Sziasztok!
Na ez a téma attól tartok nekem való, és elõre is elnézést kérek mindenkitõl, ha egy kicsit elborúlni látszik majd az agyam! Tegnap tekertünk befelé Lcs-ékkel Szentendrérõl, végig szabályosan a kerékpárúton. Nem is volt gond, ám egy idõ után elérkeztünk a PARLAMENT elõtti kerékpárúthoz. Itt egy kicsi OFF: Én rengeteget tekerek, napmint nap. És kifejezetten el tud borúlni a fejem, amikor azt látom, hogy a sok lábas a kerékpárúton gyalogol. tt most nem azokra a helyekre gondolok, ahol valami eszemet ösztönlény, önjelölt közlekedésmérnök egyszerûen felfest egy sárga csíkot a másfélcenti széles járdára, és kijelõli bicóútnak, mert ott természetesen óvatoan közlekedek, megpróbálok senki nem elütni ésatöbbi. Én a telljesen egyértelmû, kitáblázott SÖVÉNNYEL ELKERÍTETT, oszlopokkal tarkított, másszínû aszfalttal, vagy burkolókövekkel fedett kerékpárutakra gondolok. OTT MIJÉ MEGY A GYALOGOS????Kérdem én, és közben remeg, meg habzik a szám széle!!!! >

>

>

>

Tegnap a rádióban mondta egy kerékpáros ember, hogy egyszerûen azért , mert vonza a tekintetet, és önkéntelenûl odamegy, és ott sétál boldogan, és telljesen fel van háborodva, ha esetleg valaki nekimegy! Hangsúlyozom, direkt soha nem mennék neki, még ilyen helyzetben sem, de eléggé nehéz türtõztetni magamat ilyenkor. Ezek az emberek mélységesen fel lennének háborodva, ha én most kitalálnám, hogy fogom magam és elkezdenék flangálni gyalog az M7-esen, ahol õ éppen megy le a családjával kocsival, és fékezére, életveszélyes mozdulatokra kényszeríteném, mert kiszámíthatattlan a mozgásom. Na az ilyen bicikliutakon közlekedõ gyalogos egyedekkel ugyanez a helyzet. ON
Szóval tekerünk ott hárman szépen, és már a belváro fel járhattunk ,de még a parlament elõtt a pesti rakpart tetején a jól elkerített szép, egyértelmû bicikliúton, és akkor jöttek a dolgok, amiktõl -nem tehetek róla ilyen vagyok- vörös köd lepte el az agyamat. Akkor sorolom: Anyuka babakocsival, az amúgy sem olyan széles kerékpárút közepén napszecsóba sétál. Ott az a rohadt széles járda a mások oldalon. Ha most lemérném kb 14 cm-t kellen arrébb tolni magát meg a gyerekét, és máris nincs életveszélyben. AZTÁN öregasszonyok rajban, kiszámíthatattlan járás és botmozgás elegyével tarkítva. Gondolom mondanom se kell hogy hol. És ez még csak pár eset. A barátaimra való tekintettel próbáltam elfolytani magamban az állatot, és nagy ívben kikerûltem õket. Nem volt tömeg, nem sodortam magamat és ezeket a "lényeket" sem életveszélybe. De egyszer csak elértünk a parlamenthez. TIZENEZERHUSZONSZÁZMILLIÓ túrista a 2 méter széles bringaút közepén, és fotózik. Emberek most nem túlzok!! komplett négyzetkilóméterek voltak üresen a környéken!!! MI A MEGMEREVEDETTRETKESHÁTAMÉRT ott kell letáborozni, és fotózni. >

>

. Sajnos nem bírtam tovább türtõztetni magamat. ELÉG VOLT. OFF-- Ja majd elfelejtettem mondani, hogy Endrérõl befelé jövet azok az emberek akiket kikerûlõk a BRINGAÚTON egytõl eggyig beszóltak nekem. Megijed és beszól. Nem az hogy stabályosan a gyalogosjárdán sétálna !!! Nem!!! Inkább hõbörög ---ON Szóval a hármas raj elejére tekertem és már 40 méterrõl írrdatlan hangosan elkezdtem fütyülni- dudám nincs, szerintem ez hatásosabb. Egy tanúlt juhászt is megszégyenítenék eme emberfeletti tudásommal- Komplett másodpercekig fütyülök,kiabálok, SZABÁLYOSAN MÁR KÉRTEM ÕKET HOGY LEGYENEK SZÍVESEK HALADJANAK EGY KICSIT ARRÉB, de mintha kötelezõ lett volna ezek odacöveketék magukat. Mi lett a vége??!! Fék és gumicsikorgás,a kiszámítthatattlan arrébbugrások ezredmásodpercek alatti lereagálása, anyázás, hõbõrgés. Lcs-ék behúzott nyakkal jöttek mögötem, szólni sem mertek. -Ez úton is elnézést kérek tõlük, de õk már ismernek. Békés ember vagyok, kevés dolog között ez viszon írrdatlanúl irritál-
Na most gondolom megvan róla a véleményetek. DE Én tényleg sokat tekerek, leginkább a belvárosban, 70%-ban bringaúton, immáron majdnem 8-9 éve.Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ebben a gyökér városban te vagy az utolsó a közlekedésben. Még a gyalogost sem utállják ennyire mint a bringást. Tudomásúl kellene venni már azoknak akik a bringaúton flangálnak, hogy nekünk nem olyan egyszerû arrébb "ugrani" mint nekik. Itt sebesség van, és két virsli gumikeréken hasítasz esetenkén 30-35-el. Egy átlag kerós mondjuk 70 kiló, a bicó csomagokkal 20-25, na és innentõl tisztánpusztán fizika. ÉLETVESZÉLY! Tehát végül is amit ki akartam hozni ebbõl az egészbõl: GYALOGOSOK sajnos ezt a szót kell használnom "TAKARODJANAK" le a bringaútról!
Bocsi, most olvastam el, hogy ez a topic, nem is errõl szól, hanem bicósok a járdán a címe. Végl is ez is az ??? :

De hamár itt tartunk, nem szívesen megyek olyan járdán, ahol nincs kijelölve nekünk út. Ott maximális az odafigyelés, és az elõzékenység a részemrõl. :-*