Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Jól hangzik a Cervelo, téli cipőt vettél vagy nyárit? Én annyit nézegettem a mérettáblázatokat illetve fórumokat, felhasználói értékeléseket referencia képpen, hogy már irreális időt töltöttem el vele, mégsem sikerült belőni a méretet, sem a cipő nem lett kényelmes. Shimano-ban és NW-ben már tudom a méretem.

Ez a jó hozzáállás a kereskedő részéről. Így én is szívesen vennék. Sajnos ez vidékieknek nem játszik.

A cipő nem Cervelo, hanem Bont márkájú, csak itthon egyedül a Cervelo-sok árulják, viszont náluk sincs a méretemben, így aztán kénytelen voltam Angliából rendelni. Egyébként én is úgy voltam vele, mint te, hogy annyi időt keresgéltem ez ügyben a neten, hogy ez idő alatt el is biciklizhettem volna érte akárhova. :D Na jó, nem, de tényleg túl sok idő volt, mire megtaláltam az igazit. Egyébként nyári cipőt vettem, télen inkább a trekkinggel járok ki, ahhoz meg jó egy akármilyen cipő is, amit leakasztok a polcról. 10C fölött, meg ha süt a nap, kibírja a lábam a nyáriban is, ha tartom a max. 2 órás limitet.

A NW-el én pont megszívtam, mert ahhoz túl széles volt a lábam, hiába lett volna egyébként jó a méret, ezért kellett visszaküldeni. Sajna a visszapostát nem fizette a cég, de cserébe, ha jó lett volna, legalább olcsó lett volna. Mindegy most már, utólag. Örülök, hogy túl jutottam végre a dolgon és van végre egy kényelmes cipőm. (Most már csak egyszer szeretnék egy olyan nyerget a seggem alá, ahol uezt érzem! :) )

Bont: http://www.bont.com/cycling/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Én tavaly elég jól megszívattam magam a cipő vásárlással. Először is nem néztem utána pontosan a méreteknek, aztán meg egyszerűen csak nem voltak elég pontosak az információk. Vettem 2 pár cipőt is, amin összesen buktam vagy 15e Ft-ot :( mert az egyiket eleve használtan vettem, azt csak némi buktával tudtam eladni, a másikat meg vissza kellett küldeni ugye. A vége az lett, hogy az év végi - meglepetés - jutalompénzzel kiegészítve a meglevő összeget, vettem egy alapvetően k.drága Bont cipőt. Ez már minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult.

Nagy kár amúgy, hogy itthon a Cervelo-sok nem mutattak hajlamot a megfelelő méret beszerzésére, mert szívesebben vettem volna itthon, de elhajtottak ezzel az igényemmel. Végül aztán Angliában kaptam viszonylag jó áron. Nagyon tetszik benne, hogy nagy méretek is léteznek, ráadásul minden méretben 3 féle szélességet kínálnak és nekem, bár nincs keskeny lábfejem, de simán elegendő volt a normál is. Szóval most van végre egy nagyon kényelmes cipőm, aminek örülök, de az biztos, hogy a netes rendelés mindenképp lutri, ha nem ismered eredendően a márkát, vagy nem kimondottan tökéletes (keskeny, kicsi :) ) biciklis tappancsod van. 

Rendelés előtt mindenképp érdemes megkeresni az adott márkához tartozó mérettáblázatokat. Mindegyikhez fellelhető, és nekem pontosnak is tűntek. Viszont ezek is csak egy bizonyos szempontból mérvadóak, mert nagyon függ a cipő belső kialakításától, hogy ugyanaz a hosszúság megfelel-e egy másik márkából is, nem beszélve a szélességről, amiről - a Bont-on kívül - sehol nem találtam méretadatot.

Nálam szempont volt, hogy olyan helyről vegyem, ahova még vissza is tudom küldeni ha nem lesz jó. Nagy meglepetésemre a bike-discount.de kifzette a visszapostát teljes egészében. Bölcs dolog volt tőlük, mert utána vettem egy sokkal drágább cipőt és sok minden mást is. Használt cipőt nem szabad venni, mert az előző tulajtól bármilyen lábbetegséget lehet kapni. Mégha makk egészséges a lába, lehetnek benne olyan bacik, ami neki nem okoz semmi gondot, neked viszont megbetegedhet tőle a lábad. Itthon brutál árésekkel dolgoznak és sokmindenhez így állnak. A fenti példából kint olcsóbban adják és még ígyis megéri nekik külföldről visszapostát fizetni. Ezért nem megyünk mi itthon semmire.

Jól hangzik a Cervelo, téli cipőt vettél vagy nyárit? Én annyit nézegettem a mérettáblázatokat illetve fórumokat, felhasználói értékeléseket referencia képpen, hogy már irreális időt töltöttem el vele, mégsem sikerült belőni a méretet, sem a cipő nem lett kényelmes. Shimano-ban és NW-ben már tudom a méretem.

Én most netről rendeltem és még kiszállást sem kértem igaz elég biztosra mentem mert eddig 3 shimi cipőm volt és most is ilyet rendeltem nagyon nem tudtam volna mellé lőni. A bikestor24.hu -ról rendeltem és pesti lévén a személyes átvételt választottam. Nagyon rugalmasak, volt az átutalással egy kis gond konkrétan az hogy nem ment el a pénz, mégis lehozták a Budai irodájukba a cipőt ahonnét felhívtak hogy akkor most mi a helyezett?  Gyorsan átmentem hozzájuk ahol azzal kezdték hogy próbáljam fel mert ha nem jó akkor hoznak más méretet. Hozzá állásból csillagos ötös.

Mindenkinek szívből ajánlom őket.

Ez a jó hozzáállás a kereskedő részéről. Így én is szívesen vennék. Sajnos ez vidékieknek nem játszik.

Edited by freddyke, 2014. January 12. - 22:46.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Ruhát általában fel kell próbálni, és főleg cipőt nem szabad használtan venni mert használattal rááll a lábra.

Lehet hogy ennél a modellnél vagy a közepes méretnél (42) más a helyzet de nekem az MT-33-as mérete pont stimmelt, üzletben vettem próba után. Másikat bringaexpón felpróbáltam, aztán neten rendeltem ugyanazt a méretet. Az is pont stimmelt (Mavic Pulse). Azt is hozzá kell tennem hogy terebélyesen széles a talpam (a.k.a. massive lúdtalp), de nem úgy érzem hogy nagyon sok hely lenne az ujjaimnál, szóval nem vagyok 41-es hosszban se.

Kesztyűben eddig jóval nagyobb eltéréseket tapasztaltam; előfordul hogy a megadott újjarányoknak még a valós kesztyűhőz sincs közük, tehát a kezem épp jobban passzol mint a minta :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Az én esetemben a lottó ötösnek több esélye van, hogy itthon boltban kapok kerékpáros cipőt a méretemben.

Viszont nem értem azokat, akik elmehetnének a boltba, mégis a netről rendelnek. Valamiből a futárcégneknek is meg kell élni. :)

Én most netről rendeltem és még kiszállást sem kértem igaz elég biztosra mentem mert eddig 3 shimi cipőm volt és most is ilyet rendeltem nagyon nem tudtam volna mellé lőni. A bikestor24.hu -ról rendeltem és pesti lévén a személyes átvételt választottam. Nagyon rugalmasak, volt az átutalással egy kis gond konkrétan az hogy nem ment el a pénz, mégis lehozták a Budai irodájukba a cipőt ahonnét felhívtak hogy akkor most mi a helyezett?  Gyorsan átmentem hozzájuk ahol azzal kezdték hogy próbáljam fel mert ha nem jó akkor hoznak más méretet. Hozzá állásból csillagos ötös.

Mindenkinek szívből ajánlom őket.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Az én esetemben a lottó ötösnek több esélye van, hogy itthon boltban kapok kerékpáros cipőt a méretemben.

Viszont nem értem azokat, akik elmehetnének a boltba, mégis a netről rendelnek. Valamiből a futárcégneknek is meg kell élni. :)

Én tavaly elég jól megszívattam magam a cipő vásárlással. Először is nem néztem utána pontosan a méreteknek, aztán meg egyszerűen csak nem voltak elég pontosak az információk. Vettem 2 pár cipőt is, amin összesen buktam vagy 15e Ft-ot :( mert az egyiket eleve használtan vettem, azt csak némi buktával tudtam eladni, a másikat meg vissza kellett küldeni ugye. A vége az lett, hogy az év végi - meglepetés - jutalompénzzel kiegészítve a meglevő összeget, vettem egy alapvetően k.drága Bont cipőt. Ez már minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult.

Nagy kár amúgy, hogy itthon a Cervelo-sok nem mutattak hajlamot a megfelelő méret beszerzésére, mert szívesebben vettem volna itthon, de elhajtottak ezzel az igényemmel. Végül aztán Angliában kaptam viszonylag jó áron. Nagyon tetszik benne, hogy nagy méretek is léteznek, ráadásul minden méretben 3 féle szélességet kínálnak és nekem, bár nincs keskeny lábfejem, de simán elegendő volt a normál is. Szóval most van végre egy nagyon kényelmes cipőm, aminek örülök, de az biztos, hogy a netes rendelés mindenképp lutri, ha nem ismered eredendően a márkát, vagy nem kimondottan tökéletes (keskeny, kicsi :) ) biciklis tappancsod van. 

Rendelés előtt mindenképp érdemes megkeresni az adott márkához tartozó mérettáblázatokat. Mindegyikhez fellelhető, és nekem pontosnak is tűntek. Viszont ezek is csak egy bizonyos szempontból mérvadóak, mert nagyon függ a cipő belső kialakításától, hogy ugyanaz a hosszúság megfelel-e egy másik márkából is, nem beszélve a szélességről, amiről - a Bont-on kívül - sehol nem találtam méretadatot.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A cipővásárlás nagy lutri. Kivéve a boltban.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nekem Shimano-ból 2-3 számmal nagyobb kell. A Shimano 49-es cipőm rövidebb mint az utcai 47-es cipőim. A lábforma megint kérdéses. Alig van cipő, ami jó rám, a nagy részük szorít, nyom, stb. Én csak olyan helyről vennék neten, ahova vissza tudom küldeni cserére és még úgyis reális marad az ár, amit összességében kifizetek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Azért vigyázzunk a netes cipővásárlással ! Arra nagyon rá lehet ..... szóval mellé lehet nyúlni a méretválasztásnál. Talán a Shimano cipőknél lehet félig-meddig biztosan mondani, hogy az utcai cipőméretnél egy számmal nagyobbat kell venni. (úgy van a méret számozva) Haver pont most rendelt netről téli cipőt - hát éppen kicsi lett. Szóval óvatosan a netről !

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Nekem a Shimano MT-33 vált be nagyon mindennapi/strapabíró/kényelmes/járkálós/túrás cipőnek, eleinte még ebben is versenyeztem. Most abban megyek bevásárolni :) (és még mindig túrázni is) Ami nagyon tetszik benne az a keresztgumi ami alá be lehet tűrni a cipőfűzőt hogy ne akadjon a pedálba. Meg az is érdekes hogy elvileg nem vízálló vagy hidegre van kitalálva de még ilyen 5 fokokban a szemerkélő ködben is valahogy száraz marad belül és nem fázok benne.

A mostani ár szintén rendkívül korrekt (~16e Ft), én még majdnem dupla annyiért vettem. (edit: kicsit elszámoltam magam, nem 13e :))

Edited by Tekergek, 2014. January 10. - 02:25.

• joker93 likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

Eldöntöttem, hogy szeretnék vásárolni egy spd cipőt. Hosszas böngészés után a 'specialized tahoe' és a  'specialized tahoe sport' tűnt számomra a legszimpatikusabbnak. Elsősorban túrázáshoz szeretném használni, és számomra fontos szempont, hogy alkalomadtán sétálni is lehessen benne. Ez a két cipő közül melyiket ajánlanátok, illetve, ha tudtok ajánlani ilyen célra, ebben az árkategóriában (max 30.000 HUF) más cipőket is, azt is szívesen fogadom :)

A 2 cipő közül a Tahoe Sport-nak merevebb a talpa, abban sokkal jobb bringázni. Jobb érzés tekerni a pedált, jobban átmegy az erőd a pedálra.

A német újságok a Mavic Alpine túracipőjét istenítik és a Zoli által javasolt Shimano MT-43 -ast is nagyon dicsérik. Úgy látom, mind benne van a 30 rugós keretben. Menj el és próbáld föl őket, a lábad is segít a döntésben. (itt nyom, ott nyom, nem nyom,....)

http://www.berguson....o-tura,193.html

Edited by marton, 2014. January 09. - 23:11.

• joker93 likes this
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Eldöntöttem, hogy szeretnék vásárolni egy spd cipőt. Hosszas böngészés után a 'specialized tahoe' és a  'specialized tahoe sport' tűnt számomra a legszimpatikusabbnak. Elsősorban túrázáshoz szeretném használni, és számomra fontos szempont, hogy alkalomadtán sétálni is lehessen benne. Ez a két cipő közül melyiket ajánlanátok, illetve, ha tudtok ajánlani ilyen célra, ebben az árkategóriában (max 30.000 HUF) más cipőket is, azt is szívesen fogadom :)

Specialized tahoe:

- body geometry talp

- Trail Traction gumis talp, nylon kompozit talppal

- 3.0 merevség index

http://www.specializ...ess-shoes/tahoe

Specialzed tahoe sport:

- Body Geometry talp

- Vibram gumi talp
- nylon kompozit talp
- 6.0 merevségi index

http://www.specializ...oes/tahoe-sport

shimano MT-43, MT-42

• joker93 likes this

joker93

joker93

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Specialized tahoe:

- body geometry talp

- Trail Traction gumis talp, nylon kompozit talppal

- 3.0 merevség index

http://www.specializ...ess-shoes/tahoe

Specialzed tahoe sport:

- Body Geometry talp

- Vibram gumi talp
- nylon kompozit talp
- 6.0 merevségi index

http://www.specializ...oes/tahoe-sport

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A shimano cipőknél mit jelent a "G" "L" jelölés?

Amennyiben a modell száma mögött szerepel, akkor a színére utal. Pld. SH-M064G szürke/fekete, SH-M64L fekete 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A shimano cipőknél mit jelent a "G" "L" jelölés?

PaulvanDyk

PaulvanDyk

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Valaki esetleg tudna ajanlani a Northwave SBS cipohoz valami hozza illo pedalt? Elore is koszonom.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Lehet, hogy általában lentről hűl ki. Akárhányszor mentem ki ebben a cipőben, már az első perctől érzem, hogy a szél fentről fúj be a szára felől, mivel a nadrág és cipő találkozásánál nincs szigetelés. Egyedül akkor volt jobb, amikor a nadrágot kívülről ráhúztam, ez plusz szigetelést adott. Mint írtam ez nem megoldás, a cipő tépőzárába beakad a nadrág, szétszedi az anyagot és egyébként is rövid a szára és folyamatosan felcsúszott hátul. Határozottan úgy látom, ha ez a szigetelés meg lenne oldva, nem fázna a lábam. Néztem túra kamáslikat a neten, van gore-tex, softshell és minden jó anyagból, viszont ezek fűzős cipőkhöz készültek, elöl van egy kampó, amit be kell akasztani a fűzőbe. A megoldás az lesz, hogy veszek softshell anyagot méterre és kiszabatom/varratom olyanra, amilyenre akarom. Ehhez már találtam beszerzési forrást, sokféle softshell anyag van mindenféle célra, erre is.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Igen, nekem is a lábfejemtől kezd el fázni a lábam, a talpamtól kevésbé hűl ki.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ma napnyugta körül mentem ki 0°C körül, nyirkos idő volt, mire visszaértem már az autókra ráfagyott a pára. Ilyen körülmények között 1.5-2 órát bírom. Lehűlt lábbal megyek haza, ami a melegben lassan kienged. A cipő annyira szigetel, mintha a szél nem is létezne. Fentről hűl át a lábam a lábszáram felől. A kesztyűvel ugyanígy vagyok, de abból kellene váltás, az a megoldás. A többi részem egyébként egész jól  bírja a hideget, a felsőtestem sosem fázik (vastag tanulópénz árán kitapasztaltam az öltözködést).

érdekes, hogy a láb általában a talp/lábfej felől hűl ki sokkal gyorsabban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ezt összekombinálva bevásárló zacskóval, olcsó kamásli :)

Sok értelme van, alatta benedvesedik pusztán az izzadtságtól/páralecsapódástól, jobban (meg)fázik mintha rajta sem lenne.