Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Mielõtt felszereled, keress fel egy s...bankot, mert ha eldurran a gázkürt, utána lehet, hogy csak keresztapa lehetsz. ;D;D ;D

A járdán meg életveszélyes tekerni, mikor a gyalogos leányzók így nyáron nekivetkeznek, könnyen az ember elé ugrik egy villanyoszlop v. fa. ;D

Azt viszont speciel én is útálom, mikor a bicikliúton több a gyalogos, mint a járdán. Sõt néha a kacatárusok is a sátraikat a bicikliútra állítják fel(kecskeméti hagyomány már ez :(), és akkor a sok bamba gyalogos célírányosan rohanja le a kacatárust, és tudomást sem vesznek az esetleges biciklisrõl.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Esés az nem valószínû mert városban nem szoktam esni. De remélem a normál rázkódástól sem nem lesz semmi baja.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hát megmondom neked a frankót, azt nem tudom, hogy mit tenne a lábad között, ha odavered esés közben, de inkább ilyen praktiker, meg hasonló helyen érdemes keresgélni!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Tehát nem robban fel a lábam között ugye?
Akkor asszem majd körülnézek hol lehet beszerezni. :) Gondolom teszkó és tsai áruházakban vannak ilyenek.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Szerintem semmi baja nem lesz! Ha nem vered neki oda semminek! Én fütyülök! Az felér bármilyen gázkürtel. Csak ezekkel a dolgokkal az a baj, hogy azok akik rossz helyen vannak rossz idõben, a legutolsó dolog amire gondolnak, az a kerékpáros, aki feléjük száguld szabályosan. Elõbb gondolnak egy lezuhant helikopterrel, vagy egy nyerges ifára ijedtükben. De megérdemlik! ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Láttam már pár érdekes megoldást hogy hogyan lehet felhívni a gyalogosok figyelmét magadra, azaz bringásra. Ami legjobban bejött számomra az a gázkürt volt. Kérdés: nem lesz semmi baja a kürtnek ha a nyeregvázcsövön lévõ kulacstartóba teszem és a vázhoz ragasztom szigetelõszalaggal? Tehát nem árt a rázkódás neki?

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Abszolút nem vagy paraszt! Telljesen normális hogy élni akarsz! ;) A járdán csak óvatosan!! ;) Az autósokról meg csak annyit, hogy õk jobban félnek tõlünk, mint mi tõlük!

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Azért, mert csatlakoztunk az EU-hoz néhány napja, közlekedési szempontból (talán más szempontból is) még kõ kemény balkán vagyunk. Még a fõpolgármester is lejárt forgalmival gyorshajt ;D. Én Budapesten élek és közlekedek, de kocsival meg bringával is olyan érzésem van mint, ha Szófiában vagy Tiranában járnék. Ezt az érzést tovább erõsítik az irdatlan szar minõségû utak (respect az országúti géppel tekerõknek).
Lehet, hogy ilyen fajta balkáni az én gondolkodásom is, mikor a körúton nem osonok le az autók közé, hogy kivasaljanak, rámnyissák az ajtót...
Szóval én tekerek járdán is, ha nincs bringaút. Inkább odafigyelek a gyalogosokra (még sosem ütköztem járdán gyalogossal) és tûröm a jogos beszólásokat. Sokkal egészségesebb, mint kivasalva feküdni. Amúgy meg az általam használt bringautakon kb. ugyanannyi gyalogos, kocogó, kutyasétáltató stb. mászkál, mint a járdán. Ezekre már eléggé immunis vagyok.
Igazán komoly veszélyt a gyökér autósok jelentenek. Az én napi rutin útvonalamban 3 olyan hely van, ahol nem adják meg az elsõbséget, pedig kint van a tábla és van hozzá kerékpárutat jelzõ kis kiegészítés is. Az egyik ilyen az újpesti tesco parkoló kijárata, ahol már láttam pár szerencsétlenül járt bringást.
Azt viszont marha szarul viselem, mikor el akarnak ütni és aztán még hõbörögnek is. Ilyenkor elgurul a gyógyszer és megy az anyázás, egy esetben a tükör is repült (mikor az elhajlott féktárcsámat nem akarta kifizetni, hanem tovább hajtott).
A lényeg az, hogy én nem kockáztatom az életemet feleslegesen az autók közt. Paraszt vagyok, élni akarok, járdán tekerek!

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Oksa így már értem! ;)

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
bocsi, félreérthetõ voltam, a bringásútnak nincs semmi keresnivalója azon a szakaszon.

a szentendrei szakaszt különösen utálom, helyette mindig hévvel járok.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Brick

Sajnos ebben nem értünk egyet!! Miazhogy nekem semmi keresnivalóm arrafelé??!! :o Ha bringaút van ott, akkor a kressz szerint nekem van csak igazán jogom ott bármit is keresni. Ha nincs kijelõlt út nekünk a járdán, akkor én is kussolok. Félreértés ne essék nem akartalak megbántani, csak ez szemet szúrt. ;) Remélem nincs harag ;D ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
ez egy hülye topik..........

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Szívembõl szóltál!

Csak egy példa: Tavaly esett meg velem, majdnem verekedés lett a vége! A szitu: Omszki tó, marhabazinagy füves rész, bringaút. Ez a helyes sorrend: Vízben fürdõzõk, füvön napozók , bringaúton bringások. De a valós helyzet a következõképpen nézett ki: Vízben fürdõzõk, füvön napozók, és a bringaúton csak az nem volt, aki épp a vízben fürdõzött. TEHÁT EVRIBÁDI! Gyökérkövércsalád pókhasapuka, sátorruhástehénanyuka, karcsiszemcsósnemkicsitkövércsemete focizik a bringaúton. Én meg tekerek. Pókhasapuka kiötlötte, a kereskedelmitévén és borsodin pengeélesre kihegyezett agyával, hogy akkor most õ rúg egyet a lasztiba a koleszterinben erõtelljesen ellátott csöppségének. Csak azt számította el, hogy én is ott haladok. nem hülyülök srácok centiken múlott, hogy le ne verjen a bringáról. Na ezek után jött az adokkapok. Én megáltam, úgy hogy majdnem elgázoltam a gyereket -nem direkt, de az volt az egyetlen menekülés út- és akkor a borsodibivaly nekemesik hogy az énjóqrwaanyámat, meg létesítsek a család hölgy tagjaival szexuális kapcsolatot, meg mit is képzelek magamról akkor most tulajdonképpen. Na nekem se kellett több, nem hagytam magam. Úgy küldtem el az egész családot, hogy alíg várták már hogy indúlhassanak. Sajnos most olyan kérdést teszek fel, amire valszeg sosem kapom meg a választ!MIÉRT ILYEN EGYSZERÛEK AZ EMBEREK??????

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Jó, jóó nyugi...
ezek a budapesti bringás utak úgy sz*rok ahogy vannak, nem a gyalogosok tehetnek a dologról...

Gondoljatok bele, mekkora állatság volt a Gellért tér-Margit híd közötti járdára "biciklisutat" tervezni, a legtöbb nem túristacsoportos külföldi erre bóklászik...

Nem erre lett tervezve, a bringásoknak semmi keresnivalója arrafelé >:(

Én nagyon ritkán tekerek járdán, mert tetülassú a gyalogosokkal veszõdni, de ezt a bizonyos szakaszt nyugodtan nevezhetjük járdának :(

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
en jardan is uton is szoktam kozlekedni.
ha taska van rajtam vagy nagy cokmok akkor inkabb az uton mert a nagy cuccal nem jo bannizni fel le.
de az autosokat utalom mert turelmetlene, meg akkor is ha normalisan megyek. ilyenkor en sosem banzájkodok az uton, mert nekem is volt már olyan hogy kocsival emntem és elöttem a gyerek összevissza, és tudom hogy mien szar, meg hogy az autos persze hogy megijed mert kiszámithatatlanul megy a bicos.
jardan..hat az meg olyan hogy akarva akaratlanul is szeretek okorkodni, de sosem a gyalogos szopatasa celjabol, hanem mer fejlodni is kell valahogy.. ez a street ;) en probalom mindig ott es ugy amikor nincs gyalogos, ha van is akkor sem ugy hogy beparazzon.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Ha a bicikliút járdán van,és gyalogosok tartózkodnak rajta,általában beszólok nekik,hogy bicikliút,vagy egyszerûen: NEM FOGOK FÉKEZNI!

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Sziasztok!

Na ez a téma attól tartok nekem való, és elõre is elnézést kérek mindenkitõl, ha egy kicsit elborúlni látszik majd az agyam! Tegnap tekertünk befelé Lcs-ékkel Szentendrérõl, végig szabályosan a kerékpárúton. Nem is volt gond, ám egy idõ után elérkeztünk a PARLAMENT elõtti kerékpárúthoz. Itt egy kicsi OFF: Én rengeteget tekerek, napmint nap. És kifejezetten el tud borúlni a fejem, amikor azt látom, hogy a sok lábas a kerékpárúton gyalogol. tt most nem azokra a helyekre gondolok, ahol valami eszemet ösztönlény, önjelölt közlekedésmérnök egyszerûen felfest egy sárga csíkot a másfélcenti széles járdára, és kijelõli bicóútnak, mert ott természetesen óvatoan közlekedek, megpróbálok senki nem elütni ésatöbbi. Én a telljesen egyértelmû, kitáblázott SÖVÉNNYEL ELKERÍTETT, oszlopokkal tarkított, másszínû aszfalttal, vagy burkolókövekkel fedett kerékpárutakra gondolok. OTT MIJÉ MEGY A GYALOGOS????Kérdem én, és közben remeg, meg habzik a szám széle!!!! >:( >:( >:( >:( Tegnap a rádióban mondta egy kerékpáros ember, hogy egyszerûen azért , mert vonza a tekintetet, és önkéntelenûl odamegy, és ott sétál boldogan, és telljesen fel van háborodva, ha esetleg valaki nekimegy! Hangsúlyozom, direkt soha nem mennék neki, még ilyen helyzetben sem, de eléggé nehéz türtõztetni magamat ilyenkor. Ezek az emberek mélységesen fel lennének háborodva, ha én most kitalálnám, hogy fogom magam és elkezdenék flangálni gyalog az M7-esen, ahol õ éppen megy le a családjával kocsival, és fékezére, életveszélyes mozdulatokra kényszeríteném, mert kiszámíthatattlan a mozgásom. Na az ilyen bicikliutakon közlekedõ gyalogos egyedekkel ugyanez a helyzet. ON
Szóval tekerünk ott hárman szépen, és már a belváro fel járhattunk ,de még a parlament elõtt a pesti rakpart tetején a jól elkerített szép, egyértelmû bicikliúton, és akkor jöttek a dolgok, amiktõl -nem tehetek róla ilyen vagyok- vörös köd lepte el az agyamat. Akkor sorolom: Anyuka babakocsival, az amúgy sem olyan széles kerékpárút közepén napszecsóba sétál. Ott az a rohadt széles járda a mások oldalon. Ha most lemérném kb 14 cm-t kellen arrébb tolni magát meg a gyerekét, és máris nincs életveszélyben. AZTÁN öregasszonyok rajban, kiszámíthatattlan járás és botmozgás elegyével tarkítva. Gondolom mondanom se kell hogy hol. És ez még csak pár eset. A barátaimra való tekintettel próbáltam elfolytani magamban az állatot, és nagy ívben kikerûltem õket. Nem volt tömeg, nem sodortam magamat és ezeket a "lényeket" sem életveszélybe. De egyszer csak elértünk a parlamenthez. TIZENEZERHUSZONSZÁZMILLIÓ túrista a 2 méter széles bringaút közepén, és fotózik. Emberek most nem túlzok!! komplett négyzetkilóméterek voltak üresen a környéken!!! MI A MEGMEREVEDETTRETKESHÁTAMÉRT ott kell letáborozni, és fotózni. >:( >:(. Sajnos nem bírtam tovább türtõztetni magamat. ELÉG VOLT. OFF-- Ja majd elfelejtettem mondani, hogy Endrérõl befelé jövet azok az emberek akiket kikerûlõk a BRINGAÚTON egytõl eggyig beszóltak nekem. Megijed és beszól. Nem az hogy stabályosan a gyalogosjárdán sétálna !!! Nem!!! Inkább hõbörög ---ON Szóval a hármas raj elejére tekertem és már 40 méterrõl írrdatlan hangosan elkezdtem fütyülni- dudám nincs, szerintem ez hatásosabb. Egy tanúlt juhászt is megszégyenítenék eme emberfeletti tudásommal- Komplett másodpercekig fütyülök,kiabálok, SZABÁLYOSAN MÁR KÉRTEM ÕKET HOGY LEGYENEK SZÍVESEK HALADJANAK EGY KICSIT ARRÉB, de mintha kötelezõ lett volna ezek odacöveketék magukat. Mi lett a vége??!! Fék és gumicsikorgás,a kiszámítthatattlan arrébbugrások ezredmásodpercek alatti lereagálása, anyázás, hõbõrgés. Lcs-ék behúzott nyakkal jöttek mögötem, szólni sem mertek. -Ez úton is elnézést kérek tõlük, de õk már ismernek. Békés ember vagyok, kevés dolog között ez viszon írrdatlanúl irritál-
Na most gondolom megvan róla a véleményetek. DE Én tényleg sokat tekerek, leginkább a belvárosban, 70%-ban bringaúton, immáron majdnem 8-9 éve.Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ebben a gyökér városban te vagy az utolsó a közlekedésben. Még a gyalogost sem utállják ennyire mint a bringást. Tudomásúl kellene venni már azoknak akik a bringaúton flangálnak, hogy nekünk nem olyan egyszerû arrébb "ugrani" mint nekik. Itt sebesség van, és két virsli gumikeréken hasítasz esetenkén 30-35-el. Egy átlag kerós mondjuk 70 kiló, a bicó csomagokkal 20-25, na és innentõl tisztánpusztán fizika. ÉLETVESZÉLY! Tehát végül is amit ki akartam hozni ebbõl az egészbõl: GYALOGOSOK sajnos ezt a szót kell használnom "TAKARODJANAK" le a bringaútról!

Bocsi, most olvastam el, hogy ez a topic, nem is errõl szól, hanem bicósok a járdán a címe. Végl is ez is az ??? ::) De hamár itt tartunk, nem szívesen megyek olyan járdán, ahol nincs kijelölve nekünk út. Ott maximális az odafigyelés, és az elõzékenység a részemrõl. :-*

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én is szinte mindíg járdán megyek kivéve ha van használható kerékpárút, ami ugye gyakran nincs.
Viszont mindíg lassítok és próbálom betartani a kresz-ben foglalt 40 illetve 10 km/h határt:)
De én sem ütköztem még eddíg..
Egykerekezni meg nem tudok, soha nem is tudtam, de nem is érdekel:)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én városban mindig járdán megyek, kivéve ha van bicikliút illetve járda+bicikliút sárga vonallal elválasztva. Azért megyek járdán, mert a nagy forgalmú útra nem fogok kimenni az egyszer biztos. Általában 25-30km/h-val robogok rajta, a gyalogosok meg nemigazán érdekelnek, ha van mellette hely akkor simán lassítás nélkül elmegyek mellettük, ha már ketten vannak egymás mellett akkor értelemszerûen lassítok, vagy a füvön kerülöm ki õket. A sétálóutcán ha megyek akkor is 15-20-al szlalomozva. Eddig még nem szólt senki érte, nem is okoztam balesetet, szóval én nem fogok 10-el döcögni a törvény szerint. A 28-as kerékkel közlekedõ bácsika tõlem mehet annyival, de én nem bírom ki hogy vánszorogjak.
Ja és én nem szoktam egykerekezni, nem ahhoz a stílushoz tartozom.

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Akkor hozzászólásokat kérek, ki, mikor, hogyan biciklizik a járdán, éés miért? Vagy miért nem?
Helyes, ha bringával felkószálunk oda?