Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
2005
Indította
Major
, 2004. március 17. 08:58
Írta 2004. október 01. - 21:13
úúú Endroo nem meri beírni a sztorit ;D
Majd ha elmondod én szépen beírom 8)
Majd ha elmondod én szépen beírom 8)
Írta 2004. október 01. - 17:40
ja, meg kell szakadni. en most 6 $ert dolgozom orankent apam barjaban.szoval hamar osszejon egy bicajra valo.egy orszagutit mar vettem is.
Írta 2004. október 01. - 08:23
iljics: sztori ??? ja hogy az SC? Majd inkább hétvégén.
rocsipeti: és gondolom odakint a 2100$-ért betegre kell dolgoznia magát az embernek. :
(csak mert itt igen)
rocsipeti: és gondolom odakint a 2100$-ért betegre kell dolgoznia magát az embernek. :
Írta 2004. szeptember 30. - 18:46
iljics: jó jó a fluid formot bebuktam, nemúgy mint vki a pm-es hope mono6ti-t.
a monoconque-t kihagytam a számításból.
Jóvanna, mit kell mindig a kisebbet bántani ! ;D
Sztori jöhet nekem is, priviben, vagy majd hétvégén ?
Írta 2004. szeptember 30. - 18:41
:tam link=board=7;threadid=4541;start=150#msg209088 date=1096544371]
De az, hogy:
1. csinálnak két passzos présformát, és úgy nyomják ki a lemezbõl a kívánt alakot, (klasszikus értelemben vett préselés) vagy;
2. csinálnak egy 'fél' présformát, és nagynyomású olajjal/vízzel/bármivel tuszkolják bele az anyagot (fluidform/hydroform) (+/-élhajlító) végülis nem állnak olyan messze egymástól nemde?
1. a jó válasz, úgy készül ahogy a Terminátor is kilapult !
Forró vizet, olajat meghagyják a Dobó Istvánnak !
Írta 2004. szeptember 30. - 18:21
Amiból (hivatalosan, nagykeren keresztül) hozott cuccok már csak a vám és a szállítás miatt is drágábbak + ott ennyi pénzért egy darabot nem adnának el belõle.
Egyvalamirol elfeledkeztek.jelenleg 1 $=200 Ft. Tehat amikor atszamoljuk Forintra az amerikai cuccokat,akkor olcsonak tunnek.En jelenleg idekint tartozkodom az usaban. Otthon eladtam a 3 eves dh bicajomat 400ezer ftert, itt meg veszek 2100 $ert (420ezer ft) egy 2005os bighit speckot.Viszont itt a regi bringamert talan a roncstelepen kaptam volna penzt.
Írta 2004. szeptember 30. - 14:14
Írta 2004. szeptember 30. - 13:53
iljics: jó jó a fluid formot bebuktam, nemúgy mint vki a pm-es hope mono6ti-t.
a monoconque-t kihagytam a számításból.
tamaska:
SC: beszélj egy v kezdõbetûs nickû emberrel és megtudod (nevet üzletrontás céljából nem írok (bár õ is panaszkodott annak idején), de neked privátban megadom, ha nem jösz rá magadtól)
brain: mondom én, hogy SPV: nem mozog és csak cc-re jó ;D
ff/monoq: csak az elõbbinél kell hegeszteni, a másiknak meg nincsapja
tamaska:
SC: beszélj egy v kezdõbetûs nickû emberrel és megtudod (nevet üzletrontás céljából nem írok (bár õ is panaszkodott annak idején), de neked privátban megadom, ha nem jösz rá magadtól)
brain: mondom én, hogy SPV: nem mozog és csak cc-re jó ;D
ff/monoq: csak az elõbbinél kell hegeszteni, a másiknak meg nincsapja
Írta 2004. szeptember 30. - 13:39
De az, hogy:
1. csinálnak két passzos présformát, és úgy nyomják ki a lemezbõl a kívánt alakot, (klasszikus értelemben vett préselés) vagy;
2. csinálnak egy 'fél' présformát, és nagynyomású olajjal/vízzel/bármivel tuszkolják bele az anyagot (fluidform/hydroform) (+/-élhajlító) végülis nem állnak olyan messze egymástól nemde?
Írta 2004. szeptember 30. - 13:03
Írta 2004. szeptember 30. - 12:18
hááát. Szerintem a monocoque már eddig is valamiféle hydroforming eljárással készült. Valamimódon ki kellett préselni a féldarabokat, amiket majd középen összevarrnak, nem?
Én csak azt nem tudom, hogy milyen jellemzõ és/vagy nagy számban elõforduló törésekrõl beszélt Endroo kollega a SC-k esetében. S8?
És ez nem a mundér becsület védelme, nekem magellánom van. ;D Nem szeretem és nem is fogom sose szeretni tesóm gépét. Nekem az hosszú, magas, nehéz, és irányíthatatlan. 8) Azonkívül túl trendi márka (-vá vált), sõt a formája se tetszik. ;D
Én csak azt nem tudom, hogy milyen jellemzõ és/vagy nagy számban elõforduló törésekrõl beszélt Endroo kollega a SC-k esetében. S8?
És ez nem a mundér becsület védelme, nekem magellánom van. ;D Nem szeretem és nem is fogom sose szeretni tesóm gépét. Nekem az hosszú, magas, nehéz, és irányíthatatlan. 8) Azonkívül túl trendi márka (-vá vált), sõt a formája se tetszik. ;D
Írta 2004. szeptember 30. - 12:00
Viszont ha Endroo az SC-re gondolt, akkor megoszthatja velünk, hogy hogyan készül Hydroforming-gal a monocque...
:-*
Egyébként a Curnutt dolog rosszul van a köztudatban -legalábbis az enyémben biztosan ;D- mert Curnutt Sr. volt az autóversenyzõ és Curnutt Jr. csinálja a bringázásra való Curnutt cuccokat !
Egyébként a Curnutt dolog rosszul van a köztudatban -legalábbis az enyémben biztosan ;D- mert Curnutt Sr. volt az autóversenyzõ és Curnutt Jr. csinálja a bringázásra való Curnutt cuccokat !
Írta 2004. szeptember 30. - 11:37
Brain: nem ugyanaz, mint az SPV (amit a Progressive... akarommondani a Curnutt* talált ki) Mert ez egy automata lockout, amikor nincs ütés a kerékre alulról, akkor a váz teljesen fix.

A kis rugót a talajegyenetlenségbõl adódó rezgések mozdíthatják meg, ha rátehénkedsz a nyeregre, akkor csak befelé tudod(nád) nyomni, tehát meg se mocc. Ha van bump, akkor billen a szelep, enged a rugó, és mozdul a váz.

Ez eléggé túl specifikus, a tesztelõk általában azt nyilatkozzá, hogy leginkább csak XC versenyzésre alkalmas. Ennek ellenére már az Enduro sorozatban is van Brain-es verzió.
*In early 1998, Brent Foes teamed up with Charlie Curnutt Jr. to apply the Curnutt patented position-sensitive technology to a mountain bike shock. The end result caused a bicycle shock revolution in 2002, with all major suspension players dabbling in "anti-bob" or "platform" shocks. Currently all position-sensitive shocks on the market are based on or exist because of the Curnutt patents.
[észosztás.blog v1.1]

A kis rugót a talajegyenetlenségbõl adódó rezgések mozdíthatják meg, ha rátehénkedsz a nyeregre, akkor csak befelé tudod(nád) nyomni, tehát meg se mocc. Ha van bump, akkor billen a szelep, enged a rugó, és mozdul a váz.

Ez eléggé túl specifikus, a tesztelõk általában azt nyilatkozzá, hogy leginkább csak XC versenyzésre alkalmas. Ennek ellenére már az Enduro sorozatban is van Brain-es verzió.
*In early 1998, Brent Foes teamed up with Charlie Curnutt Jr. to apply the Curnutt patented position-sensitive technology to a mountain bike shock. The end result caused a bicycle shock revolution in 2002, with all major suspension players dabbling in "anti-bob" or "platform" shocks. Currently all position-sensitive shocks on the market are based on or exist because of the Curnutt patents.
[észosztás.blog v1.1]
Írta 2004. szeptember 30. - 11:20
A Yetirõl csak az biztos, hogy forradalmi, jövõre kiderül milyen a valóságban !
Írta 2004. szeptember 30. - 11:13
yeti 303: valami csúszkál valami másban, hááát ???, bár tény, hogy mintha elérték volna az ideális mozgást.
A brain-t nem teljesen értem, de úgy tûnik, mintha feltalálták volna az SPV-t. Vizsont a demo9 után van demo8 majd lesz demo7 is? És amikor eljutnak a demo4-ig akkor átkerül a cc kategoriába.
A brain-t nem teljesen értem, de úgy tûnik, mintha feltalálták volna az SPV-t. Vizsont a demo9 után van demo8 majd lesz demo7 is? És amikor eljutnak a demo4-ig akkor átkerül a cc kategoriába.
Írta 2004. szeptember 30. - 10:58
Iljics eltalálta az SC-re gondoltam, de tamaska családilag nem szídhatja õket
ergo neki is jár a pont. RMX tényleg nagy fejlesztés volt. :
Amiból (hivatalosan, nagykeren keresztül) hozott cuccok már csak a vám és a szállítás miatt is drágábbak + ott ennyi pénzért egy darabot nem adnának el belõle.
iljics: gondolom a WC papírt tartod rajta.
iljics: gondolom a WC papírt tartod rajta.
Írta 2004. szeptember 30. - 10:31
Írta 2004. szeptember 30. - 10:27
Írta 2004. szeptember 30. - 09:49
Pesten van 2 '02-es, Pécsett és asszem Miskolcon 1-1 '03-as (Wade Simmons Edition) és van még 1 '03-as amit a WC-ben tartok és lelkesen hírdetem !
Írta 2004. szeptember 30. - 09:35

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére