Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Filmajánló

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3989 replies to this topic

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Lehet én elvagyok kapatva az animés hõsnõkkel (lánykákkal) és amiatt tettem magasra a mércét.

[Rec] 2 (2009) - IMDb folytatódott a történet. Az elején a kommandósok között nem volt egy nõ sem, aki vinnyogott volna alapzajnak és így pont az hiányoltam belõle, ami az elsõ részben az idegeimre ment. :D Na aztán kaptam 3 tinit akik még azon a nõn is túltettek...
Kellenek ebbe a filmbe. Az elsõben elég volt felfedezni a szituációt. Itt már mással kellett elõrukkolni. Kicsit jobb volt a hangzás, az effektek is fejlõdtek, de ami a lényeg az a párhuzamos idõsík (a két kamera) és az ördögûzõs vonal. Így csavarosabb volt a történet, végre rájöttek h. a szentség erejével szembe lehet szállni a "vírussal". Voltak azért logikai bakik is. A vége is tetszett, mert egy új folytatási lehetõséget ad. A házon belül már nem sok bõr maradt ami lenyúzható. Akinek tetszett az elsõ rész, az nézze meg. Végig harapni lehet a feszültséget.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Kaptár egy elég jó jah.....a többi meg....olyan amilyen

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát szerintem keresztben-hosszában veri a Mila Jovovich-ot és Angelina Jolie-t is. A Kaptár sztorit (szigorúan 1. rész) meg sok mindennek mondanám csak bugyutának nem.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

mentes mindennemû vonzerõtõl

azert ez szubjektiv
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Álomháború (2011) - IMDb Nem nyûgözött le a film. Talán azért mert a porcelánszájú Britney Spears klón, mentes mindennemû vonzerõtõl, holott õ a kupleráj legnagyobb attrakciója. Toronyháznyi géppuskás szamurájokat nyársal fel, bébisárkányt öl, miután betáncolta magát a második világháborús mátrixba.
A CGI jó, látványosak az akciók, A zene is passzol, bár az elején zavaró volt, de a végére megszerettem. A történet is kellõen összetett így a 3 szintû inceptionnal, kellemes a miliõ is. Mégis pont a lényeg hiányzik ami ezt az animés mûfajt élteti: A fõhõsnõ kisugárzása, fojtott erotikája.
A doktornéni/madám viszont ontja magából. Arról sincs szó h. Baby Doll alulmaradt volna a versenyben: Nem volt verseny. Sajnos a többi lányról sem mondható el h. labdába rúgtak volna. Milyen jó volt pedig az elsõ Kaptár, a Tomb Raider, pedig bugyutábbak voltak a sztorik és a technika.
Na azt szívesen megkérdezném a rendezõtõl h. direkt herélték ki így a filmet, vagy mit akartak elérni ezzel a karakterrel? Mindenképpen jól nézhetõ film, csak engem zavar h. nem lettem szerelmes a fõhõsnõbe, holott egy ilyen kaliberû filmél alap lenne. :D

Vigasztalásként megnéztem a Mark 13-at 1990-bõl.
Kiváló film. A zenéje még inkább. Mai szemmel a robot mozgatása igen gagyi, de fõként sötét lesébõl támad, így sokszor nem volt zavaró.
Már az elején megfogott a post-apokaliptikus világ, az erõteljes karakterek és a meglepõen aktuális mondanivaló. Nagy hangsúlyt fektetnek a világkép ábrázolására és profin csinálják. A film vége felé aktiválódik a bestia és hancúrozik pár emberrel. Itt már kicsit laposodik az elejéhez képest, de jól átjön a 8. utas feeling. Nagyon érzõdik rajta a 90-es évek erõteljes hangulata. Aki még nem látta ezt a mérföldkövet, ne hagyja ki!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Csak azoknak akik bírják a rettegést és a vért! Durván kezdek, majd meglágyulok :D
Body sob 19 (2007) - IMDb Ez a film nem semmi. Olyan volt nézni, mintha egy elmebeteg halvány mosollyal az arcán, egy perc alatt szépen, lassan, felszántja a nyakadat fültõl-fülig, majd amikor azt hiszed már véged, hirtelen felkaszabol, hívja mentõket, és biztatón szorítja a kezed a kórház folyosóján miközben a mûtõbe rohannak veled.
Akinek tetszett a legutóbbi koresz macska-egér film annak kötelezõ darab. Ez Thai. Egy mukkot sem értettem belõle. Egyéb ázsiai filmekben legalább a fontosabb kifejezéseket megértem, itt még a szavakat sem sikerült kihámozni, így teljesen a feliratra kellett hagyatkoznom. Laza kiszámítható szellemsztorinak indul: Egy nõ meghalt és egy srácot csesztet h. találja meg a talány nyitját. Csak annyi a dolgunk h. ijedezzünk és találgassuk ki fog következõnek felkoncolódni. Aztán amikor azt hisszük vége a filmnek, akkor kezdõdik el csak igazán a ... Nem lövöm le a lényeget, meg kell nézni. 2x.
Napközben folyamatosan ugrottak be a szikrák, és utalások amik a kiszámíthatóság leple alatt dudorodtak. Még a most sem látom tisztán a sztorit, csak nagy vonalakban. Melózni kell vele, nem bébipapiként nyomják a torkukba, csak egy nyílhegyet dobnak elénk és magunknak kell fegyvert csinálni a mamut elejtésére.
Érdekes a hangulata, szimbolizmusa, (A hármas szám jelentõsége. A világ hármas osztottságát szimbolizálja) A srác ahogy bogozza a szálakat és álmodja a rémeket, nem szalad egybõl anyucihoz h. elmondja mire jutott, pedig a tesója ott van folyamatosan mellette. Rideg és távolságtartó. Majd egy idõ után közelebb kerülünk hozzá. Csak õ és mi tudunk dolgokról, ezzel is belevonnak minket a történetbe. Ez a csendes, lassú víz, igaz lelki terror. Van h. tudjuk mi fog jönni és egy percig kell rettegni mire bekövetkezik a várt esemény. Jól elhúzzák. Máskor meg olyan hirtelen jön és megy a jelenet, h. nincs is idõ felocsudni. Szívatnak minket durván. És ez még csak a langyi kiszámítható szakasz. A haver kifakadt amikor már nem bírta: Ez a film egy g_eci!

Vannak azért negatív észrevételek is. A CGI néhol gagyi. Pl beszélgetõs autós jelenetet (tudjátok ahol régen egy vászonra vetítették a mozgást és a sofõrnek csak a kormányt kellett rángatnia) egy az egyben "mûúton" zajlik. Van ahol láthatóan CGI-t hány a srác, nem tudom megérteni miért nem itattak meg vele 3 liter színes lötyit egy laza rókáért. Külsõ jelenetek egyáltalán nincsenek. Klausztrofóbián volt a szûk, konténeres belsõ terek miatt. Színház szerûek a berendezések. Más annyira nem volt zavaró. A macska igen jól sikeredett önállóan is megtudott fingatni. A hang és zene is jól szította a feszültséget. 2 órában másfél történetet mondanak el. Vagyis ahol más filmek véget érnek, itt felrúgják az egész sakktáblát és visszatérnek a kezdetekhez.
Jól esett a feloldozás a végére. Ez nem olyan h kimész a moziból és telenyomod a gatyát míg hazasétálsz. Kellemeset lehet aludni utána mert megnyugtatnak. Összességében 1/2 rész durván jó krimi, 1/4 naturalista horror és 1/4 vérszopó thrillerbõl készült koktél. :D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
ez sem tûnik rossznak:

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A Green Hornet valóban pocsék...

Charlie St. Cloud. Azt hittem törlöm pár perc után a fõszereplõ srácot látva, de egész értelmes drámát sikerült összehozni. 10/7

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

A szikla (1996) - IMDb

egyik nagy kedvencem....96'-os de nem érzem rajta a nagy technikai hátrányokat, a mai filmekhez képest...

tényleg nagyon jó..
tv-ben szinte minden évben leadják..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Zöld Darázs. Egyáltalán nem ajánlom. 15 perc után úgy döntöttünk ez nem a mi filmünk.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
G.O.R.A. - Támadás egy idegen bolygóról (2004) - IMDb Török ûrsztori. Combos vígjáték, combos hosszal. Rá kell hangolódni a stílusára, de utána durván ütnek a hülyeségek benne. Ananászexpressz volt még ilyen jó. Eszement baromság az egész. A szinkron is jól sikerült. Amerikában és európában is aratott. Van második része is, de azt nem adták ki idehaza.

Rango (2011) - IMDb Vegyesek az érzelmeim. Pont a fõszereplõt és a csaját nem bírtam, az ideg megevett a karakterüktõl. A falu lakói viszont igen színesek és érdekesek voltak. Szokásos klisék, néhol értelmes mondanivalóval, Komoly harci és üldözéses jelenetek. Az egésznek van egy jellegzetes hangulata,jó a világ amiben mozgunk. Gyakorlatilag egy klasszikus western sztori animált karakterekkel. Semmi újat nem mutat a karaktereken és a Las Vegas bírálaton kívül. Nem kisgyerekeknek való mese, sok benne a felnõtteknek szóló utalás. Összességében érdemes megnézni mert a képi világa igen jól sikerült, csak a két fõszereplõt kine kivágni belõle :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Amerikai szépség (1999) - IMDb

elég jó...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Volt "szerencsém" a Hangover Part 2. magyar szinkronos elõzeteséhez. Érdemes megnézni...ezért mondom, hogy egy-egy filmet katasztrofálisan elronthat a magyar szinkron.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Nekem Nicolas Cage azóta az egyik kedvenc színészem amióta láttam ezt a filmet.
"Ride today, heal tomorrow"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
A szikla (1996) - IMDb

egyik nagy kedvencem....96'-os de nem érzem rajta a nagy technikai hátrányokat, a mai filmekhez képest...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Tegnap volt szerencsém az I Spit on Your Grave címû film 2010-es változatához. Hát, ahogy a csaj bosszúhadjáratot folytat és ahogy azt teszi... Aki szereti a kínzós dolgokat (no nem Grotesque szinten) annak ajánlott. 10/8

letudva, jó volt ajánlom mindekinek akinek bejön ez a mûfaj

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az tenyleg nagyon jo film, en is ajanlom mindenkinek. Bale nagyot alakit benne
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

The Fighter. Nagyon nem vagyok box párti, de ez egy kimondottan jó film róla. Plusz pont, hogy igaz történet. Mostanában meglepõen jó filmjei vannak Marky Marknak :) 10/7

Azért ne felejtsük el az Oscar-ral jutalmazott Christian Bale-t se.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
The Fighter. Nagyon nem vagyok box párti, de ez egy kimondottan jó film róla. Plusz pont, hogy igaz történet. Mostanában meglepõen jó filmjei vannak Marky Marknak :) 10/7

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Nem volt meg. Nekem kicsit kislányos arcú :D Battle: Los Angeles volt. Sistergõs minõségben van meg (mármint a Sucker Punch), így még nem vitt rá a kíváncsiság, hogy megnézzem, de bemutató alapján nekem 10/10 lesz :)

pasiknak erõsen ajánlott a film :D