Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Kijátszható a tahográf-korong! Alufólia vagy egy másik papírkorong a már bentlévõre, és akkor már nem a hivatalos korongra ír a mûszer!
Tényleg szigorúan ellenõrzik a rendõrök és a KPM-esek is! Ez nagyon helyes! Csakhogy az ismerõsöm cégénél több embert is azért rúgtak ki, mert megállt aludni a szabály szerinti idõszakban, csakhogy ezért az áru nem ért oda idõben! Kb. 2 hónapja írt errõl több újság is, mert a kirúgott alkalmazottak pert indítottak a cég ellen!

ezéé'!
Mert remélem megnyerik a pert.
És azért büntetném meg a céget, mert olyan határidõket szab amelyeket szabálysértéssel lehet csak betartani.
De a perre gondolatam.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
mire bünteted meg a céget?
nem tiltja semmi törvény, hogy ne szabj meg szabályosan betarthatatlan határidõket..
de hozzáteszem, hogy nem csak a cégek miatt kell néha túlvezetni, hanem pl. a dugók miatt, vagy balesetek miatt, vagymer késõbb megy a komp. szal ezer oka lehet.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

az ilyen hülye céget meg ott kell hagyni.

:(
inkább jól megbüntetni a céget!
attól, hogy õ otthagyja, jön más ...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az ilyen hülye céget meg ott kell hagyni.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Kijátszható a tahográf-korong! Alufólia vagy egy másik papírkorong a már bentlévõre, és akkor már nem a hivatalos korongra ír a mûszer!
Tényleg szigorúan ellenõrzik a rendõrök és a KPM-esek is! Ez nagyon helyes! Csakhogy az ismerõsöm cégénél több embert is azért rúgtak ki, mert megállt aludni a szabály szerinti idõszakban, csakhogy ezért az áru nem ért oda idõben! Kb. 2 hónapja írt errõl több újság is, mert a kirúgott alkalmazottak pert indítottak a cég ellen!
Ja, és a sofõr mit tud csinálni??? Ha megáll aludni, és nem ér oda az áru, akkor kirúgják, ha meg túlvezet, akkor megbünteti a rendõr, és saját zsebbõl fizethet!
Ismerõsöm egy órát kapott, hogy Bp-rõl Gyõrbe vigye az árut!!! És ha elkapják gyorshajtásért, akkor neki kell fizetni saját zsebbõl!!!
Két tûz között...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
exxpert nekem egy rokonom Kamionsöfõr, tök normális, de ha hazamegy a padló alá issza magát. Amúgy fater is jár így, hogy keveset alszik, de akkor megbaxxák a REDÕRÖk a Tachográf miatt :D
És akkor baxhatod, hogy 3 gyerekes család apa (mint az enyém is) ha már elgázolt...

Most látom, hogy már írtátok ezt a tahó-Gráft :D
Lord leslie azt nem igen játszod ki :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
magyarországon is szigorúan ellenõrzik? hmmmm ez új ;)

és valamennyire igenis rá lehet verni a sofõrre, ha elalszik.
apám, bátyám és unokabátyám is kamionozik.
Nemritka hogy túlvezetésük van, mert igen, a frankó jókis határidõk. ÁM ha érzik, hogy kész vége, jön a sötétség, akkor õk mégis megtudnak álni és aludni akár csak 10 percet.
szóval azért múlik az emberen is...

ja és a tahograf is olyan mint minden... kijátszható...

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Tahográfnak hivják ami méri a sebességet, állásidõt stb stb. Külföldön nagyon szigorúan ellenörzik a rendörõk.

Magyarországon is nagyon szigorúan ellenõrzik, a nemzetközi fuvarozás résztvevõire.
A 30 éves kamazok atlétatrikós pilótáival már kevésbé foglalkoznak.

mihasznazulu

mihasznazulu

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Ez melyik napszakban fordul elõ? Csak mert minden nap arra jövök-megyek, a zsaruk mindig ott vannak, reggel lazán gurulok át a piroson - persze csak ha nincs se gyalog, se autó - délután pedig a nagypostánál felmegyek a járdára és el az Oktogonig. ;) Még nem szóltak be, sõt, tegnap a fiatal rendõrgyerek még rám is vigyorgott :D Nem hittem a szememnek.

Én este 7-kor végzek és utánna tekerek haza a körúton, és a "minap kaptak el"!
Egész reggel röhögtünk a fõnök viccén, mire kiderûlt, hogy ez a mai feladat!

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Tahográfnak hivják ami méri a sebességet, állásidõt stb stb. Külföldön nagyon szigorúan ellenörzik a rendörõk.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Nem minden kamionos baleset azért történik, mert a sofõr részeg! Nekem van kamionos ismerõsöm, és hajnali 3 órától folyamatosan megy, éjjel fél 1re hazaér, és már telefonálnak rá, hogy ismét 3 órakor kell kiindulnia! Szerintetek akkor mennyit alszik?????
És ha nem vállalja be, kirúgják, ha megáll aludni, kirúgják!!!
Ja, és három gyermekes családapa, úgyhogy ha kirúgják, akkor mibõl eteti a gyerekeit???
Nem biztos, h a sofõrök tehet arról, ha elalszanak! Õk is haza szeretnének érni!!!

ON

én úgy tudom, hogy van valami kütyüjük, ami méri, hogy mennyit mennek, pont azért szerelték be ezeket, hogy ne történhessen meg, amit írsz....meg biztos vagyok benne, hogy szabály is van rá..legalábbis a céges kiránduláson a buszvezetõ valami ilyesmi indokkal húzott el aludni..:)
Van állásom...:bananadan

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 hozzászólás
Ez is egy álszent dolog, elvégre nem mondgatjuk,. hogy nem lehet közlekedni Budapesten biciklivel, mert papíron lehet. Csak a gyakorlatban nem. És tényleg, miért nem csinálnak semmit a szabálytalankodó gyalogosokkal, és autósokkal? A Andrássyn, a Kodály köröndig hogy jussak be szabályosan? a szervízóton? Ott pont leszarják az autósok, hogy jön-e valaki...A gyalogok meg színvakok, de csak a sárga színt nem látják a színskáléából, amivel a bringaút ki van jelölve.

De tényleg, hogy állapítja meg a yard, hogy mennyivel mentem? És ha 11-el futva tolom a bringát, az is bünti?
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

sok a gázolás a részeg ukrán kamionosok miatt.

Nem minden kamionos baleset azért történik, mert a sofõr részeg! Nekem van kamionos ismerõsöm, és hajnali 3 órától folyamatosan megy, éjjel fél 1re hazaér, és már telefonálnak rá, hogy ismét 3 órakor kell kiindulnia! Szerintetek akkor mennyit alszik?????
És ha nem vállalja be, kirúgják, ha megáll aludni, kirúgják!!!
Ja, és három gyermekes családapa, úgyhogy ha kirúgják, akkor mibõl eteti a gyerekeit???
Nem biztos, h a sofõrök tehet arról, ha elalszanak! Õk is haza szeretnének érni!!!

ON

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
lehet ,hogy azt mar nem hallottad mikor azt mondta a zsaru ,hogy csííííz fotó :D :D :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
pertacz: biztos videót gyûjtenek a szabálysértéseidrõl és majd postázzák...
de az is lehet, hogy tetszettél neki... ;)

válaszd ki a megfelelõt:D

petracz

petracz

törzsvendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ezzel egyébként én is így vagyok. Bennem is vigyázba áll a sz.... . amikor rámpirít egy fakabát! Nemrég a körúton tekertem, és az elsõ kerekemmel a pirosnál átléptem a záróvonalat. Na a rend éber õre azonnal magához intett a járdára, és szabályszerûen megfenyegetett, hogy ha még egyszer meglát, akkor feljelet. ...

Ez melyik napszakban fordul elõ? Csak mert minden nap arra jövök-megyek, a zsaruk mindig ott vannak, reggel lazán gurulok át a piroson - persze csak ha nincs se gyalog, se autó - délután pedig a nagypostánál felmegyek a járdára és el az Oktogonig. ;) Még nem szóltak be, sõt, tegnap a fiatal rendõrgyerek még rám is vigyorgott :D Nem hittem a szememnek.
Never Knock On Death's Door. Ring The Bell And Run Away. Death Really Hates That.

csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Nálunk nincs biciklisút, (ahol van ott is a gyalogosok sétálnak :mad: ) sok a gázolás a részeg ukrán kamionosok miatt.
Ha már járdára kényszerülök és sietek, borzasztóan kell figyelnem a járókelõkre.
Azt szeretem, ha az autósok a 3,5 méter széles elhagyatott úton szembe jõve, rámrántják a kormányt. NO COMMENT

[VA]Johnny Knoxville

[VA]Johnny Knoxville

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Én ahol lakom sokat közlekedek a járdán mivel gyalaogosok általában ritkán járnak arra.Meg pl ha át akarok menni a 71-es fõúton akkor inkább felmegyek a járdára és átmegyek a zebránál mint a keresztezõdésen keresztül mert az maga az életveszély kamionosok,buszok,õrült motorosok...
:guitar: S.O.A.D forever

mihasznazulu

mihasznazulu

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ezzel egyébként én is így vagyok. Bennem is vigyázba áll a sz.... . amikor rámpirít egy fakabát! Nemrég a körúton tekertem, és az elsõ kerekemmel a pirosnál átléptem a záróvonalat. Na a rend éber õre azonnal magához intett a járdára, és szabályszerûen megfenyegetett, hogy ha még egyszer meglát, akkor feljelet. Én meg nem gyõztem eszkuzálni magam. Utánna elmorfondíroztam, hogy tulajdonképpen mit is tehetett volna. Leginkább semmit. Bizonyítani nem tudja, ésatöbbi, ésatöbbi. Ami meg a járdántekerést illeti, mutasson fényképet, legyen nála hiteles sebességmérõ, szerezzen tanukat.(mondjuk ezt a legkönnyebb.) Egy csomó más dologgal is foglalkozhatnának, ahelyett, hogy velünk huncutkodnak. Én a 11-esen vagyok kénytelen tekerni, méghozzá eléggé sokat (persze ahol brinyóút van, akkor ott), de a sok gyalog miatt eszembe se jut felmenni a járdára. De sok helyen ez elkerûlhetettlen.

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

szerintem az van, hogy az emberek többsége be van szarva ha megállítja a rendõr. Pedig nem kéne, mert itt se tud megbüntetni.
csak ezzel sokan nincsennek tisztában, mert félnek a bácsitól, pedig nemkéne.
Jó lenne ha sok egyébb marhaság mellett vmi alapvetõ jogokat is oktatnának az embereknek, hogy mire 18 évesen elhagya az iskolát ismerje alapvetõ jogait.

Ezzel én is így vagyok. Ha megállít egy rendõr, akkor már a gyomrom azonnal összeugrik, hogy most mi lesz. Pedig soha semmi olyan dolog nincs nálam, amibe beleköthetnének. Lepereg elõttem az elõzõ x idõ, hogy mi olyat csináltam, amiért megállíthat.
Nálunk a suliba egy jogunk volt. "Jogotok van tanulni, de semmi más!" Mondta mindig a diri...