Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balatonkör 2004

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
100 hozzászólás a témában

#1
hart

hart

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kedves Szervezõk!
A nyáron nem szerveztek hasonló túrákat a mostanihoz?
Üdv:Hart ???

#2
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás


Kedves Oldbig!

Engem meggyõztél! Ha jövõre is a szervezõk között leszek, mindenképpen a "Szabad Madár" felfogásnak próbálok utat törni. Egyetértek azzal, hogy ha mindenki saját tempót diktál kissebb csoportokban, akkor élvezetesebbé tehetõ a túra. Azért annyit megjegyeznék, hogy nem szereplésvágy volt amit érzékeltetek a szervezõk felõl, hanem aggódalom azért hogy minden klappoljon és egy jó adag fárattság is (nem sokat aludtunk az elõzõ napokban).
Mindenkitõl én szeretnék elnézést kérni, ha valakire rákiabáltunk, pimaszok voltunk. Tudjátok be kérlek az értetek való aggodalomnak.

Mindenki figyelmébe: Elérhetõ már jónéhány kép a http://b200.fw.hu/ címen! Köszönet érte topicos barátainknak!

Mindenkinek jó bringázást!

#3
Oldbig

Oldbig

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás
Kedves Gábor!

Nem rátok, értetek haragszom! Tisztelem a lelkesedéseteket, azt az igyekezetet, amit a túra szervezésére fordítottatok. Elismerés és köszönet érte. Nyilván az én szociális problémám, hogy számomra egy túra egy kicsit mást jelent. Örömbringázást régi- és új haverokkal, szemlélõdést varázslatos tájakon, hangulatos fogadóban meginni egy pohár itókát, kényelmesen elfogyasztani egy sültkolbászt. És tekerni szabadon, élvezni a természet megannyi csodáját. Jó pár szervezett túrán vettem már részt, ahol mindez maradéktalanul megvalósult. Ja és defektet is szereltem, váltót is javítottam eleget, magamnak és idegennek egyaránt, örömmel és szívesen.

Ezért számított unikumnak az a szemlélet, amit ti képviseltek, és ami sokéves tapasztalataim szerint egyedülálló. Engem nem fogott meg az, hogy egy horda közepén minduntalan arra figyeljek, hogy egy szereplésvágytól túlfûtött vezetõ gyakorta értelmetlen utasításait betartsam. A látnivalók helyett, a keskeny bringaúton fellelhetõ csapdákra, veszélyforrásokra koncentráljak, meredt szemmel bámuljam az elõttem haladó hátsó felét. Ez a régi, kisiskolás kirándulásokra emlékeztetõ feeling nem az én világom. És bizony voltunk így ezzel még jónéhányan.

Nem gyõzöm hangsúlyozni, összességében nagyon profi az, amit csináltok. Kicsit több figyelem a résztvevõkre és a közös siker mindenki számára sokáig emlékezetes marad. Kívánok nektek további sok sikert és milliónyi kilométer gondtalan tekerést.


#4
cs_gabor

cs_gabor

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás

Hi All!

Igen, Brick kezdi látni a mi elképzelésünket a konvoj egybentartása ügyében. A lényeg, hogy nem akartunk senkit sem magára hagyni szakadó esõben kinnt a préri közepén, az utakon meg majd átkel valahogy. Egy csoportot, fõleg ha elõtte lelassítunk 15-re és bevárjuk a végét, sokkal könyebb egyben átvinni a fõutakon, amire volt jónéhány példa.

Másik. pihenõpontonként két ember??? Hét pihenõpont x 2 fõ = 14 ember a pihenõpontokon, plussz vezetõ minden csoporthoz, hogy el ne tévedjenek, ez kb, 5-ször annyi, mint ahányan mi voltunk.

Póló, emléklap. Mi is szerettük volna megvalósítani, hogy minden résztvevõ kapjon egy pólót, a körbetekerõk meg valami emléklapot. Csak van egy-két dolog, ami ezt nehezíti.
1. Szombaton reggel 5-kor még senki sem tudta, hogy 20-an leszünk-e vagy 200-an, mivel nem volt elõnevezés.
2. Azt sem tudtuk, hogy útközben hányan fognak csatlakozni hozzánk.
3. Beérkezéskor is voltunk vagy 30-an, tehát ekkor sem lehetett volna kiosztani a pólókat, amit esetleg napközben gyártottak volna le.
Ha készítettünk volna 150 pólót, ami szerintem jó idõ esetén el is fogyott volna, jutott volna mindenkinek kettõ!

Minden jót! Várjuk a fényképeket!

Üdv: Csizmazia Gábor

#5
BrickTop

BrickTop

    vendég

  • fórumtag
  • 201 hozzászólás
Konvoj ügyben: személy szerint az sem zavart amikor az esõben megálltunk pár percre, mert várni kellett a defektesek összegyûjtésére.
sztem bízzuk a szervezõkre, hogy mennyivel haladjunk, egyszer úgyis körbeérünk, nem??

Jó, nekem sem tetszett hogy néhol 13-15el döcögtünk, de beláttam hogy túráról van szó, és 80emberhez kell alkalmazkodni...

ilyen kevés szervezõvel nem lehet több részre szakadni.

megnyugtató volt, hogy nem hagytatok senkit elveszni, lemaradni, nem kellett azon izgulni, mi lesz ha defektet kapok és mindenki otthagy...

ezért modntam hogy minden tiszteletem a rendezõké!

jövõre a weblapon írjátok ki hogy a táskákat viszi a felvezetõ kocsi, jó lett volna ha tudjuk elõre, biztos több cuccot pakoltunk volna ;)


#6
Márkus

Márkus

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi Mindenkinek!

A mikrót , vagy a sütöt jövõre valahogy megoldjuk, sõt ha gondoljátok még egy kis sült banánt is készíthetönk... :o
A pólókra sajna idei szûk költségvetésünkbõl nem jutott, de jövõre szeretnénk...
Továbbá megpróbálunk pályázni is különbözõ összegekre, de a legtöbb helyen sajna igencsak negatív a hozzáállás >:(
Ami a: Ki van kiért verziót illeti úgy gondolom ez kölcsönös, ugyanis a szervezõk ( azaz mi) nem, hogy kerestek a túra szervezésével súlyos százezreket, hanem fejenként több ezer, ill több tízezer forintért nyúltak a saját zsebükbe...

egyenlõre ennyi :-\
Üdv: Márkus

#7
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nem értelek. Örülj hogy ilyen finomságokat kaptunk! Meg hogy nem volt száraz a pizza és a pogácsa...

#8
pt-toco

pt-toco

    vendég

  • fórumtag
  • 29 hozzászólás
ggx:
nincs is jobb, mint fázva, bõrigázottan bevágni egy jó hideg pizzát. elismerem, tényleg nem volt más megoldás, hacsak a motorház..., de jövõre inkább a pogit választom. egyébként értékelem, hogy legalább volt. a banánnal viszont semmi bajom nem volt, a szakács nagyon eltalálta :)

#9
Oldbig

Oldbig

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás
Kedves Gábor!

Sajnos nem igazán sikerült meggyõznöd a konvoj létjogosultságát illetõen. :( De nem is ez a lényeg. Valószínüleg vannak magasabb szempontok, amit a magamfajta egyszerû halandó nem ér fel ésszel. Kár, mert egyébként valóban profi amit csináltok.

A májusi idõpont nem szerencsés, hiszen évek óta akkor van az Almádiból induló B200 is, ami elszippanthat jónéhány résztvevõt.


#10
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

/A pizza meg hideg volt... >:(/


na az ilyen hozzászólásokat bírom.....
mér mit gondoltál, majd beraknak egy sütõt az autóba, és mindig frissen sütik neked a pizzát a pihenõkön ??? ::)

#11
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Huh lehet h ki kell hagynom jövõ májusban az érettségi miatt. :'( :'( De még meglássuk.

#12
pt-toco

pt-toco

    vendég

  • fórumtag
  • 29 hozzászólás
Hy!
Egyetértek Oldbiggel az apró figyelmességeket illetõen. Én például nagyon örültem volna valami olcsó tescós polónak, amire rá van nyomva a túra emblémája. Ha a szponzorokkal meg lehetne dumálni, akkor az övékét is rányomva ki lehetne hozni nullszaldósra a dolgot, szerintem.
Én is egyetértek a kisebb, önálló csoportosulásokkal. Ha a gyalogtúrákhoz hasonlóan a pihenõpontoknál végig lenne egy-két ember, akkor a frissítés is megoldható lenne. Május nekem is jobban tetszik. Ha sikerül jó idõt találni, akkor váltóruhát sem kellene cipelni, így a csomagszállító autókat is lehetne mellõzni.

#13
cs_gabor

cs_gabor

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás
Üdv Mindenkinak!

Köszönjük a dicséreteket és az észrevételeket. A csoport egyben tartásához azért ragaszkodtunk, mert így egyszerübb volt biztosítani az átkeléseket és ami még fontosabb: lehet önálóan, vagy kis csoportokban is menni, de akkor mindenki viszi magával a saját csomagját, nincs szervízkocsi, és a frissítés (pizza, pogi, Sió-lé) is nehezebben oldható meg. Mi ezeket a szempontokat vettük figyelembe.

Valóban az az esõ elég hosszú volt. Rajtam feül volt egy sima széldzseki, emiatt csak a pulcsim nedvesedett át, az alul lévõ mez száraz maradt, de abban voltam hazáig. Alul persze teljesen eláztam, de mire hazaértünk, még a cipõm is majdnem teljesen megszáradt.
Ja! Tud valaki valami kedvezõ árú, jó minõségû fékbetétet ajánlani??? A szombati túrán kopott annyit, mint az elõzõ 5 évben összesen...

Mi a véleményetek a májusi idõpontról?
Akkor már kiszámíthatóbb az idõjárás, de viszont meleg is van. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem nagyon szeretek 30, vagy afölötti hõmérsékleten tekerni!! 8)


Én is megkérném azokat a résztvevõket, akik készítettek fényképeket, juttassák el a weben az elérhetõségeknél megadott emilcímre, vagy ha kell, tudok megadni FTP címet is.
Várjuk a képeket!

Üdvözlettel: Csizmazia Gábor - szervezõ

A 2. számú ördögszarvas emberke, a túra 80 %-ban én mentem leghátul, szedegettem össze a lemaradókat.
Bringa: natúr lakkoztott aluváz, ciklámen szinû teló (sikeresen beázott, mivel elasztomeres, most kb. 3-4 mm-t mozog ;D ), rózsaszí duda

#14
Oldbig

Oldbig

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás
A többség már írt a pozítivumokról, nekem a negaítvumok maradtak.
Nem kéne erõltetni ezt a csordaszellem mindenáron felfogást! A kisebb, önálló csoportosulások sokkal életképesebbek, élvezetesebbek. És feleslegessé teszik az útvonal biztosítás fárasztó és megerõltetõ feladatát. Nagyon jó túrák mûködnek ilyen rendszerben, példaként említeném a nagysikerû Gázló vagy Kozma 60 TT-ket. Negatívumként említhetõ még az idõnként pimasz, goromba hangvétel, amivel találkoztunk. Egy kevéssel több alázat a résztvevõk felé, mert nem az indulók vannak értetek, inkább fordítva. Sokan hiányolták a sikeres teljesítõknek adható apró figyelmességet, pl. oklevél vagy kitûzõ, akár a tengernyi kaja rovására is.

A fentieket nem kell zokon venni, megírásakor pusztán a jobbító szándék vezérelt. Egyébként köszönet a remek buliért, a mostoha idõjárás és az apróbb kellemetlenségek ellenére nagyon jól éreztük magunkat! Jövõre is jövünk, ha ezek után nem leszünk kitiltva! Ajánlom, nézzetek be a KT2.0 topikba, ott is van néhány észrevétel.



#15
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Szvsz hidegen is finom volt. Ez legyen a legnagyobb bajunk. ;)

#16
pt-toco

pt-toco

    vendég

  • fórumtag
  • 29 hozzászólás
Hali!
Tényleg nagyon király volt! Elõször voltam, de jövõre sem hagyom ki. A menettempó szerintem nagyon lassúra sikeredett, nemcsoda, hogy már a 10. km-nél többen leszakadtunk. Véleményem szerint két csoportba kellett volna menni (gyorsabb,lassabb), vagy jövõre menni. Nálam a mért adatok:
DST: 207,69km (Zánkától a 7-esen :-X)
A: 21,2
T: 9:45:16

Köszönet annak a csapattársnak aki Zánkánál biztatott, hogy ne adjam fel, ha belehúzok akkor elérem a 19:47-es utolsó vonatom! 19:35-re értem be. ;) Ha nem futok vele össze, akkor most azon mérgelõdnék, hogy az idõ fogott ki rajtam és nem az idõjárás.
Köszi a túrát!
/A pizza meg hideg volt... >:(/

#17
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nem kérünk a rend õreibõl! Gondolom Ti sem.. ;D

#18
Márkus

Márkus

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hellósztok Skacok!

Jók ezek a vigyori fejek itt fölöttem. Teszek is egy párat... 8) ezt azért, mert jelenlegi lelkiállapotomat tükrözi, :P õt azért, mert mai (vasárnap) fizikai állapotomat tükrözi, õket + azért, mert olyan jópofák... :-[ :-\ ::) >:( ::)...
Amiért írok:
Ja! Márkus Gabi vagyok a kék "pináról" ;D
Valaki egyszer azt mondta, hogy milyen jó nekem, mert mindíg van alattam egy pi.na...
Egyrészt repdesünk az örömtõl szervezõ kollégáimmal együtt, hogy a rossz idõ ellenére is ennyien eljöttek, másrészt annak is örülök, hogy egyátalán hazaértünk...
Aminek a legjobban örülök, hogy pl. aki csak Zánkáig jött és felült a vonatra, Õ is pozitívan írt a túráról, (annak ellenére, hogy nem ért körbe)
leírok pár adatot hátha érdekel valakit:
Az adatok sajna csak Siófok- Balatonlelle közötti szakaszokra vonatkoznak(az utsó 30km nincs meg :'(
tehát eddig:173km, 8.58p mozgás idõ alatt 12.06p teljes idõ alatt 14.3 teljes átlagseb, 19.3 mozgási átlagseb, és 167m max tszf. magassággal.
Most már azt is leírom amiért én is regisztráltattam magam:
Nagyon örülünk a pozitív visszhangnak...
de kérlek Benneteket, hogy azt is írjátok meg, hogy voltak - e hiányosságok, ha igen mik azok, ill, hogy szerintetek mivel tehetnénk jövõre még színesebbé ezt a kis mókát ??? Várjuk észrevételeiteket, ill vélemégyeiteket.
Üdv : Márkus Gabi


#19
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az jó, hogy Badacsonynál elállt az esõ, viszont a ruhák mire megszáradnak rajtad, sanszos egy tüdõgyuszi nem?
ugyanis ahogy néztem még a leginkább profi vízálló cuccokkal készülõ emberek is szõrig áztak....

#20
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
potty:
Oh Te voltál a Fort bringával?! Azt is nagyon megcsodáltam, gyönyörû bringa!
A gázkürtös csávó volt ezek szerint a Márkus Gabi volt. Bírtam mikor az autókra visszadudált. ;D
Ja meg azon tanakodtunk hogy az a Shimano kerék vajon melyik típus lehet, sztem Deore. Mit takar a valóság? :)

Huh ezek szerint még olyan 1 órányi ázás-fázást kellett volna kibírnunk? Háát. Mondjuk így már könnyen beszélek, de télleg nagyon fáztunk már. Szal nem volt az adott pillanatban egy leányálom. :)

Jajj még az indulás elõtti pillanatot bírtam, mikor az egyik kísérõ megadja a mobilszámát, és azon nyomban elkezd csörögni a telefonja... ;D