Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Tudtok üzletet, ahol lehet Diadorát venni?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.

12500ért sikerült vennem egy Diadora Cosmo-t 22e helyett, a régit meg 2500ért elpasszoltam. A mostani ugyanúgy 45ös, mégis egy kicsit kisebb mint az elõzõ és jobb vele húzni a pedált. Szerintem 1 ezresért nem raktak volna fel 6db tépõzárat, ráadásul igen gányul is nézett volna ki.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen.

Ha sak az a gond, miért nem varrsz rá új tépõzárat?Nem túl bonyolult.Vagy elviszed a nénihez a szabóságba, sztem egy ezresért rak rá újat.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
SPD-SL cipõ használható montis SPD pedállal?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

KB mennyi ideig használható egy SPD cipõ?

magellanboy

~1 szezon az,amit 1 verseny SPD cipõ kihúz sztem,persze,versenyszerû használat mellett
és innen nõ felfelé az élettartam
ált. a talp hal meg elsõnek - lekopik/esik/kiszakad,stb
változó

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nekem van egy amit már húsz éve használok, igaz hogy csak vasár és ünnepnapokon veszem elõ és csak a tükörben nézegetem magam benne. ja és van egy másik amit a boltból hazafelé elszakítottam egy kövön. irónia off :rolleyes:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

magellanboy

3-4évet szerintem kibírnak. Ha nehezebb vagy és nagyon durván nyomod-téped a pedált, akkor kevesebbet. Látni még nem láttam, de ilyenkor állítólag kiszakad a stopli a talpból. Nekem a Diadora Mambamnál csak az volt a gond, hogy az én lábamhoz már kissé legyengült a tépõzár, mivel a lapos lábam miatt fullra meg kell húzni, így a szõrös és karmos rész már csak kis felületetn kapcsolódott és ez már nem tartott rendesen. Ha magasabb lábfejem lenne, akkor most kezdené meg nálam a 6. évét, pedig sokat használtam. És az csak egy 16e forintos csuka, mégis bírja, elég merev a talpa, hogy a 68-70kilómmal ne érrezzem, hogy nyom a pedálnál. Ezt csak ajánlani tudom. Mondjuk télire minimum vastag zokni + kamásli, mert nyári cipõ lévén igen jól szellõzik, ami 0fokban meglehetõsen kellemetlen tud lenni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

magellanboy

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
dekatlonban is van a saját márkájuk, most meg nem mondom mi a neve. kesztû, gatya, mez is ...

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

van olyan, hogy noname SPD cipõ?

Ja, pl. sok embernek ha nem shimano, adidas, gaerne, specialized, vagy más gyakran látott-hallott márkájú a cipöö, akkor az már gagyi noname. érted, nóném :) érted!
ilyen például az enyém, a cytec. Ezt nem a shimano matricáztatta fel, hanem egy sportáruház (lánc).

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek.

van olyan, hogy noname SPD cipõ?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
èn ausztriában vettem egy CYTEC márkájú cipööt, átszámítva 18-19 ezer Ft volt, akkoriban ez ebike-on kb ennyiért adták a 072-est. Ez a márka a Sport Experts (ha jól emlékszem) áruház saját márkája, ugyanúgy made in China, mint a shimano cipöö. De számomra meggyöözööbbnek tüüntek pl. a varrásai, magasabban volt (müü?)böörrel borítva(azaz talán nem annyira folyik bele a víz egy kisebb pocsolyába lépve mint a 072-be. jobban tetszett a rögzítése (3 tépöözár), a talpán nem nézhettem keresztül mint a shimanoén, mikor kivettem a talpbetétet, mert volt benne egy beleragasztott plusz betét (talán plusz vízállóság?). Szóval jobban tetszett a megmunkálás minöösége, közel ugyanazon(olcsóbban) az áron. De ugyanakkor voltak az áruházban Pearl Izumi cipöök leértékelve kb 8-10 ezerért, azoknak a talpa pl. sokkal keményebb volt mint a 072-nek, olyat terveztem venni eredetileg, csak sajna nem volt a méretemben. Amúgy ebben a topicban már írtam a cipöörööl képet is linkeltem róla, keress rá a cytec-re, szerintem nem lesz túl sok találat.
De inkább általánosságban beszéltem, hogy lehet érdemesebb keresni egy szép noname-et, igazából a fene tudja, alig volt alkalmam kipróbálni a cipööt, mert itt a tél, meg a hó, de amennyit mentem vele, az alapján bevált. Igaz szerintem annyi idöö alatt, még egy holland fapapucs is bevált volna. :))

Bocsánat nem itt írtam róla, hanem egy másik fórumban, és ráadásnak nem is én linkeltem, de azért itt van egy link:
http://www.g-sport.n...kt.aspx?id=4616

(nagyon off, de érdekes, hogy mennyire meg lehet érteni ezt a norvég szöveget :))

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).

Példa a jobbra?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

jópár kört én mentem vele, de végülis nem azt vettem, mert nem tudom kihasználni, meg suliba azért elég vicces lenne ilyenben járni...helyetette egy 021-es lett. a 072-es szerintem nagyon jó cipõ, nem karbontalpú, de merev azért eléggé, üvegszálerõsítéses. kényelmes, jól szellõzik, bár a vizet ez sem szereti, akár csak a nem kifejezetten téli spd-k. a sarat jól lehet róla tisztítani. én csak ajánlani tudom.

Ne haragudj a láma kérdésemért, de honnan van tapasztalatod a cipöö sártüürésérööl, meg vízszeretetérööl? Odaadták vásárlás elöött kipróbálni?
Mert ugye nem ezt vetted végül.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

A Shimano SH-M072-es csukáról van valakinek tapasztalata?

Elöörebocsájtom, hogy igazából nincsen konkrét tapasztalatom, csak a boltban töltöttem egy pár órát a cipöök próbálgatásával, és úgy láttam(teljesen szubjektíven), hogy semmivel sem jobb a minöösége (varrások, ragasztások, talp keménysége, rögzítés módja) mint a noname többieknek. Nyilván meg kell fizetned, hogy ismert márkával címkézték fel kínában a cipööt, de érdemes megfontolni, hogy fél, vagy 3/4 annyi pénzért veszel egy azonos minööségüü noname-et, esetleg ugyanannyiért egy jobbat.
Véleményem szerint én ez utóbbit tettem, de nincs még sok tapasztalatom az általam vett cipöövel (sem).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jópár kört én mentem vele, de végülis nem azt vettem, mert nem tudom kihasználni, meg suliba azért elég vicces lenne ilyenben járni...helyetette egy 021-es lett. a 072-es szerintem nagyon jó cipõ, nem karbontalpú, de merev azért eléggé, üvegszálerõsítéses. kényelmes, jól szellõzik, bár a vizet ez sem szereti, akár csak a nem kifejezetten téli spd-k. a sarat jól lehet róla tisztítani. én csak ajánlani tudom.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A Shimano SH-M072-es csukáról van valakinek tapasztalata?
White Horse

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Grat :)
Ha minden jól megy nekem is lesz SPD-m egy-két héten belül.
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na végre szereztem 15-ös villáskulcsot, régi pedál le, 520-as S fel, cipõ fel, sisak is...elsõ út: irány a városban egy kis kör...dokkolással semmi gondom nincs, bár néha még kicsit keresgetem, hogy hol dokkol...kioldás olyan gyengén közepes rúgóerõn jól megy, eddig nem estem...
Ami meglepõ volt számomra, hogy a jobbos cipõn a stoplit egybõl sikerült olyan helyre tenni, hogy nem is érzem, hogy van rajtam valami, maga a tökély, nem is állítottam semmit rajta...de a bal lábamon sehogy sem hajlandó ugyanezt a állapotot elérni, annyira nem zavaró, de már vagy 10-féle stopliállást kipróbáltam és egy kis nyomást még mindig érzek tekerésnél...ezt meg fogom szokni??