Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Bazz, ti aztán ráértek... De igazatok van. ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
önhibás balesetei száma: 1 soksoksok kilométerrel a segge mögött
és két ember melé ülnék be akármilyen erõs-tempójú autóba és az egyik a bátyám...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hiába is kislust :D
amugy a felvonuláson mire odamentem volna hozzád, megléptél jé ügynök meg zolle mellõl :D
na de most megyek és jaszkarizok kicsit a kedvenc városom, budapest fõútjain jól :D vigyázzatok autóóóók! :D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
má megint thez... ;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
no coment...

nem attól tartok, hogy õ nem uralja a gépet, hanem mivan, ha a nõvérem arra kcsaklingázik a kocsijával (most tanul vezetni), és mivel még rutintalan, bemegy elé...akkor nem fog tudni megállni, és biztos leszedném a talpáról... :-\
szóval nem elég, ha úgy mész, hogy te meg udj állni, stb, hanem felelõsségteljesen kell nyomni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ez megint más.
szomszéd is ezt csinálta. aztán jött egy belga túrista autóval, a konvoj elsö autója még ki tudta kerülni, a második megpördült és egy árokban kötött ki, a 3.ik pedig TELIBE kapta. olyan szinten, hogy csak a hátsó lámpa maradt meg az autóból. 2 halott, egy kóma és egy súlyos sérült, és ez csak a 3.ik autó számadata.
pedig nem is városban mentek, hanem a törökbálinti lejtõn az m7 mellett.
szal csak így csinálja ezt, mert nem látja mi van elötte.
szal azért csak reálisan szegni szabályokat, ennyire nem kell.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
akkor most.. ;D

"a szabály arra van, hogy megszegjük"

bátyám 100-110-el szokott szerelvényben haladni városban/faluban, persze ha lehetõsége van rá... ::) :-X

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
;D
40 a határ. mehet 60al is.
fék ettõl még mindig van az autón, és meg lehet állni. talán így 2 m-el hosszabb fékút lesz a zebra elött jóval. persze csak ha rendes az autós (külföldiek)
nem azzal van a gond h folyamatosan akar menni az autó, hanem a 40 meg az 50 dühitõen LASSÚ. a 60-70 már nem. ha belép vki, attól ekkora sebességrõl is meg lehet állni biztonságosan, ha meg túl késön lép elé vki, akkor meg már úgysem.....
csak ugye a rnedõrség nem tolerálja.
az a jó mikor lejtõn 50-el kell menni lefelé városban.. sehol egy autó, de be kell tartani. na ez a reflex hiányzik az emberekbõl, legalább 70el hagyja mindenki gurulni a taligát... ;)

ezzel a drágítással/szigorítással még legalább 2 hónapot várjanak, majd ha meg lesz enkem is, akkor megtehetik, jó? ;D addig ne szopassanak senkit utána nyugodtan ;))

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

a két kijelentés nem, de
a szabálybetartás igen..
te mondogattad, hogy a gyalogosnak van elsõbbsége
de aki leszarja a 40es táblát az leszarja a gyalogost is.. átlagban

de errõl feljebb volt szó, hogy vannak értelmetlen szabályok...
persze az is igaz, hoyg a hétvégi autósok inkább menjenek 30-al, még úgyis veszélyes, amit csinálnak..meg általában az emberek nem tudnak biztonságosan vezetni....
én mondjuk duplájára növelném a jogsi díjat+a kötelezõ elõírt órszámot a 3szorosára+szigorítanék a vizsgán is....

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
köszi thez, mondhatnám, hogy mespóroltál nekem egy postot, de nem, mert ezt írom... ;D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a két kijelentés nem, de
a szabálybetartás igen..
te mondogattad, hogy a gyalogosnak van elsõbbsége
de aki leszarja a 40es táblát az leszarja a gyalogost is.. átlagban

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:D
igen, szar h városban megy keresztül.
de annak mi értelme, hogy 20km-t megtesznek érdig az m7-en, utána meg átmennek a 70-esre? mert aki az m1-röl jön, talán nagyon nehezen még megértem, hogy m1-törökbálint-m7-érd-70es utvonalon jön. de ez már 2 város. ahelyett h m1-m0-kerülö-70. igaz, ez hosszabb...
mind1, sosem fogom ezt megérteni... (ja, és most lesz jogsi+talán kocsi, szal csatlakozok énis ehhez a társadalomhoz,de én is egy kivétel leszek köztük, nem ilyen most még gyorsan elb@szom ezt a gyalogost kategória)

leslie: ez a 2 kijelentés nem fedi egymást ;)
zavarja h csak 40el mennek, de attol még át engedheti a gyalogot ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
kislust: errõl van szó..
ott szidod, hogy betartják, hogy 40-el mennek
a másik oldalon meg mondod hogy ménem engedi át a gyalogost meg mittomén...

mindenki maga felé tolja az igazságot!
ezt nem cáfolhatjátok meg ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
mondjuk én mindig a 7-es úton megyek, mert nem fizetek azért, hogy 60 km-t menjek autópályán...erre nem tellik, elég a benzin is...viszont ott megidegesítõ, hogy mindenhol 40-el lehet menni, és álta tele van rendõrrel meg barommal, aki be is tartja....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

jajj, rosszul irtam.
nem a kamionokon volt a hagsúly, hanem hogy az egész m7-es lejön érdre.
ez volt a lényeg. és persze a kisebb utcákon folytatják azt a száguldást amit az m7esen megkezdtek.

énis rosszul fogalmaztam, de értettem hogy mondod és énis így gondoltam...

vagy mi!? ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jajj, rosszul irtam.
nem a kamionokon volt a hagsúly, hanem hogy az egész m7-es lejön érdre.
ez volt a lényeg. és persze a kisebb utcákon folytatják azt a száguldást amit az m7esen megkezdtek. volt már szép baleset is belõle...
figyelek, és tudom mit tehetek meg. ez igen fontos szempont, nem csak belemegyek a keresztezõdésbe. hisz akkor már jópárszor kilapultam volna. mindig siekrült ezt eddig elkerülnöm... szal még élek virulok szerencsére :D
és pontosan. a változást lehet várni is meg tenni is érte. ha le lehetne szoktani legalább a zebrán parkolásról meg az azon vakon áthajtásról az autókat, az már kellõ siker lenne. de erre várhatunk ha mindig csak "jjj tessék csak parancsolni, fáradjon át autós úr" hozzáállást követjük. ha nekünk van elsõbbségünk, akkor azt meg KELL szerezni, az autók önérzetét picit meg a betonba öngölni, figyeljenek már õk is ha egyszer már kitúrták a bicikliseket meg a gyalogosokat az úttestrõl, ami régen jogosan a mienk volt.... ::) :P :-X

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Igen, de ehhez most kell elkezdeni a szélmalomharcot!!

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

ezt a sikert talán az unokáid/ükunokáid megérik.. :-\

Aaaa, en ugy erzem ettol tavolodunk, es nem ehhez kozeledunk, ugyhogy elore sajnalom az unokaimat;) Meg magamat;)

Kattoghatunk itt ezeken, max jolesik, hogy mas is osztja a velemenyunket, de ketelkedem a nagyobb merteku valtozasok eljoveteleben. Mindenesetre kap egy mosolyt tolem aki atenged (meg ha szabaly szerint kotelezo is) az autoja elott, meg is koszonom. En igy nevelek. Legalabbis bizom benne, hogy nevelek. Megerositem az autost abban, hogy helyesen cselekszik. Tok jo erzes:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
amit te említesz hogy kamional meg ilyen böhöm dögökkel kerülnek.. hát oks
de egy elapvetõ városi forgalomról beszéltem én
és a hülyén közlekedökrõl, szal nagy sornál ha módom van rá énis átmegyek.

csak aza baj hogy estig hozhatjuk a példákat és az ellenérveket attól még semmi nemfog változni...

arra meg hogy figyelsz az autókra..
hát remélem hogy sose jársz úgy mint én, se a többiek, de benne van a pakliban, hiába vagy akármilyen figyelmes..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:D
leslie:
tolerancia.
érden lakom, ami ugye nem egy nagy város.(najó, az)
de nincs olyan vészesen sok autó hogy ne lehessen átmenni az utakon.
csináltak egy zebrát itt a mellettünk levõ úttestre, ami merõleges az m7-esre. csak mert itt egy ovoda.
ok, ez mind szép és jó, de furamód fizetõs lett az m7-es.
mit tesznek az autósok? lekanyarodnak érdnél, mert spórolnak(ez jogos) de miért pont egy normál autóúton mennek végig a kamionnal teherautókkal, meg a sok autóval? mikor van a normál fõút ahl mehetnek.
na a tolerancia.
kb 2 percig toleráns vagyok. utána gyalog/bicóval bemegyek az autók elé, ezzel erõs/kevésbbé fékezésre kényszerítem õket. mikor átengednek, az csak tévedésbõlvan/külföldi autós.
ennyit a toleranciáról, mert mindig csak a gyalogos/biciklis-nek kell toleránsnak lenni.
én nem tartok az autóktól egyelõre, lévén meg nem estem be egyik alá sem. de nem is fogok, mert figyelek, és tudom mit kell tenni.kanyarban figyelek, úttesten meg nem szolgáltatom ki magam, egyenértékût játszom az autókkal, így nem tudnak bántani... még ha akarnának sem.
és nem direkt lépek rá a zebrára(JOGOSAN!) hogy az autókat szopassam, hanem látom a sor végeláthatatlanságát, vagyios pont nem látoma végét. mit tegyek? maradjak? vagy tegygük fel még ma átmenjek? az utóbbira szoktam szavazni, van rajtuk fék,kormány, megoldják sztem. ez a dolguk.
na de mind1. lehet agresszívnek tûnik ez a hozzáállás, de csak így lehet túlélni mindent....