Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Filmajánló

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3989 replies to this topic

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Black Death A nyelvezet sajnos nem teljesen korhû, nem hiszem hogy 1300 körül bárkinek is elhagyta volna a száját, hogy "I f#ckin' slice you all!", vagy tényleg ennyire régi lenne az "F-word"? :)

off:
Tegnapelõtt olvastam egy 1546-os bírósági iratot a hol a csóka ellen paráznaság és káromkodás volt a vád. A tanuk elmondták milyen szitkokat hallottak a szájából. pl: Megb_szom a lelkedet, meg a halott anyádat is, ebadta teremtette. :D a F-w magyar megfelelõje minden élõ, halott mozgó kompozícióban szerepelt. Ami nekem érdekes volt, h. a teremtette nagyobb bûnt jelentett mint a F-w. Nekem legénykoromban mindegy vót ha állt, lehetett fiatal, vény, szegény, vagy cigány, Ti meg egy asszonyt ismertek mocskos teremtették.
Paráználkodásnál meg - házas ember - érdekes módon nem volt F-w: Úgy bírom(birtoklom) Szõcs Marit, mint a feleségemet. Egy éjjel meg fél nappal 11-szer végeztem dolgomat rajta.

On: Tegnap újra mintavételeztem egy haverral az antikrisztust. Sokkal több részletet, utalást fedeztem fel benne. Nagyon össze van rakva. A vége nem volt már annyira sokkoló, így a szimbólumrendszerével többet tudtam foglalkozni.

A fekete halálra meg ránézek, jónak tûnik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Online Etymology Dictionary

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Black Death - Szerintem alul van kicsit értékelve a film, a 14. századi Angliában játszódik a pestisjárvány közepén. Mivel az akkori orvostudomány nem volt a helyzet magaslatán, a katolikus egyház PR-osai kitalálták az inkvizíciót (ami ugyan a pestis problémát nem oldotta meg, de az egyház befolyását eléggé megnövelte).

A nyelvezet sajnos nem teljesen korhû, nem hiszem hogy 1300 körül bárkinek is elhagyta volna a száját, hogy "I f#ckin' slice you all!", vagy tényleg ennyire régi lenne az "F-word"? :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

YouTube - ‪Antichrist - Official Trailer‬‏

Odabasz film volt. A tanulság az ha az ember legjobb barátja lehet a legmocskosabb ellenfele. Fõleg ha nõ! Írtani kell õket :D
A prológus szó hallatán egybõl a színház jutott eszembe. Az is a film. 2 személyes dráma. Kapásból leírta magát nálam a 10 percig boruló vizesüveg, amit a lábukkal borítanak fel sex közben és mire az üveg vízszintbe veti magát, hirtelen a fejükhöz is teleportál, vagy õk fordulnak meg a másodperc törtrésze alatt, vagy még egy üveg volt a fejüknél és azt is... Szóval nem jó kezdés. A lassítások képi világa nem mondható gazdagnak, legalábbis nem annyira részletgazdag nekem, h. ennyi ideig nézzem. Unalmas volt. A klasszikus a gyerek macija kinéz az ablakon még jobban betett. Egyszóval mínusz kettõvel kezdett a film nálam.

Aztán amikor ledobta a kliséket és elkezdtünk vájkálni a gyászban, a nõi elme és jellem megfejtésében, élvezetessé vált az egész film, a képi világ már nem volt olyan silány és érezhetõvé vált a tudatossága a filmnek. Aztán a laza könnyed boncolgatása a nõi természetnek, átcsap valami irányíthatatlan és kiszámíthatatlan csapongásba: Máris nem tudjuk mi fán terem. Kiemelkedõ volt az elsõ berosálós jelenet, amit Bonifác rókának köszönhetünk. Persze a hatáshoz hozzátartozik az az álomszerû állapot amibe ringatnak a visszatérõ elemekkel és a tanított asszociációval, így a róka beszólása által keltett egekbe szökõ EKG tüske kiveri a plafont. Csípem a jól elõkészített, mesterien megformált jeleneteket aminek csak a csúcspontján gondolkodok el, mikor is kezdõdött az elõkészítése. Az a jó ha észrevehetetlen.
Szimbolizmusa is tetszik, pl a makkok a fák könnyei, és csak potyognak megállás nélkül. A legjobb az egészben az h. a mû során felépít egy a természettõl(fák fû állatok stb) való félelmet, amit nem erõsít meg és amikor megvan vele, új félelmet hoz a természet, az emberi, de itt a nõi természetre építve. Ezt bizony jócskán megerõsíti. Zseniális. Annyira nõi, lágy és kegyetlen az egész. Mostantól más szemmel nézek a vállamon pihegõ oldalbordámra. :D

Ajánlott a film. Vagy tetszik vagy nem. Kemény film simán 18-as karika nem csak a sex miatt.
Ez nem olyan h. mindenkinek bejön. A csajoknak az eleje tuti fekszik, õk empatikusabbak. Aztán a keményebb részeknél meg lesz kihez bújniuk. A férfi erõt meríthet abból h. meg kell védelmeznie a rémült kedvesét. Aztán ráeszmél, h a filmben lévõ férfi is ugyan ezt érezhette amikor... Jön a felismerés: vajon a nõi természet univerzális és Õbenne is ugyanaz lappang?
ADJA :D

A lényeg benne van ebben: Antichrist (2009) - VIDEODROME

Köszönöm az ajánlást. Jó film.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Nagybácsim (1958) - IMDb
Azaz Jacques Tati: Mon oncle - klasszikus. Biciklistáknak különösen ajánlottak:
Le site officiel de Jacques Tati, Les films de mon oncle, Tativille, Monsieur Hulot, Tatischeff, Playtime, Parade, Trafic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
22 lövés (2010) - IMDb

egész jó.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Takers volt soron délelõtt, hát nem is tudom olyan vegyesek az érzéseim
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

a Limitless ajánlott, nem sikerült rosszul

Szintén zenész. Letudott kötni, a vége elég összecsapottnak hatott nekem. Szóval mutatott újat történetileg, bár ordas nagy durranásnak nem nevezném.
Örömmel látom h. képileg is lazák voltak, vágás, effektek, színek terén.

Mostanában néztem a Zûrhajó nevû eszement Star Trek paródiát. Beteg poénjai vannak amiket értékelek, viszont néhol nagyon idegesítõek a meleg rinyálások.

Ch. Bronzontól kezdtem bele a bosszúvágy 1-5 1974-tõl megy 1994-ig. Az elsõ 3 résszel vagyok meg, a 74-es igen jól sikerült. Az erõszak bemutatásából jeles. Nem a sok vér hanem a ma már "szimbolizmusnak" is nevezhetõ eszköztárral. A teljesen átlagos kinézetû nõket, az ártatlan áldozatokat rendesen cincálják, lemeztelenítik, megerõszakolják. Annyira nem látni manapság ilyet, egyértelmûen jól megalapozza a bosszúvágyat. Jogos, dühítõ és izgató is egyben ahogy az áldozatokkal elbánnak. Mai szemmel laposak, viccesek a lövöldözõs effektek, de a film maga megfogott a fõszereplõ vívódásaival: pl az elsõ gyilkolás utáni piatöltés és remegés adja. Nagyon. Olyan emberi az egész film, olyan hitelesen mocskos a város, h. elfelejtette velem az ósdiságát a filmnek. Aki fogékony ilyesmire annak ajánlom. Én az eredeti vágatlan verziókat néztem és látszott hogyan lájtosították a durva jeleneteket a magyar szinkron hiányából.
a 2. rész kicsit gyengébb volt, de még élvezhetõ, a 3. már szakított az eredeti történettel és egy sima bandaháborús kaszabolósdi lett.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

A Karib-tenger kalzai 4 - Ismeretlen vizeken kritika - Jack Sparrow, az energiavmpr, Johnny Depp

valóban lehangolóan rossz volt.

Nem rossznak mondanám, inkább pihentetõnek. Néha fel is ébredtem rajta :-) Pedig nem volt különösebben fárasztó dolgom napközben :)

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

ezmilyen?

Egyedi és durvánjó.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

ezmilyen?

libabõr, tarkón szõrföláll, torokszorít, és kétszer leizzadtam. kõkemény bûnhõdés-film. nem nézném újra kb 2hónapon belül, utána viszont mindenképp. súlyos..

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Johnny English 2/
Jó lesz:)
"Ride today, heal tomorrow"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Egyszer megnézhetõ.

A kalózoktól meg én sem voltam elájulva, egyszer nézhetõ kalandfilm.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
ezt látta már valaki?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
ezmilyen?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
a Limitless ajánlott, nem sikerült rosszul

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A szinkron még mindig katasztrofális :o
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
amit sokan vártunk:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
A Karib-tenger kalzai 4 - Ismeretlen vizeken kritika - Jack Sparrow, az energiavmpr, Johnny Depp

valóban lehangolóan rossz volt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
szerintem ezt még pont õ ajánlotta :D