ki mit gondol? Felmerült bennem az eladás gondolata is. Cserélni már nyílíván nem lehet.

Elõre is kösz!

Most tudtam felpróbálni a NW Celsius GTX-em, ez 49-es. A mérettel nem hinném hogy gond lenne, mert ha elõretolom a lábam, hogy az ujjam eléri a cipõ orrát, akkor hátulra pont befér a mutatóujjam. Vékony zokniban próbáltam. Ha meghúzom a fûzõjét nagyon erõsre, szinte már elszorítja a vérkeringésem, ennél jobban már nem húzhatom meg. A tépõzárakkal viszont lehet még szorítani rajta valamelyest. Viszont ugyanazt érzem, amit leírtál, felfelé enged játékot a lábfejemnek, legalábbis annak a részének ahol a stopli van. Azt mondod nem lesz jó SPD-hez? Szerk: Próbáltam vastag zoknival is, ugyanaz, túl nagy játékot enged a lábamnak elöl felfele irányban a zokni vastagságától függetlenül. Másik probléma is elõjött: tényleg úgy érzem, hogy elszorítja a vérkeringésem a lábszáramnál. Ha meg nem húzom meg a fûzõt, nem tart..

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Cipõboltokban lehet kapni 1000 féle talpbetétet, vékonyat, vastagot, sportost, gélest.... Hõszigetelõ talpbetét is van, az kicsit vastagabb. Inkább a nagyobb méretû cipõt vegyétek + egy vastag zokni, esetleg hõszigetelõ talpbetét.
Ne méregess, próbáld föl a cipõt. És vastag zokniban próbáld föl !

próbáltam a + talpbetétet, de úgy meg nyomja a lábam egy helyen boka környéken.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

ekkora lábra már xxxl-es pedál is dukál :)

Shimano DX pedálom van, szükségesnek érzem a keretet. :) Sajnos az utcai cipõket is 46-ig gyártják, a legtöbbször csak körözök a cipõboltokban és nem tudok cipõt vásárolni. Tavaly elmentem a bécsi Shopping City Sud-be és nem tudtam sportcipõt venni a méretemben. Nagyon bízom benne, hogy az NW jó lesz, ez az egyetlen amit találtam a méretemben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Cipõboltokban lehet kapni 1000 féle talpbetétet, vékonyat, vastagot, sportost, gélest.... Hõszigetelõ talpbetét is van, az kicsit vastagabb. Inkább a nagyobb méretû cipõt vegyétek + egy vastag zokni, esetleg hõszigetelõ talpbetét.
Ne méregess, próbáld föl a cipõt. És vastag zokniban próbáld föl !
Ha kicsi cipõt veszel, elszorul a vér a lábadban, azért fogsz megfagyni.
Nekem Shimano téli bakancsom van, én úgy vettem észre, hogy ha egy árnyalattal lazábban használom és nem szorítom meg annyira akkor melegebb. Nem várom el tõle, hogy ugyan olyan hatékony legyen a hajtása, mint a nyári, keménytalpú cipõmnek.
Ma voltam a Bergusonban, van Vaude téli cipõ 39 ezer Ft-ért.
Marci

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Én holnap fogom tudni felpróbálni a NW Celsius GTX-em. A lábméretem 47-es, ami NW skálán 49-esnek felel meg. Lemérettem a bolttal a betét méreteit: a 48-as 30.5cm, a 49-es 31.5cm. A lábam a legkinyújtottabb állapotban közelíti a 30cm-t. A nyári Shimano cipõm 49-es, 32cm-es betéttel rendelkezik (ez akkora mint egy kb. 46.5-es utcai cipõ, a 47-es cipõmnél kisebb), bár lehetne kisebb egy fél számmal, de atom stabilan áll a lábamon. Szóval a 31.5cm (1.5cm marad elöl) szerintem jó lesz, ha nem, akkor a 48-as sem lesz jó (fél centi ráhagyás nem elég elöl).

A gond itt nem csak a méretet, hanem a cipõ formáját jelenti szerintem, azon áll vagy bukik az egész.

ekkora lábra már xxxl-es pedál is dukál :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Sziasztok!

Tegnap vettem egy nw GTX celsius téli cipõt. Sízokniban mentem le próbálni. A 44-es kicsi volt, a 45-ös kicsit nagynak éreztem, de azt mondták, az kell az téli cipõben. El is hoztam, bár volt egy olyan érzésem, hogy inkább fél számmal kéne kisebb. De hát nincs :)
A ma reggeli zimankós idõben ki is próbáltam egy átmeneti zokniban. Érzésre állati jó. Elálltam bõven. Nem fázott, isteni volt :) Nos az tapasztaltam, hogy marhára nem hatékony a tekerés. Húzva nem tudok átadni erõt. nem fogja rendesen a lábam. Beugrottam a boltba utána és ezzel az átmeneti zoknival már tökéletes lett volna a 44-es is :(
Az lenne a kérdésem, hogy a tapasztaltabb rókáknak mi a véleménye, tapasztalata? Másnak is feltûnt, hogy nem fogja annyira a lábat (csak nem zavarja vagy érdekli). Esetleg más típusoknál ez nem jellemzõ? Ki mit gondol? Felmerült bennem az eladás gondolata is. Cserélni már nyílíván nem lehet.

Elõre is kösz!

ha teszel bele egy vékony talpbetétet ? tehát benne van az eredeti meg még egy.Valamelyik cipõdbõl vegyél ki próbára. Hátha.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Én holnap fogom tudni felpróbálni a NW Celsius GTX-em. A lábméretem 47-es, ami NW skálán 49-esnek felel meg. Lemérettem a bolttal a betét méreteit: a 48-as 30.5cm, a 49-es 31.5cm. A lábam a legkinyújtottabb állapotban közelíti a 30cm-t. A nyári Shimano cipõm 49-es, 32cm-es betéttel rendelkezik (ez akkora mint egy kb. 46.5-es utcai cipõ, a 47-es cipõmnél kisebb), bár lehetne kisebb egy fél számmal, de atom stabilan áll a lábamon. Szóval a 31.5cm (1.5cm marad elöl) szerintem jó lesz, ha nem, akkor a 48-as sem lesz jó (fél centi ráhagyás nem elég elöl).

A gond itt nem csak a méretet, hanem a cipõ formáját jelenti szerintem, azon áll vagy bukik az egész.

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Hasonlo "cipoben jarok" :) Igaz, meg nem vettem meg, de probalgattam es szinten ket meret kozt vagyok. A 43-ast tul nagynak erzem (leginkabb az elso fele tul tag, meg magas, meg szeles is), a 42-es viszont szuk meg vekonyabb zoknival is. A 43-as ket zoknival (vastagabb merino egy vekonyabb merinora huzva) jo, de en inkabb huvosebb oszre-tavaszra vennem, nem telre, szoval nem dupla zoknival szeretnem hordani. A 2 meret kozott igen nagy az ugras, es sajnos feles meret nincs. Amugy Speci meg Shimano nyari cipobol is 43-ast hordok. Teli cipobol probaltam az uj Speci Defrostert, de a BOA rosszul lett tervezve es kenyelmetlen (sokan panaszkodnak erre amugy ennel a modellnel), es a Northwave nagyon bejott, de megsem merem megvenni, mert enyhen lotyogos cipovel nem annyira kellemes tekerni.

Sziasztok!

Elõre is kösz!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

Elõre is kösz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A webshoppal lemérettem a belsõ talpbetét hosszát a 49-es=31.5cm. A mostani Shimano cipõm talpbetétje 32cm, a lábam majdnem 30cm ha arra ráállok (nekem kell hely elöl, hogy a lábfejem ne szorítsa). Vajon elég lesz így a 31.5cm?

Nem tudom, csak azt hogy cipõ próbálva az asszony dugva jó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Igen.
Felpróbáltam nekem jó volt. Majdnem az összes spd cipõmet olyanoktól vettem akik neten rendelték és nekik nem lett jó, nekem igen mert általában ez -40-50%:)

A webshoppal lemérettem a belsõ talpbetét hosszát a 49-es=31.5cm. A mostani Shimano cipõm talpbetétje 32cm, a lábam majdnem 30cm ha arra ráállok (nekem kell hely elöl, hogy a lábfejem ne szorítsa). Vajon elég lesz így a 31.5cm?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ez a Celsius GTX? Ez az egyetlen cipõ, amit találtam a méretemben. A fazonja széles vagy keskeny? Elöl nem keskeny?

Igen.
Felpróbáltam nekem jó volt. Majdnem az összes spd cipõmet olyanoktól vettem akik neten rendelték és nekik nem lett jó, nekem igen mert általában ez -40-50%:)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Csakis Northwave Celsius -17-ben is tekertem benne. Meg volt benne a Tortura -6 és -11 fok között. Miskolc-Eger.

Ez a Celsius GTX? Ez az egyetlen cipõ, amit találtam a méretemben. A fazonja széles vagy keskeny? Elöl nem keskeny?