Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Másfél éves Shimano SH-XC50 cipőmben az egyik talpbetét eleje egészen elrongyolódott már, lehet ilyet utólag vásárolni, Shimano-t?

persze, többfélét is.

akár még hőre lágyuló Custom Fit betétet is vehetsz.

de az eredeti is elérhető, holnap megnézem neked, hogy melyikből mekkora méret van készleten.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Másfél éves Shimano SH-XC50 cipőmben az egyik talpbetét eleje egészen elrongyolódott már, lehet ilyet utólag vásárolni, Shimano-t?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob majd megmondja a tutit de van olyan spd patent ami ugynevezet teljesen alap és az old fölfelé húzásra is azt hiszem az sh-56-os

http://ebike.hu/term...rosi-y41s98100/

shimano-sm-sh56-stopli-szett-varosi-y41s

helyesen írtad, nem kellek én ide :)

amúgy a kioldás könnyítésére vannak click'r pedálok, amiknek a rugóereje 30%-al alacsonyabb, mint egy hagyományos Shimano pedálnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Hát vannak ilyen elszántak ember a képet csak jelzés értékű tettem ki nekem születésemnél fogva rossz a jobb lábam lábujjaimat és lábfejemet fel le oldal irányba nagyon piciit tudom mozgatni gyerekoromba orvos mondta hogy bringázzak és meg szerettem és most

azon gondolkodok hogy elindulok versenyeken ...!

A képen Adolfo Almarza látható

Örülünk, hogy megoldódott a problémád! :)

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

A saalbach-i maratonon láttunk olyan versenyzőt, akinek egyik lába ilyen volt, mint a képeden.

Csak szólok,hogy az olyan maraton, ami 2 egészséges lábbal is borzasztóan nehéz.

Maximum respect !

Hát vannak ilyen elszántak ember a képet csak jelzés értékű tettem ki nekem születésemnél fogva rossz a jobb lábam lábujjaimat és lábfejemet fel le oldal irányba nagyon piciit tudom mozgatni gyerekoromba orvos mondta hogy bringázzak és meg szerettem és most

azon gondolkodok hogy elindulok versenyeken ...!

A képen Adolfo Almarza látható

statik módosította - 2013. november 02. - 11:19

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A saalbach-i maratonon láttunk olyan versenyzőt, akinek egyik lába ilyen volt, mint a képeden.

Csak szólok,hogy az olyan maraton, ami 2 egészséges lábbal is borzasztóan nehéz.

Maximum respect !

Marci

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Sikeresen jelentem hogy tegnap este szétszedtük a pedált,a tengelyről leszedtünk egy egy feszítő rugót és tökéletes könnyen kitudom szedni a jobb lábamat.  Köszönöm nektek hála már mehetek hegyen völgyön úgy, hogy nem kel félnem a jobbra dőléstől és hasonlóktól...! :D

tumblr_mgznt9if9o1rorrpno1_500.jpg

statik módosította - 2013. november 01. - 11:44

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket ! hála így már nem kell lemondanom a SPD -ről

a rossz lábam miatt .....!

http://www.youtube.c...h?v=a02a__7Dwb4

Majd meséld el a tapasztalatidat, plz!

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket ! hála így már nem kell lemondanom a SPD -ről

a rossz lábam miatt .....!

http://www.youtube.c...h?v=a02a__7Dwb4

• zeezoltano kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én úgy jártam, hogy a pedál 2 feszítő rugója közül az egyik kiugrott és sehogy sem lehet visszarakni a helyére. Így nagyon kicsi erőre kiold. Én már megszoktam de ha más fölül a bringámra, azonnal kiesik a lába belőle. Ha bp-i vagy, kipróbálhatod a pedálom.

De ez a könnyen oldó 56-os stopli is jónak hangzik, bár a szöveg szerint inkább kezdőknek ajánlják.

Shimano pedálnál a tengely amin a rugók vannak kicsavarható és összerakható újra, nekem múltkoriban kitekeredett a menetből és csak itthon vettem észre mitől dokkol olyan könnyen ki az egyik oldalon a pedál, összeraktam újra.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

igen.

viszont azzal meg az a gáz hogy ha erőből húzod akkor ki tud akadni akkor is ha nem kéne.

Jó ez, én is ilyet használok, és teljesen jól műkszik, sosem oldott ki ha nem volt kötelező, ellenben igen, ha kellett. 

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok tudnátok nekem segiteni abban, hogyan tudnám megoldani ,azt hogy SPD cipőm könyen kiakadjaon mert sajnos születésemtől kezdve a jóbb lábfejemet fel le és oldal írányba nagyon kicsit tudom mozgatni (Bénulás) és sajna nagyon nehezen tudom ki akasztani a pedálból lábbam hiába álitotam gyengére a rugót, valami más mód hogy kicsi oldal irányú mozgásra könnyen kiakadjon mit kéne tennem?

Cipő Shimano SH-MT30
Pedál Shimano PD-M515

Én úgy jártam, hogy a pedál 2 feszítő rugója közül az egyik kiugrott és sehogy sem lehet visszarakni a helyére. Így nagyon kicsi erőre kiold. Én már megszoktam de ha más fölül a bringámra, azonnal kiesik a lába belőle. Ha bp-i vagy, kipróbálhatod a pedálom.

De ez a könnyen oldó 56-os stopli is jónak hangzik, bár a szöveg szerint inkább kezdőknek ajánlják.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Rob majd megmondja a tutit de van olyan spd patent ami ugynevezet teljesen alap és az old fölfelé húzásra is azt hiszem az sh-56-os

igen.

viszont azzal meg az a gáz hogy ha erőből húzod akkor ki tud akadni akkor is ha nem kéne.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Megtaláltam. De neki inkább oldalra kellene kisebb szögben oldó, az szerintem pedál függő lesz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

zeezoltano módosította - 2013. október 26. - 21:54

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok tudnátok nekem segiteni abban, hogyan tudnám megoldani ,azt hogy SPD cipőm könyen kiakadjaon mert sajnos születésemtől kezdve a jóbb lábfejemet fel le és oldal írányba nagyon kicsit tudom mozgatni (Bénulás) és sajna nagyon nehezen tudom ki akasztani a pedálból lábbam hiába álitotam gyengére a rugót, valami más mód hogy kicsi oldal irányú mozgásra könnyen kiakadjon mit kéne tennem?

Cipő Shimano SH-MT30
Pedál Shimano PD-M515

Úgy tudom a pedáltól is függ. Én Shimano DX pedált használok, ami 12.5°-os szögben old. Úgy tudom az átlag pedálok 25°-os szögben oldanak. Nem azt mondom, hogy válts ilyenre, csak ötletet szeretnék adni (nem tudom van-e más pedál, ami ezt tudja). A másik, amivel javíthasz, hogy van olyan stopli ami minden irányban kiold (fel-le is) és van amelyik csak oldalirányú mozgásra, a típusszámokat nem vágom fejből.

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Cipő Shimano SH-MT30
Pedál Shimano PD-M515

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Echte kína. Láttam már 2 párrat síralmas mínőségűek voltak.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!

Sportsdirect.com-on nézegettem az rbs200 cipőt. Valaki használ esetleg ilyet? Mik a tapasztalatok?

Előre is köszi!
Jack

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Shimano cipőhöz lehet kapni külön a stopli fölé ragasztható matricát? Elszakadt az eredeti.