Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

#581
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
A szombati felvonuláshoz egy kis off:

-Nem hiszem el, hogy valaki ne bírjon ki 3 órát nyugton, ahogy azt kérik tõle. Otthon is lehet maradni, és akkor nincs gond.
És itt nem arról van szó, hogy 3 vagy 10 centi, meg hogy tud vagy nem, hanem az ELVRÕL!
MERT AZ ELV VOLT A LÉNYEG! amit mutatnia kellett a közvélemény felé ennek az egésznek....

-Akinek meg az a legnagyobb gondja, hogy látott egy SZDSZ-es pólót (mellesleg úgy, hogy éppen a kifogásolt ember az aktuális miniszter- tehát ez egy helyzet), azt csak irigyelni tudom a problémája miatt és jobb is ha nem jön legközelebb.
MERT NEM EZ VOLT A LÉNYEG!

#582
nefty

nefty

    vendég

  • fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!
Nem szeretek uton menni, mert mindig csk dudálnak ráma kötsögök Járdán meg amikor sok ember van ovatosan megyek, de mikor kevés az ember nincs öreg gyerekstb akkor szoktam sunyi modoón szemétkedni az emberekkel mert azért valljuk be öszintén ha szembe jön egy selyemfiú egy fullos bomba növel a vállán akkor azért jóóóóól esik izombol nekihajtani s az utolsó pillantaban elrántani a kormányt. Persze lyet ritkán csinálok s akkor amikor kisgyerek a közelben nincs s semmi kockázat nincs , esetleg annyi hogy utánam szalad aztán pofánver, de ugyse ér utol :P


#583
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Járdán természetesen én is nagyon ésszel megyek, mert a kisgyerekek mozgása kiszámíthatatlan. Ez természetes, de még nem is mentem neki gyalogosnak soha.

Az ilyen helyi vagány egykerekezõ bicikliseket meg útálom, de vannak hasonlóan hülye autósok is. Többször volt már, tekerek teljesen szabályosan, odaér mellém az állat és a nyitott ablakon kiordít mint az állat. Szerencsére nem vagyok ijedõs, de más akár az autó alá is eshet.

Amikor viszont autóúton gyalogolnak, úgy hogy szinte a másik sávba kell menni, hogy megelõzzem õket (kisutcákban néha elõfordul), na akkor már nagygázzal centizem õket (volt hogy kabáthoz értem 25-30-as tempónál). Hátha jól megijed és rájön, rossz helyen sétál.

Most hogy ellopták a bringám, kaptam kölcsön tescobikeot. Na azzal jó volt, a féknek olyan hangja volt mint a hajókürt. Hatásos volt ;D , igaz féknek szar (mostmár inkább fékem van, ettõl a dudától megszabadultam), de már a hang hallatán szétrebbentek. Kerékpárúton elsõ osztályú volt.

#584
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a buszok egy külön mise.
mivel folyton mondják h HOLTTÉR és a busz oldalán elhuzo biciklist képtelenség észrevenni. és el is hiszem nekik, mivel még egy kis autonak is GIÁNS holt-tere van. ez szokott lenni a probléma, jobban paráznak ilyenkor mint mi...

#585
Robifiu

Robifiu

    vendég

  • fórumtag
  • 52 hozzászólás
en is szinte mindig a jardan megyek, mert ha az uton tennem ugyanezt akkor az autosok anyazasat, illetve az utszeli aszfalthibakat kapnam egyfolytaban... de sajna ez nem csak a fovarosra jellemzo.. veszpremben egyetemista koromban siman mentem az uton... megallt egy busz a buszmegalloban... gondoltam en ugye nem allok meg mogotte, megelozom... az a majom (nemtom minek allt meg ha mar indul is..) siman ram huzta a gepet.. szoval ennyit arrol hogy mennire lehet nem a jardan menni..
bar sajna a gyalogos embereknek mar az is figurazas ha felugrok a zebranal a jardaszegelyre.. sajna azt is kell.

#586
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
Teljesen igazad van! Sajnos minden kosár almában akad egykéd rohadt darab is. Ezzel egészen addíg nincs is baj, amíg az autós, meg a gyalogos sz ilyenekrõl nem azonosítja a "KERÉKPÁROST": huligán, briganti, piszkos csirkefogó, miazmás. mert ugye mit gondol az autós, amikor meglát a kõrúton egy bicóst? Nem azt hogy vigyázok rá, és óvatosan kikerülöm, hanem azt hogy a jóqrwaannyát, má megint egy ilyen gyökér, aki miatt nem haladok, mijévanezitten, jómegijesztemosztcsá! Némelyiknek meg az a fejlövése,hogyha 4,05 másodpercig nem bír megelõzni, akkor rádudálok. Mintha attól eltünnék az útról. Én már rutinos róka lévén leszarom az ilyet, tudatosan felkészítem magam a belvárosban a hirtelen dudaszóra, de aki tapasztalattlan, vagy nincs hozzászokva, az simán alátekeri magát a nyerges ifának! Nincs tolerancia bennük.

#587
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem ez most igy este tul sok karakter, de majd visszaolvasok.
csak annyi h én szinte MINDIG a járdán megyek, mert inkább én ütök el egy gyalogost, mitn hogy engem üssenek el.
ez önzõ felfogás, de nemérdekel. rendöröket nemzavarja, a kresz is engedi 10km/h-ig, szal semmi probléma. és amíg gyalogosok a kerékpárúton jaszkariznak, addig én nyugodt-szívvel teszem a járdán ugyanezt...
és aki DIREKTbe próbál elütni valakit (nagyon kevés van iylen, én nem is ismerek ilyen "embert") azt nyugdtan meg lehet lincselni. max röhögnék rajta énis.
de én pl ált. elözékeny vagyok a gyalogosokkal, gyerek/normális kutya elött még fékezek is, meg vigyorgok egy nagyot(ha furja még rá eröböl) igy a gazdi/szülõ látja, h nem egy köcsög vagyok, hanem egy normális emberke, aki figyel másokra. legtöbbször még vissza is mosolyognak, ill bolintanak a fejükkel. ennyi az egész.
bár pár vén mammert(csak néha, egy-kettöt) azért megpöckölnék szívem szerint.... de ezt lehet nem kéne leírnom, de ez van... (pl küllõk felé elhajított járókeret/mûláb/sétapálca) hangos anyázás kiséretében, meg a felmenõim szídása/50 év áldása keretében. hát, õ tudja, bár már arra sem emlékeznek a végén, h miért is üvöltöznek... dehát a kor teszi...
úttesten meg max akkor érdemes menni, ha vagy nincsenek autók, vagy olyan kegyetlenül nagy dugó van, hogy nem tudnak haladni. mert ebben a 2 esetben nem fognak elütni, meg ilyenek.

#588
Kolbee

Kolbee

    vendég

  • fórumtag
  • 163 hozzászólás
Sokan azt mondjátok, hogy: "köcsög gyalogos, mér mész a bringaúton?!" Viszont ahol nincsen bringaút, mi is használjuk a járdát. Ha mi rámegyünk az õ járdájukra, akkor õk milyen alapon nem mehetnek rá a mi bringautunkra? Oda-vissza megszegjük a szabályokat. Igazából senkinek sincs alapja arra, hogy anyázzon.
VISZONT, ha én figyelek rá a bringautamon, és esetleg rászólok, hogy: "haló, bringaút", akkor ne "anyád, köcsög bringás, mit szólsz be" legyen, hanem szépen csöndben álljon arrébb. Viszont ha én megyek a járdán, mindig figyelek és nem okozok balesetet. Ha ilyenkor szólnak be, esetleg visszaszólok. Alapot nem adok rá. De a manuálos, szlalomozós hülyegyereknek meg nyugodtan szóljanak be. A gyalogosnak van igaza. Csak ezt a kedves gizdarájder föl se fogja.

#589
Nemfáj

Nemfáj

    vendég

  • fórumtag
  • 196 hozzászólás
Kösz a szómagyarázatot.

Hát igen, a megítélésünk a tét, a nagyarcok ezt játszák el, azok, akiket a téma nem is érdekel... Na ezért kezdtem ezt a topikot.

#590
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Érthetõnek érthetõ. Csak sajnos az a gond hogy emiatt a néhány f.szfej tahó miatt általánosítja mindenki a bringásokat, hogyha ezek ilyenek akkor biztos ugyanilyen az összes többi. Sajnos elég sok az ilyen nagyszájú vagány "bringás" (a 3 bmx-esre gondolok), akiket legszívesebben falhoz állítanék és... Az a gáz hogy ezekkel már nem lehet mit csinálni. Aki f.sz az az is marad, és gondolj bele milyenek lesznek a gyerekei... Már ha lesznek, mert remélem mielõbb átmegy rajtuk egy/két kamion...

Jaszkarizni = menõzni, feltûnõsködni

#591
Nemfáj

Nemfáj

    vendég

  • fórumtag
  • 196 hozzászólás
És mint írtam: a lányom felé robogó biciklis "bajnokot" bringástól rúgtam fel, miután a negyedik menetet futotta a járdán egykeréken, holott szóltam én is, mások is. De õ süket, és jött újra...
A lányom meg éppen arra lépett, és telelett a hócipõm.
Én láttam sürgõs mûtétet biciklissel való ütközés után, a gyalogosnak a lépe ment rá, és majdnem elvérzett. Tehát okozhat nagy sérülést a bicikli. Hátmég egy 3 éves gyereken. Így inkább rúgtam. És azt gondolom, hogy igazam volt.

Na, miért kell a járdán csakazértis "jaszkarizni" (tudnám, mi az)?

#592
Nemfáj

Nemfáj

    vendég

  • fórumtag
  • 196 hozzászólás
Mert ha azt a választ nézzük, hogy "ki tudom õket kerülni, mit ijedeznek?", akkor szar ügy, ugyanis - mint korábban írtam vala - más ember mástól fél. Magyarul: õ biciklivel centizget másokat (és a 10-20 centi is közel van a gykorlatlannak); ám jön szamuráj, és kardvágásokat gyakorol, ahol csak 3-5 cm-re áll meg a kard tõle. Meg a barátnõjétõl, meg a gyerekétõl. És szamuráj tudja, hogy nem lehet baj, hiszen ügyes... De õk mégis befosnak.

Érthetõ a dolog? Mármint a példa?

#593
Nemfáj

Nemfáj

    vendég

  • fórumtag
  • 196 hozzászólás
Nahát, a régi arcok/nevek. Akik véleménye ismert lehet, ha valaki figyelmesen olvassa a topikokokat.
Alapjában a fõbb gondolatokkal egyetértek:
- hogy õszüljön hirtelen az a tinó, aki kijelölte a jelenlegi kerékpáritakat
- kopjon el a lába a sok gyalogosnak a bringaúton
- és valóban "ANYÁD, hogy ott mászkálsz, és még ugatsz is, te lábasjószág" (ezt lila fejjel képzeljétek ...

Ami engem zavar már egy ideje, arra a következõkben mutatnék rá:
Körút, vasárnap du, alig forgalom, semmi konfliktus. 3 BMX-es teker elõttem, kacsázva a sávban, bukó a háton. Autó csak a belsõ sávban, nem dudál senki. És erre az egyik felhúz a járdára, a gyalogosok között szlalomozik egyet, néhányan megrémülnek, senki nem agresszív, a bringás és a gyalogogsok közötti táv 10-20 cm en belül van. Majd vissza az úttestre. Egy sarok után ismét fel, majd vissza. A sokadik után valaki elküldi. Visszaint a bringás fuckoff-ot. Megkérdeztem, miért szlalomozik fent a járdán? Elküldött ... .

Kérdésem, hogy ez miért jó? Milyen jogon ugatunk a buzi gyalogosra a bici-úton, ha mi a járdán basztatjuk õket feleslegesen.
( És nem azt mondom, hogy ne menjünk a járdára: menjünk, ha nincs más, de ésszel!!)

#594
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
enis ugy ertem

#595
kergeeger

kergeeger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
;o)

áhh a polgárõr úgyse ússza meg ép szélvédõvel. ha valakit elkezdek keresni azt úgyis megtalálom.

meg úgy értem lor ezt a gázizét, hogy meddig bírja szusszal.. mert hangereje azt tudom ,hogy van ;o)

#596
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

mennyi szusz van egy ilyenben kb?

eleg!
;-)

akkor a leghatasosabb ha epp lehuzza az ablakot, hoyg ossza az eszt.
te pedig bekinalod neki.
hogy is kell irni.
8-) ja igen igy!


#597
kergeeger

kergeeger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

[...]polgárõrelvtársak [...] Megjegyzem amúgy semmi bajom velük, de az ilyen dolog felbosszant és utána nem tudok róluk tisztelettel beszélni.

nekem van velük bajom. múltkor egy jobbkanyarnál egymás mellett haladtunk én meg egy vonóhorgos ladakombi polgárõrkocsi. õk lassan battyogtak mert úgy a jó. megjegyzem késõ éjszaka volt. rajtam elöl hátul villogot a ketáj. õk meg lekapcsolt fényszóróval , rohadjanak meg. naszóval egymás mellett haladva a jobbkanyarnál teljesen leszorítottak az útról (mindezt index nélkül csinálta) és felnyomtak az útpadkára ... onnan a hátsókerekem visszacsúszott az útra és majdnem beestem a kocsi alá. és a barom állat mit sem törõdve ezzel ugyanúgy továbbment. azóta keresem azt a kocsit ,hogy beb@sszam a szélvédõjét elöl hátul. igazából nem fogok vele foglalkozni ,hogy a gazdája benne ül-e majd vagy sem.
bocsesz az offtopikért!

gázkürt teszkóban van! elég jó és asszem 1500 körül mozog az ára! azért tudom mert itt most akciós ...
köszi az ötletet. most lehet ,hogy veszek is egyet.
mennyi szusz van egy ilyenben kb?

#598
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Szilveszterkor hülyegyerek gázkürt elé öngyújtót tett amitõl szép kis lángcsóva lett, a gond csak annyi volt hogy nem akart a láng a kürt tövében megszûnni... ;D Gyerek dobta is el, de végül nem durrant. ;D

#599
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Én fütyülök! Az felér bármilyen gázkürtel.

nyilvan!

felrobban?
gondolkozzatok mar!

hany dezodor robbant fel a honod alatt?

jah ~1200ft barhol
autos bolt, ...

#600
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Múltkor történ egy jó kis eset velem. Megyek a fõtéren binyiglivel, és a polgárõrelvtársak rámszólnak, hogy szálljak le a biciklirõl. Én meg persze tekertem tovább. Összefutottam egy ismerõssel, leálltam vele beszélgetni. Közben éber és fontos polgárõröket is odaette a penész. Meg is jegyezték, hogy miért is nem szálltam le a biciklirõl. Én meg felhomályosítottam õket, hogy ki van rakva a tábla, hogy lehet kerékpározni. Mire õk rákérdeztek, hol a tábla. Megnyugtattam õket, hogy a tér végein ki van téve. Kiderült ez nekik fel sem tûnt. De azért játszották a fontos embert.

Megjegyzem amúgy semmi bajom velük, de az ilyen dolog felbosszant és utána nem tudok róluk tisztelettel beszélni.