Jelentkezz be Regisztrálj

SPD cipõ
Írta 2006. január 08. - 19:34

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. január 08. - 16:08

Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.
12500ért sikerült vennem egy Diadora Cosmo-t 22e helyett, a régit meg 2500ért elpasszoltam. A mostani ugyanúgy 45ös, mégis egy kicsit kisebb mint az elõzõ és jobb vele húzni a pedált. Szerintem 1 ezresért nem raktak volna fel 6db tépõzárat, ráadásul igen gányul is nézett volna ki.
Írta 2006. január 08. - 15:34

Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen.
Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.
Írta 2006. január 08. - 15:10

Írta 2006. január 08. - 14:53

Írta 2006. január 08. - 12:06

KB mennyi ideig használható egy SPD cipõ?
magellanboy
~1 szezon az,amit 1 verseny SPD cipõ kihúz sztem,persze,versenyszerû használat mellett
és innen nõ felfelé az élettartam
ált. a talp hal meg elsõnek - lekopik/esik/kiszakad,stb
változó
Írta 2006. január 08. - 11:43

Írta 2006. január 08. - 10:02

KB mennyi ideig használható egy SPD cipõ?
magellanboy
3-4évet szerintem kibírnak. Ha nehezebb vagy és nagyon durván nyomod-téped a pedált, akkor kevesebbet. Látni még nem láttam, de ilyenkor állítólag kiszakad a stopli a talpból. Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen. Ha magasabb lábfejem lenne, akkor most kezdené meg nálam a 6. évét, pedig sokat használtam. És az csak egy 16e forintos csuka, mégis bírja, elég merev a talpa, hogy a 68-70kilómmal ne érrezzem, hogy nyom a pedálnál. Ezt csak ajánlani tudom. Mondjuk télire minimum vastag zokni + kamásli, mert nyári cipõ lévén igen jól szellõzik, ami 0fokban meglehetõsen kellemetlen tud lenni.
Írta 2006. január 08. - 09:52

Írta 2006. január 08. - 09:42

Írta 2006. január 07. - 22:16

van olyan, hogy noname SPD cipõ?
Ja, pl. sok embernek ha nem shimano, adidas, gaerne, specialized, vagy más gyakran látott-hallott márkájú a cipöö, akkor az már gagyi noname. érted, nóném

ilyen például az enyém, a cytec. Ezt nem a shimano matricáztatta fel, hanem egy sportáruház (lánc).
Írta 2006. január 07. - 22:11

hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek.
van olyan, hogy noname SPD cipõ?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. január 07. - 21:53

De inkább általánosságban beszéltem, hogy lehet érdemesebb keresni egy szép noname-et, igazából a fene tudja, alig volt alkalmam kipróbálni a cipööt, mert itt a tél, meg a hó, de amennyit mentem vele, az alapján bevált. Igaz szerintem annyi idöö alatt, még egy holland fapapucs is bevált volna.

Bocsánat nem itt írtam róla, hanem egy másik fórumban, és ráadásnak nem is én linkeltem, de azért itt van egy link:
http://www.g-sport.n...kt.aspx?id=4616
(nagyon off, de érdekes, hogy mennyire meg lehet érteni ezt a norvég szöveget

Írta 2006. január 07. - 21:35

Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).
Példa a jobbra?

Írta 2006. január 07. - 21:33

jópár kört én mentem vele, de végülis nem azt vettem, mert nem tudom kihasználni, meg suliba azért elég vicces lenne ilyenben járni...helyetette egy 021-es lett. a 072-es szerintem nagyon jó cipõ, nem karbontalpú, de merev azért eléggé, üvegszálerõsítéses. kényelmes, jól szellõzik, bár a vizet ez sem szereti, akár csak a nem kifejezetten téli spd-k. a sarat jól lehet róla tisztítani. én csak ajánlani tudom.
Ne haragudj a láma kérdésemért, de honnan van tapasztalatod a cipöö sártüürésérööl, meg vízszeretetérööl? Odaadták vásárlás elöött kipróbálni?
Mert ugye nem ezt vetted végül.
Írta 2006. január 07. - 21:30

A Shimano SH-M072-es csukáról van valakinek tapasztalata?
Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).
Írta 2006. január 06. - 23:47

Írta 2006. január 06. - 20:52

Írta 2005. december 29. - 16:18

Ha minden jól megy nekem is lesz SPD-m egy-két héten belül.

Írta 2005. december 29. - 15:30

Ami meglepõ volt számomra, hogy a jobbos cipõn a stoplit egybõl sikerült olyan helyre tenni, hogy nem is érzem, hogy van rajtam valami, maga a tökély, nem is állítottam semmit rajta...de a bal lábamon sehogy sem hajlandó ugyanezt a állapotot elérni, annyira nem zavaró, de már vagy 10-féle stopliállást kipróbáltam és egy kis nyomást még mindig érzek tekerésnél...ezt meg fogom szokni??