Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

szerintem még nem csereérett. talán a csavarok alá beszorult egy kavicsdarab, esetleg kilazultak. nézd meg, hogy nincs e valami "külsõ eszköz" rossz helyen, és ha nincs, akkor fújd be a stoplikat wd40el vagy pár csepp olajat csöppents rá. talán segít. (nekem is hasonló probléma volt, egy kisebb marék sár volt a stopli csavarjainál és ezért nyikorgott).

nemrég volt szétszedve a pedál és a "stopli" is.
kapott egy kis wd-40et is.
ugyanúgy terhelésnél nyikorog...
speciel boltos mondta, hogy azé' nyikorok, mer elkopott, de nemtudom ezen kijelentésébõl mennyi az érdek :)

(korábban is volt hogy nyikorgott, akkor egy szétszedés, tisztitás segített)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok!

Valakinek nincs egy felesleges stoplija Shimano kompatibilis SPD pedálhoz? 1db kellene csak, cserébe mondjuk sört tudok felajánlani:)

Ha valaki ki tud segíteni vele, elõre is köszi...

WF

Kanyarodjon lábad elé az út,
Fújjon mindig hátadba a szél,
Hevítse orcádat a Nap,
Öntözze földedet csöndes esõ
és hordjon tenyerén az Úr,
míg újra találkozunk.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
akkor csak én taknyoltam majdnem akkorát a frissen berohloffozott (nyekergett, meguntam :D ) stoplimmal, amikor hipp-hopp kicsúszott... azóta hagyom inkább nyekeregni :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

ha megolajozza vagy befújja WD40-el a stoplikat garantáltan olyan "élményben" lesz része az elsõ tekerésnél, amit nem felejt el egy ideig... ;)

En TF2-vel fújtam le a pedált, meg a stoplikat is, de nem emlékszem semmilyen élményre. Ha arra gondolsz, hogy csúszni fog, akkor persze igazad van, de szerintem nem jobban mint egy vadonat új pedál-stopli páros. Bele kell találni elsööre a dokkolóba, meg nem szabad egy ideig dokkolás nélkül ránehezedni, dehát ezt amúgy sem nagyon csinálja az ember.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

ha megolajozza vagy befújja WD40-el a stoplikat garantáltan olyan "élményben" lesz része az elsõ tekerésnél, amit nem felejt el egy ideig... ;)

Én lelkesen zsíroztam a mechanikát, mikor nyikorogni kezdett a wellgóm. Semmi gond nem volt vele. Miért lenne? Attól még nem kattan ki (sokkal) könnyebben. Egy ideig bekussolt, aztán megint nyikorgott:(

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jahazt kifelejtettem h utána jól össze kell koszolni, mielõtt tekersz vele:D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem még nem csereérett. talán a csavarok alá beszorult egy kavicsdarab, esetleg kilazultak. nézd meg, hogy nincs e valami "külsõ eszköz" rossz helyen, és ha nincs, akkor fújd be a stoplikat wd40el vagy pár csepp olajat csöppents rá. talán segít. (nekem is hasonló probléma volt, egy kisebb marék sár volt a stopli csavarjainál és ezért nyikorgott).

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Mi a "vélemény" ezekrõl a stoplikról?

Feltöltött kép

Feltöltött kép
(katt rájuk, a nagyobb méret kedvéért)

kopott, de vajon csereérett is már?
újababn elkezdett nyikorogni élénken. ezt okozhatja a kopás? (az alján)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Specialized sport mtb. Mit tud? Kinek van ilyesmije?

Salának is ilyen van, úgyhogy felejtõs!:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF Áááá, lefelé óvatosan és csigalassan megyek...a legtöbb alkatrészt hegymenetben nyírom ki. Kormányletépést is úgy lehet gyakorolni...;) (de a roox tényleg fáradással tört el, egyszerûen 3 év alatt besokallt - mázli, hogy gariba ez még ezek szerint belefért)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Egyszer valamikor már megnéznélek tekerés közben Dante, hogy mit mûvelsz a biciklivel... két törött roox és hasonló hírek... :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jah, félreérthetõ - szóval nem "az" a stopli, hanem a cipõ mászó-stoplijai. Namost amikor azok nincsenek bent (mert pl nincs sár), akkor 2-2 csavar van helyettük, hogy ne tömõdjenek el a lyukak szutyokkal. Namost ezekbe a csavarokba nem szabad nagyon beleszeretni...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én azért a Comp-ot venném akkor már, a csatos rendszerrel sokkal jobban magadra tudod rögzíteni...De a talprendszer dettó a Comp-é, s arról csak jókat nyilatkozhatok. Talán egy negatívum - én a stoplicsavarokat 2 nap alatt elhagytam, egyszerûen nem lehet õket úgy megtépni, hogy ne rázódjanak ki.

na ja aki hetente hajlítja-töri a nyeregcsöveket, ott a stopli sincs biztonságban:)
nekem ilzen gondom nem volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én azért a Comp-ot venném akkor már, a csatos rendszerrel sokkal jobban magadra tudod rögzíteni...De a talprendszer dettó a Comp-é, s arról csak jókat nyilatkozhatok. Talán egy negatívum - én a stoplicsavarokat 2 nap alatt elhagytam, egyszerûen nem lehet õket úgy megtépni, hogy ne rázódjanak ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sorrendben : mtb cipõ...spd kompatibilis, például nekem is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Köszi az elérhetõségeket, lejegyzem és felhívom õket...

Szívesen. Közben még kiderült, hogy a Speed-way-ben is érdemes próbálkozni. Nézd meg a honlapon a pontos címet, Visegrádi u. valahány és ott van telefonszám is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Igen, stoplit a pedálhoz adnak. Amivel igencsak megszívhatod, mivel ha a régire van beállítva a pedál, akkor az új stopli (az új cipõn) marhára nehezen fog belemenni, s majd folyton állítgathatod a rugóerõt. Ezért is jó ez Eggbeater. (nincs rugóerõ állítás, a stopli bekattanása ettõl független) Felszerelni nem nehéz, kell egy darab imbuszkulcs és jól meg kell húzni, valamint az elsõ uton utánahúzogatni. (mivel ahogy belegyógyul a talpba, egyre lazábbak lesznek a csavarok) Stoplit venni kell - pedálrendszer függõ. Elvileg szabvány, de majd meglátod, hogy mégsem az, ezért jó, ha a gyártótól veszel stoplit.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Van nekem egy SPD cipõm, de kezd elfáradni, ezért már csak maratonokon használnám. Ha veszek egy Shimano SH-M021 - t, akkor annak az aljára hogyan kerülnek fel a stoplik? Már nem emlékszem, hogy a stoplit a pedálhoz kaptam vagy a cipõhöz. :chin: Magyarul: egy pedál és két cipõ, de honnan lesz két stoplim? (nehéz felszerelni?)

köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep