Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

SZerintem az a baj, hoy nem lépsz le...mert ezzel megerõsíted az autósban, hogy neki van elsõbbsége...igenis álljon meg, így rendelkezik a kresz....
...úgyhogy szerintem lépj/tekerj csak le elé, majd megáll....

tudod van egy olyan mondás, hogy annak van elsõbsége aki megis kapja...
és mint emlitettem kétszer elcsaptak már autóval történetesen mert nem indexelt az autós kolléga...
hiába õ volt a szabálytalan, ha valaki, akkor én kerülök a kerék alá...

és ez a tudat igenis bennem van annyira hogy bringával és gyalogosan is megvárom azt, hogy szabad legyen az utam.
anyámmal sétáltam múltkor a városban és minden egyes zebránál õ is mint a többi lement lendületbõl és mondta hogy jöjjek énis...
miután a harmadik ilyen zebránál is átment én meg vártam 3 percet, azután ferdén nézett rám, de ezvan.....

kerékpárút?
Pécsen van a, holis....
vasútállomással párhuzamosan ilyen focipálya mellet egy kerékpár út.
ritkán de járok arra, és múltkor egy kisbusz állt rajta, úgy hogy a fûvõn tudtam elcentizni mellette.
távolról elkezdtem szidni magamban hogy a fas... fenéért kell ráállni a "nekem" épített útra, amikoris észrevettem hogy mellette nyitva van a garázskapu
igen garázssor van építva az úttest mellé úgy hogy a kettõ közt halad a kerékpárút....
nincs autóm de mégis megtudom érteni azta szerencsétlent is, hogyha pakol valamit az autójából, akkor nem 8 kilóméterrõl teszi azt, meg nem az úttest közepén megállva.
szóval azt ismét kijelenthettem, hogy várostervezés rullz.

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Külföldön (nyugatabbra) ez úgy néz ki, hogy ha lelépsz a járdáról (nem kell zebra), az autósok a fékre lépnek.

Hat igen, mikor allok a jardan a zebratol 2 meterre, es azt veszem eszre, hogy all a forgalom, mert azt hiszik at akarok menni..kenytelen voltam;)
2hete meg Balaton mellett egy faluban orszaguton. Egy egesz nemet motoroskonvoj alltt meg, mert alltam bringaval a zebra mellet..hozzateszem ugy 5perce, mert magyarnak esze agaban nem volt atengedni. Es itt megint csak az..mibe kerult volna neki az az 5mp mig atenged?.. :)

HA a törvény nem elég nekik, akkor vegyük rá õket, hogy adják meg az elsõbbséget...

Aztan meg csak no az agresszivitas, meg az utaljuk a bringasokat.. fenetudja, sehogy se jo ez.. a turelem az kene.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Nos persze igazad van, tényleg ráér mindenki pár másodpercet/percet, de én nevelõ jelleggel kényszerítem ki az elsõbbségemet. Nem vagyok hajlanó várni, és lemondani az elsõbbségemrõl, fõleg, ha az autós úgyis csak araszol....

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Az Andrássy út kész röhej... Múltkor is leparkoltak oda vmi lakókocsit, frankón rá a bicajútra, az egyhamar nem lesz arrébb vontatva, de mégis, akkor hogy a rákban kerüljük ki szabályosan? Egyébként jellemzõ még, hogy a kis Smartokkal betolatnak a bicajútra.. Ejj. Nem tetszik ez nekem.. :P

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

(mert tudok várni 2 percet míg csökken a forgalom és akkor tán az autóst sem hátráltatom)

Hat ez az ami hianyzik a legtobb emberbol, es orulok, hogy irtad, annak meg meginkabb, hogy igy is gondolod.
Az a legrosszabb az egesz kozlekedesben, hogy mindenki siet mint a fene, meg akkor is ha igazabol raer es nem fogja fel, h 20masodpercet kibir, es nem is lesz szar az egesz napja..meg masnak sem.
Pl mikor elozget a vaganycsavo, mert ugy egy kocsival elorebb van. Kulturaltabb helyeken mar reg rajottek, hogy tud az egesz kocsisor egyszerre haladni, es pont azert van dugo, mert egyesek "okosabbak".
Meg mikor gyorsan bevag elem, pedig ha hagy elmenni utana is beelozhetne siman, csak nekem nem kene halalfelelemmel satufekeznem.
Vagy a gyalogos, aki latja, hogy jon egy bringas, mit neki egy bringa (azt nem veszi eszre, h 35el jovok) es 3-al lelep elem. Pedig csak 3masodpercet kellett volna meg ott allnia..
Esatobbi. Igyis sokat pofazok, nem irok tobb peldat, ugyis tud mindenki magatol is:)
Szerintem ha a 2 masodpercet amit az emberek azon nyernek, hogy "sietnek" a kozlekedesben, eltolthetnek gondolkodassal is...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
SZerintem az a baj, hoy nem lépsz le...mert ezzel megerõsíted az autósban, hogy neki van elsõbbsége...igenis álljon meg, így rendelkezik a kresz...azt általában lehet, látni, hogy mikor érdemes még lelépni igazi veszély nélkül...
Nehogymár még én kérjek elnézést tõle, hogy arra megyek és zavarom a közlekedését...
Valami csaj nyilatkozta magyr hírlapnak: nem lehet hétköznap autómentes napot tartani, mert indokolatlanul zavarnánk a forgalmat.....sajnos ez a mentalitás, hogy õk az istenek, még az autóMENTES napon sem lehet zavarni õket....úgyhogy szerintem lépj/tekerj csak le elé, majd megáll....
Külföldön (nyugatabbra) ez úgy néz ki, hogy ha lelépsz a járdáról (nem kell zebra), az autósok a fékre lépnek. HA a törvény nem elég nekik, akkor vegyük rá õket, hogy adják meg az elsõbbséget...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Az a baj, hogy az autós figyel a gyalogosokra.. legalábbis jobban mint ránk.
jobban emberszámba veszik õket.
pedig pl. engem nagyon felidegel, ha állok egy zebránál bringával és nem megyek le az autó elé (mert tudok várni 2 percet míg csökken a forgalom és akkor tán az autóst sem hátráltatom) a gyalogos pedig szinte azon nyomban lendületbõl lelép az autós elé, mondván úgyis fékez majd...
nemtudom lehet hogy azért vannak fenttartásaim az ilyen autó elé lemenésben mert 2-szer csaptak már el? ::)

a gyalogos meg úgy van vele, hogyha a járdán biciklizel, hogy takarodj le az útra...
persze ha õ megy a nekünk szánt úton...

szal sehogysem jó ez így :-\

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Azt mondja nekem egy autos az uttesten, hogy hol latok en ott bringautat, nincs jogom ott menni.

úgy tudom, hogy ez úgy van, hogy ha van bringaút, akkor köteles vagy ott menni, ha nincs, akkor az úttest szélé, ha az alkalmatlan, akkor a járdán max 10-el, de ha zavarnád a gyalogosokat,akkor tolni kell... Én legalábbis így emlékszem a kerszre... :-\

Igy is van, en is igy emlekszem. Bar mindenki ilyen pontosan tudna..
Meg annyi kiegeszitessel, hogy ha a bringaut alkalmatlan kozlekedesre, akkor eletbelep az a szabaly, mintha nem lenne bringaut. Ez eleg surun elofordul mostanaban, szivesen bontjak fel a bringautakat. De akkor ugy veszem, hogy pechem van, es a mellette levo savot hasznalom, viszont az mar jarda, tehat figyelek, vigyazok es nem szaguldok.

Az elozohoz meg annyit, hogy esetemben a legkozelebbi bringaut ca. 3kilometerre volt..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jaja, nem bizonyítható hogy többel mentél ;)
kislust: jaja, ezt tudom.
csak ez a tegnapi látszat.
megyek ott parkol egy clk 230, egy s500 rendesen, meg még egy két jaguár meg hasonlók, mind szabályosan, az úttest és a kerékpárút között, a suzuki meg olyan szinten állt be, hogy kénytelen voltam ezzel a lendülettel felmenni a járdára, és a gyalogosokat rémísztgetni.
sebaj, túlélik... :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Bringauton a megengedett max. sebesseg 30 km/h ;))

de ha nincs kilométerórád, akkor... ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Azt mondja nekem egy autos az uttesten, hogy hol latok en ott bringautat, nincs jogom ott menni. Ezek halal komolyan meg vannak arrol gyozodve, h a bringas csak bringauton kozlekedhet. A bringautig, pedig lehetoleg repulve vagy a foldalatt asva jusson el.. allatkert..mondtam neki, olvasgassa este lefekves elott a kreszt..

úgy tudom, hogy ez úgy van, hogy ha van bringaút, akkor köteles vagy ott menni, ha nincs, akkor az úttest szélé, ha az alkalmatlan, akkor a járdán max 10-el, de ha zavarnád a gyalogosokat,akkor tolni kell... Én legalábbis így emlékszem a kerszre... :-\

Thez: AZért mondjuk több slk áll tilosban, mint szuzukis...mégpedig azért, mert általában (tisztelet a kivételnek) nagyarcú kigyúrt majmok, vagy félmaffiózók, újgazdag köcsögök használnak ilyet, akik magasról leszarják, hogy hol szabad megállni és hol nem. Én a belvárosban dolgozom, a járdán még csak mercit látam állni, a szuzukik érdekes módon találnak helyet maguknak...mondjuk ettõl függetlenül megérdemelt volna egy-két karcot vagy egy tükörtörést a disznó.. ;D De ha másnam, amikor elmész elõtte, a rendszámot a pedállal remekül le lehet szedni,.... ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ma gondoltam felhivom thommey-t :D
egy kurva suzuki keresztbe parkol az andrássy kerékpárúton....
nem volt egy autónyi hely, erre meg beállt merõlegesen.
az a röhej h a clk-s és az s merci TUD szabályosan parkolni, egy suzuki meg nem... :-X annyira kedvem lett volna nekimenni, de valamiért nem tettem meg :-[
kéne olyan lehetõség, hogy a civilek által beküldött fényképek alapján bírság.-..
éjjelnappal csak fotóznék jól.

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

A bicikli úton meg nincs semmi keresnivalója egy gyalogosnak sem, mert ha a bicikli lejtõn eléri a 40-50 km\h-t, akkor nem fog megállni amíg nincs valami fizikai erõ, ami megállítja(gázolás, gyalogos meghal én összetöröm magam,meg a bikeomat is).

Bringauton a megengedett max. sebesseg 30 km/h ;)) De telleg semmi keresnivaloja ott a gyalogosnak. Tegnap alltunk egy bringaut mellett, es azon rohogtunk, h 20 gyalogosbol 19 a bringasavban, a ketszer olyan szeles jarda mellett kolbaszol. Az az egy, aki nem, az csak azert nem, mert mar nem fert ott el;)

Hála az égnek még nem tapasztaltam.Persze a téma nem ez volt, jól eltávolodtam én is tõle.A járda elviekben a gyalogosé, de bicikliút nélkül a kamionok alatt közlekedjek??? ???

Tapasztalataim szerint legjobb, ha repulsz;)

Azt mondja nekem egy autos az uttesten, hogy hol latok en ott bringautat, nincs jogom ott menni. Ezek halal komolyan meg vannak arrol gyozodve, h a bringas csak bringauton kozlekedhet. A bringautig, pedig lehetoleg repulve vagy a foldalatt asva jusson el.. allatkert..mondtam neki, olvasgassa este lefekves elott a kreszt..

Minap egy keresztezodesben rammaszott egy auto, es meg o krvaanyazott, hogy tonkremegy a kocsija.. amikor meg rajott, h a gumikerektol semmi baja nem lesz, elkezdett kitolni a forgalmas foutra... Azt varom, mikor lonek fejbe. :-/

Tom Paris

Tom Paris

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Amúgy a visszapillantórugdosással kapcsolatban, nekem nem lenne se merszem, se szívem rá, pedig voltam már ideges autósra, fõleg amikor az eber mögött jön fél méterre és dudál.Elmegy mellettem és pofázik, mikor az út szélén mentem városon kívül.Bal*asz német cabrioval vakert nekem.Sok a par*szt ember. Ez van srácok!

Tom Paris

Tom Paris

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szevasztok! Én Veszprém megyében lakom Van egy országútim,és és azzal csak ritkán megyek a járdán,pedig Tapolcán ahol lakom a városba bicikliút Nincs.Álltalában az úton közlekedem városon belül,de azért mert az országútival nem lehet patkázni, illetve nem illik.A bicikli úton meg nincs semmi keresnivalója egy gyalogosnak sem, mert ha a bicikli lejtõn eléri a 40-50 km\h-t, akkor nem fog megállni amíg nincs valami fizikai erõ, ami megállítja(gázolás, gyalogos meghal én összetöröm magam,meg a bikeomat is).Hála az égnek még nem tapasztaltam.Persze a téma nem ez volt, jól eltávolodtam én is tõle.A járda elviekben a gyalogosé, de bicikliút nélkül a kamionok alatt közlekedjek??? ???

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
osztom a véleményt a tükörrugdosásban!
akár versenyezhetünk is bár kezdõ vagyok még és csak 2darab van a számlámon. az egyik tulaja benn ült a kocsiban de elõtte egy kanyarral leszorított kisívben én pedig burkoltam egyet. csakaztán arra mentem én is és kicsi volt a világ ;o)
jelenleg egy polgárõrkocsit keresek vagyis annak tulaját mert egy késõ éjszaka szintén kisívben leszorítás áldozata lettem elég durván aztán pedig még õ volt az akinek nagyobb volt az arca. én meg úgy hirtelen nem is mertem mit mondani mert hát õ a jard vagy mi és gondoltam inkább majd elõkerítem máskor. ha meglesz akkor orosháza egyik polgárõr feliratú kocsija (típus, rendszám nálam ;o)) egy elsõ szélvédõvel lesz szegényebb. ahh de állat vagyok. ÉN kérek elnézést.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
sztem nem erõs...
drága tükör=talán elgondolkozik
tetõre csapás=még jobban utál
egyébként jobban fáj a suzukisnak, opelesnek az a tükör, mint egy S80-asnak a 100rongyos...neki nem hiszem,hogy össze kell spórolnia.Én maradok ennél...még agyon nem vernek:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Ez a visszapillantórugdosás nem durva egy kicsit? Úgyértem lehet, hogy a 4kerekûeknek nincs ki mind a 4 kerekük, de azért az anyagi kár szerintem egy kicsit erõs

az anyagi kár erõs.
de akkor meg rendõrt kéne hivni, és feljelenteni. de ez meg már nem olyan mókás, mert idõ. a rendõr meg szarik is rá amugyis ki hol parkol.... ::)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
azér kell opelt venni. arra olcsóbb minden, mint a suzi fémpedál neoncsõ 1.3 TypeR-ekre :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ugyan ez nem bringás eset, de... Egy kisvárosban lakom. Haverom egy vasárnap arra lett figyelmes, hogy 2 tányérsapka meszel egy buszmegállóból. Õ lement a ház elé és feltûnõen elkezdte õket fényképezni. A véderõ úgy elhúzta a csíkot, hogy azóta sem látta õket a ház elõtt.

Ez a visszapillantórugdosás nem durva egy kicsit? Úgyértem lehet, hogy a 4kerekûeknek nincs ki mind a 4 kerekük, de azért az anyagi kár szerintem egy kicsit erõs (tudtommal egy suzi tükör is megvan 25 péz). nem mondom indokolt esetek lehetnem! Én csak úgy szoktam, hogy ha nagyon nem érem el, akkor fakkolok, ha beérem pirosnál, akkor meg egya jót ráb..ok a tetõre. szerintem ettõl is a halálba kíván, de pont ez a cél, nem?