Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Lehet, hogy a gyalogosok csak edzenek, hogy késõbb az igazi nagyvad, az autóutak elfoglalására törhessenek, hogy aztán a bringaútra szorult kopasz zsírnyakú bálnamercisekkel kelljen osztoznunk? Néha, ha már nagyon elegem van belõle, hogy a másfél méter széles piros sávunkban sétálnak a 4 méter széles üres járda helyett, meg szoktam állni, és odaszólok, hogy bocs, cserélünk utat? Ezen legalább meglepõdnek, a rutintalanabbja kérdez is, és akkor kénytelen megtudni, hogy bringaúton sétál, és a hirtelen információáradattól összeroppanva ijedtében lemegy róla. Egyszer az egyik visszaszól, hogy Ok, mostantól a tiéd a járda. Vajon ezt a szóbeli egyezményt elfogadja a rendõr? Feltöltött kép

Hévkocsiban természetes, hogy az elsõ felszálló a bringaszállító rész ajtóval szemközti sarkába ül, a második a másik sarokba, még valaki középre, és csak aztán kezdenek beljebb vadászni. Szerencsére csak minden 5. olyan paraszt, aki nem húzódik félre, ha megkéred.

biker_dani

biker_dani

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Azt látnid kéne ahogy gyalog megyünk... kb 1óra alatt 100m!!! Nah de nem is ezt akarom mondani. Tényleg idegesítõ ha a sok gyalogos a kijelölt biciklisúton megy. Úgyhogy... Nemtom mit lehetne tenni. Vagy ha csak a BKV-n utazó emberek nem a biciklisek helyére ülnének... Ez a leg ííídegesítõbb. Úgyhogy a vélemények attól függnek, hogy kinek a felén vagy.(mondjuk nem sok gyalogos ír biciklis fórumba :D)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Már megint összefutottam egy értetlenkedõ kétlábúval aki nõ formájában lézengett a kerékpárúton, s nem értett meg.
Szitu.
Postáról jövök (meló), s a Veres Péter úti kerékpárút melletti buszmegállóban várom a 76-ost. Nõ áll a kerékpárúton, a buszmegállóban még elférne 48956 ember. Uramboccsá szólok neki, hogy bocsi, szabálysértés teccik elkövetni, mire kicsattan negrósötét arcából a szó: Mi van?
Elmagyarázom, nem érti, mondom tovább, visszavág, nem is jön biciklis; mire én biztatom, hogy most autós sem jön (épp piros vót a lámpa), kiállhat az út közepére, nézheti onnan is jön-e a busz.
Szó szót követ, mire minden nyugalmamat összeszedve megemlítettem, hogy csak neki akarok jót, mert ezen a szakaszon sok a baleset.
Ezután sem értette a lényeget, én meg inkább olvastam tovább a Figyelõt, ennél többet tényleg nem tudok tenni :( >:(

A másik: 10 km/h-val hogy a francba tudnék közlekedni, talán még gyalog is gyorsabban megyek?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Rendõr: Akkor ne menj ki otthonról, ha minden szartól megijedsz.

>:( :( :( :( :( Tipikus magyar mentalitás. Elmehet a fenébe, mert húgomat is a múltkor majdnem elütöte egy kanyarodó autós a Postánál a zebrán... ezekkel szórakozzanak, meg a sok drogossal esténként a parkban, meg azokkal akik kidöntik a láncos oszlopokat, kilövik a lámpákat.
Nem hinném hogy az új bicajoddal mellesleg a 10 Km/h-t is könnyen tudnád elérni...

Merrõl merre mentél, és hol volt egyébként? Keresztezõdés, vháza, ferde út a központi suliig?

Mellesleg SeeLee Sauhig lehetõleg ne ülj bringára, sõt, ki se mozdulj otthonról, mert a végén még le is csuknak! ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Palmi.
ez történik tényleg? szép...
mellesleg én felvettem a forgalom ritmusát.
járdán szabályosan max 10-el, de ahol tudok, megyek uton, villamossinen.
uttesten be autók közé, persze h elütni ne tudjanak, max én öket.
villamossinen meg szlalom a szerelvények között, elött mögött.
kerékpáruton fékezés nélküli szlalom, semmi anyázás sehol, csak mintha ott se lennék, heveny szívroham a gyalogsra, és már nem is lát.
én nem anyázok, élvezem a szituációt(lehet h perverz vagyok?! ;))
szal ritmust felvenni, és mészárolni ;)
csengõnek meg ott a suntourom, fékezek egyet és jön a RECCS.
erre mindeki felfigyel, lebokkol, én meg elférek köztük.
rendörök meg NC. gyorsan menekülök(persze kivéve ha már tolom, akkor nicns pofám elmenekülni. amúgy bármikor bárhol satu, hátraarc, integetés)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

A vaciuti tesco jutott eszembe..en arra jarkalok, attol megyek falnak:)

Annak a tesconak a másik oldalán szoktam elmenni, ott inkább a 3 keréken kanyarodó autósok jellemzõek. Nincs rendõr, nincs más autó, csak egy bringás, jó, akkor kanyarodhatok... És teszi, a kocsi stabilitásának határait feszegeti. Legfeljebb egyszer ront, és elkaszál egy bringást, vagy járókelõt, pech. A szentendrei úti auchan mögött meg dolgozom, ráadásul a gödöllõ felé vezetõ bringaúton járok haza, úgyhogy a város jellemzõen legrosszabbul szervezett részeit kivétel nélkül napi 50km-en tapasztalhatom. Valamint õsszel azt a tényt is, hogy milyen jó dolog a gesztenyefák hûvös árnyékába tenni a bringautakat :). Végülis napi 3 átlag defekt után inkább átálltam a kocsik közé, ott életveszélyben ugyan, de bejutok. Ja, az a bringaút még veszélyesebb, mert ugye a fõútvonaltól egy árokkal elválasztva (és kioszlopozva kb 70 centi szélesen 67 centis kormánnyal) 4 méterre van az út szélétõl, és nincs fekvõrendõr, mint az újpest felé haladó bringaúton, szóval itt az autók még úgy 30-al jönnek, a sövények, és a saját oda nem figyelésük miatt szemellenzõvel. Szóval egyre kevesebb az olyan bringaút, vagy járda, ami helyett ne választanám szívesebben a forgalmat. Persze ezeken az utakon is lehet közlekedni. Minden sarok elõtt megállva, körülnézve, újra felgyorsítva, 12 km/h átlagsebességgel egész biztonságos, ha épp nincs gesztenyehullás.

Ui: Ugyan nem okoz defektet, de a dunaparti, és újpesti részeken jellemzõ málnafák bringautakat vastagon beterítõ termését ugye nem csak én élvezem nagyon? Bringamosás naponta 2x, ha nem akarok hozzáragadni.

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Es mi van azzal, akinek igaza van? Oruljon, hogy nem verik be a fejet.. Es amig a zsaruknak egyszerubb leszedni a bringast a kerekerol, mint a kiloslancos kigyurtallatot a sotetitett ablakos batarjabol, addig meg is teszik. Valamit fel kell mutatniuk, ez a konnyebb megoldas. Eleg szomoru.

de ami az õrületbe kerget, falnak szaladok tõle és habzó szájjal tudnék visítani, az a szentendrei úton épült AUCHAN elötti "bringaút" rész.

A vaciuti tesco jutott eszembe..en arra jarkalok, attol megyek falnak:) Nagy esz kellett ahoz, hogy a tesco utan ujpest fele, az addig viszonylag tagas jarda, es bicajosut egy vezna utra szukitsek(ami mellesleg bringaut). Tobbnyire 3meter szeles, szatyrokkal megrakodott kiccsalad sorfalat alkotva zarja le teljesen. Aztan jonnek szemben, ha jo a csillagjaras, akkor csak kettenharman, ha nem jo, akkor meg egy bringas is jon szembe, meg meg egy babakocsis, hogy jolegyen:) Es tenyleg nem nagyon tudnak hova menni, de en sem.. Mondjuk en osszebbhuzodni sem tudok, uttestre lemenni nemfogok, igy marad annak kivarasa, hogy a filteren szepen atcsorogjon a jonep, es a normalisabbja maga ala kapja a szatyrait,hogy mas is elferjen..elmebeteg egy allapot.

Sezlonyrugo, tok megertelek. En altalaban jol birom az ilyenfajta gyurodest, max neha kibeszelem magambol, de mikor a napi 20-30km alatt 20-30 ilyen tortenik, akkor a tehetetlen duh lilul a bukom alatt, es en meg csak verekedni sem fogok..

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
A számból vetted ki a szót! ;)

Marcellus

Marcellus

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Na majd ha a bringa útról eltávolítják a sok autóst, meg nem esünk nagyokat az elõttünk kicsapódó ajtóktól, amiket tök figyelmetlenül kibasznak a megálló autósok, akkor majd szóljon a rendõr.

Amúgy úgy tudom, hogy az uttesten tilos biciklizni.
És mivel sehol nem látni olyan táblát, hogy tilos a járdán biciklizni, ezért a kresz szerint szabad.

adolf

adolf

vendég

• fórumtag
  • 119 posts

Autoval a jardan?:))

Nem oly régen egy napfényes szombat délután bátyámmal hajtunk a Veszprémet B.-almádival összekötö bicikliuton. Szentkirályszabadját elhagyva éppen kezdtunk volna ismét utazosebességre felgyorsulni, mikor meglepödve tapasztaljuk, hogy a bicikliuton szembejön egy autó. Ekkora állatot még nem láttam! Apuka fuvarozta vele kis családját a hétvégi telekre. De nem akarta csodaszép négykereküjét összesározni, ezért az aszfaltozott bicikliutat használta. És képzeljétek még illedelmesen le is huzodott, hogy elférjünk. Azért mikor elhaladtunk egymás mellett beorditottam neki a lehuzott ablakon, hogy MIT CSINÁLSZ EMBER??????

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Ha tegyük fel én rendör lennék, akkoz az hótziher, hogy kiállnék egy forgalmas brinyóút mellé: (szentendrei út AUCHAN, Parlamen elõtti förmedvény, Árpádhíd kerékpárosoknak fentatott oldal, Északi összekötõ, stb) és megszexuállnám az összes oda nem illõ puhatestû motorost, autóst, helikopterest, F16-ost, meg az ilyeneket! ;D ;D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ja, mindez a 12. kerületre vonatkozik, pont nem esik útba a Királ strasse-hoz.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Remek >:(. Most egy hónapra beköltöztem Pestre. Királyucca, 7-8-6 ker és társai. Jóformán ha nem akarok meghalni, csúnya véres véget vetni pötty kis életemnek, akkor muszály, ha nem is a járdán de legalább a közelébe tekernem. Na nefélj, én is utánnanézek a jogaimnak. Túlképpen mit is tehet a rendör, ha megállít, jogtalanúl fenyegetõzik, és te fogod magad és eltekersz???? Jaj halljon meg a lovan, ezt megjátszom! ;D Ha beszól, hogy nem 10-el tekerek, akkor mutasson lézeres sebességmérõvel bemért fényképet. Ha meg benyõgi, hogy tilos a járdán tekerni, akkor mutasson táblát. Ha meg beböfögi, hogy akkor személyi, akkor meg fogom magam, nyeregbe pattanok, oszt csá!!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Hellasz!

A minap feljelentették a fõnöknõmet, mert a járdán kerékpározott a Krisztina körúton.
A rendõr azt mondta neki, hogy parancsba!! van adva nekik, hogy mindenkit aki a járdán kerózik azt vagy 10 rongyra lehúzzák, vagy feljelentsék.
Durva!
Thezék is ebbe eshettek bele, csak velük rendes volt a Gernyák (genyó zsernyák)

A rohadt annyukat, majd én is jól bicajozom ottan azt majd elmondom a jogaimat, meg ügyvédet hívok, meg felhívom az onbucmant... ;D

Áááá, inkább megyek az úttesten

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
A nyár teletöm szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb, életveszélyesebbnél életveszélyesebb esetekkel tekerés közben, és mivel adott eme fórum, nem nagyon tudom magamban tartani.
Hely: Margithíd budai hídfõ, legurulsz a brinyóúton, nagyon lassan átcsorogaz a hév "fémkapszuláján" De jobb ha leszálsz, mert leszednek, hirtelen jobb, rögtön bal, és máris a neked kijelölt részen vagy. Na ott annyi puhatestû grasszál, hogy nincs annyi csillag az égen. Az a rész szabályszerûen életveszély. Én is kifogtam egy ilyet. TIPIKUS: Kövér apuka ujjatlan pólóban, karokon szörbõl álló rangjelzés, böszmenagy tévénézõizom kitüremkedéssel a hasa helyén, napszacsó, mûbõrszandál, szõrõs lábon óccsónaci. Mégtehenebb asszonyállat, hálóruhaképzõdmény, ugyancsak mûbõrpapucs, kifestett zongoralábkörmökkel, hónaaljpamacsos végtagjával hevesen gesztikulás a két koleszterinszegénynek éppen nem nem nevezhetõ gyermekeivel, akik éppen az aktuális pokemon és pókember, illetve valamilyen dzsíájdszós rajzfilmegyveleget komponállják meg a brinyóút közepén. Én érkezek. lassítok. Fütyülök mint állat, de úgy, hogy egy a munkában megõszûlz juhász, és töksüket kutyája is megirigyelné. Satufék, megállás, szólás. Reakció a család részérõl: Megijedés, a szitu felfogása, apuka frappáns gondolatokat keres a fejében, amelyeket a vészhelyzetben Carter doki és a harmadik mûszakban Bosco rendörtiszt mondhatott a múlt hét kedden, és ezt ki is böfögi a száján. Negyedórás anyázás. vörös ködlepel mindkettõnk fején. Szegény családdal nem tudtam megértetni, miért is áll nekem felljebb, de õk ugyanígy voltak ezzel. igazából a szitu nem oldódott meg. az a baj, és ez az én hibám is,hogy nincs tolerancia. Habár érzésem szerint nem nekem kellene ezzel a tulajdonsággal rendelkeznem egy ilyen szitu során.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Hali all!

Örömömben repes a szíven, hogy nem csak én vagyok ilyen idegbeteg, akkor amikor én csak szabályosan szeretnék közlekedni, és a sok agrátínédzser meg megakadályoz ebben, felrúgva azokat a kresszabályokat, amelyeket a három éves Tibeti terrier kutyánk is megértene.
Mostanában kezdem már megszokni ezt a rahedli ösztönlényt, de ami az õrületbe kerget, falnak szaladok tõle és habzó szájjal tudnék visítani, az a szentendrei úton épült AUCHAN elötti "bringaút" rész. A gyalogosok 40 kiló szatyorral a nekünk kijelölt részen még csak haggyán. ENGEM AZ A SOK TEHERBELÖKÖTT KOCSI ZAVAR A BRINGAÚTON!!!! De nagyon. Mindegyik gyökér odaáll. És ez még nem minden. Azon a részen rengeteg olyan áruház és bolt van, amihez autófeljáró vezet. A sok egészenbarom úgy megy fel kocsival oda, hogy 400 méter magasról lesz@rja, hogy neaggyIsten ott gyalogosok, vagy mégkiválltképp bringások közlekednek. Visszakettõ satufék, jobbraránt, oszt lesz ami lesz. Felhajtunk a járdára. Némmá egy árrtatlan binyiglis!! Nem érdekes beférünk. Na a múltkor majdnem nem fértem be. Pont elöttem állt meg az agyatlan. Ilyenkor legszívesebben kirángatnám a kocsijából, és a hülye fejét bal pofával a lábam segédletével odanyomnám a kijelõlt bringautra, és amikor fogsorig lekopott a képe, akkor a másik fejét, meg a táblára szögezném szögbelövõvel, hogy felfogja a borsónyi agyával, hogy mit csinált. Mindel elismerésem azoké, akik ezeket a szitukat szó nélkül, mosolyogva el bírják viselni. Nekem ez nem megy. Amióta tekerek rendszeresen, azóta többszõr kötöttem ki géptetõn, most tellt be a pohár. Csak az a baj, hogy úgyis én húzom a rövidebbet. Mert ha lesz ilyen, akkor biztos kifogok egy fuksznyakláncos zsírnyakú öcsipólós tajgyökeret, és ledugja a torkomon a lábát! Mert sajnos ebben a <>#&@{~²országban az erõsebb kutya b@......k

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Egy kis olvasnivaló. Egy másik fórum bringástopicjában egy autós kiakadt, hogy miért nem tekerünk a járdán... Mondhatni érdekes beszélgetésünk volt :).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ha jol sejtem az ;) az a suli és a "városháza" között
egész használható kis város, nekünk egész érden nincs annyi bicós hely, mint ott 100m2-en :-X :-\
cserébe itt egy árva rendõr sincs, ami van, az is ált. neonfénnyel(ami ugye szintén TILOS!) kivilágított NFSU matricás autókkal és a tulajjal bratyizik ::)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Ez a park ott van a tó mellett, ahol a városháza (vagy valami hiv. épület) van?
Szoktam néha arra járni, nehogy már kifogjam ezt a rendõrt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, nekik van mindig igazuk.
de ha elkapnak jobb a megszégyenült hülyét játszani, ha van még esélye annak, hogy ne legyen csekk(fizetni ezeknek?!)
ez a járdás meg...
mindeki tudja h lehet kerékpározni max 10 km/h-ig, persze csak ha a gyalogosokat nem zavarja.
de ezt hiába monjuk a rendõrnek, a gyalogosnak, az autósoknak, nem hiszik el.
miért?
hisz a rendörnek(elég soknak) még jogsija is van...
akkor hogy a frászba? ha meg nincs, akkor is nekik ez kötelezõ tanagyag...
és ha valahol nincs kirakva hogy nem szabad kerékpározni, akkor ott miért büntetik meg az embert?
hisz ami nem tilos, azt szabad.
minket legutóbb a déliben, a metró sintröl üldözött ki 3 ilyen szörny.
annyi történt, hogy még aszélén lévö babakocsifeljárón felgurultunk, leszálltunk, és toltuk felfelé a vonathoz. megjelenik a 3 rendör,
-"kerékpáros park? nem? akkor mit csináltok itt?
-megyünk a vonathoz.
-jo, akkor most az lesz a büntetésetek, hogy nem irok 10 ezer forintos csekket nektek.
-ohh, köszönjük!
-cserébe emeljétek fel a kerékpárt, és huzzatok kifelé innen cipelve.
-(mire a másik rendõr, aki nõ volt: te, ezek a vonathoz mennek!
-Ja? akkor tegyetek egy kört, és a másik lépcsön cipeljétek felfelé!
jo, megtettük, mert se fizeni nem akartunk, se összetûzést pár ilyen idiótával, se idönk nem volt sok...
de ez nemhiszem hogy szakszerü, hogy ennyire ránkszállnak.
cserébe a villamossínrõl már sosem szednek le.
oda se néznek. ez viszont pozitív. ::)