Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
szerintem az van, hogy az emberek többsége be van szarva ha megállítja a rendõr. Pedig nem kéne, mert itt se tud megbüntetni.
csak ezzel sokan nincsennek tisztában, mert félnek a bácsitól, pedig nemkéne.
Jó lenne ha sok egyébb marhaság mellett vmi alapvetõ jogokat is oktatnának az embereknek, hogy mire 18 évesen elhagya az iskolát ismerje alapvetõ jogait.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
"e a szabály az szabály, úgyhogy az óránként tíz km/h-s sebességnél gyorsabban hajtó biciklistákat kegyetlenül és jogszerûen megbüntetik. Traffipax nélkül is." forras index
Amugy ha a rendor nem tudja bizonyitani ,hogy nem 10km felett mentel ,akkor .... jah es meg azt is be kell bizonyitani a ,hogy nem toltad a bicot ;)

szal akit elkapnak ,nyugodtan kerheti a feljelentest es siman kivedheti.

az ,hogy alkams a közlekedésre egy kátyu már meg is cáfolja.....

szánalmas ez az egész ......
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Nem értelek titeket srácok??!! Meggyõzõdésem, hozy ti lennétek a legjobban felháborodva, ha esetleg az M1-esen valaki szembegyalogolna veletek, miközben 120-al száguldototk uticélotok felé! Én nap mint nap tekerek a belvárosban, és a mai napig nem értem, hogy a széles járdán elkerített keskeny bringaúton mi a szarér kell csámborogni, readásúl a bringaút közepén?! A kressz telljesen tisztán kimondja a szabályokat: Bringaút a bringásoké, Járda a gyalogosoké=nekünk ott 10km/h és csend, úttest a kocsiké, és ha megfelelõ a minõsége (és ha nem félsz) akkor a szélén tekerhecc te is.

Hm.. Vmit szerintem félreértettél. Mi is biciklivel járunk és azon tanakodunk, hogy a gyalogos miért nem veszi észre, hogy kerékpárúton ballag.
"ha megfelelõ a minõsége".. Jó vicc. Olvastad azt a cikket, ami ezt a topicot indította? Ha nem akkor ajánlom figyelmedbe és utána próbáld kideríteni, hogy mi számít megfelelõnek.
tehát a cikk: http://index.hu/poli...st/buntetker050

Jah, és a KRESZ szerint az M1esen sem mászhatna gyalogos, de vmi miatt ott nem is mászkálnak... Vajon mijért?!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
mi értünk mindent, csak nem lehet mindig mérgesnek lenni.

mihasznazulu

mihasznazulu

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Nem értelek titeket srácok??!! Meggyõzõdésem, hozy ti lennétek a legjobban felháborodva, ha esetleg az M1-esen valaki szembegyalogolna veletek, miközben 120-al száguldototk uticélotok felé! Én nap mint nap tekerek a belvárosban, és a mai napig nem értem, hogy a széles járdán elkerített keskeny bringaúton mi a szarér kell csámborogni, readásúl a bringaút közepén?! A kressz telljesen tisztán kimondja a szabályokat: Bringaút a bringásoké, Járda a gyalogosoké=nekünk ott 10km/h és csend, úttest a kocsiké, és ha megfelelõ a minõsége (és ha nem félsz) akkor a szélén tekerhecc te is.

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Nekik itt, Mo.-n elég frírájd az is, ha leugranak a bótba bringával.;)

Utána meg easyride, mert lenyúlták a gépét... :D

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Nekik itt, Mo.-n elég frírájd az is, ha leugranak a bótba bringával.;)

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

nemhogy örülnétek hogy válltozatosságot visznek az életettekbe! ;)
milyen szar lehet egy holland ridernek!?
elindul otthonról, van tükörsima bringaút a háztól a munkahelyig onan meg a boltig. menetközben nem találkozik gyalogossal, az auósok átengedik az úton....
kész unalom!
köszönjétek meg az izgalmas életet Magyarországnak!
:D:D

Hát... az biztos, hogy szinten van tartva a vérnyomatunk. És elég magas szinten :D

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
nemhogy örülnétek hogy válltozatosságot visznek az életettekbe! ;)
milyen szar lehet egy holland ridernek!?
elindul otthonról, van tükörsima bringaút a háztól a munkahelyig onan meg a boltig. menetközben nem találkozik gyalogossal, az auósok átengedik az úton....
kész unalom!
köszönjétek meg az izgalmas életet Magyarországnak!
:D:D

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Ez nagggyon jó!:P Amúgy ha bringával van az ember akkor egyszerû a választás általában:a jó oldal mindig az ahol nem sétál senki:D

Kerekes szempontból épp ellenkezõleg. Ahol sokan másznak, tuti, hogy az a kerékpársáv.. :D
Legalábbis én én így tapasztalom már egy jó ideje...
De ha gyalog vagy, akkor igaz telefonfülke írása :D

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
jó csak tényleg nem egyértelmû sokhelyen.
néha meg meglepõ milyne vékonynak festik fel.
vazz
tényleg szar mikor a rossz oldalon kutyagolok, mert nem akarom feltartani, de szerencsére a füleim álltalában meghallják a bike surrogását:)
jövõre meg remélem én is pesten tekerõ kerekes leszek! :D

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

az a szar, hogyha az ember nem pesti és csak néha jár fent akkor sokszor enm is tudja melyik oldala a sárga csíknak a járda.
sokszor nemgyõzök elnézéstkérni a riderektõl.

Ez nagggyon jó!:P Amúgy ha bringával van az ember akkor egyszerû a választás általában:a jó oldal mindig az ahol nem sétál senki:D

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
az a szar, hogyha az ember nem pesti és csak néha jár fent akkor sokszor enm is tudja melyik oldala a sárga csíknak a járda.
sokszor nemgyõzök elnézéstkérni a riderektõl.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én csak arra lennék kiváncsi, hogy zulu mit csinál, hogy/hol közlekedik, ha épp nem bringázik :chin:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

ne is törõdj velük. A járdán közlekedõ humanoidoknak annyi közük van a körülöttük történõ eseményekhez, mint lónak a hátúszáshoz. telljesen be vannak gubózódva a maguk kis világába, én már annyira szánok õket a kis szürge szintelen életük miatt, hogy netovább. Nem is törõdöm velük. Inkább a zsufis úttest. De ha egy gyalog rálép a bringaútra, akkor harapok. Akkor nincs apelláta, ott én vagyok az úr (kerékpárosok). Na ezt nehéz velük megértetni. Sok bírka puhatestû!!

Így tényleg nehéz elfogadtatni a bringástársadalmat.Érdekes vélemény.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
elmúlt idõszakban énis nyugodtan tekergetek, amihez az úttest nem alkalmas.
oda sprintelni kéne.
járda meg full nyugis, nem kell sietni, gyalogosok meg legtöbbször félreugrálnak:-)(vagy látva hogy nagyra nõttem, meg nagy bicón ülök, szépen félreállnak. hátulról meg csendes megszólítás,vagy kicentizés)
és ez nekem így jó.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Csatlakozom, sracok.

Az a kedvencem, amikor cicceg meg a joszag a bicajut kozepen, ha kicsit gyorsan kerulom ki. Multkor meg engem ugattak le, hogy miert nem csongetek, ha el akarok menni. Mert ez kivansagmusor. Meg szeretek en 3 km/h-val tekerni, imadom az egyensuly-erzekem fejleszteni:)
Nem vagyok buszke ra, de sajna egyszer nekimentem egy kissracnak is, mert o ugy gondolta, hogy meg ater az uttesten elottem. Hat en meg jottem 35-tel meg patentcipelloben, igy a megallas csak az utkozes utan kovetkezett be. Jo volt az aszfalton fekudni, es azert halalkodni az orangyalomnak, hogy most nem jott mogottem egy kamion sem...

No most eppen Daniaban vagyok, ahol tok termeszetes, hogy a bicajos ott megy, amerre akar. Eddig 3 honap alatt 2 dudalast sikerult kiprovokalnom, az egyik akkor volt mikor lampa nelkul este 11kor befordultam egy taxi elott 5 meterre, a masik meg egy gyenge idegzetu holgy volt, aki nem szimpatizalt velem, amikor atmentem elotte, amikor meg kb 15 meterre volt:) Ki erti ezt...
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

mihasznazulu

mihasznazulu

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
ne is törõdj velük. A járdán közlekedõ humanoidoknak annyi közük van a körülöttük történõ eseményekhez, mint lónak a hátúszáshoz. telljesen be vannak gubózódva a maguk kis világába, én már annyira szánok õket a kis szürge szintelen életük miatt, hogy netovább. Nem is törõdöm velük. Inkább a zsufis úttest. De ha egy gyalog rálép a bringaútra, akkor harapok. Akkor nincs apelláta, ott én vagyok az úr (kerékpárosok). Na ezt nehéz velük megértetni. Sok bírka puhatestû!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Az elõbb sikerült fentakadnom egy gyalogosban.
egy "járda keresztezõdésben" haladtam egyenesen, jobbról jött egy emberke, aki mindenfelé nézett, csak felém nem..
szembõl egy másik(járda jobb széle) , aki bal kezében lobálgatott egy suhogós fölsöt.
lassabban mentem, mondom az elsõ delikvens csak felém néz és lereagálja valahogy, de nem, így kicsit megpörgettem, hogy átérjek még a kettõ között.
Naná, hogy fennakadtam a suhogós felsõben és majdnem betont szántottam.
Megállok (pedig elis mehettem volna), sétál felém a suhogó felsõs bácsi..: "mindjárt szétrúgom a picsádat! ... bazdmeg!" és elsétál.
Az nem számít, hogy a másik köcsög miatt akadtam fent benne
ahogy azsem, hogy tán ha látta, hogy jövök, akkor kicsit ebhúzta volna a kezét
valamint köcsög egy kerékpáros vagyok mer még elnézést is kértem, ill. megtudakoltam nem-e lett a fölsõnek baja.

Kiváncsi lettem volna, hogyha betont szántok, akkor megkérdezte volna valaki is tõlem, hogy jól vagyok-e.
bár lehet, hogy akkor a földön fekve rugdosott volna meg jól a bácsi...

ezekután (is) kijelenthetem, hogy utálom az embereket!
utálom, amiért mindenki csak magával foglalkozik, a másik meg oldja meg/dögöljön meg.

Nyugodtan be lehet szólni nekemis, hogy mért közlekedtem a járdán, de számomra az az út szakasz nem felel meg közlekedésre.
-ez egy buszpályaudvar kijárata, huplis, göröngyös, lukakkal tüzdelt út, ahol nem mellesleg füstõt hányó ikarusok/mercik közlekednek.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
A kedvesem milyen kis agresszív ma......Farkastörvények, hö!
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum: