Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ezt a sikert talán az unokáid/ükunokáid megérik.. :-\

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Nagyon hasonló ez a kreszbõl ismert zippzár-elvre...

jo az a kresz, csak be kene tartani.. es nem azert mert kotelezo, hanem mert ugy jo.

persze azért van egy csomó hülyeség is benne, amit ha betartanánk, akkor meghalna a város

jahm mint pl, hogy jardan lehet kozlekedni bringaval, de zebran toljad;)

Hat majd csinalok diktaturat, es maj megmondom jol, h kinek mit szabad, mashogy nem megy ;)

Amugy ha a kresznek csak az ertelmes reszet tartanak be az emberek, es a kozlekedesben lehetne arra szamitani, hogy be fogja tartani aki elottem/mogottem kozlekedik, akkor az mar fel siker lenne..bar a mostani allapotokhoz kepest felerne egy egesz sikerrel:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
jahh...

azzal csak az a baj, hogy k... drága, és nincs erre pénzünk..kár belemenni, hogy miért, de ha 10x jobban állnánk, szerintem akkor sem lenne...

kíváncsi vagyok, hogy meddig fog ez tovább"fejlõdni", elõbb- utóbb belefulladunk az autókba, de sajna nem is lehet vádolni az embereket igazán, hogy vesznek autót, mert most végre megtehetik.. énvártam már 5 évet 1 kocsira...most "jólét" van, mindenki vásárol+ ezt sugallják beléd, hoygy vegyél vigyél, vegyél újat...
Csak ez nem fog sokáig menni...vagy fordulat lesz itt valamikor, vagy valami szörnyû utópisztikus világ...
ehh.kicsit elcsapongtam... ;D..de ettõl még sajna iagz.. :(

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Nagyon hasonló ez a kreszbõl ismert zippzár-elvre...ha kialakul a dugó/torlódás, akkor nem az dönt, hogy kinek van elsõbbsége, hanem egy innen, egy onnan...ide is önzetlenség kell, és máris megy a forgalom...

jo az a kresz, csak be kene tartani.. es nem azert mert kotelezo, hanem mert ugy jo.

persze azért van egy csomó hülyeség is benne, amit ha betartanánk, akkor meghalna a város (pl 50 km/h max>>egyszer kipróbáltam, a körútom ha 50-el mentem, minden lámpánál meg kellett állnom. ez nemcsak dugó okozó, hanem idõ +benzin pazarlás, amit ha felszorzunk az egy nap alatt ott közlekedõkkel, akkor dúrva számok jönnének ki...)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
igen ez is igaz csak bahhh...

1-2 városban láttam erre megoldást pl pesten, Kaposváron, stb.
gyalogos alul vagy felüljáró...

amúgy kicsit felpörgött a topic.. nem? ;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

amit baromira nemtudok felfogni amúgy, hogy a keresztezödésnél mért engedi a lámpa EGYSZERRE a gyalogost és a kanyarodó sávos autót?
az egyik beton megfejelésem enenk következtében történt... ???

azért, mert különben egy pirosnál annyit kéne várni, hogy megõszülsz+akkor dugók lennének, hogycsakna......

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pontosan, most így gondolod..
mint régen én amikor nem bringáztam és szartam a bringásokra... :-[

még thez arra reagálva, hogy
"de miért az autónak van elsõbbsége egy zebrán? mert nem neki van, hanem akik azon szabályosan, merölegesen a csikokra mennek át.
én teszek rá hogy siet az autó."

persze hogy menj csak le, de nemúgy mint az a rengeteg kriptaszökevény aki nemtörödik vele és egyetlen autó jön csak, azis normális sebességgel, (szal ha várna ott minimális secundumot, akkor utána a tök üres úton mehetne át) hanem csakazéris lelép rá...

tolerancia emberek.. tolerancia

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

igen, szoktam autóban ülni.
igen, vezettem már, bár nem városban. (jogsim igaz nincs)
de mikor a városban vagyunk, valahogy nem zavar utasként sem, hogy jön egy zebra, akkor átengedjük azt a 2 gyalogost, akik negyed órája ott állnak. persze hátulról majdnem belénkjönnek, dudálnak stb...
egy dolgot nem értek
MITÖL TÖBB EGY *** AUTÓS mint egy gyalogos.
a gyalogos is siethet. a kerékpáros is. de miért az autónak van elsõbbsége egy zebrán? mert nem neki van, hanem akik azon szabályosan, merölegesen a csikokra mennek át.
én teszek rá hogy siet az autó. mért nem idult el korábban? vágod. nehogy már a zebrákon hozza be a késését.

elég bosszantó tud lenni, ha sietsz valahova autóval és egy gyalogos kénye-kedve miatt nemtudsz átmenni a zöld lámpán..

persze, ha a gyalogosnak piros, akkor a helyén marad.
de ha zöld, akkor maradjon csak a zebra elött, böszen integetve a gyalgosoknak, "parancsoljanak csak átmenni"
mert ez a dolga.
engem is így szoktak mindig majdnem elcsapni, kanyarodásból(autók satuféket nyomnak).
én megállok, leszállok, állok még egy kicsit, majd ha kellõ sor gyûlt össze, akkor felemelem a biciklit, és továbbsasszézok GYALOG. figyeljen már oda.... ez a dolga. ezt írja a kresz. mi kell még, hogy egyszer gondolkodjon is az autós???????
(kislust ;D)

Leslie: igen, változás. csak nemértem egy zebrán én személy szerint mit változzak meg. meg a kerékpárúton közlekedésnél.
de tudom már.
megváltozok, és hatalmas ívben az AUTÓÚT felé fogok kifarolni, és ott a sáv közepén továbbmenni.
(spec ha az ember tudja tartani a kocsik tempóját pl a nagykõrúton sokkal jövedelmezõbb a sáv közepén menni, akárcsak egy autó, így nem lesz leszorítás. én mindig így csinálom)

mondjuk azért árnyalja a helyzetet, ha elkezdesz rendszeresen vezetni a városban... ::) néha megkísért a dolog, hogy csak 1 gyalog áll ott, te meg elsuhanhatnál, meg izé, ráadásul õ megtürelmesen /félelembõl arra vár, hogy elmenj már....... ;D

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Nagyon hasonló ez a kreszbõl ismert zippzár-elvre...ha kialakul a dugó/torlódás, akkor nem az dönt, hogy kinek van elsõbbsége, hanem egy innen, egy onnan...ide is önzetlenség kell, és máris megy a forgalom...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
annyiból több egy autós, hogy õ tud téged elütni nem pedig te õt... :-X

és félreértettél a lámpás sztori meg ismént egy pécsi helyhez köthetõ

............. zöldlámpa az autósnak

IIIIIIIIII O zebra, gyalogos lámpa NINCS

A autós, aki megy hogy átérjen még a zöld lámpán...
remélem így érthetõbb

amit baromira nemtudok felfogni amúgy, hogy a keresztezödésnél mért engedi a lámpa EGYSZERRE a gyalogost és a kanyarodó sávos autót?
az egyik beton megfejelésem enenk következtében történt... ???

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Nos persze igazad van, tényleg ráér mindenki pár másodpercet/percet, de én nevelõ jelleggel kényszerítem ki az elsõbbségemet. Nem vagyok hajlanó várni, és lemondani az elsõbbségemrõl, fõleg, ha az autós úgyis csak araszol....

Hat ebben az esetben o varjon 5masodpercet. Nem am mindig a bringas..csak esszeruen. Amikor ugy esszeru, hogy o ugyse tud elorebb menni max 5 metert, mert elotte all a sor, akkor engedjen mar at. Amikor meg en vagyok ugy, hogy hadd menjen, mert ugy megy gordulekenyen a dolog, akkor menjen o.
De ugyis mindig az van, hogy az megy aki erosebb:( pedig tok jo erzes am ramosolyogni vkire, es azt mondani, menj csak, nem kerul nekem semmibe:))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, szoktam autóban ülni.
igen, vezettem már, bár nem városban. (jogsim igaz nincs)
de mikor a városban vagyunk, valahogy nem zavar utasként sem, hogy jön egy zebra, akkor átengedjük azt a 2 gyalogost, akik negyed órája ott állnak. persze hátulról majdnem belénkjönnek, dudálnak stb...
egy dolgot nem értek
MITÖL TÖBB EGY *** AUTÓS mint egy gyalogos.
a gyalogos is siethet. a kerékpáros is. de miért az autónak van elsõbbsége egy zebrán? mert nem neki van, hanem akik azon szabályosan, merölegesen a csikokra mennek át.
én teszek rá hogy siet az autó. mért nem idult el korábban? vágod. nehogy már a zebrákon hozza be a késését.

elég bosszantó tud lenni, ha sietsz valahova autóval és egy gyalogos kénye-kedve miatt nemtudsz átmenni a zöld lámpán..

persze, ha a gyalogosnak piros, akkor a helyén marad.
de ha zöld, akkor maradjon csak a zebra elött, böszen integetve a gyalgosoknak, "parancsoljanak csak átmenni"
mert ez a dolga.
engem is így szoktak mindig majdnem elcsapni, kanyarodásból(autók satuféket nyomnak).
én megállok, leszállok, állok még egy kicsit, majd ha kellõ sor gyûlt össze, akkor felemelem a biciklit, és továbbsasszézok GYALOG. figyeljen már oda.... ez a dolga. ezt írja a kresz. mi kell még, hogy egyszer gondolkodjon is az autós???????
(kislust ;D)

Leslie: igen, változás. csak nemértem egy zebrán én személy szerint mit változzak meg. meg a kerékpárúton közlekedésnél.
de tudom már.
megváltozok, és hatalmas ívben az AUTÓÚT felé fogok kifarolni, és ott a sáv közepén továbbmenni.
(spec ha az ember tudja tartani a kocsik tempóját pl a nagykõrúton sokkal jövedelmezõbb a sáv közepén menni, akárcsak egy autó, így nem lesz leszorítás. én mindig így csinálom)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Abban azért egyetérthetünk, ha mindenki úgy gondolkodna mint te, jobb lenne..de dögöljön meg ne álljon meg a bicikliúton pakolni, mert tilos! pont.
Sokszor van, hogy egy kamion megáll a szûk utcában pakolni, mert TÉNYLEG nem tud máshol(belváros), egybõl dudálás, anyázás...amikor odaáll a bringaútra, jusson ez az eszébe, és pakoljon egy méterrel arrébbról...

bátyám kamion/teherautó sofõr szal ez a probléma is ismerõs a számomra, de õ emberbõl van ;)

lényeg a lényeg...
mind3 rétegnek szüksége van változásra és mindegyik rétegben van normális és bunkó ember is... :(

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

thez van autód? vagy vezettél már? vagy simán utasként ültél már autóban?
ez utóbbi biztos...
azmeg ha kivárná a pirosat beledögölne...

az a baj hogy mindenki maga felé beszél...
régebben utáltam a kerékpárosokat amig én nem kezdtem el
most utálom az autósokat meg az idióta (tisztelet a kivételnek) gyalogosokat.
ha lesz jogsim, autóm ......

a külföldiek közül pedig tényleg ilyen az átlag, de csak az átlag...
nálunk pont az ellenkezõje, de lássuk már be, hogy külföldön jobbak az utak, jobbak az életkörülmények, egy 8órás munkahelybõl is bõven megélnek...

én rendszeresen járok autóval a városban, mert néha tényleg szükség van rá...
Annyira nem siethetsz, hogy ne tudd átengedni..persze mérlegelni kell, hogy ki várjon:
a buszt mindig be kell engedni, mert ott 150 ember vár te meg egyedül vagy...
a gyalogot akkor nem engedem át, ha ezért 50 autónak kell megállnia, lassítania...
az egész mérlegelés, optimumszámítás ( ;D), és leginkább ÖNZETLENSÉG kérdése(szinte minden gond abból származi, hogy az emberek rohadtul önzõk, és nem gondolnak abba bele, hogy neki egy ici-pici "kellemetlenség" a másiknak NAGY elõny...)

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Nos persze igazad van, tényleg ráér mindenki pár másodpercet/percet, de én nevelõ jelleggel kényszerítem ki az elsõbbségemet. Nem vagyok hajlanó várni, és lemondani az elsõbbségemrõl, fõleg, ha az autós úgyis csak araszol....

Hat ebben az esetben o varjon 5masodpercet. Nem am mindig a bringas..csak esszeruen. Amikor ugy esszeru, hogy o ugyse tud elorebb menni max 5 metert, mert elotte all a sor, akkor engedjen mar at. Amikor meg en vagyok ugy, hogy hadd menjen, mert ugy megy gordulekenyen a dolog, akkor menjen o.
De ugyis mindig az van, hogy az megy aki erosebb:( pedig tok jo erzes am ramosolyogni vkire, es azt mondani, menj csak, nem kerul nekem semmibe:))

Persze ez mind csak akkor letezhet, ha mindenki igy gondolja..szep utopia..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

SZerintem az a baj, hoy nem lépsz le...mert ezzel megerõsíted az autósban, hogy neki van elsõbbsége...igenis álljon meg, így rendelkezik a kresz....
...úgyhogy szerintem lépj/tekerj csak le elé, majd megáll....

tudod van egy olyan mondás, hogy annak van elsõbsége aki megis kapja...
és mint emlitettem kétszer elcsaptak már autóval történetesen mert nem indexelt az autós kolléga...
hiába õ volt a szabálytalan, ha valaki, akkor én kerülök a kerék alá...

és ez a tudat igenis bennem van annyira hogy bringával és gyalogosan is megvárom azt, hogy szabad legyen az utam.
anyámmal sétáltam múltkor a városban és minden egyes zebránál õ is mint a többi lement lendületbõl és mondta hogy jöjjek énis...
miután a harmadik ilyen zebránál is átment én meg vártam 3 percet, azután ferdén nézett rám, de ezvan.....

kerékpárút?
Pécsen van a, holis....
vasútállomással párhuzamosan ilyen focipálya mellet egy kerékpár út.
ritkán de járok arra, és múltkor egy kisbusz állt rajta, úgy hogy a fûvõn tudtam elcentizni mellette.
távolról elkezdtem szidni magamban hogy a fas... fenéért kell ráállni a "nekem" épített útra, amikoris észrevettem hogy mellette nyitva van a garázskapu
igen garázssor van építva az úttest mellé úgy hogy a kettõ közt halad a kerékpárút....
nincs autóm de mégis megtudom érteni azta szerencsétlent is, hogyha pakol valamit az autójából, akkor nem 8 kilóméterrõl teszi azt, meg nem az úttest közepén megállva.
szóval azt ismét kijelenthettem, hogy várostervezés rullz.

Abban azért egyetérthetünk, ha mindenki úgy gondolkodna mint te, jobb lenne..de dögöljön meg ne álljon meg a bicikliúton pakolni, mert tilos! pont.
Sokszor van, hogy egy kamion megáll a szûk utcában pakolni, mert TÉNYLEG nem tud máshol(belváros), egybõl dudálás, anyázás...amikor odaáll a bringaútra, jusson ez az eszébe, és pakoljon egy méterrel arrébbról...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
thez van autód? vagy vezettél már? vagy simán utasként ültél már autóban?
ez utóbbi biztos...
azmeg ha kivárná a pirosat beledögölne...

az a baj hogy mindenki maga felé beszél...
régebben utáltam a kerékpárosokat amig én nem kezdtem el
most utálom az autósokat meg az idióta (tisztelet a kivételnek) gyalogosokat.
ha lesz jogsim, autóm ......

a külföldiek közül pedig tényleg ilyen az átlag, de csak az átlag...
nálunk pont az ellenkezõje, de lássuk már be, hogy külföldön jobbak az utak, jobbak az életkörülmények, egy 8órás munkahelybõl is bõven megélnek...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
baze..ne írd már le azt, amit én gondolok jó??!!... ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tüörelem, igen kéne.
de már túl türelmesek vagyunk.
ha külföldön a járda a zebra szélén állok, akkor is megállnak, ha csak épp elbambul az ember.
itthon meg engedjük csak el..
zebránál kötelesek átengedni, föleg ha már rajta áll az ember.
álljon csak meg.
agresszivitás nõ ezzel? ez a rossz h ha valaki át szeretne menni egy zebrán, az autósok már meg is vannak sértõdve, utálnak mindenkit, csak mert egy kicsit lassítaniuk kéne.
ez a szánalmas az egészben.... mire vannak úgy oda magukkal???

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
kéne türelem, de elfogyott... ;D ;D

meg hiába vagyok rendes, kedves, ha várok, csak ártok magamnak hosszútávon...a félelmünk/türelmünk miatt szép lassan leszoktattuk az autósokat, az elsõbbségadásról...most (tök jogosan) azt hiszik, hogy nekik van elsõbbségük, mert mindnki megáll és megvárja míg elmegy....