Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

ez egy olyan dolog, hogy külföldön csapatnak a kamionok el meletted, amikor 90-el mész... szabályosan állva hagy.
leginkább a belgák, hollandok, nameg az angolok bazzz...

Ez jó, akkor a jómúltkorjában jól megszívtam.
Sógorral mentünk ki németo.-ba. A kamionok betartották a 80-at, csak akkor volt gáz, amikor egy- egy emelkedõn elkezdtek küzdeni egymással. Az egyik bírt menni 75-el, a másik meg elkezdte elõzni 78-al. Komoly volt, egy ilyen elõzés eltartott vagy 8-10 percig

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Ez jó. Kerékpárral a járdán rovat, de van itt minden: tachográf, Ford transit :D:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jo, ez a 3 db becsületes vállalkozó esetén így van, õket nem számoltam bele, illetve a kivétel erõsíti a szabályt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ebben igaza van Paulnak. (szvsz)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

....
sajnáljuk még a vállalkozókat.
és nem csak nekik kell beszerelni, akinek van pénze ilyen autóra, és utána fenntartani, az ne sírjon egy ilyen összegért.
és ugyanakkora balesetveszélyt jelent, csak nem robban utána fel. elég nagy egy ilyen dög, ha spec nekemjön mert gyorshajtott.

???? Szal egy ford transit pl. szerinted nagy dög? Vagy netalán luxusautó? El vagy tájolva szvsz... 1ébként meg az ember addig hurrog a "burzsoá" vállalkozók ellen, amíg bele nem kezd egy saját vállalkozásba. Sajna a vállalkozók zöme sem sz@rja a pénzt, sokszor jobban járnának egy gyári melóval. Mind1, sztereotípia ez is, legalább van kit szidni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Kijátszható a tahográf-korong! Alufólia vagy egy másik papírkorong a már bentlévõre, és akkor már nem a hivatalos korongra ír a mûszer!
Tényleg szigorúan ellenõrzik a rendõrök és a KPM-esek is! Ez nagyon helyes! Csakhogy az ismerõsöm cégénél több embert is azért rúgtak ki, mert megállt aludni a szabály szerinti idõszakban, csakhogy ezért az áru nem ért oda idõben!

Kössz az infót, majd átadom faternak is :D
Amúgy ez nem fair a sofõrökkel szemben. Jól kib*asztak velük.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a korongcsere alap.
namajd jkiffagatom bátyámat :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem folytonmenõs, be kell kapcsolni, és naponta korongot cserélni.
jól.
legalábbis a cég iveco-jában igy van.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ez egy olyan dolog, hogy külföldön csapatnak a kamionok el meletted, amikor 90-el mész... szabályosan állva hagy.
leginkább a belgák, hollandok, nameg az angolok bazzz...

nicns bekapcsolva a tachográf?
tudtommal õ megy noncstop
csak tudsz belerakni fordítva korongot megy ilyesmi...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
meg ha nincs bekapcsolva, akkor ujfent (állítólag) 400-800e-s birságot vághasson zsebre a rendõrállam.
ez igaz?

amugy kit zavar a tahógráf, legalább ésszel meg az a pár kamionos, ami amugy nincs letiltva 90nél asszem.:-)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a tachográf leginkább az alvás és pihenõidõ betartása miatt van beépítve, nem pedig a gyorshajtások kiszûréséér...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Mindezt azért h még jobban meg legyenek vágva a kisvállalkozók. Nincs még egy ilyen porfészek a világon, ahol ilyeneket meg mernének tenni :mad:

csak ne sajnáljam a sok ingyenélõt, akik helyett én adózok.
szorri, de ez így van.
minimálbér? visszaigényelt kisfaszom is még a tégla áfájáról is, mikor élelmiszerboltja van?
mind1.
sajnáljuk még a vállalkozókat.
és nem csak nekik kell beszerelni, akinek van pénze ilyen autóra, és utána fenntartani, az ne sírjon egy ilyen összegért.
és ugyanakkora balesetveszélyt jelent, csak nem robban utána fel. elég nagy egy ilyen dög, ha spec nekemjön mert gyorshajtott.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Paul, élvezd milyen egyedi helyen élsz! ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nem lenne rossz dolog ez a tachográf, de kicsiny banánköztársaságunkban ezt is túlspirázták az illetékesek. Pl. ha egy kisteherautóra vonóhorgot teszel (pl. 2tonnásra), akkor is kell tachográf. Ha szervezel pl egy bringa/sítúrát a kisbuszoddal, akkor szereltess be 300K-ért egy tachográfot (ha viszel utánfutót), mert az ingyenélõ honatyáink szerint ugyanolyan veszélyt jelentesz a közlekedésre, mint egy nitroglicerint szállító török kamion :wallbange

Ez a legnagyobb f@szság, a másik pedig h cég csak 3 személyes kisbusz után kapja vissza az áfát, és a gázolajat/benzint is csak ilyen után számolhatja el. Mindezt azért h még jobban meg legyenek vágva a kisvállalkozók. Nincs még egy ilyen porfészek a világon, ahol ilyeneket meg mernének tenni :mad:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Én elég sokat szállitottam, és egy idõben a cégem hanyagságát, meg , hogy késõn délután találták ki hova kell menni, na és persze érj oda a cimre zárásig, az utakon próbáltam behozni. Addig, mig egyszer elnem kaptak gyoshajtásért. Akkor megfogadtam, én többet soha egyetlen cégért nemvagyok hajlandó száguldozni. Pláne, az õ hanyagságuk miatt. Ha meg elveszik a jogsim, mitmond a munkáltató, mért nem tartom be a szabályokat,? D: Hiszen õ sürgetett.
Ha elveszik, hova megyek utána, inkább rugjon ki és megyek máshova dolgozni, mint , hogy 1 f.*sz munkaadó miatt elvegyék a jogsim, arról nembeszélve ha balesetet okozok,szerintem miatta.

mihasznazulu

mihasznazulu

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
A kamion alól kihallatszó nevetés sohasem õszinte! Fõleg ha egy bringaváz van rádtekeredve! ;o)
Egész reggel röhögtünk a fõnök viccén, mire kiderûlt, hogy ez a mai feladat!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
szerintem, a kirugással fenyegetõzés elégnagy kényszerítés.
Lehet nincs ilyen szabály, csak bírósághoz lehet fordulni, de az is valami.
De nagyon érdekel.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
csak ez nem kényszerítés..
kö..ög világ van..
megcsinálod a melót, vagy keresel másikat.. :(
bátyám volt hogy otthagyta régi fönökét a felpakolt teherautóval mert valami gebasz volt..

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Mondom a perre gondoltam!
De szerintem szabálysértésre és mások vagyonának és testi épségének veszélyeztetésére kényszeríteni valakit. Ez csak ütközik valamilyen szabályba.
de ha nagyonakarod utánnajárok.
csüt. meg is kérdezem jogász unokatesóm. :)
erre kíváncsi vagyok.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

mire bünteted meg a céget?
nem tiltja semmi törvény, hogy ne szabj meg szabályosan betarthatatlan határidõket..

tévedek?