Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Írta 2006. január 08. - 19:34
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. január 08. - 16:08
Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.
12500ért sikerült vennem egy Diadora Cosmo-t 22e helyett, a régit meg 2500ért elpasszoltam. A mostani ugyanúgy 45ös, mégis egy kicsit kisebb mint az elõzõ és jobb vele húzni a pedált. Szerintem 1 ezresért nem raktak volna fel 6db tépõzárat, ráadásul igen gányul is nézett volna ki.
Írta 2006. január 08. - 15:34
Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen.
Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.
Írta 2006. január 08. - 15:10
Írta 2006. január 08. - 14:53
Írta 2006. január 08. - 12:06
KB mennyi ideig használható egy SPD cipõ?
magellanboy
~1 szezon az,amit 1 verseny SPD cipõ kihúz sztem,persze,versenyszerû használat mellett
és innen nõ felfelé az élettartam
ált. a talp hal meg elsõnek - lekopik/esik/kiszakad,stb
változó
Írta 2006. január 08. - 11:43
Írta 2006. január 08. - 10:02
KB mennyi ideig használható egy SPD cipõ?
magellanboy
3-4évet szerintem kibírnak. Ha nehezebb vagy és nagyon durván nyomod-téped a pedált, akkor kevesebbet. Látni még nem láttam, de ilyenkor állítólag kiszakad a stopli a talpból. Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen. Ha magasabb lábfejem lenne, akkor most kezdené meg nálam a 6. évét, pedig sokat használtam. És az csak egy 16e forintos csuka, mégis bírja, elég merev a talpa, hogy a 68-70kilómmal ne érrezzem, hogy nyom a pedálnál. Ezt csak ajánlani tudom. Mondjuk télire minimum vastag zokni + kamásli, mert nyári cipõ lévén igen jól szellõzik, ami 0fokban meglehetõsen kellemetlen tud lenni.
Írta 2006. január 08. - 09:52
Írta 2006. január 08. - 09:42
Írta 2006. január 07. - 22:16
van olyan, hogy noname SPD cipõ?
Ja, pl. sok embernek ha nem shimano, adidas, gaerne, specialized, vagy más gyakran látott-hallott márkájú a cipöö, akkor az már gagyi noname. érted, nóném érted!
ilyen például az enyém, a cytec. Ezt nem a shimano matricáztatta fel, hanem egy sportáruház (lánc).
Írta 2006. január 07. - 22:11
hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek.
van olyan, hogy noname SPD cipõ?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. január 07. - 21:53
De inkább általánosságban beszéltem, hogy lehet érdemesebb keresni egy szép noname-et, igazából a fene tudja, alig volt alkalmam kipróbálni a cipööt, mert itt a tél, meg a hó, de amennyit mentem vele, az alapján bevált. Igaz szerintem annyi idöö alatt, még egy holland fapapucs is bevált volna. )
Bocsánat nem itt írtam róla, hanem egy másik fórumban, és ráadásnak nem is én linkeltem, de azért itt van egy link:
http://www.g-sport.n...kt.aspx?id=4616
(nagyon off, de érdekes, hogy mennyire meg lehet érteni ezt a norvég szöveget )
Írta 2006. január 07. - 21:35
Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).
Példa a jobbra?
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. január 07. - 21:33
jópár kört én mentem vele, de végülis nem azt vettem, mert nem tudom kihasználni, meg suliba azért elég vicces lenne ilyenben járni...helyetette egy 021-es lett. a 072-es szerintem nagyon jó cipõ, nem karbontalpú, de merev azért eléggé, üvegszálerõsítéses. kényelmes, jól szellõzik, bár a vizet ez sem szereti, akár csak a nem kifejezetten téli spd-k. a sarat jól lehet róla tisztítani. én csak ajánlani tudom.
Ne haragudj a láma kérdésemért, de honnan van tapasztalatod a cipöö sártüürésérööl, meg vízszeretetérööl? Odaadták vásárlás elöött kipróbálni?
Mert ugye nem ezt vetted végül.
Írta 2006. január 07. - 21:30
A Shimano SH-M072-es csukáról van valakinek tapasztalata?
Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).
Írta 2006. január 06. - 23:47
Írta 2006. január 06. - 20:52
Írta 2005. december 29. - 16:18
Ha minden jól megy nekem is lesz SPD-m egy-két héten belül.
Írta 2005. december 29. - 15:30
Ami meglepõ volt számomra, hogy a jobbos cipõn a stoplit egybõl sikerült olyan helyre tenni, hogy nem is érzem, hogy van rajtam valami, maga a tökély, nem is állítottam semmit rajta...de a bal lábamon sehogy sem hajlandó ugyanezt a állapotot elérni, annyira nem zavaró, de már vagy 10-féle stopliállást kipróbáltam és egy kis nyomást még mindig érzek tekerésnél...ezt meg fogom szokni??