Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

2005

- - - - -

• Please log in to reply
291 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
"usában nagyobb profittal dolgoznak"
és mégis olcsobb ott mint itt. ez nem szídás, ez van.
nekem meg nem volt idõm számolni, mikor írtam bocsi :P ::)
ha a kona ebbõl megél, jó neki. csak utána ne ide jöjjön a sok idióta kona_fan :-X az sem több bármely más taiwan-i vánál.
amúgy pl stinky: igen, a nine az az egyedüli stinky ami eddig nagyon jó volt. erre a tévedésükre rá is jöttek, és abba is hagyták a gyártását. a többi meg csak annyiban tér el h egyenes/kicsit csavart/nagyon csavart láncvilla.... szal csavarodás helyett törés.

U.I.: az itthoni rm7-ek 2002-esek?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Azért azt tegyük hozzá, hogy a '03 RM7-esnek végre már semmi baja, máshogy is van hegesztve mint a '02-esek !

De Endroo szerintem nem az RM-re gondolt...

Viszont a Speckó féle Brain az télleg duvva, hátmég az ára...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Az Orange cuccait nem ismerem évekre visszamenõleg, de a RM nem volt egy jó példa (ET-SX rendszer pölö), a Specialized meg fõleg (Brain).

Végülis az is jó stratégia, hogy csináljunk egy vázat, rakjunk rá csomó forgáspontot meg tolórudat, mert milyen kúl, hogy lineárisan mozog, nem köríven, adjuk el jó drágán. Upsz ez törik/reped/kotyog/stb. itt ott, csináljunk egy teljesen más változatot, most már használjunk fluid formot is, mert most már az a menõ, szedjük le a tolórudak felét és adjuk még drágábban, mint az elõzõt, mert ez már még sokkal jobb. Persze az elõzõt ne cseréljük gariban, mert nekünk már olyan nincs csak az új de azt meg vegye meg a kedves lúzer persze diszkont áron

Ez lehet pl a Rocky, és a törõs RM7, RM9 szériák. Anniyban igazuk van, hogy most már mindenki tudja, hogy ezek a vázak hajlamosak a repedésre, törésre, ergo, ha kihozzák ugyanennek a váznak egy átdolgozott verzióját, azzal elismerik a hibájukat -> presztizsvesztés, és már különben is mindenki csak ugy fog emlékezni, hogy az RM7-ek törtek, ne vegyük meg az újat se. Viszont, ha kihoznak egy totál más modellt (RMX) akkor arra el lehet mondani, hogy All New, és ahhoz nem kötnek képzeteket a kedves vásárlók.

szerintem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Speckó: Demo 9, jövõre Demo 8
RM: RMX (mondjuk ez nem egy hûde nagy fejlesztés)
Orange: õk a Patriot + -szal újítanak (bár ez se forradalmi)

Nézzétek meg a Yeti 303 DH-t ! Na AZ forradalmi ! ;D

Csak nem az SC-re gondolsz ? ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Végülis az is jó stratégia, hogy csináljunk egy vázat, rakjunk rá csomó forgáspontot meg tolórudat, mert milyen kúl, hogy lineárisan mozog, nem köríven, adjuk el jó drágán. Upsz ez törik/reped/kotyog/stb. itt ott, csináljunk egy teljesen más változatot, most már használjunk fluid formot is, mert most már az a menõ, szedjük le a tolórudak felét és adjuk még drágábban, mint az elõzõt, mert ez már még sokkal jobb. Persze az elõzõt ne cseréljük gariban, mert nekünk már olyan nincs csak az új de azt meg vegye meg a kedves lúzer persze diszkont áron. ::)

Aki kitalálja, hogy melyik márkáról beszélek az kap két virtuális boci csokit. :D

Most nem azt mondom, hogy a Kona jól csinálja, mert tényleg csak ül a babérjain és egyre vadabb színeket kevertet a fényezõvel, de akkor ennyi erõvel essünk neki az Orange-nak, meg a Specialized-nak, meg az RM-nek is.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Azt tudtam, hogy nem a Faktorék a legzsidóbbak kisker/nagyker árrés tekintetében. Nem is velük van a baj. (külön kérdés, hogy más tészta az X-factor, mint nagyker, és mint bolt a lurdyban pl. Szeretik a fájdalmukat átvetíteni az emberek az egyikrõl a másikra. inkorrekt, de legalábbis nem szerencsés módon)

Az, hogy nem fejlesztenek a motorgyártók ennyit, sajnos igaz, bár ott is áthangolják egy-két modelljüket az új évre, igaz néha ez csak tüneti kezelés. Azért sajnos, mert a bringáscégek viszont olyan szinten "újítanak" (ki elvileg, ki gyakorlatilag is), hogy egy-egy termék használt árát nem az állapot/tudás szabja meg, hanem elsõsorban az évjárat. Jó, ha csak használni akarod a gépedet, akkor ez végülis tökmindegy, de ha megtetszik egy új fejlesztés, akkor nem tudsz túl könnyen átállni, csak elég komoly költségek árán. (saját esetem a '02es Z1 és a 2005-ös RS Pike).

Thez: a Stinky nine egy elég kivételes példa, és ráadásul volt vagy 1 évig. Kár érte.

javítás: tavaly is volt. Stinky9

meg voltak mindenféle átiratok, hogyaztmondja Stinky Five, Stinky Six (fantázia mi?) de végülis az összes stab, stinky, dawg, bear, coiler, dudu mind ugyanaz, csak minden évben átnevezik az egyiket egy másikra. Nekem végülis csak ez nem tetszik.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ahogy a SantaCruz topicban leírtam, a hazai boltokat kár szidni a sok% profit miatt, mert USA-ban TÖBB a profit a cuccokon !! :o

A Factor Kona árképzése is okés, egy idõben tõlem akart mindenki Stinky-t, mert a Factorban kifogyott és csak pislogtak az árán ! (ez tavaly volt)

Élettartam gari = 5 év gari általában.

Az 1 év pedig azért lett, mert elkezdték venni a Kona-t a nagyon extrém emberek aztán megugrottak a garis ügyek... :-X

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
thez: akkor számoljunk

stinky: EU 2099 ? ~ 531 eFt / USA 1699 $ ~ 348 eFt -> faktor 469 eFt
stinky deelux: EU 3099 ? ~ 784 eFt / USA 2699 $ ~ 553 eFt -> faktor 749 eFt
stab primo: EU 4999 ? ~ 1.265 eFt / USA 4999 $ ~ 1.024 eFt -> faktor 1.219 eFt

Még mindíg az eu javasolt ár alatt vannak, amiban meg szarért hugyért megkapsz mindent. De azért divat szidni a faktort, mi? ;)

Mindenesetre furcsa, hogy a régi vázakra élettartam gari volt, az enyémre (2002) hivatalosan már csak 5 évet adtak, 2003-tól meg már csak 1 év a garancia. :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

ko*ának minden kategóriában X váza van. primo, supreme, dee-lux, ilyenprímó, olyan szuprém, anyám-delux, megy ilyenek. és ezek csak felszereltségben különböznek (?), na meg a szine.
ez azért jó, mert....?

ja. a stinky alap meg a nine is ugyanaz, csak más szinû.
meg más a fejcsöszög, más erõsségü, más a láncvilla, más formájú, merevebb, ellenállób, többet mozog, meg más a kerékbefogatási mód(átütõ), meg más minden, lévén h a nine egy JÓ váz, a stinky meg egy tömegváz, akárcsak a vega/slk/kutyafüle, csak még anniyt se mozog. de ez nem zárja ki azt, hogy amire kitalálták, arra ne lenne jó.
azért nem kell átesni a ló túloldalára sem. azt kéne megérteni, hogy alu - alu, taiwan - taiwan, kb 2 sarokra van a kona gyár az összes többi egyéb gyártól... nem több mint más, nem is kevesebb. és az h az xfactor árulja, még nem elitebb, csak ök vették meg a jogot, át is verik a fejünket a +sok% profittal... lévén nem a kona drága, hanem õk találják ki az árakat.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát azért nem mondanám, hogy nincsen könnyû aluvázuk, hiszen a Kula Primo Scandium 1300g 19"-os méretben...más, hogy nekem sem bejön a Kona...na mondjuk a stab az ok:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hát abban egyetértek hogy a teljesítményhe képes kmagas az ár!
Nézzünk egy stinkyt,tök egyszerü 4forgáspontos rendszer,semmi extra himbakar,lengökar,csak a szabvány elsQ/hátsó háromszög.Nincs ezzel semmi gond,de lehet hogy 99(talán)valamit lehetett volna fejleszteni.Bár ha nincs vele gond akkor minek piszkálni!?
De van a fox tagokban is kisfrekvencijú mozgás kiküszöbölés,bár lehet nem anyira érezhetQ egy stinkyben ami moszog 17-8cm mint egy coilerben.
De az spv sem tökéletes,mert ha szerencséd van és be tudtad lQni ugy hogy ne pogozzon,de azért érzékenylegyn,akkor ott a majd fél kiloval nagyobb tömeg.

Meg mert én szeretem ha olyan váz van alattam,amin látom hogy sokat izzadtak a papír fölött a mérnökök,hogy hogy kéen ezt a kart pl bekötni,vagy hogy mien magasan legyen a forgópont,vagy hogy az áttételezési arányt hogy variálják...
De az is jó ha már csak a csövek helyzete,hegesztése is igényesen van megoldva.pl van a tárcsakonzol és ott egy merevítö lemez,nincs festve a szem...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
mert így úgy tünik, hogy milyen széles a palettájuk ::)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
ko*ának minden kategóriában X váza van. primo, supreme, dee-lux, ilyenprímó, olyan szuprém, anyám-delux, megy ilyenek. és ezek csak felszereltségben különböznek (?), na meg a szine.
ez azért jó, mert....?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A régi konák még okésak..azok nem is törtek szét egy év alatt..de a mostani..jaj.
És tényleg nagyon nehezek..fõleg a primo..monsátval 28kg a szteb prjámós kolléga gépe.(bár õ nem is kolléga)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
szvsz nem kell minden gyárnak ugyan abban a kategóriában legyen váza.
a motoroknál sincs minden évben új rugózási rendszer.
mert nincs rá szükség. csak a jó megoldásokat talán nem kéne eltüntetni. az, meg hogy egyre durvább vázak jönnek és a régiek mennek lefelé szvsz gáz. mi lesz 10 év múlva, stab primo lesz a cc váz dawg néven... ?
a kona szvsz tipikus divat cucc, mert semmi nem indokolja az árát, gondolom nem a papírvékony 7005ös alu, vagy a tajvani hegesztés minõsége esetleg a formabontó jól müködõ megoldások miatt 6kiló a stab primó váz.
hanem mert ez van a disorderekben és mert menõ. ha valakinek ez kell vegye meg, semmi baj nincs ezzel, nem lesz rossz váz, csak drága.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hogyne lenne fejlesztés? Egyre több rugóút, floating brake a stab-ra (viszont levették az állítható láncvillahoszt ami szvsz. hasznosabb), és a stinky a színében is különbözik a stabtól !!!! ;)

A Deore agy meg istencsászár, kérdezd csak zsírosmacsot. :D Ha meg nem Deore-val szerelnék, akkor mit cserélnél a bringán? Dögöljenek éhen a kerékpárboltok, meg a szervízesek? Egyébbként is te se adnál ki még 10 rupoóval többet, ha már vettél egy 800 ezres gépet, nem?

De ez a lényeg és ezt szeretem hallani:

:tam link=board=7;threadid=4541;start=120#msg208489 date=1096280921]
Oké, hogy jó ez a vázrendszer (4-bar FS)

Akkor meg minek minden évben átdolgozni (like SC)?

Hát ezaz. Az állítható láncvillahossz legalább egy jó dolog volt, amitõl a nagy Stab jó vázzá vált, most már csak egyátlagosan jó a sok átlagosan jó között. Floating brake-t utólag is rakhaszt rá, ha ugy tetszik. Az enduro/allround gépeik még mindig pogóznak, a konkurencia már rég csak spv-s tagokkal szerel ebben a szegmensben, a CC-ben meg fõleg, nincs karbon merevvázuk, cserében az alu se kiemelkedõen könnyû.

Mindezt persze remek marketinggel, meg sok filmszponzorációval, reklámarcok ránktukmálásával fajául helyettesítik. Szemesnek áll valóvilág, tudom, sõt, õk mégjobban tudják, csak azt próbálom hangoztatni, hogy én milyen okos vagyok, hogy nem dõlök be a promo bullshit-jüknek és nem rohanok a fakorba közben ritmikusan üvöltözve hogy a KONA a zisten. Mert hamár a fogasnál tartunk, ott a sok nagyon egyszerü azzal kel és fekszik, hogy a merida szar, a kona pedig nem.

picsogásblog v2.0

[elmentem gyufáért. Pager is on]]

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
thommey: ne mond, hogy Te még mindíg itthon vásárolsz ;)

Azért még a fejlesztés nem áll le, hisz az autókat is már csak 3-4 nagy cég gyártja, de attól még a különbözõ típusok léteznek, igaz, hogy egyre jobban hasonlítanak egymáshoz.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Meg a fél bringás társadalom..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem az a legrosszabb az egészben, hogy amit a sram megvesz, az kihal az országból a biker jóvoltából, mert debilek:(
Avid is azóta nincsen
Mostmár truva sem lesz...
Csak majd mivel szerel akkor a magellan?:)
Üdv:Thy