Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tegnap a Lágymányosi hídtól kellett hazatekernem barátnõm új bringájával a Népstadionig és rengeteg tapasztalatot szereztem a kerékpárúton. ;D
Többek között a Népligetnél (asszem) van egy aranyos szakasz, ahol a kövekkel kijelölt bringaút és gyalogos rész váltogatja egymást 10 méterenként, holott semmi racionális alapja nem lenne ennek. Az út közepén megjelenõ oszlopok, az aszfaltminõség még oké lenne, de, hogy egy hirtelen aszfaltozott régiót miért kell úgy kijelölni, hogy satufékkel alig tudtam megállni elõtte, azt nem értem. 20 méter aszfalt és a közepén (!) volt egy szalag. >:(
A gyalogok közül pedig kb 20nak kellett felvilágisítást adnom, hogy ez kerékpárút. Persze bamba nézés, fenyegetés, és pökhendi válaszok tömkelege fogadott. Az egyik esetben egy ciccababa és Mr. Bicepsz viszont majdnem utolért egy pirosnál, úgyhogy abbahagytam felvilágosító szándékaimat. ;)

Azt hiszem ha tényleg bringával fogok bejárni melóba, beüzemelem majd a szolgálati fegyveremet és mindenkit lelövök aki nem áll félre. Vizipisztolyra fel! 8)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Mivel az ember a majomtól származik, ezért tanítható. Ha máshogy nem, hát sokkterápiával, fájdalomérzet adagolásával. A gyalogosok is taníthatók...és ha nekem választanom kell a Duna és a gyalogos között, hát nem habozok. Már két olyan balesetem volt, amit gyalogos okozott, és koponyatörés lett a vége, úgy érzem ebben ki is merült egy életre a toleranciám irántuk.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Én csak azt nem értem, hogy jó, rendben, sétáljon a bicikliúton, de ha látja már messzirõl, hogy jövök, akkor miért az utolsó ezredmásodpercben tud félreugrani, akkor is maximum 23 centit, hogy pont súroljam a karját és kiabáljon velem? Ez is valami pszichológia és tipikus emberi reakció?

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Római part tényleg olyan mint egy közelkeleti bazár.

A szentendrei út meg mint az afgán "autópályák", na akkor most hol közlekedjünk ???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

a füvön meg ott az újabb meglepi, a kaka ;D

Volt is errõl egy topic, nem ? ;D

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Elõször is, a kerékpárutakat és egyéb létesítményeket NEM közlekedésmérnökök tervezik, hanem fõleg építõmérnökök.
Engem eddig mindig úgy ütöttek el, hogy a Kresz-t vettem alapul. Ezért én is ott megyek, ahol lehet haladni, vagy biztonságos.
Római part tényleg olyan mint egy közelkeleti bazár.

FPéter

FPéter

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Na, amivel ma én találkoztam az überel mindent....
Történt ugyanis, hogy Verõce és Vác között a bicikliúton egy gyors, lejtõs szakaszon mentem 40-45-tel. Verõfény, meleg, pont szemben volt a nap, úgyhogy elég zavaró volt. Erre mit látok?! Egy egész család napozik a bicikliúton, értsd piknikkosár, kis pokróc és fekszenek rajta! Hajszálon múlt, hogy nem a családfõ fején hajtottam át! Megálltam és udvariasan megkértem õket, hogy húzzanak le a bicikliútról, mert ez balesetveszélyes. Erre a tájékozott idióta mit mond, magából kikelve?
"EZ KÖZTERÜLET! MAGA NE SZÓLJON BELE, HOGY MIT CSINÁLOK ÉS LEGFÕKÉPP, HOGY HOL!"

Én meg siettem, úgyhogy odavetettem, hogy remélem nem tapasztalja meg, hogy milyen az ha valaki nem tud idõben fékezni és elhúztam.
Jövök visszafelé, kicsi vérfoltok azon a helyen...nem kell brutális balesetre gondolni, csak egy ökölnyi meg sok kicsi csepp volt, de sajnálom azt a biciklist aki belehajtott valamelyik idiótába...

Én ezt egyszerûen nem hiszem el!

Ja és a Dunaparton az emberek egytõl-egyig teljes szélességében sétálgatnak, babakocsit tolnak, terepmotort próbálgatnak, tollasoznak(!) a bicikliúton...

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Inkább gyalogos megvezetõ sávot kellene felfesteni a járdákra, a bringásoké a szabadon maradó rész lehetne....

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Az eset úgy történt, hogy a kutyát nagyívban kerültem volna mert rosszabb volt mint egy iluminált hajléktalan, márami a koordinációs képességeit illeti, ezért a mammerhez mentem közelebb. Mamiból 2volt (trécseltek valamit) közben a kutyás úgy gesztikulált, hogy magasba emelte karját (Én -> Néni ~ 1,5m) ekkor vettem észre, hogy a dögöt madzagon rángatja.
Satufék meg minden ami ilyenkor kell, anyók felöl sikongatás,...
Póráz a melkasomon koppan, ahogy haladok elõrébb csúszik feljebb a nyakamig.

Aztán itt van még egy mamis eset:
Ez a Margit-hídon történt.
szintén két öregasszony a "fõgonosz", az egyiknél valami sétapálca szerü cuccos, persze, hogy akkor kell elkezdenie hadonászni vele amikor mellé érek.
Ha akart volna se tudott volna pontosabban a nyakam és az állam közötti (toka vagy mi az) pontra szúrni.
Én majdnem elesek, de azért a tökömet bevertem a stucniba, a gatyám is kiszakad, full ideg.
Illedelmesen megkérdeztem, hogy ezt most hogy is gondolta, hogy kiszúrja a szemem a mankójával?
Azt nmég neki állt feljebb, hogy miért akarom õket elütni, meghogy brigantiördögfajzatsátánistaalkoholistadrogosanyámúristanitésatöbbi.
Kívántam egy további napos délutánt és magamban elátkoztam õket és tovahaladtam szakadt nadrágomban, fájo torokkal.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a füvön meg ott az újabb meglepi, a kaka ;D

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Az öregasszony cirka 155 centi, a tacskó meg 24,5, milyen magasságban tekersz? ;D

Egyébként abszolút megértem. Ilyenkor lemegyek a fûre, már ahol van, és egy hirtelen satu fék pont a kutya mellett csodákra képes... ;)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
A bicikli úton kibírom, hogy nem tudok normál tempóban haladni a gyalogosok miatt. Ha sietek akkor lemegyek a kocsik közé, villamossinre (ahol lehet haladni).

De azok a akik futószáras pórázon sétáltatják a kutyájukat a kerékpárúton na azok magukhoz nyúlhatnának, mert egyszer már majdnem lefejezett egy ilyen öregasszony meg a tacskója.

Pifta

Pifta

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Jaaa... Nagyon érdekel, ugye?!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Alig várjuk a tartalmát...

Pifta

Pifta

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Uraim!

Nem kívánom még egyszer leírni a saját "gyalogos-kerékpáros harmadik típusú találkozása a járdán"-esetemet. Akinek van kedve, a "Sérülések" topicban elolvashatja... :(
Egy-két érdekes válaszra viszont reagálok a topicban olvasottakra:
Nem fékez, mert a gyalogosnak nincs semmi keresnivalója a bicikliúton".... Én se fékeztem, mert azt gondoltam, hogy elmegyek a gyalogos mellett, de a hülyéje éppen akkor mozdult be, amikor mellé értem...
A rendõrök - a jelek szerint - a járdán a gyalogosokat "szeretik" inkább, mivel -felfestés, kijelölés ide vagy oda - az a gyalogosoké... :-\
Rühellem azokat a bicikliseket (egyáltalán, megérdemlik ezt a jelzõt???), akik sz.rnak bele autósba, gyalogosba, másik biciklisbe egyaránt. RÁNK IS VONATKOZIK A KRESZ!!

Végezetül még egy dolog:
Érdemes megfigyelni: ahol felfestés van, ott tutibiztos, hogy a birka gyalogosok a vonalak között mennek. Talán pont fordítva kellene kezelni a kérdést...

Ja, és az április eleji gyalogos-gázolásomról ma küldte meg a rendõrség a levelet.. Majd' szétvet a kíváncsiság. :( :( :(

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Én nem vettem észre semmi rendkívülit a felvonulás során. Habár folyton a tömeg közepén kerekeztem, volt nekem elég gondom, nem még hogy az egykerekezõ okostojásokat hesszeljem! ;) De állitólag tényleg voltak ilyen kis jaszkari emberkék. Teljesen egyet értek azokkal, akiknek ez nem tetszett. Ezt a 2 órát igazán kibírhatták volna. Itt nem magamutogatásról szólt az egész, hanem EMLKEZTÜNK! Megmutattuk magunkat a bírka négykerekûeknek, hogy mi is létezünk. Legalább ilyenkor lehettünk volna szabályosak. De mind1, mert hál istennek elenyészõ azok száma akik villogtak szombaton! :P

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Én ezt nem értem... ??? :o ::) ;D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

kötsög D-papa pólóját nem fogom viselni :-X